Termalne paste - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 1.420
|
čitano: 477.576
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Termalne paste - pitanja i odgovori
fanaticni gejmer kaže...
191x7 kaže...

Nedavno kupljen komp, R7 260X grafa -> PROMJENOM PASTE IZGUBITI ĆEŠ GARANCIJU NA GRAFIČKU -> vjeruj mi, ne želiš to.

Mislim da nemam izbora, maloprije testirao u furmarku 15 min, temperatura 89° 

Ako ti vrijedi garancija, sta te briga, ako se nesto sprzi, dobit ces novu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 14:24 (alien20).
17 godina
fanaticni gejmer kaže...
191x7 kaže...

Nedavno kupljen komp, R7 260X grafa -> PROMJENOM PASTE IZGUBITI ĆEŠ GARANCIJU NA GRAFIČKU -> vjeruj mi, ne želiš to.

Mislim da nemam izbora, maloprije testirao u furmarku 15 min, temperatura 89° 

To je toplo (i nikako ne bi trebalo biti toliko ako je hladnjak na grafičkoj ispravan), no nije opasno. Vjerujem da te u biti ubija buka.

Koji je točan model kartice, koliko ima i kakvih ventilatora? Dobija li grafička od nekud svjež zrak?

Twitter: @191x7
12 godina
neaktivan
191x7 kaže...

To je toplo (i nikako ne bi trebalo biti toliko ako je hladnjak na grafičkoj ispravan), no nije opasno. Vjerujem da te u biti ubija buka.

Koji je točan model kartice, koliko ima i kakvih ventilatora? Dobija li grafička od nekud svjež zrak?

Drzim vent na 70%, ni necujem ga. Ovo je tocan model, review: http://www.modders-inc.com/sapphire-r7-260x-100366-3l-video-card-review/3/

Kao sto sam vec napisao, imam 2 vent. na kucistu, front i rear tako da zrak cirkulira kako bi trebao. Skinit cu stranicu sa kucista pa da vidim kako ce to sve izgledat.

Mozda povisena sobna temperatura utjece na ovo?

play2much
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 19:15 (fanaticni gejmer).
17 godina

Daj ti prvo provjeri da ti se hladnjak nije zapunio nečime i jel ti se ventilator uopće vrti, navedena kartica bi mogla dostizati 90°C samo u ovim situacijama:

- neadekvatno hlađenje u kućištu (loša cirkulacija zraka ili nikakva - provjerio orjentaciju upuh i ispuh ventilatora) + dobar overclock

- neispravan hladnjak kartice (pod time mislim nerad ventilatora ili zapunjen hladnjak)

Iako, vjerujem da bi navedeni model bio među toplijim 260x jer hladnjak je dizajn bez toplovodnih cijevi i samo s jednim ventilatorom.

Ako ti kartica nije preglasna, ne smeta joj navedena temperatura, a i ne vjerujem da bi ti u igrama dostizala toliku temperaturu.

Svakako provjeri filtere za prašinu da ti se nije zapunio onaj kod prednjeg ventilatora.

12 godina
neaktivan
Termalne paste - pitanja i odgovori

Premjestio kucisre gore na stol (inace stoji ispod stola), otvorio bocnu stranicu, odvrtio furmark 15 min i kad ono: 72° ! {#}

Problem: losa cirkulacija zraka. Pasta mi nece trebat (zasad).  

Hvala svima! {#}

play2much
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 20:33 (fanaticni gejmer).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

odnesi im u servis nek stave drugu termopastu ili pogledaj po ventilatoru dali se opće dižeju okretaju na ventilatoru, ja imam R9 280x i zamjenil termopastu dobio sam par stupnjeva manje, MX-4 sam stavil meni nikad ne prelazi 67C 

Znaju biti jako škrti s tim pastama jedva da stave na proc, može biti da i grafa ima neku grešku.

Gužvinec
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
fanaticni gejmer kaže...

Premjestio kucisre gore na stol (inace stoji ispod stola), otvorio bocnu stranicu, odvrtio furmark 15 min i kad ono: 72° ! {#}

Problem: losa cirkulacija zraka. Pasta mi nece trebat (zasad).  

Hvala svima! {#}

Onda ćeš trebati neke sitnice promijeniti (ali držati otvoreno kućište nije rješenje jer su u otvorenom kućištu veće temperature nego u dobro prozračenom zatvorenom).

Prvo, sredi cable management ako ti nije dobar. Drugo, staviti jači ventilator za upuh i ako treba isto za ispuh.

Treće, ako je nužno, promijeni kućište ili nabavi bočnu stranicu na koju možeš montirati ventilator kod grafičke (ili pak prepravi postojeću).

Da ti nije komp stajao možda u nekakvoj kutiji od stola ili pak na nekom tepihu (tepih je najveći neprijatelj kompjuteru koji ima odolje upuh ili napajanje dolje.

12 godina
neaktivan

Nisam ima mira pa sam kupio mx4. Temperatura na gpu je niza za 3-4°, dok je na procesoru ista. 

Prvo sam je isa stavit metodom poklapanja hladnjakom, cak sam stavio previse paste pa su temperature bile vece. Sad sam stavia manje paste te je razmaza prstom (bas se lipo razmazuje{#}) i razlika je vidljiva, nije nesto ekstra ali bolje ista nego nista!

play2much
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

vrijeme je da na ženinom laptopu zamijenim pastu i očistim ga od prašine (dell 5030)..

čuo sam da neki umjesto termo paste stavljaju termo patcheve?

prednosti, mane?

Samsung Galaxy S5
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.11.2014 22:29 (ivanm75).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ivanm75 kaže...

vrijeme je da na ženinom laptopu zamijenim pastu i očistim ga od prašine (dell 5030)..

čuo sam da neki umjesto termo paste stavljaju termo patcheve?

prednosti, mane?

Misliš "thermal pad"? To se stavlja tamo gdje je prevelik razmak između baze hladnjaka i čipa koji treba hladiti.

Recimo na nekim laptopima između grafičkog čipa i hladnjaka. Jednostavno bi paste morao staviti jako debelo i to ne bi funkcioniralo - stoga thermal pad.

17 godina

Gdje nabavljate thermal padove?

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
13 godina
Samsung Galaxy S5
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
odjavljen
ivanm75 kaže...

Ma kakva pasta čovječe, ima nekih padova tj razmaka gdje nema teorije da pasta to zamijeni, rađe naruči sa ebaya i čekaj

15 godina

Zasto bi zamjenom paste na GPU izgubio jamstvo kada se na GPU kao i na CPU ne vidi da si sam mijenjao pastu?

Skines vent i stavis pastu, nije bas neka mudrolija + ne znam na koji nacin skuziti da si sam nesto mijenjao?

NIje bas neka mudrost to napraviti kako treba, samo treba pripaziti da se ne pretjera s pastom posto svi znamo cemu ona sluzi da pretjerivanje s kolicinom moze samo dovesto do negativnog ucinka i jos visih temperatura.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa, vidi se, kako ne - vidi se razlika u pasti i nanošenju.

Ali sito tako vidi se jesi li oštetio šarafe (svaki odvijač oštećuje!) ili ako si oštetio pečat (neke kartice imaju preko šarafa ili negdje drugdje gdje ga odvajanje hladnjaka ošteti).

14 godina
MARKOZD15 kaže...
ivanm75 kaže...

Ma kakva pasta čovječe, ima nekih padova tj razmaka gdje nema teorije da pasta to zamijeni, rađe naruči sa ebaya i čekaj

Ja sam naručivao s ebaya, neki seller iz Poljske mislim. Ugl 5 dana sam ih čekao

Why so serious?! Let's put a smile on that face!!
14 godina
neaktivan

hd 6950 sapphire do koliko max vam je isla temp? Cekam da izadje neka malo novija igra pa cu testirati bas da vidim kako ce se ponasati

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Da pitam, imam pastu zalman STG2, kupljena prije jedno 3 godine, jos nisam sve potrosio, dali je jos dobra za uporabu?

0 0 hvala 0
12 godina
alien20 kaže...

Da pitam, imam pastu zalman STG2, kupljena prije jedno 3 godine, jos nisam sve potrosio, dali je jos

dobra za uporabu?

Moga si napisat isti post u jos pet sest tema.

Reka san ti u drugoj temi ako se nije stvrdnila (skrutila) dobra je

Sami sebi smo najveci neprijatelji
12 godina
neaktivan

Jel dobar 70% izopropanol za ocistit pastu sa CPU? Ili treba veci postotak?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ma i vise nego dovoljno, 99% paste ocistis obicnim wc papirom, naravno osim onih djelova koje je tesko ocistiti ako se pasta prelila na okolne elemente, onda ti ipak treba sa sto vecim postotkom da se to da ocistiti!lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
16 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu, koju najbolju pastu preporučate za kupiti u Ventexu? http://www.ventex.hr/index.aspxhttp://www.ventex.hr/SearchResults.aspx?sw=pasta

Nema onih preporučenih iz prvog posta (Ceramique i MX serije), pa ne znam što mi je najbolje od ove ponude.

Hvala

0 0 hvala 0
12 godina

A di si nasa taj ducan ?

Od tamo dostupnih uzmi onu od Cooler Mastera.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2015 13:42 (nicky.sl).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Najbliži mi je.  Alternativa je links, no na drugom kraju grada je, a lijen sam xD

Koliko je ta "losija" od nekih drugih? Treba mi za laptop... 

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2015 13:51 (Jujo).

0 0 hvala 0
12 godina

Dobra je ona budi bez brige nije puno losija od meni najdraze MX-4 mozda 2-3celzija.

Za tu razliku ti se ne isplati ic na drugi kraj grada

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Pozdrav, imam Xeon e5440 sa adapterom na 775 socketu /ga p35-ds3r rev1.0 je matična i nanio sam novu pastu (imam puno iskustva s sastavljanjem računala) ali nakon bootanja temperatura u idle mi je od 55-65 stupnjeva i nakon sat vremena igranja npr. far cry 4 ili shadow of mordor se popne najviše na 86 što je naravno zabrinjavajuće(ali nema još laganja), termalna pasta je sljedeća

:http://static.limundoslike.com/slika-Termalna-pasta-za-procesor-3komada-samo-199din-53018745v800h600.jpg

a cooler je sljedeći (spire sigor iv) : http://kybernet.co.uk/wp-content/uploads/2013/08/FASPI-SP543S1-hg.jpg

Ima netko nekakve savjete, zasada najveću sumnju stavljam da je tolika temperatura radi termalne paste... ima netko nekakvih savjeta?

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2015 23:46 (matsigeca).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

pa dali je gore bio isti hladnja i prije promjene paste, mislim taj spire je koma tj u rangu stock coolera...stovise jedan je kockast drugi okrugal...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Bio je i prije isti taj cooler (bio je core 2 duo e6750) i najviša temp je bila oko 70 sa starom termalnom pastom ( ne sjećam se koja je bila).

13 godina
protjeran
matsigeca kaže...

Bio je i prije isti taj cooler (bio je core 2 duo e6750) i najviša temp je bila oko 70 sa starom termalnom pastom ( ne sjećam se koja je bila).

gle sad imas proc s 4 jezgre, kolika je voltaza naspram starog dualca?! mozda si stavio i losiju pastu! kad to sve zbrojis ili barem jedno od toga dobis uzas od temperatura s tim coolerom! no svakako pogledaj dali je sve sjelo! ako treba ponovi postupak cisto da budes siguran!

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 2:00 (Stjepanj).
10 godina
neaktivan

http://imageshack.com/a/img908/5671/TsHc84.png , Voltaža je stavljena pod auto u biosima i po pitanju toga je sve ok, kupit ću sada uskoro mx-4 pa budemo vidjeli šta bude.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice