Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesora

poruka: 1.157
|
čitano: 244.449
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Sto se tice ovih pitanja o temperaturi, mislim da za jedan unlockani x3 temperatura smije ici do negdje 62-64°C, nece mu nista biti.

Ofc.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesor
jesam vec sam bio flešao s tom verzijom biosa...pa sam zatim pokušao s verzijom 1,40 jer je kolegi s foruma radilo na toj (1.40) ..ali i na toj ista stvar...ajd idem vratiti opet na 1,70....
17 godina
misizulja kaže...
jesam vec sam bio flešao s tom verzijom biosa...pa sam zatim pokušao s verzijom 1,40 jer je kolegi s foruma radilo na toj (1.40) ..ali i na toj ista stvar...ajd idem vratiti opet na 1,70....

Flashaj na 1.70. i u opciji Advanced Core Control sve jezgre moraju biti na "Enabled" a Automatic Clock Calibration treba biti uključen na Auto.

Izbjegavajte Playomania forum; večina administratora, moderatora i forumaša su neotesani retardi.
14 godina
neaktivan
vratio sve kao i prije ...verzija 1.70 ... cpu active control enable,acc auto...save,pa se ugasi i opet pokrene sam...nakon toga ista stvar....pod ovim cpu active core imam jos one opcije core 1,2,3 enable or disable,pa pod acc per core,all cores,pa oni postoci -2% ..sve sam to provao,razne kombinacije ali uvik isto...hmm
17 godina

U task manageru isto pokazuje 1 jezgru? Zanimljivo.

Probaj putem CACC isključiti jezgru 2 ili jezgru 3 pa da vidiš hoće li raditi kao x3 procesor.

Izbjegavajte Playomania forum; večina administratora, moderatora i forumaša su neotesani retardi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
191x7 kaže...

Lollik91, pa onda pričekaj još s kupnjom procesora. Bit će ih mnogo polovnih za prodaju za godinu-dvije kada Phenom II postane EOL i kada od nadogradnje budeš profitirao.

Vjeruj mi, sada ti procesor nije bottleneck. Pogotovo ne na rezoluciji monitora kojeg koristiš. Ni 4GB ram ti nije bottleneck, ne moraš srljati s kupnjom iako je ram jeftin.

Uzmi si bolje zvučnu Asus Xonar DG (zbog toga što imaš dobar headset i zvučnike), to će ti više upotpuniti komp. I RAM možeš nadograditi kad već imaš novca.

Za mijenjati procesor još stvarno nema realne potrebe i sigurno neće biti još neko vrijeme.

primjer.  phenom 2 955 je odlican procesor, pogotovo c3 verzija... i kao takav rijetko da ce ga itko prodavat sto i je istina, trazim po njuskalu i forumima i nisam nasao ni jedan u razumnoj cijeni. neki forumasi stave cijenu vecu od one u trgovinama ,da li zbog neinformiranosti ili bahatosti neznam.

za godinu-2 tko ziv tko mrtav. 

procesor je bitniji na manjim rezolucijama dok na visim graficka. ja si to zelim kupit dok jos mogu dobit neke novce za athlon2. da nemoram tolko nadoplatit za novi

ali dobro.vidjet cu jos s kupnjom procesora onda, ako bude neka akcija uzimam istog trena. :)

Mozda imam Alzheimerovu.......ali barem nemam Alzheimerovu xD
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 21:03 (lollik91).
14 godina
lollik91 kaže...

pozdrav,

evo imam mogucnost i zelju uzet si novi procesor. najvjerovatnije phenom 2 960T be. trenutno sam na athlon 2 435 x3 @x4 bez l3 cache memorije. maticna je asrock m3a770de.

zanima me da li bi mi itko mogao reci kako ce se slagat te 2 komponente, pogotovo ako probam unlockat procesor..oc-a nece biti,eventualno za 200-300 mhz-a,znaci nista previse agresivno.

pitam zato sto maticna "stariju" verziju UCC-a pa mozda nece moc unlockat ili slicno. ako netko ima istu kombinaciju neka javi iskustva.

hvala

Kupi aftermarket cooler za proc,pukni ga koliko ide.Za njega ti je dosta Katana III jer je Athlon hladan sam po sebi.I ukomponiras neku jacu grafu i na konju si.Prelazak na Phenoma II X4 koji ima L3 cache ti se ne isplati kad tvoj moze upogonit HD 6970/GTX 570 bez ikakvih gubitaka.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
zoharbizo kaže...

Kupi aftermarket cooler za proc,pukni ga koliko ide.Za njega ti je dosta Katana III jer je Athlon hladan sam po sebi.I ukomponiras neku jacu grafu i na konju si.Prelazak na Phenoma II X4 koji ima L3 cache ti se ne isplati kad tvoj moze upogonit HD 6970/GTX 570 bez ikakvih gubitaka.

ako pogledas pod 'moj pc' vidjet ces da imam CM hyper 212+ , sto se tice graficke imam 6850 od sapphire-a  i s njom sam zadovoljan. tako da nju necu mijenjat bar slijedecih godinu dana jos.

sto se tice da moze pogonit 6970/570 ,mislim da si malo uzeo prevelik zalogaj..ipak bi se osjetila malo veca razlika izmedu ta 2 procesora u fps-u da su te grafe u pitanju

14 godina
lollik91 kaže...
zoharbizo kaže...

ako pogledas pod 'moj pc' vidjet ces da imam CM hyper 212+ , sto se tice graficke imam 6850 od sapphire-a  i s njom sam zadovoljan. tako da nju necu mijenjat bar slijedecih godinu dana jos.

sto se tice da moze pogonit 6970/570 ,mislim da si malo uzeo prevelik zalogaj..ipak bi se osjetila malo veca razlika izmedu ta 2 procesora u fps-u da su te grafe u pitanju

Razlike nema.Provjereno.HD 6970 sa Athlonom II X4 na 3400 mhz i HD 6970 sa I5 2500K na 4 ghz daje jednak fps,Ati Gamer je testirao.A necu pricat koliko je jaci I5 2500K od 955BE.{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
i dalje pokazuje ko i prije ... nakon sta sam u cacc iskljucio jednu od jezgri nakon restarta mi nije htio uopće bootat ... ima 3 opcije core 1,2,3 mislim da sam 1 iskljucio...a pod acc pod opcijom per core 0,1,2,3 mogu dizat one postotke ...po defaultu su -2%
17 godina
misizulja kaže...
i dalje pokazuje ko i prije ... nakon sta sam u cacc iskljucio jednu od jezgri nakon restarta mi nije htio uopće bootat ... ima 3 opcije core 1,2,3 mislim da sam 1 iskljucio...a pod acc pod opcijom per core 0,1,2,3 mogu dizat one postotke ...po defaultu su -2%

Pa nisi trebao isključiti drugu jezgru, prva i druga bi ti trebale biti tvornički ispravne. Treća i četvrta jezgra su one koje otključavaš. Jedna od njih (ili obje) je neispravna i pravi porblem. Dakle nevalja ili Core 2 ili Core 3 ili Core 2 i Core 3; Core 0 (koju ni ne možeš isključiti) i Core 1 moraju valjati i nema smisla da gasiš Core 1 (jezgru 2).

16 godina
zoharbizo kaže...

Razlike nema.Provjereno.HD 6970 sa Athlonom II X4 na 3400 mhz i HD 6970 sa I5 2500K na 4 ghz daje jednak fps,Ati Gamer je testirao.A necu pricat koliko je jaci I5 2500K od 955BE.{#}

a pitanje je na kojoj rezoluciji je on to provjeravao?

ako je na 22"+ monitoru onda je to razumljivo, jer tada su graficke u glavnoj ulozi

da je testirao na 19" monitoru kojeg ja koristim i rezoluciji 1440x900 (koji btw ima 4 dead pixela i necu ga moc prodat kak spada za novce kako je 191x7 predlozio) vidio bi da postoji razlika.. to se zove cpu bottleneck.

14 godina
lollik91 kaže...
zoharbizo kaže...

a pitanje je na kojoj rezoluciji je on to provjeravao?

ako je na 22"+ monitoru onda je to razumljivo, jer tada su graficke u glavnoj ulozi

da je testirao na 19" monitoru kojeg ja koristim i rezoluciji 1440x900 (koji btw ima 4 dead pixela i necu ga moc prodat kak spada za novce kako je 191x7 predlozio) vidio bi da postoji razlika.. to se zove cpu bottleneck.

Ne slusas,tvoj Athlon upogoni HD 6970/GTX 570 bez problema i na tim rezama.Uostalom tko to ima HD 6970 i 19" ekran?{#}

16 godina
zoharbizo kaže...

Ne slusas,tvoj Athlon upogoni HD 6970/GTX 570 bez problema i na tim rezama.Uostalom tko to ima HD 6970 i 19" ekran?{#}

ima ljudi, nebi vjerovao ali ima {#}

ugl, nije ni bitno.. rekao sam da necu sad jos onda uzimat osim ako ne bude na nekoj akciji 100-200 kn jeftiniji {#}

definitivno cu vidjet ovu zvucnu iako mi se ne svida ideja da mi kabel od slusalica mora ic skroz do straznje strane na kucistu, a sad mi je na prednjim utorima pa imam slobodu kretanja oko kompjutera {#}. jedino da se moze namjestit da si prednje utore nekak spojim s zvucnom..sto sumnjam da moze. ali definitivno da cu pogledat i razmislit.

17 godina
lollik91 kaže...

definitivno cu vidjet ovu zvucnu iako mi se ne svida ideja da mi kabel od slusalica mora ic skroz do straznje strane na kucistu, a sad mi je na prednjim utorima pa imam slobodu kretanja oko kompjutera {#}. jedino da se moze namjestit da si prednje utore nekak spojim s zvucnom..sto sumnjam da moze. ali definitivno da cu pogledat i razmislit.

Naravno da možeš audio konektore za front-audio spojiti na zvučnu umjesto na matičnu i imati front audio preko diskretne a ne integrirane zvučne.

Samo nisam siguran da ima AMP (odnosno pojačalo) za prednje izlaze, mislim da su pojačani samo "stražnji" no nisam siguran.

U svakom slučaju najbolji zvuk na stražnjim konektorima a na "front-panel-konektorima" zericu slabiji nego stražnji no svakako bolji zvuk nego taj od integrirane zvučne.

16 godina

ok, imas pp.. nezelim pobrat zuti zbog offtopica :)

13 godina
protjeran
191x7 kaže...

Prolazi Prime95 blend nekoliko sati i OCCT Linpack par sati?

Ako je tako i ako je u svemu drugom stabilno, čestitam za 500 Kn si dobio procesor od 650. :)

Provjeri koliko ti idu temperature u igrama i ostalom.

Recimo da je do 55°C super, da se do 60°C može tolerirati ako baš mora.

No računaj na to da trebaš promijeniti hladnjak nekim boljim, no da nije hitno.

Evo igrao sam Metro oko pol sata i CPU je bio na 42° max:)

Ipak je tih 60 bilo u Prime95 tako da ostajem pri svome te na stock hladnjaku.

When Youre Talking To YourSelf And Nobodys Home..
14 godina
neaktivan

Evo napisat cu cisto informativno post o unlockanju Athlona x3 450.

3 moja frenda ga imaju.

2 od 3 su se unlockala, a jedan nece nikako. Znaci 66% uspjesnih unlockanja u mom slucaju.

P.S. bez dizanja voltaze i ikakvih drugih prckanja.

Ofc.

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
misizulja kaže...

Pa nisi trebao isključiti drugu jezgru, prva i druga bi ti trebale biti tvornički ispravne. Treća i četvrta jezgra su one koje otključavaš. Jedna od njih (ili obje) je neispravna i pravi porblem. Dakle nevalja ili Core 2 ili Core 3 ili Core 2 i Core 3; Core 0 (koju ni ne možeš isključiti) i Core 1 moraju valjati i nema smisla da gasiš Core 1 (jezgru 2).

i dalje nista...pokusat cu instalirat nove windowse...neznam vise 

17 godina
misizulja kaže...

To ne igra ulogu ako ti du POST-u (onaj tekst od biosa prije nego se dižu Windowsi) detektira samo 1 jezgru.

14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
misizulja kaže...

To ne igra ulogu ako ti du POST-u (onaj tekst od biosa prije nego se dižu Windowsi) detektira samo 1 jezgru.

mislim da je pisalo phenom x4 b50 ...prova pogledat maloprije al mi proletilo hhh

17 godina

Za početak bootaj neki s cd-a bootabilni linux tipa Ubuntu. Ako ti i tamo bude prikazana jedna jezgra - reinstalacija OS-a neće pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Imam AMD Athlon II x3 435 i matičnu ASUS M4A785TD-V EVO i pokušao sam ga otključati..

Kod podizanja kompa na onom logu od Asusa mi je pisalo da pritisnem broj 4 za opciju otključavanja i kad se komp restartao, pisalo mi je da su 4 jezgre otključane, međutim POST zašteka kad provjerava hard i kasnije sve prođe OK ali mi blinka crtica i nakon toga piše No boot device blabla.. Windows 7 je instaliran na hardu.. Kod POST-a piše za procesor da je AMD Phenom x4 b35..

Ne kužim u čemu je fora.. Dali netko ima neku ideju što napravit??

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Otključaj u biosu a ne putem nekakve brze opcije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
191x7 kaže...

Otključaj u biosu a ne putem nekakve brze opcije.

Probao sam u biosu.. ACC sam stavio na All Cores i Unleashed mod na Enabled, sejvam postavke i komp se restarta i opet isti problem..

13 godina
neaktivan
misizulja kaže...
191x7 kaže...
misizulja kaže...

Koliko sam uspio pohvatati problematiku izgleda da su otključane jezgre nestabilne, isključivanje jezgre koja bi rednom logikom označavanja brojem trebala biti ispravna  nekad ima smisla, kao u mom slučaju sa 960t gdje sam morao isključiti jezgru sa rednim brojem 2 da bi mi radile jezgre 5 i 6 ako se isključi ucc jezgra pod brojem 2 radi .

15 godina

Evo, da ne otvaram novu temu... Imam 960T koji sam uspio otključati u 6 jezgreni. E sada, pošto sada ne mogu vidjeti temterature jezgara nego samo onu sondinu sam došao do uznemirujućeg otkrića. Naime, pri 4 jezgre na 3.4 ghz sve radi super, temperatura nejde ni do 45 u full loadu. Ali kada otključam ove dvije, voltaža mi je 1.385, stavim ih na 3.4 ghz temperature mi skroz polude. Nakon minutu primea mi pokazuje aida 62 stupnja i onda gasim da ne bi bilo što procu. Da li je to normalno? Imam scythe rasetsu mrcinu od kulera i 5 120 ventilatora te odlican cable managment. Pasta je promijenjena, sve je super dok je samo 4 jezgre. Da li je moguce da nesto ne valja sa sondom za temperaturu? Sa 4 jezgre na 4.2 ghz nije ni blizu 55...

0 0 hvala 0
17 godina

Ploča možda overvolta? Je li na njoj zadnji bios? Ista situacija i kao X5?

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Zadnji bios... Malo overvolta, ali napisao sam volzaru iz cpu-z-a, a po meni to nije prevelika, stovise, jako dobra voltaza.

0 0 hvala 0
15 godina

E ovako, kada sam imao 965BE u kompu, onda mi su temperature jezgara i sonde bile jednake. Sada sam vratio proc na 4 jezgre sve default i pustio occt. Kao što se na slici vidi, više vrijednosti nisu jednake, nego je razlika u 15 stupnjeva! I čudno mi je bilo što 965BE koji ima i veći TDP u idleu je na 25 stupnjeva! Izgleda da sa 960T sonda poblesavila i daje 15 stupnjeva previse... Što vi mislite?

Sonda Sonda

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice