- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Za tvoj procesor CoreTemp
otvori kučište i popipaj
Za tvoj procesor CoreTemp
Ajd probat cu pa stavim sliku...
otvori kučište i popipaj
Nije niti vruc niti hladan...
da je i ta i ta temperatura, to su OK temperature.
Ako be prelazi 70C pod opterećenjem, nema brige.
Isti slucaj je i kod mene, ja sam se ravnao po prstu i uvjeren sam da everest pokazuje dobro.
Evo sad sam stavil stres na everestu i nakon 5 min temperatura je dosla do 67 stupnjeva po hw monitoru i coretemp, a po everestu je temperatura oko 55 stupnjeva. e sad neznam ko laze.
Everst može stati, ali za Intel preporučujem RealTemp - jednostavan a mnoštvo funkcija.
Everst može stati, ali za Intel preporučujem RealTemp - jednostavan a mnoštvo funkcija.
Dobar je real temp ali i on meni krivo pokazuje, recimo umjesto 36 stupnjeva
po everestu on prikaze 46 stupnjeva a siguran sam da je everest tocan zato
kaj prst ne laze. Vjerujem da i Marku Real temp krivo pokazuje ;))
za q6600 tjmax je navodno 90. po tome bi everest bio u pravu. ali senzor je neprecizan u idle temparaturama, gledaj u full loadu.
za q6600 tjmax je navodno 90. po tome bi everest bio u pravu. ali senzor je neprecizan u idle temparaturama, gledaj u full loadu.
Ma mora everest biti u pravu zato kaj meni na real tempu pokaze 42 stupnjeva u idlle-u
a popipam cooler ono nije ni mlak, jos k tomu imam super cooler tak da je nemoguca
ta temperatura ako je sve bilo na stocku. A isto mi je pokazivao real temp u loadu.
100 % sam siguran da je everest u pravu u mom slučaju.
Nekad nije do programa, nego je senzor u procesoru netočan i neprecizan pa "doda" stupnjeve.
da, moze bit al to se da rješit flashanjem biosa.
Pa i ne baš. To je greška komponente procesora jer je senzor u njemu. matična s tim nema veze.
da, moze bit al to se da rješit flashanjem biosa.
Vidis to bi mogao napravit prije sam flashao bios jos pa sam
vratio na orginalnu verziju kada sam nosio komp na servis.
Evo sad nakon 1h igranja gta4 teperatura proca je bila: 1 jezgra 50
2 jezgra 51
3 jezgra 47
4 jezgra 47
Ovo je po HW monitoru A sa everestom su 8-10 stupnjeva manje.
Temperature su ok, probaj stavit zadnju verziju everesta ako je vec nemas.
Temperature su ok, probaj stavit zadnju verziju everesta ako je vec nemas.
Imam
Ja ti preporucujem Speed Fan.Program me nikada nije zeznio.
Jednom je Everest pokazivao 40 stupnjeva za Grafu a Speed Fan 55.
Otvorio sam kuciste i popiao grafu i ono fakat nije moglo bit 40 stupnjeva,grafa samo sto nisi mogao ispec jaja na njoj.
Ja ti preporucujem Speed Fan.Program me nikada nije zeznio.
Jednom je Everest pokazivao 40 stupnjeva za Grafu a Speed Fan 55.
Otvorio sam kuciste i popiao grafu i ono fakat nije moglo bit 40 stupnjeva,grafa samo sto nisi mogao ispec jaja na njoj.
Probat cu sutra! thx
pokusaj ti skinuti hladnjak i vidi dali je procesor vruc ako jest otisla ti je termalna pasta
ili senzori za temparaturu
Ne znam, meni Everest pokazuje isto kao i RivaTuner za GPU, a također isto kao i RealTemp za CPU tako da mu ja vjerujem.. sve ovisi koji hardver imaš u kompu valjda
stavite si jedno 10 testera temperature, pa koji su najbliži po vrijednosti jedni drugima, ti su ispravni.
nevjerujem previše everestu jer prema njemu mi temperature variraju od -26°, da dobro ste pročitali -26°, pa sve do 100°
nevjerujem previše everestu jer prema njemu mi temperature variraju od -26°, da dobro ste pročitali -26°, pa sve do 100°
šta fali dobrano pothlađenom procu:-)
šta fali dobrano pothlađenom procu:-)
pa nehladim ga tekućim VODIKOM da je tako hladan, a inace mi nebi smetalo da je tako ''pothlađen''