Scythe Mugen 2 vs CM Hyper 212+

poruka: 86
|
čitano: 11.730
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Po meni, isplati se dati još nekih 50-ak kn više za mugena u svrhu postizanja grobne tišine u kompu. Meni osobno dođe da iščupam svaki vent iz kompa koji ide preko 1000 rpm, jbg picajzla

logic sense of no sense.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Scythe Mugen 2 vs CM Hyper 212+

performa ima onaj dodatak koji ventilator ogranicava na 1300 rpm i na taj nacin je tiha i malo toplija od mugena. ako se spoji bez tog limitatora onda ide na 2000 rpm i 35-36 db sto je poprilicna buka. mugen je malo hladniji, malo tisi, malo ga je zahebanije montirat i malo je skuplji. uglavnom, oba su neki best buy

14 godina
neaktivan

joj da, ja zaboravio na buku, jer meni treba cooler koi je dost tih, a to sam zab napisati. Jer kolko sad vidim performa je glasna, dok mugen 2 ne. Sad me zanima koji se manje čuje kad clockem X6 na jedno 3,5GHz

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Saryne kaže...

Po meni, isplati se dati još nekih 50-ak kn više za mugena u svrhu postizanja grobne tišine u kompu. Meni osobno dođe da iščupam svaki vent iz kompa koji ide preko 1000 rpm, jbg picajzla

bas da je grobna tisina i nije. imam ga ja na i5 750. 

15 godina
protjeran
manzzetta kaže...

joj da, ja zaboravio na buku, jer meni treba cooler koi je dost tih, a to sam zab napisati. Jer kolko sad vidim performa je glasna, dok mugen 2 ne. Sad me zanima koji se manje čuje kad clockem X6 na jedno 3,5GHz

mugen. iako na oba mozes stavit neki tisi vent

17 godina

Može se slobodno putem PWM-a kontrolirat vent na mugenu 2 no pošto ova giga koju imam sad jako jadna (nemrem podešavat kao na asrockici) spojio sam vent na regulator. Uglavnom nikad nepovećavam brzinu okretaja.

Mugen 2 se sam malo zavrti u prženju procesora inače ne bar su takva moja iskustva sa phenomom II x3 720 i default x6 1075T.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Voltaža -> Napon FFS
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

i5 750 3.8 (24/7)- cuje se, ali nista pretjerano. temperature ljeti u loadu 63-64 max.  prime i occt dodje do 68

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
oddball kaže...
manzzetta kaže...
imba kaže...
@manzzetta:  Rekao sam ti već da se ne ložiš bzvz dok god imaš tu ploću, preko nekih 3.6-3.8 plafon plafona nebudeš dobio stabilno s tom ploćom. 

pa neložim se, kažem ti za budučnost, neče mi vječno biti ta ploča unutri, al oče nekih 2-3 godine, zato oču uzet dugotrajni i kvalitetan hladnjak, da nemoram opet mjenjat kad uzmem nešto novo

Uzmi sada Hypera za 160kn, za tvoj proc i matičnu bude dosta, za par godina kupiš nešto novo.

Tko zna kakvi će biti procesori za 2 godine i kakve coolere će trebati...

sad kad čitam ovo, pomislim da je tako i najbolje. Jer nije puno novaca, a dost dobar hladnjak, a kasnije kad bude trebalo, za jače proce onda bolje uzet neki jak hladnjak :D

14 godina
protjeran

Na jaku konfu stavi jak hladnjak,ako kupis Hypera stvarno si lud.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2011 0:05 (CROifer).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CROifer kaže...

vidiš pod moj PC kakvu konfu imam, šta ti onda preporučuješ ??

17 godina
manzzetta kaže...

Neznam šta fali tom thermaltake-u što sad imaš? Ionako vidim da ti je proc na samo 3.2GHz, a grafička nije tako bjesna da traži brutalan overclock. Štaš trošit pare bzvz, tako bar ja ti predlažem.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Voltaža -> Napon FFS
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2011 0:08 (Hyperion).
14 godina
protjeran
manzzetta kaže...
CROifer kaže...

Ako se dvoumis izmedu Preforme,Hypera i Mugena svakako Mugen.

14 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
manzzetta kaže...

Neznam šta fali tom thermaltake-u što sad imaš? Ionako vidim da ti je proc na samo 3.2GHz, a grafička nije tako bjesna da traži brutalan overclock. Štaš trošit pare bzvz, tako bar ja ti predlažem.

pa kad ga stavim na 3.3 ode mi temp preko 72 stupnja, zato i mjenjam hladnjak, trebam neki dobar :D

14 godina
protjeran

Ako Hyperon ima MUGENA onda znas da valja...

0 0 hvala 0
17 godina
manzzetta kaže...

pa kad ga stavim na 3.3 ode mi temp preko 72 stupnja, zato i mjenjam hladnjak, trebam neki dobar :D

Šta je on tako loš?

Mugen 2/Yasya i vozi, staviš još vent odostraga po potrebi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2011 0:11 (Hyperion).
14 godina
neaktivan
CROifer kaže...

Ako Hyperon ima MUGENA onda znas da valja...

a onda če tako i biti, bolje dat više para i imat dobar i kvalitetan hladnjak i biti miran duže vremena

hvala vam

14 godina
protjeran

Stavis 2 venta na Mugena i deri!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
manzzetta kaže...

Šta je on tako loš?

Mugen 2/Yasya i vozi, staviš još vent odostraga po potrebi.

da, sranje živo kažm ti, dok sam imo Atlona valjo je, sad više ne :D

14 godina
neaktivan
CROifer kaže...

e kad si več to spomenio, al treba staviti oba da pušu na hladnjak, ili jedan da puše a drugi da izvlači van ?

14 godina
protjeran
manzzetta kaže...
CROifer kaže...

e kad si več to spomenio, al treba staviti oba da pušu na hladnjak, ili jedan da puše a drugi da izvlači van ?

Jedan puse drugi izvlaci.

14 godina
neaktivan

evo onda još zadnje pitanje, pošto je neko spomenio yasyu i mugena 2, koi je onda od njih dva bolji ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
manzzetta kaže...

evo onda još zadnje pitanje, pošto je neko spomenio yasyu i mugena 2, koi je onda od njih dva bolji ??

Ja bi isao na Mugena cisto tako...

15 godina
protjeran
manzzetta kaže...
CROifer kaže...

unutra-van

15 godina
protjeran
manzzetta kaže...

oba :)

14 godina
neaktivan
Commodore kaže...
manzzetta kaže...

hehe, znači isto su dobri, il je ipak jedan od njih bolji. Mugen mi se čini jako velik, pa ako je yasya manja a ista kao mugen, bolje nju onda

15 godina
protjeran
manzzetta kaže...
Commodore kaže...
manzzetta kaže...

hehe, znači isto su dobri, il je ipak jedan od njih bolji. Mugen mi se čini jako velik, pa ako je yasya manja a ista kao mugen, bolje nju onda

i yasaya je velika

da bi termalna disperzija bila dobra povrsina mora biti velika ili protok zraka veci. veci protok zraka=brzi ventilator=veca buka.

14 godina
neaktivan
Commodore kaže...
manzzetta kaže...
Commodore kaže...
manzzetta kaže...

i yasaya je velika

da bi termalna disperzija bila dobra povrsina mora biti velika ili protok zraka veci. veci protok zraka=brzi ventilator=veca buka.

ma razumijem sve to, ipak nebi htio neki hlanjak da je jako bučan, a oču da je dobar i da dobro hladi. Imam sad stock govno, vrti se 4687 RPM-a, i mislim da treći susjed nemože spavat od buke :D

zato oču da se raspitam u najsitniji detalj koji je najkvalitetniji, a da nije jako bučan :D

15 godina
protjeran

kazu da je yasya malo bolji. posto ga nisam imao prilike testirati niti vidjeti u zivo vjerovat cu sto kazu. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Commodore kaže...

kazu da je yasya malo bolji. posto ga nisam imao prilike testirati niti vidjeti u zivo vjerovat cu sto kazu. 

oke, puno ti hvala, moram još samo promjeriti dal ta dva meni uopće stanu u kučište, jer ako nestanu bacam se na treču opciju a to je Zalman Performa, ona mi stane po visini

17 godina
neaktivan

Mugen 2 je odličan cooler ali ga je malo problem postaviti/namontirati.Svako mijenjanje procesora MBO mora ići van osim ako je kučište kvalitetno pa ima rupu na mjestu gdje je smješten cpu pa je montaža olakšana.

Mislim da bi trebao voditi računa i glede toga pa pogledaj montaže coolera koji misliš kupiti, tako da kad postaviš donji dio backplate bude fiksiran te kad postaviš procesor gore samo staviš cooler i pritegneš vijcima(2 ili 4 kom kako kod kojeg coolera)naravno ovo ovisi i o socketu na koji montiraš ili prelaziš konkretno sam na AM3. Imam Mugen 2 i znam što prićam(promijenio 3 CPU-a u 6mj i malo mi tlaka više vaditi MBO i sklapati stroj){#} Mislim da Zalman ima bolje riješenje kao i CoolerMaster i Noctua cooleri i osobno izbjegavam push-pinska montiranja.{#}

Sapphire 5770 Vapor-X
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2011 8:03 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice