Što mislite o ovim procesorima?

poruka: 30
|
čitano: 2.267
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

evo ovako...imam u planu ove procesore za kupit...pa jel mi možete pomoć pri odabiru...Core 2 Duo E7400 ili Core 2 Duo E7500... i dali bi išli oni uz grafe HD4890 ili Nvidijinu 260...naravno procesor bi si i htjeo malo overclockirat uz dobar hladnjak naravno...hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Što mislite o ovim procesorima?
Devamp kaže...

evo ovako...imam u planu ove procesore za kupit...pa jel mi možete pomoć pri odabiru...Core 2 Duo E7400 ili Core 2 Duo E7500... i dali bi išli oni uz grafe HD4890 ili Nvidijinu 260...naravno procesor bi si i htjeo malo overclockirat uz dobar hladnjak naravno...hvala

Išli bi ali nikako nisu isplativi pored E6300 (super povoljan, a jako dobro se kloka) http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_255_206&products_id=7145

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 21:08 (zabranjeniples).
16 godina
neaktivan
Devamp kaže...

išli bi, koju matičnu imaš?

15 godina
neaktivan

za sad nemam nikaku...imam od starog kompa...al evo ovu sam mislio uzet http://www.links.hr/index.php?naziv=MBO+ASUS+P5Q+PRO+TURBO%2C+iP45+%2F+ICH10R%2C+DDR2%2C+zvuk%2C+S-ATA%2C+RAID%2C+G-LAN%2C+CrossFireX%2C+PCI-E%2C+eSATA%2C+FW%2C+ATX%2C+s.+775&option=artikl&id_kategorija=05030606&id_artikl=050.306.497 ili možda neku sa ddr3...pa zato pitam za ove procesore...E7400 ili E7500...naravno uz overclockiranje...pa ono...i uz evo ove dvije grafe navedene...i kolko se mogu uopće overclockirat ovi procesori

16 godina
neaktivan

za te novce bi bilo bolje ići na amd soluciju...i ne isplati se davati 1000 kn za matičnu sa socketom 775.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

onda neku jeftiniju...

15 godina
Devamp kaže...

.E7400 ili E7500..

Kažem ti, E7xxx nije isplativ pored E6300. Razlika u cijeni ogromna dok je u performansama i nema. A E6300 češ moć naklokat (tu nemaš brige).

15 godina
neaktivan

eto onda E6300...kolko ide on gore

15 godina
Devamp kaže...

eto onda E6300...kolko ide on gore

Sve ovisi naravno i o ploči i o hladnjaku. Ali bez greške bi trebalo ić preko 4ghz. Bilo je slučajeva i preko 5ghz ali naravno to je opet neka druga priča. Uglavnom da se jako dobro klokat.

15 godina
neaktivan

oke hvala...eto onda taj...i grafa neka od dvije navedene...

17 godina

Neznam kolki ti je budžet, ali ako već razmišljaš o E7500 onda možda nije loš izbor ni E8200, jeste malo skuplji, ali ima više cachea. Uz dobru matičnu ploču se da fino kloknuti

There's no business like showbusiness
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a ja bi najradje neki i7 ili i5...al pošto nema se love eto...kad bi to uzimao...ode mi sve na matičnu i procesor...osto bi bez dobre grafičke...tak sad moram bit pametan

17 godina
neaktivan

Da, sve je to uredu ali kad bi nam ipak rekao koliko krznaša misliš izdvojiti(imaš) lako bi ti se onda savjetovalo šta da uzmeš.Možda za iznos možeš kupiti AMD konfiguraciju sa X4 procesorom i naravno

novi socket AM3 pa će ti biti lakše nadograditi sustav, jer ako sad sve uzmeš sa MBO(socket 775) koja podržava DDR2 memoriju koja je dosta poskupila i nije najbolji ulog glede budućnosti opet ćeš morati sve

kupovati novo jer socket 775 nemožeš nadograditi(mora sve novo MBO koja podržava DDR3,procesor i memorija DDR3).

Tako da razmisliš šta ćeš kupiti jer ako navodiš da nemaš za novi socket 1156 i i5 procesor onda bi moj izbor bio ipak suprotno od Intel konfiguracije i dao bi prednost AMD-u sa nekim X4 procesoromOsmijeh

Ili sačekaj 30-ak dana da izađu novi i3 procesori od Intela koji će zamjeniti seriju 6300 i 7xxx seriju naravno dosta bolji i idu na novi socket 1156 što jeonda puno bolja kupnja.

Phenom II X2 550BE itd... moj pc...
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 0:21 (Smille).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

bok

jel novi i3 procesori idu samo na 1156 socket?

15 godina
the economist kaže...

jel novi i3 procesori idu samo na 1156 socket?

Da.

16 godina
neaktivan

Izgleda da kupujes novi komp,,za neke jeftine pare mozes amd konfu dobru slozit,,vec ako uzimas proc ili uzmi x4 ili nemoj uzimat..da ja kupujem opet uzeo bi x4!

Ako ces jak jeftin komp AMD,,skup dobar i kvalitetan Intel Cool

Paty
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 14:16 (vice).
17 godina
neaktivan

Polako odlaze i dobivaju naziv EOL što znači kraj proizvodnje pošto dolazi nova serija i3 procesora koji ih mjenjaju pa ako nisi kupio ništa sačekaj 20-ak dana i uzmi sve novo socket 1156 i i3 procOsmijeh moj savjet.

Naravno ako neželiš uzeti AMD sa nekim X4 modelomOsmijeh

Phenom II X2 550BE itd... X4 moj pc...
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 15:01 (Smille).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

odlučio sam pričekat još par mjeseci...i kupit i7 i novu seriju nvidijine kartice...pa već kad trošim nek bude kak spada...malo se radi mal se štedi malo rodbina ubode i eto...jedino mi dilema sad i7 na 1156 ili 1366...al bit će i7...i nova nvidija serije 300 kad izadje...i to će biti nadam se za narednih 3 ili 4 godine...

16 godina
neaktivan
Devamp kaže...

odlučio sam pričekat još par mjeseci...i kupit i7 i novu seriju nvidijine kartice...pa već kad trošim nek bude kak spada...malo se radi mal se štedi malo rodbina ubode i eto...jedino mi dilema sad i7 na 1156 ili 1366...al bit će i7...i nova nvidija serije 300 kad izadje...i to će biti nadam se za narednih 3 ili 4 godine...

Prijedlog za 4 mjeseca ti izlazi i9 ( ja osobno nisam mogao doceka al ipak cu ga uzet ) uzmes neku nvidia karticu serie 300 sto ce vrlo uskoro izac i nadmasit 5970HD i maticnu s dobrim overlockiranjem uzmes i naravno dobro hladenje i podosta dobar napon...

15 godina
neaktivan

eto...a dotad štednja...i još koji ssd za windowse sam...3 obična harda u raid...i da vidiš...

15 godina

i7 na s1156 se ne isplati pored i5. Dakle ako se već ide na i7 onda definitvno na 1366 platformi. Što se tiče grafičke kartice, ne želim započinjat nikakve svađe ni fanboy war-ove, ali za nvidia-inu seriju prvo treba pričekat pa tek onda vidit o čemu se radi. Do sad u praksi je bilo da za iste novce možeš puno bolje proć s ati proizvodom. Tako da prvo treba vidit kakva je razlika u cijeni u odnosu na 5xxx seriju i naravno kakva je razlika u performansama, pregrijavanju, potrošnji i sl. S ovim ništa ne govorim samo sugeriram da se dobro promisli prije nego se zaleti (nije uvijek, ovo je novo pa je najbolje).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
HardcoreRaver kaže...
Devamp kaže...

Prijedlog za 4 mjeseca ti izlazi i9 ( ja osobno nisam mogao doceka al ipak cu ga uzet ) uzmes neku nvidia karticu serie 300 sto ce vrlo uskoro izac i nadmasit 5970HD i maticnu s dobrim overlockiranjem uzmes i naravno dobro hladenje i podosta dobar napon...

Kako si ugurao i7 kad ti je ta maticna socket LGA775?

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
HardcoreRaver kaže...
Devamp kaže...

Kako si ugurao i7 kad ti je ta maticna socket LGA775?

Hvala sto si me podsjetio... moram promjenit xDD

16 godina
neaktivan
Devamp kaže...

Devamp kaže...

eto...a dotad štednja...i još koji ssd za windowse sam...3 obična harda u raid...i da vidiš...

iskreno, mislim da bi ti najbolje bilo ne čekati nego sad uzeti amd konfu. kad izađe nvidia 300 tko zna što će i kako će biti, a i mislim da još jedna odgoda ne gine....

a onda ćeš još čekati i9 pa ovo pa ono, na kraju se nećeš moći odlučiti, a sa tim raid, ssd će te konfa ispasti preko 10 000 kn.

uzmeš sad neku vrlo dobru amd konfu i miran si...sam3, ddr3, phenom x4, samsung f3 500 gb, grafa neka dobra i miran si....

15 godina
neaktivan

a neznam...sad sam gledo slagao čitao testove i bla bla bla i složio sam konfiguraciju za 15 milja...sa monitorom...a dok skupim 15 milja do 5 mjeseca taman sve novo izadje...i opet problem...

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2010 23:03 (Devamp).
16 godina
neaktivan

kupi PS3 za 2000 kn ili nintendo WI za 1500 kn.....

16 godina
neaktivan
Devamp kaže...

a neznam...sad sam gledo slagao čitao testove i bla bla bla i složio sam konfiguraciju za 15 milja...sa monitorom...a dok skupim 15 milja do 5 mjeseca taman sve novo izadje...i opet problem...

uzmi amd za 6 tisuca, neces pogrijesiti....ostane ti 9 tisuća, a to nije mal novac...

razlika u performansama neće biti prevelika, vjeruj mi.

15 godina
neaktivan

ili si fino naručim komp sa alienwarea...i nemoram mislit...hahahahaha

15 godina
neaktivan

ma alienware su sranje...dobra su im kucišta...vidom so sajtovima i od prijatelja da se dosta kvare

15 godina
neaktivan

šta stvarno se kvare?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice