Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesora

poruka: 1.157
|
čitano: 244.407
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

pitanje, koliko dobijem otkljucavanjem phenoma x4 955 ili 960T ? i koliko opada trajanje proca? i koji cooler mi je dovoljan, da nije previse skup. hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesor

Otključavanje ne skračuje vijek procesora.

U igrama ne dobiješ baš nešto jako puno pošto rijetko koja traži više od 4 jezgre, no u programima koji su CPU intenzivni razlika je relativno velika.

Odgovor na prethodno pitanje:

Normalno je da ukupna temperatura procesora bude veća nego pojedinačne temperature jezgri. No zna biti i da je temperatura jezgri veća od ukupne temperature procesora.

Ne zamaraj se time, gleda se termalna zona 0 odnosno senzor koji mjeri temperaturu procesora.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
15 godina

Ma 15 stupnjeva je vise od jezgara... I fino je sa primeom i occt-om radio po par sati stabilno na x6 3800. Ja sam zadovoljan da sam na zraku od x4 3000 dobio x6 3800. :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.12.2011 19:36 (Leryan).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dali postoji vjerovatnost da ce se athlon2 x3 450 prije unlockati od x3 455? MBO je http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=8077

mbo podrzava nvcc

Procitao sam cijelu temu, i vidim da x3 450 ide na phenom 2 x4 b50, a x3 455 na phenom x4 b55, dal je to tako?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
NSRkić kaže...

Dali postoji vjerovatnost da ce se athlon2 x3 450 prije unlockati od x3 455? MBO je http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=8077

mbo podrzava nvcc

Procitao sam cijelu temu, i vidim da x3 450 ide na phenom 2 x4 b50, a x3 455 na phenom x4 b55, dal je to tako?

Ta dva procesora se razlikuju samo u 100MHz takta, koji se nadoknade gotovo nikakvim overclockom. Mislim da se pak unlockaju u slicnom postotku.

Ofc.
13 godina
neaktivan
Re: Otključavanje AthlonII x3 i PhenomII x2 x3 UKR

Pozz napravio sam sve kako je napisano, ali mi na nekih pol sata u occu baci neku gresku is stane... ako probam igrat tako onda mi za nekih 10 min temp dosegne 69c i komp se smrzne.. Dal ima tko kakav savjet sta jos probat ili to znaci da nista od toga... Hvala

17 godina
Nesokralj kaže...

Pozz napravio sam sve kako je napisano, ali mi na nekih pol sata u occu baci neku gresku is stane... ako probam igrat tako onda mi za nekih 10 min temp dosegne 69c i komp se smrzne.. Dal ima tko kakav savjet sta jos probat ili to znaci da nista od toga... Hvala

Izbaci ti da je došlo de pregrijavanja (takvu grešku) i zbog toga stane. Procesor ti se pregrijava. Koji hladnjak koristiš?

Kakve su temperature dok nije otključan (u idle radu i pod opterečenjem)?

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
14 godina
neaktivan

Ja sam pak svog 455 htio otkljucati, ali nisam uspio... Odem u bios i pod nvcc stavim AUTO, stisnem exit and save, i komp se ugasi. Stisnem dugme da se upali, upali se i odma ugasi. 2. put ga upalim i komp radi, al nema slike na monitoru,odnosno nece se opce ni bootat nit nist, jer da digne winse cuo bi se login zvuk, pa moram ocistit CMOS da ga mogu normalno upalit... Dal to znaci da imam proc koji se neda otkljucat ili nesto krivo radim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Stavio si noviji (najbolje zadnji) bios za ploču?

http://asrock.com/mb/download.asp?Model=M3N78D&o=BIOS

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Nisam,išao sam isprobati dal se da otkljucati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Prvo: uvijek stavi najnoviji bios.

Drugo: to NE znači da se nemože otključati, to znači da se nemože INSTANTNO otključati.

probaj mjenjati napon, smanjivati takt, malo se igrati sa postavkama...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
NSRkić kaže...

Nisam,išao sam isprobati dal se da otkljucati.

Nije li prva stavka što sam u tutorialu naveo upravo UPDATE BIOSA?!

Ta ne donose ti biosi bezveze "Update CPU code" i "Improve ASRock UCC function.".

Bez novog biosa ti možda procesor ne bude dobro prepoznat, kao otključanog ga uopće ne prepoznaje ili ti jednostavno NVCC ne radi dobro...

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.1.2012 18:31 (191x7).
13 godina
neaktivan

Jeb... malo sam noob za ovo...   sad mi u cpu-z   kaze da je otkljucan l 3 catche a radi mi na 2 jezgre,( a prije mi nije bio otkljucan na 2 jezgre   zsto sam sve ovo i radio...) i recimo batlefield 3 mi se vrti uredno na ultra...   inace temp u idle mi je 37   a pod opterecenjem skaze do nekih 60...   na dvije jezgre.....hladnjak je katana 3...

14 godina
neaktivan
Nesokralj kaže...

Jeb... malo sam noob za ovo...   sad mi u cpu-z   kaze da je otkljucan l 3 catche a radi mi na 2 jezgre,( a prije mi nije bio otkljucan na 2 jezgre   zsto sam sve ovo i radio...) i recimo batlefield 3 mi se vrti uredno na ultra...   inace temp u idle mi je 37   a pod opterecenjem skaze do nekih 60...   na dvije jezgre.....hladnjak je katana 3...

Oprosti, ali ni nakon 3 čitanja ja ovaj post uopće ne razumijem.

Ofc.
17 godina

Vi koji imate X3 Athlone (i naravno, imate maticnu s UCC/ACC-om), zamolio bih vas da glasate dal ste uspjesno unlockali u x4 ili ne. (cache me ne interesira)

Interesira me postotak.

12 Da
5 Ne
Truth in engineering.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Batista kaže...

Vi koji imate X3 Athlone (i naravno, imate maticnu s UCC/ACC-om), zamolio bih vas da glasate dal ste uspjesno unlockali u x4 ili ne. (cache me ne interesira)

Interesira me postotak.

Ne posjedujem ga osobno, ali napisat cu cisto informativno (napisao sam i prije par stranica).

3 moja frenda posjeduju X3 450, i 2 od 3 su se uspjesno unlockala (bez prckanja po naponu, bclk itd., znaci samo UCC na enable)

Znaci, u mom slucaju, 66%. 

PS. sva 3 unlocka odrađena na ASRock pločama.

Ofc.
13 godina
protjeran

Moji stari Athlonci maratonci

X3 405E uspješno unlockan

X3 435 uspješno bez L3

X3 435 uspješno sa L3 

x3 445 uspješno bez L3

X3 445 neuspješno, možda se večom voltažom ide, to sam na brzinu

X3 450 frendov otključan ali bez L3

Phenom II X2 545 otključan bez ikakvih problema u B45

Phenom II X2 555 otključan bez ikakvih problema u B55

Phenom II X2 550 nije se dao otključat

Phenom II X2 550 samo u triple core, četvrta radi sa podizanjem napona

Korištene ploče : AsRock 870 iCafe, AsRock 890GX Extreme 3, ASUS M4A88TD EVO, GIGABYTE MA78LMT - S2P, GIGABYTE 990XA UD3

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.1.2012 20:58 (Bulldozer).
Moj PC  
0 0 hvala 3
13 godina
neaktivan

Pazi ovako....   znaci imam amd phenom x2 555,   i dodje mi gust igrat batlefield 3, skinem ga pokrenem i sve mi trza i steka..   onda krenem da otkljucam procesor u Phenom II X4 Black Edition   i uglavnom ne uspijem jer mi se nije uspio odrzat kod otkljucavanja   znaci nije mi prosao test u occt-u.....   E sad pazi sto mene interesira...?   Prije svega toga nije mi bio otkljucan taj l3 cache..   pisalo u programu cpuz, a sad je i recimo igram batlefield 3 sve na ultra...   hoce se taj l3   odrzat na phenom x2 555   i zasto sad sve pici glatko ako nisam uspio otkljucat procesor....   Sory ako nema smisla ovo sto pisem al kazem ti malo sam noob za ovo sve...   hvala unaprijed

17 godina
Nesokralj kaže...

Pazi ovako....   znaci imam amd phenom x2 555,   i dodje mi gust igrat batlefield 3, skinem ga pokrenem i sve mi trza i steka..   onda krenem da otkljucam procesor u Phenom II X4 Black Edition   i uglavnom ne uspijem jer mi se nije uspio odrzat kod otkljucavanja   znaci nije mi prosao test u occt-u.....   E sad pazi sto mene interesira...?   Prije svega toga nije mi bio otkljucan taj l3 cache..   pisalo u programu cpuz, a sad je i recimo igram batlefield 3 sve na ultra...   hoce se taj l3   odrzat na phenom x2 555   i zasto sad sve pici glatko ako nisam uspio otkljucat procesor....   Sory ako nema smisla ovo sto pisem al kazem ti malo sam noob za ovo sve...   hvala unaprijed

Moram bit iskren pa priznati da 90% posta nisam razumio, ali ono što sam razumio odnosi se na otključavanje L3 cache memorije na Phenomu II X2 555...

Naime, navedenom procesoru sva L3 cache memorija je "enejblana" i dostupna bez ikakvih otključavanja. Stoga, na njemu nije ni moguće otključati dodatnu L3 memoriju.

L3 memoriju je moguće otključati samo na nekim Athlonima II X3 (Rana) i X4 (Propus), a ne na punokrvnim Phenomima X2 (Callisto), X3 (Heka), X4 (Deneb) i X6 (Thuban).

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Moji stari Athlonci maratonci

X3 405E uspješno unlockan

X3 435 uspješno bez L3

X3 435 uspješno sa L3 

x3 445 uspješno bez L3

X3 445 neuspješno, možda se večom voltažom ide, to sam na brzinu

X3 450 frendov otključan ali bez L3

Phenom II X2 545 otključan bez ikakvih problema u B45

Phenom II X2 555 otključan bez ikakvih problema u B55

Phenom II X2 550 nije se dao otključat

Phenom II X2 550 samo u triple core, četvrta radi sa podizanjem napona

Korištene ploče : AsRock 870 iCafe, AsRock 890GX Extreme 3, ASUS M4A88TD EVO, GIGABYTE MA78LMT - S2P, GIGABYTE 990XA UD3

Na kojoj ploči si ga otključao ?

Ja iman 990XA-UD3 i ne uspijeva mi nikako ,na staroj 785GM-US2H se otključao bez problema.

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
17 godina
mstaglicic kaže... 

Ja iman 990XA-UD3 i ne uspijeva mi nikako ,na staroj 785GM-US2H se otključao bez problema.

Majku mu! {#} 

Kolega, ti si već drugi čovjek kojeg znam da na toj ploči nije uspio otključati procesor koji se na drugoj ploči otključava bez problema.

Frendov Phenom II x2 555 se kod njega na staroj ploči (ASRock N68CS-UCC) i kod mene (MSI 760GM-E51) otključava glatko, a sad na Gigabajtici neće ni pod razno.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
17 godina

AM3+ ploče baš i nisu najbolje za otključavanje, barem što se tiče Gigabyte modela.

Jednostavno proizvođači to ne smatraju bitnim; AMD FX AM3+ procesori nemaju ništa da se može otključati a AM3+ ploče nisu smatrane pločama za AM3 procesore.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
cro_blue kaže...
mstaglicic kaže... 

Majku mu! {#} 

Kolega, ti si već drugi čovjek kojeg znam da na toj ploči nije uspio otključati procesor koji se na drugoj ploči otključava bez problema.

Frendov Phenom II x2 555 se kod njega na staroj ploči (ASRock N68CS-UCC) i kod mene (MSI 760GM-E51) otključava glatko, a sad na Gigabajtici neće ni pod razno.

Ma uspijevam nekako,dignem voltažu na 1.50 jer inače neće boota, a na 1.50v se freeza u OCCT-u (ne zbog temperatura),najviše dođe do 50-51 stupanj u OCCT-u .

Na staroj ploči bez dizanja voltaže sam došao do 4 x 3.765 GHz i tako je radio 24/7 ,ovdje neće ni na 4x3.0 GHz kako treba.

Digao sam i CPU napon,CPU NB napon i NB napon i evo radi 15 minuta na 4x 3.0 GHz .

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
13 godina
protjeran

Stavi F10G ili F10H i unlockaš bez brige ... ili ako dolaziš za Ri pošalji mi taj proc pa ćemo testirati, ili pošalji poštom, možda jednostavno tvoja ploča ne unlocka dobro ... Dali prodaješ staru Gigu ?

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Stavi F10G ili F10H i unlockaš bez brige ... ili ako dolaziš za Ri pošalji mi taj proc pa ćemo testirati, ili pošalji poštom, možda jednostavno tvoja ploča ne unlocka dobro ... Dali prodaješ staru Gigu ?

F10G sam stavio odavno,a i probano je na verziji F5 pa na svakoj sve do F10G al uvijek se freeza i gotovo.
Na staroj ploči (GA-MA785GM-US2H) i stock cooler bez dizanja voltaže je išao na 4 x 3.765 GHz i bio je stabilan ,temperature do 55-56 stupnjeva u OCCT-u.

Otkad sam kupio 990XA-UD3 nema teoretske šanse da otključam procesor kako treba.

Što je najgore - pokrenem GTA IV,igram po sat vremena i sve bude u redu.Izađem iz igre i pokrenem Firefox ili Chrome ili neki jednostavni program i on se freeza.

Staru ploču nemam,prodana je mislavgrayu i onda sam kupio ovu novu u ADM-a :(

Za Rijeku ne idem,a ni ne šalje mi se poštom - nije proc vrijedan toga.

13 godina
protjeran

Prvo pogledaj dali ti ploča vDropa i slično ako vDropa baci napon ko fol 1.6 i sve će ti radit

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Prvo pogledaj dali ti ploča vDropa i slično ako vDropa baci napon ko fol 1.6 i sve će ti radit

Misliš da će radit kako treba ,da nije to previsoki napon?
Inače,ploča mi vDropa za 0.025v prema dolje i kad je u BIOS-u namješteno 1.500v ,on je zapravo na 1.475-1.488v .

EDIT:

Dižem samo CPU Voltage,ovo drugo ne diram ništa?
Multiplier ostavim na Auto ili na najviše (x15) ?
CnQ i C1E gasim ili ostavljam na Enabled ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2012 15:16 (mstaglicic).
13 godina
protjeran

Poslao sam ti na PP tutorial ...

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Evo da javim rezultate:

Postavim li CPU napon u BIOS-u na 1.600v ,nema vDropa jer mi u CPU-Z i AIDA64 javlja CPU voltage 1.600v konstantno.
Postavio sam na 1.525v i bilo je vDropa te je u CPU-Z i AIDA64 pisalo 1.500v .

Računalo se u gornjem slučaju (sa 1.600v) srušilo nakon 17 sekundi OCCT-a ,dok je u drugom slučaju (sa 1.525 v (1.500v) odmah zamrznulo sistem.

Pokušao sam i sa 1.550v i bude vDrop pa je to oko 1.525v ,al se komp opet sruši.

Ima li itko kakav prijedlog ili je u ovom slučaju Gigabyte s*ebao stvar sa svojim čipsetom ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

1. Gigabyte nije sjeb** ništa, nego poštivao AMDov BAN unlockanja jezgri ali su implementirani kao nekakav Unlock

2.Taj unlock radi, radi po onim uputama šta sam ti dao i napravit ćeš 100%

3.Jesi dizao CPU Vid ?

Moj PC  
1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice