Razlog zašto ti ne radi na stock 2.4ghz, je što ti je množitelj (multiplier) na x6. Stavi ga na x9 i radit će na 2.4ghz.
Očigledno si pobrkao malo postavke u BIOS-u. Stock voltaža tog procesora, nikako ne može bit 1.08v.
Razlog zašto ti ne radi na stock 2.4ghz, je što ti je množitelj (multiplier) na x6. Stavi ga na x9 i radit će na 2.4ghz.
Očigledno si pobrkao malo postavke u BIOS-u. Stock voltaža tog procesora, nikako ne može bit 1.08v.
Testirao sam upravo temperaturu procesora na laptopu (AMD Turion 64 X2 Mobile TL-58), jer mi se čini nekako pretoplim. Svakako je važno napomenuti kako mi se u zadnjih par dana dva puta ugasio sam od sebe, pa sam pretpostavio da je riječ o pregrijanom procesoru (nema nikakvih virusa i sl.). Evo slika u prilogu; da li je takva temperatura visoka za ovaj procesor?
Anyone?
Da visoka je, pa provjeri po specifikacijama svog procesora na AMD-ovim stranicama. Ali, moraš znati da je algoritam izračuna temperature u AMD-ovim procesorima bugovit ili daje nesusvisla očitanja ako je procesor uparen sa AMD-ovim čipsetom. Barem po mom iskustvu. Desktop Brisbane kojeg imam je na SB600 čipsetu javljao temperature i preko 100C (na 123C se gasio) a na nVidia 720a čipsetu javlja temperature do 43C (naravski, odnose se na full load).
Također, postoji mogućnost da ti je pasta otišla u vječna lovišta (aka izgubila termovodljiva svojstva) ili da ti je laptop pun prašine.
Nadao sam se da neću morati rastavljati laptop, damn. Nisam to do sada nikad radio.
Mislim da je to prilično jednostavno, ali ipak, probaj pronać na netu da li ima kakvih uputstava za tvoj laptop.
Evo stavio sam pastu, sad je temp. izmedu 30-50C. Sad me zanima za tu provjeru, skinuo sam taj OCCT i on kaze da nema gresaka. Dal mi moze neko objasnit kako je moguce da je moj procesor stavljen na frekvenciju od 1.6GHz, a orginalno je 2.4GHz?! Evo i slike testova..
Ne brini se zbog frekvencije, kada je u idle-u, ona se automatski spusti. Probaj nešto pokrenut, pa onda pogledaj, dići će ti se frekvencija.
Kod mene je tako.
Evo stavio sam pastu, sad je temp. izmedu 30-50C. Sad me zanima za tu provjeru, skinuo sam taj OCCT i on kaze da nema gresaka. Dal mi moze neko objasnit kako je moguce da je moj procesor stavljen na frekvenciju od 1.6GHz, a orginalno je 2.4GHz?! Evo i slike testova..
Ne brini se zbog frekvencije, kada je u idle-u, ona se automatski spusti. Probaj nešto pokrenut, pa onda pogledaj, dići će ti se frekvencija.
Kod mene je tako.
Kod mene je tako.
probaj odnijet u vemila na reklamaciju ,oni će to učinkovito rješit