U Everestu vidim sljedeće temperature: Mat.ploča=50 CPU=47 1.jezgra=48 2.jezgra=49 MCP=59.
Jesu li te temperature u normalnim granicama??? Kaj je MCP??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tako je otprilike i meni, ja mislim da bi to bilo normalno, po mome mišljenju.
Teško je reči jesu li u granicama normale kad nisi naveo ni ploču ni procesor.
Ako su takve kad se učita OS - rekao bih da bi mogle biti niže.
MCP: http://en.wikipedia.org/wiki/Media_Communications_Processor
Pozdrav
prema linku i temperaturi bi to mogla biti grafička
inače temperature su ti normalne
proc je Atlon64 X2 4600+, 2.4GHz, Windsor , ploča je Gigabyte M52S-S3P. Navedene temperaure očitavam kad je upaljen BOINC (roseta i climatepredict). Kad BOINC nije upaljen temperature su: Mat.ploča=36 CPU=34 1.jezgra=33 2.jezgra=36 MCP=58
proc je Atlon64 X2 4600+, 2.4GHz, Windsor , ploča je Gigabyte M52S-S3P. Navedene temperaure očitavam kad je upaljen BOINC (roseta i climatepredict). Kad BOINC nije upaljen temperature su: Mat.ploča=36 CPU=34 1.jezgra=33 2.jezgra=36 MCP=58
hvala, utješili ste me
Nemam nešto mnogo iskustva sa hardverom, pa molim nekoga da mi odgovori da li je temp. cpu-a ok? evo i slika. Prije par dana postavio sam hladnjak http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1148&ID=1906 i nisam siguran da li sam ga dobro uklopio. Ovo je temperatura u mirovanju kompa.
Hvala......
Mislim da bi trebale biti niže.
Kakve su bile prije?
Možda je do termalne paste... najbolje je da ga skineš i ponovno staviš...
Jesi li možda mijenjao broj okretaja ventilatora, pa na taj način smanjio njegovu učinkovitost ako si previše spustio.
Sve ću danas da provjerim i najvjerovatnije ponoviti ugradnju.
Hvala Vam.
Evo sad sam 100% sve kako treba uradio - nadam se. Skinuo sam sve. I matičnu, pa ponovio sve lijepo. Namazao sam termopastom poklopac procesora i podnožje hladnjaka i nakačio. Da li je sada ok? Samo je par stepeni niže. Nisam paranoičan, samo me nervira malo... Vi ste vjerovatno svi svega vidjeli i pročitali vezano za ovu oblast, ja ne znam ništa pa molim da mi sugerišete da li treba da ponovim "operaciju" ili da ostavim kako je? ScrShot je tu.
Hvala opet.
Ovo je dosta dobro, koju pastu si stavio?
Možda će čak za nekoliko dana biti još niže, nakon što prođe nekoliko procesa zagrijavanja i hlađenja.
Ma neka "noname" pasta, bijela . U mini šprici.
Baš ću da pratim sada, tih par dana dok "ne legne stvar sa zagrijavanjem i hlađenem".
Hvala.
A čuj, taj princip zagrijavanje/hlađenje vrijedi za npr. Arctic Silver 5 pastu, ali možda bude i nekakvih promjena sa tom pastom.
U svakom slučaju i te temperature su dosta dobre. Raćunaj na to da će kad zahladi temperature biti oko 5°C niže.
meni je 35 i na jednom i na drugom jel to oke ?