Sto je to? gigabyte EP45-DS4 i ventilatori

poruka: 1
|
čitano: 804
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Sto je to? gigabyte EP45-DS4 i ventilatori
Bok Ne znam u kojoj grupi komponenti bi stavio, ali imam osjecaj da je u mojoj maticnoj ploci problem ..ili...? Naime, moja komponenta je po meni, dobra, odlicne komponente, i koje se griju. S vremenom, nije lose sto ispuhuje topao zrak, ali svejedno vodim brigu da unutra ima protocnost zraka. Da malo ohladi komponente. Moja konfiguracija je u mom pc, a sve to slozeno u kuciste ZALMAN GS1000. Samo kuciste ZALMAN imao je u sebi 2 X 120mm ventilatora ZALMAN, koji su stajali na straznjoj visoko strani i na gornjoj strani. Dobro su ispuhivali, i ne bas topao zrak nego vise mlako. Zrak izvana je ulazio kroz vratasca HDD s prednje strane i ispod kroz resetku. Dosta sam cesto morao, cIstiti te prasine bijele, kako je isla ta vrsta cirkulacije zraka. Jedan je ventilator poceo rondati, nije proslo ni godinu i po dana otkad imam ovo kuciste. Pa sam kupio novi, Xilence 120mm Red Wing ak se ne varam. Mislio sam promjeniti tok cirkulacije. Prvi ventilator sam stavio na donjoj strani, koji uzima izvana hladan zrak i tjera unutra, i na moju radinost, stavio sam filter od usisivaca, koji bi mi sitnu bijelu prasinu skupljao. A drugi bi stavio gornjoj strani, da izbacio topli zrak prema van. Previse opsirno opisano, ali da shvatite situaciju. Taj novi ventilator Xilence mi bas i ne vrti dobro, slabu zracnu struju stvara, 3 pinski je i ide na 12V , moja maticna ima napretek tih. Cak sam i odnio prodavacu, pa je i on isprobavao, donio drugi primjerak tog modela, pa Rece da normalno radi. OK Ne bi me cudilo, da nisam u posjedu novijeg ventilatora, NOISEBLOCKER-BLACKSILENCE FAN XL-P 120mm i PWM. Ni on ne vrti bas radisno, slaba zracna struja, makar stavio na 3 ili 4 pinske prikljucke. Vjerujem da je Noiseblocker kudikamo bolji, puno bolji od Xilence, ali... Ne tjera bas . Misljenja sam, da mi maticna bas i ne daje 12 V struju pa tako mlako vrte, ili ..... Ako netko ima iskustva, da znam u cemu je problem. Pomagajte, ljeto dolazi ;) Ostajte mi cool.
Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice