Scythe Mugen 2 vs CM Hyper 212+

poruka: 86
|
čitano: 11.716
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Ispričavan se pokretaču teme šta upadan al nije mi se dalo otvarat novu samo zbog jednog pitanja

Koji hladnjak je bolji?

Arctic Cooling Freezer 7 Pro ili Sonic tower(plus 120mm ventilator)

When you realize why you call Zeus a myth, you'll understand why I don't belive in your god.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Scythe Mugen 2 vs CM Hyper 212+
Smille kaže...

Mugen 2 je odličan cooler ali ga je malo problem postaviti/namontirati.Svako mijenjanje procesora MBO mora ići van osim ako je kučište kvalitetno pa ima rupu na mjestu gdje je smješten cpu pa je montaža olakšana.

Mislim da bi trebao voditi računa i glede toga pa pogledaj montaže coolera koji misliš kupiti, tako da kad postaviš donji dio backplate bude fiksiran te kad postaviš procesor gore samo staviš cooler i pritegneš vijcima(2 ili 4 kom kako kod kojeg coolera)naravno ovo ovisi i o socketu na koji montiraš ili prelaziš konkretno sam na AM3. Imam Mugen 2 i znam što prićam(promijenio 3 CPU-a u 6mj i malo mi tlaka više vaditi MBO i sklapati stroj){#} Mislim da Zalman ima bolje riješenje kao i CoolerMaster i Noctua cooleri i osobno izbjegavam push-pinska montiranja.{#}

pa gle iskreno, neplaniram mjenjat proc duže vremena, jer ovo sam dost dugo skupljo da si uzmem. Imam socket AM3 i zanima me jel teška montaža mugena na AM3 ??

gledo sam montažu zalmana, i čini se dost jednostavna, sa backplatom naravno :D Zato ču najverojatnije i uzet Performu :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2011 13:28 (manzzetta).
17 godina
sirka666 kaže...

Ispričavan se pokretaču teme šta upadan al nije mi se dalo otvarat novu samo zbog jednog pitanja

Koji hladnjak je bolji?

Arctic Cooling Freezer 7 Pro ili Sonic tower(plus 120mm ventilator)

Sonic tower ofc. Možeš i do 3 venta stavit na njega pa imaš cooler i pol

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Voltaža -> Napon FFS
17 godina
neaktivan

Sonic tower je super cooler imao sam ga i dobro je odrađivao posao, ali ga je vrijeme pregazilo(naravno ovo neznaći da ga treba zamijeniti onaj tko ga posjeduje){#} ali ukoliko se danas kupuje ima puno boljih izbora od navedenog.

Glede montaže Zalman ima lakši naćin montaže u odnosu na Mugen 2, i ukoliko bi sad kupovao u toj klasi išao bi na neki Zalman samo radi montaže.

Sapphire 5770 Vapor-X
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 15:40 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Razlika izmedju pola sata patnje prilikom montaze i vjecne patnje zbog buke? Izhebes se malo, montiras ga i miran si bar 2 godine.

1 1 hvala 0
17 godina
Smille kaže...

Glede montaže Zalman ima lakši naćin montaže u odnosu na Mugen 2, i ukoliko bi sad kupovao u toj klasi išao bi na neki Zalman samo radi montaže.

A razlog ti je za pet. Uopće nema potrebe skidat cooler pola godine nakon što ga jednom staviš.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Voltaža -> Napon FFS
15 godina
protjeran
Hyperion kaže...

A razlog ti je za pet. Uopće nema potrebe skidat cooler pola godine nakon što ga jednom staviš.

Pola? termalna pasta pocme gubiti svojstva tek nakon 1,5-2 godine. Ukucistu sa dobrim filterima miran si taman toliko.

17 godina
Commodore kaže...

Pola? termalna pasta pocme gubiti svojstva tek nakon 1,5-2 godine. Ukucistu sa dobrim filterima miran si taman toliko.

Ja svakih pola godine mjenjam pastu, ništa negubim.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
14 godina
protjeran

Uopce nije tolki problem staviti MUGENA...To sigurno nebi bio razlog nekupnje...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

eto dopi+dilo mi razmišljat oče mugen stat, al mugen tiši, i bla bla, i eto naručio sam ga na kraju, ako nebude mogao stat u kučište čupam van matičnu i gotovo :D :D 

samo se nadam da neču imat komplikacije s montažom, samo neznam al mugen 2 na sck AM3 može ići u oba polozaja ili ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Naveo sam u svom postu da sam u 6mj. promijenio 3 procesora i moram sve raskopati i izvaditi MBO te da mi je to tlaka...... Gdje nisam bio jasan glede navedenog problema i mog razloga za izbor drugog coolera radi lakše montaže???

Čovijek je pitao za savijet i ja sam samo iznijeo svoje razmišljanje i razloge glede kupovine, možda pomogne možda ne.Svatko za svoje novce kupuje što želi/hoće, ali ukoliko kupuje nešto ipak je bolje razmisliti o svemu nego se zahebati i

napatiti glede montaže kad može proći dosta jednostavnije, pogotovo ako je skroz na istom socket-u kao ja osobno na AM3.Glede montaže MBO mora biti na kant i s jednom rukom trebaš držati cooler na procesoru kad staviš pastu(kliže se) te onda vijke zašarafiti što nije nimalo lagan zadatak, tako da bi bilo najbolje kad bi imap pomoć.O tome prićam, ali kupio si pa eš vidjeti{#}.

Sapphire 5770 Vapor-X
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Smille kaže...

Naveo sam u svom postu da sam u 6mj. promijenio 3 procesora i moram sve raskopati i izvaditi MBO te da mi je to tlaka...... Gdje nisam bio jasan glede navedenog problema i mog razloga za izbor drugog coolera radi lakše montaže???

Čovijek je pitao za savijet i ja sam samo iznijeo svoje razmišljanje i razloge glede kupovine, možda pomogne možda ne.Svatko za svoje novce kupuje što želi/hoće, ali ukoliko kupuje nešto ipak je bolje razmisliti o svemu nego se zahebati i

napatiti glede montaže kad može proći dosta jednostavnije, pogotovo ako je skroz na istom socket-u kao ja osobno na AM3.Glede montaže MBO mora biti na kant i s jednom rukom trebaš držati cooler na procesoru kad staviš pastu(kliže se) te onda vijke zašarafiti što nije nimalo lagan zadatak, tako da bi bilo najbolje kad bi imap pomoć.O tome prićam, ali kupio si pa eš vidjeti{#}.

jesam uzo sam mugena, smao čekam da mi stigne iz ZG-a. Ma bit če mi cura tu pa če mi pomoć držat, dok šarafam s druge strane. A što se tiče ovog gore što si napisao, si u pravu, ako mjenjaš proce i MBo malo malo, vjerojatno dop*zdi stalno ga skidat i stavljat, pa je jednostavnije kupit nešto s lakšom montažom. Al dobro, ja neplaniram sad neko vrijeme ništa dirat, pa kad ga namontiram neka stoji, jedino možda pastu ako budem mjenjao :D

15 godina
manzzetta kaže...

Ma bit če mi cura tu pa če mi pomoć držat, dok šarafam s druge strane.

Jadna cura, majko mila {#}.

14 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
manzzetta kaže...

ehehe :D sama je birala budalu, ko joj kriv sad :D :D

14 godina
neaktivan
manzzetta kaže...
zabranjeniples kaže...
manzzetta kaže...

A što će ti PC pored cure?!? WTF?!?

14 godina
neaktivan
dajstadas kaže...
manzzetta kaže...
zabranjeniples kaže...
manzzetta kaže...

A što će ti PC pored cure?!? WTF?!?

lool, pa eto da ga imam, kad mi je dosadno da mogu igrat igrice, i naravno zbog volana najviše, da se vozikam dok gamad nespusti cijenu goriva :D

14 godina
neaktivan

evo napokon stigla mrcina, i mogu samo reći OGROMNO !!! :D

Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

Imamo istu maticnu i zanima me ovaj cooler pa me zanima koliko memorijskih slotova prekriva cooler kada mu je montiran ventilator? Ja imam G.skill ripjaws u 3 i 4 slotu koje su dosta visoke pa me je strah da necu moci staviti memoriju niti u 3 slot. Da li u 1 i 2 slot stignu memorije normalne velicine? Koja je ukupna visina Coolera mjereno od maticne ploce pa do vrha toplovodnih cijevi? Ja imam na raspolaganju u mom Cooler Masteru Elite 335 16.5cm od maticne ploce do ruba kucista, mislis da cu moci ugurati ovu mrcinu unutra?

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
playerjo kaže...

Pozdrav,

Imamo istu maticnu i zanima me ovaj cooler pa me zanima koliko memorijskih slotova prekriva cooler kada mu je montiran ventilator? Ja imam G.skill ripjaws u 3 i 4 slotu koje su dosta visoke pa me je strah da necu moci staviti memoriju niti u 3 slot. Da li u 1 i 2 slot stignu memorije normalne velicine? Koja je ukupna visina Coolera mjereno od maticne ploce pa do vrha toplovodnih cijevi? Ja imam na raspolaganju u mom Cooler Masteru Elite 335 16.5cm od maticne ploce do ruba kucista, mislis da cu moci ugurati ovu mrcinu unutra?

Hvala.

kao što sam ti tamo napisao, u 3 i 4 slot stanu rami, ja isto imam sa coolerima i stane bez problema, dok u 1 i 2 slot nema šasnke. A vent na mugenu sa onim zakačkama možeš podić gore malo, da nebude točno na srediti, tako da dobiješ na visini

a ovo za kučište, meni je pleksi naslonjen na cjevi od njega :D :D a visina ti je 15.8cm njegova, kao što piše na kutiji

14 godina
neaktivan

nego de mi recite di bi mogao nabavit potpuno isti ventilator kao što mi je sad na mugenu, jer sam ga i ja isto uzo, a htio bi stavit na jednu stranu da upuhuje, a na drugu da ispuhuje zrak iz hladnjaka

trebao bi isti takav jer je jako tih i super je, i one zakačke, di se to može nabavit ??

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
igggy5 kaže...

nego de mi recite di bi mogao nabavit potpuno isti ventilator kao što mi je sad na mugenu, jer sam ga i ja isto uzo, a htio bi stavit na jednu stranu da upuhuje, a na drugu da ispuhuje zrak iz hladnjaka

trebao bi isti takav jer je jako tih i super je, i one zakačke, di se to može nabavit ??

e to i mene zanima, di mogu nabavit i kolko dođe takav isti vent sa zakačkama, gledao sam nešto u linksu, al ima veliki izbor, pa neznam koji je kao na mugenu :D

15 godina
igggy5 kaže...

manzzetta kaže...

Nemojte me držat za riječ, ali mislim da potpuno isti nečete nabavit nigdje. Bar ne kod nas (za vani ne znam).

Imate ovaj u Linksu, ali malo odudara specifikacijama.

Isto izgleda kao i Mugen (ako se ne varam, ista serija (Slip Stream), ali ima mrvicu lošije performasne, a mrvicu je i tiši.

Uzeo sam njega jer je 1200rpm, a imate u Linksu uzet i na više RPM, a da su istog izgleda.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 11:57 (zabranjeniples).
14 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
igggy5 kaže...

manzzetta kaže...

Nemojte me držat za riječ, ali mislim da potpuno isti nečete nabavit nigdje. Bar ne kod nas (za vani ne znam).

Imate ovaj u Linksu, ali malo odudara specifikacijama.

Isto izgleda kao i Mugen (ako se ne varam, ista serija (Slip Stream), ali ima mrvicu lošije performasne, a mrvicu je i tiši.

Uzeo sam njega jer je 1200rpm, a imate u Linksu uzet i na više RPM, a da su istog izgleda.

aha, da gledo sam to, čak sam geldao i njega, sa 1200 rpm-a. Nego de mi reci ako znaš dal bi ga ja mogao spojiti da mi radi kao i ovaj sad, radi mi stalno na 1 brzini, i kad pređe 45 stupnjeva počinje se sam ubrzavat, dal se može još jedan vent staviti da tako radi ??

e da a zakačke ??

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 12:28 (manzzetta).
17 godina
neaktivan

Ma ne triba vam drugi vent za tzv. push-pull jer nećete s njim puno dobit u pogledu skidanja temp, evo vam link na jedan review s PCE-a pa prostudirajte !

Do not pilati
17 godina

Znam to odkako sam ga kupio prije 1.5-2 godine, jedan vent sasvim odrađuje svoj posel no obavezno je imat jedan vent za ispuh na kućištu obično iza coolera kod backpanela.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ispričavam se autoru teme zbog upada, ovo radim da ne otvaram novu temu.

Zanimaju me vaša mišljenja o Coolermaster V10 kuleru.

Ima peltier i ogromno tijelo, a puše i po memi.

Da li bi ga preporučili umjesto Noctue NH-D14?

Hvala.

In vino veritas, in rakia pizdaria__(Ako svijetli zeleno, ne znači da sam tu)--- http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1380237
Moj PC  
0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice