Unparking Cores

poruka: 8
|
čitano: 2.270
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Unparking Cores

Evo zanima me malo o tome ako se netko možda razumije u to... Ima li kakvih negativnih posljedica u vezi toga ? Imam i5 3550 i "idle" temperature su mi negdje oko 40C. To je dosta visoko, ali obicno mi tako i je preko ljeta pošto u sobi zna biti dosta vruće. Zanima me da li bi Unparking napravio ikakve štete što se toga tiče ? Dali bi digao temperaturu ? Čuo sam da neki ljudi dobivaju dosta veće performase. Zanima me stručno mišljenje i mišljenje ljudi koji su to napravili. Hvala. 

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Unparking Cores
prc12 kaže...

Evo zanima me malo o tome ako se netko možda razumije u to... Ima li kakvih negativnih posljedica u vezi toga ? Imam i5 3550 i "idle" temperature su mi negdje oko 40C. To je dosta visoko, ali obicno mi tako i je preko ljeta pošto u sobi zna biti dosta vruće. Zanima me da li bi Unparking napravio ikakve štete što se toga tiče ? Dali bi digao temperaturu ? Čuo sam da neki ljudi dobivaju dosta veće performase. Zanima me stručno mišljenje i mišljenje ljudi koji su to napravili. Hvala. 

koji cooler imas i pastu, jer ak imas bilo šta da valja idle temperature bi ti trebale biti od cca 30°c, kako bi ti podignuo perfomanse ako "gasis/palis" jezgre(broj je nebitan), ako si citao nesto o tome to su obicno izolirani "slucajevi"..lp

inace nisam bas neki s parkiranjem

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2015 1:13 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan

Još uvijek koristim stock cooler, ali mislim da cu uskoro promjeniti i pastu i cooler... zanimalo me je općenito koji su nedostatci unparkinga, jer vidim da ima dosta slucajeva gdje ljudi dobivaju visoke preformanse. Ivy bridge inače ima višlje temperature nego ostale generacije.

13 godina
protjeran
prc12 kaže...

Još uvijek koristim stock cooler, ali mislim da cu uskoro promjeniti i pastu i cooler... zanimalo me je općenito koji su nedostatci unparkinga, jer vidim da ima dosta slucajeva gdje ljudi dobivaju visoke preformanse. Ivy bridge inače ima višlje temperature nego ostale generacije.

evo pa isprobavaj:

javi rezultate?!

12 godina
neaktivan

Ne znam el budem probavao. Vidio sam ta videa već, ali niti jedan ne objašnjava mane toga. Budem vidio s vremenom... hvala

13 godina
protjeran
Unparking Cores

Pa nema ih,osim u slucaju da budes imao jos gore perfomanse,vece zagrijavanje i sl. Koji uopce cpu imas?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pa i5 3550

14 godina

Nećeš imat velike koristi od core unparka na i5.

Isto bi ti bilo da recimo i BIOSu pogasiš sve C states u CPU configuration. Proc će ti onda u biti cijelo vrijeme raditi na maksimalnoj frekvenciji neovisno o loadu, temperature će bit veće u idle-u, a performanse ništ bolje u većini slučajeva (možda bolje u nekim prastarim igrama koje i5 ne smatra vrijednim podizanja frekvencije).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice