Imam procesor Intel Core 2 Quad Q6600 temperatura mi je stalo oko 80C na 2 i 3 jezgri a na 0 i 1 je i preko 90C, neznam zasto ni kako al molio bih preporuke kako da to rijesim i do cega bi moglo bit?! Stavio sam i slike (ovo na core0 -34C znaci da je preko 90C)
skini neki drugi program za detekciju napona i temperatura...
hwmonitor recimo pa onda sliku postaj.
ovaj ima nebuloze oko napona koje prikazuje, pa moguće da su i temperature isto tako krivo prikazane ako senzori nisu riknuli, jer mislim da bi se komp već ugasio da je to pravo stanje i nisi ništa u biosu prtljao.
nisam nis dirao u biosu..
krepao ti je senzor u procu kao i meni najvjerojatnije!
opipaj cooler dok je tako "vruc".
ak je hladan cooler onda je senzor krepao
ak je vruc gasi komp, zamjeni pastu i stavi cooler na njega!
da ti se nije hladnjak nakupio prašine, ili malo odvojio od proca, kakva je pasta.
popipaj hladnjak ako na dodir nije toliko vruć, onda je možda senzor u banani.
zakasnio sa odgovorom svega sekundu.
Ma ja mislim da nije do senzora jer imam dva, jedan taj koji mjeri sva 4 jezgre i imam jedan onaj od kucista koji sam ugurao medu cooler i onda kad dode do 80 90 stupnjeva i kuciste mi pocne pistat. A sta da san napravim, da mjenjam tu pastu ili?
Ma ja mislim da nije do senzora jer imam dva, jedan taj koji mjeri sva 4 jezgre i imam jedan onaj od kucista koji sam ugurao medu cooler i onda kad dode do 80 90 stupnjeva i kuciste mi pocne pistat. A sta da san napravim, da mjenjam tu pastu ili?
zbog tok senzora između coolera i cpu ti je i povisena temperatura,,, skidaj to cim prije dok nije procesor krepao, ocisti cooler od prasine i stavi novu pastu (zrno riže) na sredinu cpu i namontiraj hladnjak! i uzivaj
WTH? Dobro da nisi ugurao i toplomjer
Mi moze neko objasnit di da nabavim tu pastu i kako da to stavim,a i taj senzor drugi mi je tu od pocetka i tako su mi u vemilu slozili komp jer imam ono kuciste sa onim monitorcicem koji prikazuje temperature?
Somebody help me!?
Mi moze neko objasnit di da nabavim tu pastu i kako da to stavim,a i taj senzor drugi mi je tu od pocetka i tako su mi u vemilu slozili komp jer imam ono kuciste sa onim monitorcicem koji prikazuje temperature?
Termalnu pastu možeš kupiti u linksu pošto si iz Pule.Izvadi hladnjak od procesora,očisti staru pastu sa njega i procesora,stavi novu pastu veličine zrna od riže,vrati hladnjak,pazi da ti hladnjak lijepo sjedne i ponovno izmjeri temperature.
Hvala, probat cu se snac nekako. A sta mislite dal je mozda problem u necem drugome ili jedino moze bit do paste i prasine?!
Mislim da je pasta u pitanju, pogotovo zato šta nikad nije minjana a vjerovatno je neko smeće !
A znaci samo kad skinem cooler očistim malo tu pločicu vratim je na mjesto i namazem sa tom pastom? I imate neke preporuke koje da kupim http://www.links.hr/index.php?option=search&id_kategorija=0&search_phrase=pasta&sort_cat=cijena_s_pdv&sort_ord=
Biće ti dovoljna Artic Ceramique !
A kolko trebam stavit te paste, jer tamo pise da je za otprilike 20 koristenja
stavi "ZRNO RIŽE" i nemoj stavljati on senzor izemđu coolera i proca jer je on tamo samo da sprecava prodor topline s proca na cooler
znaci CPU-PASTA-COOLER
ok, puno hvala na savjetima. I jos jedno pitanje dali je moguce da se moj procesor nekako ostetio, jer mi je ta temperature vec neko vrijeme, mozda par tijedana?
ok, puno hvala na savjetima. I jos jedno pitanje dali je moguce da se moj procesor nekako ostetio, jer mi je ta temperature vec neko vrijeme, mozda par tijedana?
Si opipal cooler...
Ako je hladan ili topao onda je senzor u banani...
Cooler bi trebal biti vruc ako je CPU na 90 stupnjeva...
Ma cooler je vruc to nije upitno dal je senzor u kvaru. Jedino me zanima dal je moguce ostecenje CPU-a ako je vec duze vrijeme na toj temperaturi?
Naravno da je moguce. I tebi bi bilo zlo 2 tjedna vani na +40c i to na direktnom suncu. Vjerojatno je malo degradirao. Rjesi to cim prije da nemoras novi cpu kupovat.
A sta bi znacilo degradirao?! I kolke su mogucnosti te steta odnosno kolko je vjerovatno da se ostetio ako je na temp. od oko 90 bio mjesec dana?
Ma sad sam ga ocistio cijelog, jedino nisam stigo kupit pastu pa cu je sutra stavit..hvala jos jednom svima na odgovorim :D
Evo stavio sam pastu, sad je temp. izmedu 30-50C. Sad me zanima za tu provjeru, skinuo sam taj OCCT i on kaze da nema gresaka. Dal mi moze neko objasnit kako je moguce da je moj procesor stavljen na frekvenciju od 1.6GHz, a orginalno je 2.4GHz?! Evo i slike testova..
Pokreni cpu-z i daj validaciju ili samo uslikaj i daj vamo sliku.