Processor temperature preko 80

poruka: 23
|
čitano: 4.393
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Znaci , jucer sam isao mijenjati termalnu pastu na procesoru dok sam maknuo hladnjak bila je neka okrugla pasta preko cijelog procesora i dosta debela , to sam maknuo sve i stavio cooler master pastu , stavio sam malo vise od zrna rize po sredini kako pise na kutiji od paste , nakon toga stavio sam hladnjak (Scythe Katana 3) novi jucer kupljen upalio PC bila je temp , 71 , nakon 10 min , 80 idle , sufram 86 , nekad i vise!Prije mijenjanja termalne paste bila je 56 max full load , a idle 48-50 , btw dok je bila 48-50.
Dali bi trebao staviti vise paste?
Ili je nesto sa hladnjakom.
PS sa stock hladnjakom sam imao isto takve temperature , kupio sam katanu 3 samo zato jel su mi pukle 2. noge od stock hladnjaka. 

whaaaat
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Processor temperature preko 80
Cromar kaže...

Znaci , jucer sam isao mijenjati termalnu pastu na procesoru dok sam maknuo hladnjak bila je neka okrugla pasta preko cijelog procesora i dosta debela , to sam maknuo sve i stavio cooler master pastu , stavio sam malo vise od zrna rize po sredini kako pise na kutiji od paste , nakon toga stavio sam hladnjak (Scythe Katana 3) novi jucer kupljen upalio PC bila je temp , 71 , nakon 10 min , 80 idle , sufram 86 , nekad i vise!Prije mijenjanja termalne paste bila je 56 max full load , a idle 48-50 , btw dok je bila 48-50.
Dali bi trebao staviti vise paste?
Ili je nesto sa hladnjakom.
PS sa stock hladnjakom sam imao isto takve temperature , kupio sam katanu 3 samo zato jel su mi pukle 2. noge od stock hladnjaka. 

Vjerojatno nisi dobro montirao. Skini hladnjak, razmaži pastu po čitavom procesoru i onda dobro zategni.

12 godina

Otkopčaj ga(hladnjak),bez skidanja ga namijesti i zakopčaj opet pa probaj.Pretpostavljam da je pogrešno nalegao

Moj PC  
2 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ma nisam ga ni ja monitrao ali 100% je dobro stavljen ja sam otvarao sam sto mi je gore drugi vijak otpusten malo posto nemrem zategnut nema mjesta odma pokre gore je napajanje bojim se to uopce skidat posto neznam ocu moc stavit natrag ..

whaaaat
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

Pokusaj nemas sta smrdat, polako rastavis i pogledaj da te kopce sjednu kak spadaju , jer su ovo visoke temperature, stavi sliku, ti svi sarafi MORAJU biti dotegnuti, da bi se provodila toplina izmedju cpu i hladnjaka

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 16:42 (g3arv8).

2 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

ok hvala probat cu , danas mi se ugasio pc na 90 celsijusa .. dali moze krepat processor ili nedaj boze zapalit nesto :S?

whaaaat
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

Ne moze , jer kao sto sam kazes ugasi se, ali to bas nije dobro za njega, zato sutra polako i rastavljaj napravi mjesta sve provjeri !

0 1 hvala 0
14 godina
Cromar kaže...

ok hvala probat cu , danas mi se ugasio pc na 90 celsijusa .. dali moze krepat processor ili nedaj boze zapalit nesto :S?

Meni je danas procesor pod stock hladnjakom odletio na 98°C pri velikom Multi-Taskingu, i nije još došao ni Blue Screen koji je namješten da se pojavi kad temperature budu nesnosne za kompjuter.

Tako da vjerujem da ne može biti ništa od 90°C.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
12 godina
neaktivan

Ljudi katana mi je bila na 2 drzaca pa mi nije hladila sad je 45 celsijusa odlicno hvala vam svima morao sam opet satviti ga sve lijepo i polako <3

whaaaat
Moj PC  
3 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

dakle mijenjao sam termalnu pastu(prvi put xd) i laptop se pregrijava iako je temp nesto manja nego prije.Desna strana tipkovnice nije vruca kao inace da ne mozes ruku stavit al kad mjerim temperature dodju do 60ak stupnjeva samo ako surfam internetom npr. a kad igram penju se i do oko 80 celzijusa.No vidim da je graficka oko 100-110 i cijeli komp mi je usporen...jos dok ovako pisem i surfam al nedaj boze da otvorim youtube il krenem igrat nesto..pretpostavljam da ima previse paste pa je to uzrok ???

0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
shikamaru kaže...

dakle mijenjao sam termalnu pastu(prvi put xd) i laptop se pregrijava iako je temp nesto manja nego prije.Desna strana tipkovnice nije vruca kao inace da ne mozes ruku stavit al kad mjerim temperature dodju do 60ak stupnjeva samo ako surfam internetom npr. a kad igram penju se i do oko 80 celzijusa.No vidim da je graficka oko 100-110 i cijeli komp mi je usporen...jos dok ovako pisem i surfam al nedaj boze da otvorim youtube il krenem igrat nesto..pretpostavljam da ima previse paste pa je to uzrok ???

Malo napisi o svom laptopu kakv je, sta se tice zagrijavanja to je kod laptopa normalno da se osjeti toplina na tipkovnici ili na strznjoj strani, bilo bi ga dobro ocistit (ventilatore) od prasine i provjeriti dali svi ventilatori rade kako treba. Sta se tice usporenosti ne znak kakav ti je laptop no moguce da je pun virusa i programa, jer sto imas vise programa HDD ti je sporiji pa i tako laptop no to neces osjetit dok surfas internetom. Skini Kaspersky Pure 3.0(trial) i daj mu full scan. {#} Sta se tice temp CPU mislim da 80C nebi trebale bit normalne pogotovo kod laptopa. Jesi mozda overclocko CPU? 

17 godina

pozdrav kad igram igre tocnije grid 2 , bf3 ,Metro LL ,Crysis 3 temperature su mi po core-vima 82,80,85,83 i tak variraju dok u idle je 42 (to mi se cini ok )

ne gasi se nis , ne restarta se dok igram niti se kakav error i bsod pojavljuje al opet to mi se cini previse za load , pliz help 

hladim proc sa H60 corsom i proc je na 4.2Ghz (automastske MBO postavke) :) 

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2013 17:40 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa ako je to automatski clock matične onda je sigurno nabila napon. Uvijek clockaj sam i ručno.

17 godina

ma znam to , fixed sam mu naso tj na vrijednostima manjoj od sto preporucha maticha za v-core, pa mi je opet oslo na iste temperature i tak je to ,bilo da ja stavio 4.2 , 4.3 , 4.4 na 4.5 idu preko 90 :/

evo trenutno na 4.2 Ghz fixed 1.250v malo prije odigrao  SP BF i za 10ak minuta oslo do 88-85 kako koja jezgra dok u idle se super 

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.8.2013 16:33 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Je li normalno da mi je u idilu 50 C a u full loadu 85 C sad po ljeti? HP Probook a unutra i7 4 jezgre, inace laptop je star 3 mjeseca?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
4mal kaže...

ma znam to , fixed sam mu naso tj na vrijednostima manjoj od sto preporucha maticha za v-core, pa mi je opet oslo na iste temperature i tak je to ,bilo da ja stavio 4.2 , 4.3 , 4.4 na 4.5 idu preko 90 :/

evo trenutno na 4.2 Ghz fixed 1.250v malo prije odigrao  SP BF i za 10ak minuta oslo do 88-85 kako koja jezgra dok u idle se super 

Stock cooler i smećarski potez Intela sa pastom, nije da sam šokiran sa 85C°. Vidim da si ulupao mnogo tisuća kuna u komp. Što ne kupiš i neki pošten cooler ??

17 godina

sto fali H60 ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Onda reinstaliraj, jel ne smije biti 85C° sa H60 ako nije visok napon. Jesi gledao kolike drugi temperature imaju s tim naponom i na tom procesoru ??

17 godina

evo budem u petak , kupio sam ZM-STG1 pastu u tushu ...pa wish me luck {#}, javim koje su tempe , nisam al nebi trebalo tak bit visoko sigurno 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

A jel meni smije biti 85 na laptopu na full load-u?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa to i nije tako čudno za laptope, ali s time nisam baš detaljno upoznat.

17 godina

evo samo javljam da su temperature pale , idle 32-do 37 max a load kod manje zahtijvnih igri 60-65 dok bf3 70-75 ... stg1 najbolja pasta jos uvijek na trzistu ! :) 

problem je bio sto se ova prije zgumirala jedva sam odvojio hladnjak od istog :D a i bilo je po svugdje daklem losa pasta je bila ,,, morao sam detaljno ocistit sve okolo lol ...

proc radi bezprijekorno na 4.2 pri 1.250 fixed modeu , prezadovoljan sam veci oc mi ni netreba trenutno , fino ovo fila SLI {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 20:23 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Skeniro sam ali sa avastom.Nasao je jedan virus samo i ocistio sam to.Nisam diro proc niti sam oveclocko njega, a ni graficku.
Proc: Intel Core 2 Duo 2.20Ghz

RAM: 4GB

windows 7 32-bit

Grafika: nVidia GeForce G102M

drajveri su apdejtani..ali sam koristio Spire pastu neku za 15kn(jer su imali to i neku za 50kn u HG spotu..ali mi je ta bila previse po gramazi a i previse novaca) a poslije sam procitao da je jako losa :/

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice