Na što preći sa i7 2600K i dali se uopće isplati

poruka: 44
|
čitano: 4.986
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Na što preći sa i7 2600K i dali se uopće ispla

Ako može proć evo umjesto pro-a, pogledaj samsung 850 evo 500gb u alzashopu za 1150kn sa dostavom. Možeš pogledat i neke rame tamo kad već plaćaš dostavu.

12 godina
neaktivan

Ma neisplati ti se sigurno za ovo sto si naveo. Za mene bi cak i imalo to smisla donekle zbog stalnih renderanja, ali 5,6,7 minuta razlike u renderanju npr nisu toliko znacajne, strpim se malo i bok...

I ja cu ici u kupnju 8 gb novih rama, cisto me interesira dal ce mi u programu raditi sta bolje (iako sada radi cisto ok)

Za kojih godinu, godinu i pol kada izadu neki procevi koji ce nositi zacajni pomak od Sandy Bridga (npr 30 posto), onda ce biti vrijeme za upgrejd.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Za ovo šta ti radiš, ako renderas samo par puta godišnje onda ti je bilokoji 4 jezgreni Intel i više nego dovoljan. Bilo koji i5, pa čak i i3. Tako da ti je taj procesor sam po sebi već overkill za to šta radiš i ja bi na tvom mjestu to iscrpio dok ne krepa ako nećeš mjenjat posao koji radiš. Ako se ikad zaželiš igrat igrice grafičku ćeš lako kupit, a i clockat proc ako bude potrebe. Ja imam sandy bridge i5 i gura sve najnovije igrice bez problema uz r9 290. A tvoj proc se može nosit sa bilokojom grafičkom na tržištu danas.

P. S. Ako ćeš prodavat taj procesor javi mi se, ja hvatam takav već neko vrijeme ali svi traže neke divlje cifre za proc star 4 godine xD
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Bazinga kaže...
Za ovo šta ti radiš, ako renderas samo par puta godišnje onda ti je bilokoji 4 jezgreni Intel i više nego dovoljan. Bilo koji i5, pa čak i i3. Tako da ti je taj procesor sam po sebi već overkill za to šta radiš i ja bi na tvom mjestu to iscrpio dok ne krepa ako nećeš mjenjat posao koji radiš. Ako se ikad zaželiš igrat igrice grafičku ćeš lako kupit, a i clockat proc ako bude potrebe. Ja imam sandy bridge i5 i gura sve najnovije igrice bez problema uz r9 290. A tvoj proc se može nosit sa bilokojom grafičkom na tržištu danas.

P. S. Ako ćeš prodavat taj procesor javi mi se, ja hvatam takav već neko vrijeme ali svi traže neke divlje cifre za proc star 4 godine xD

Cijena je odraz tržišta. Da na tržištu ima više Z68 i Z77 polovnih i novih matičnih bila bi još i viša. Sandy Bridge i5 i i7 K procesori su zvijeri koje se zbog mogucnosti visokog overclocka bez problema nose s najnovijim i7 i i5 procesorima. Polovni 2600K se krecu oko 1400-1500kn i za taj novac možeš kupiti i5 6400 koji je dosta slabiji procesor a ako uz njega moraš kupiti matičnu i RAM onda se nemoj čuditi cijeni. Računalima se bavim 25 godina i nikad se ni jedan procesor tako dugo nije zadržao kod mene. Pet godina nakon kupovine on bez da se oznoji gura najnovije grafičke kartice. To nikad prije nije bilo moguće.

Čak me neka navika vuče da obnovim konfiguraciju no kad vidim koliko ću uložiti a koliko dobiti odmah odustanem.

11 godina
neaktivan

Te price za render su takva glupost, mislim ima istine, ali je tako napuhano jer razlika između X i Y procesora u renderu su pola minute, ako je neki veliki, dugacki, visoko kvalitetni video onda par minuta. I to je to.

Znaci da ti to igra ulogu ima smisla jedino da si neki YouTuber koji svaki dan izbacuje klipove ili da se baviš nekom profesionalnom video obradom, ali onda opet ako se baviš profesionalno video obradom neces izabrat ni mainstream X ili Y CPU vec Z koji je namjenjen za takve stvari. Tako da te stvari su stvarno pre napuhane. Za igre 2600k je sasvim dobar i dovoljan, eh sad kad bi stavio neku grafu tipa 1070 ne znam koliko bi se isplatilo.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Meni koji znam u jednom danu video od 10 min randerati par puta bi znacilo sto brži procesor imati, ali opet razilika je dali cekam 20-25 min ili 13-17 na novijim procevima, 30 posto otprilike. Naravno kada klokas 2600k na npr 4,4, i usporedis sa npr stock 6700k razlike ce biti unutar 10 posto - otprilike.

Sto se tice igrica stvar je ovakva, u nekim igrama je razlika 28 posto vise fpsa na 1080p rezi u npr Gta 5 dok u vecini igrica je oko 10 posto vise fpsa razlika. Na 1440p rezi je razlika jos manja. u vecini igrica je max 8 posto vise fpsa i uglavnom oko 5 posto u prosjeku vise u korist 6700k ili novijih proceva. Mozete to vidjeti na ovom videu:

Isplati li se onda? Vjerovatno ne...

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Mislim da bi trebao da sacekas Skylake-EX ili Coffee Lake.

Obe platforme ce imati Intel 6 core procesore kao opcija i mislim da sada ulaganje u 4 jezgra za ljude koji ostaju par godina nije dobro.

Ako ti pak treba platforma sada onda X99 naravno. Kome treba kompijuter za posao i ko je ozbiljan taj nece mnogo gledati da li je platforma

najnovija i kada se pojavila i da li skoro dolazi druga nego uzme kad mu treba sta mu treba. 

Najpametnije bi bilo da sacekas da izadje Skylake-EX platforma LGA-2066. Isti cipset ce se protezati na 3 godine najmanje i obuhvatati 2 generacije procesora.

Ali takva platforma se uzima na pocetku tj ne odmah, nikada odmah nego posle 3 meseca. Da bi se eventualno saznale neke stvari koje proizvodjaci mozda kriju.

Dosta ljudi je bezveze promenilo i7-4770K/i7-4790K za i7-6700K a nije moralo i poleteli su na DDR4.

Ja nikada ne bih menjao stari i7-3770K da nije 6 jezgra bilo povoljno. Jos sam ja dosta ispod cene nasao procesor.

Sada samo menjam Extreme generacije i to moze cak i da se preskoci cipset jedan. A to je onda 5 godina da te sluzi procesor.

Z cipset se ne isplati sem za Mini PC neki i HTPC.

https://youtu.be/Hm-WIZEzwyc
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2016 13:02 (eVGA-011).
17 godina
eVGA imam osjecaj da stalno ulijeces u teme i pises postove a da prije nisi ni procitao temu kako se spada. Kao padobranac u svakoj temi te ima ali sta pises uglavnom nema neke poveznice sa temom
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
protjeran

on 95% napisanog prica sam s sobom

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Mislim da covijek pokusava reci "imam X99 plocu i super mega ultra proc i jako mi je velik k.... mislio sam veliko kuciste".

Da nebi bilo offtopic. Po meni jos uvijek super taj i7 2600k, a ploca isto! Ljudi ti nece previse dati za nesto bez garancije i toliko staro dok mozes przi ga :)!!.
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Sta se ja hvalim... Ja samo pisem kako jeste, sta ima veze koju platformu imam. Bolje se obratite onim lazovima sto kazu da im procesori rade 300MHz vise nego sto mogu.

I to stave neke brojeve nenormalne a da imaju stvarno takve procesore mogli bi da prodaju recimo i7-6700K na Silicon Lottery i da za te pare kupe i7-5960X.

i7-5930K koji radi na 4.6GHz kosta vise nego nov. Onaj koji radi na 4.7GHz mozete da ga zamenite za solidan i7-5960X.

A oni kao nece, vole svoje procesore... xaxaxa.. Nego bi ih tamo dobro testirali prvo.

https://youtu.be/Hm-WIZEzwyc
15 godina
protjeran

Moj 5820K vrti cinebench na 4.8ghz, jel onda mogu z anjega dobit 6950X?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

vidi sam klik  testirani primjerci u trgovini imaju dosta veču cijenu čak duplo

http://www.youtube.com/glodalica
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Prešao sam ja sa i7 2600k na i5 6600k i moja preporuka ti je, ostani na sandyu.

Jedini pravi upgrade bi ti bio šesterojezgreni i7.

Fortune favours the brave
Moj PC  
2 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice