Pregrijavanje CPU-a

poruka: 38
|
čitano: 8.977
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pregrijavanje CPU-a

Imam procesor Intel Core 2 Quad Q6600 temperatura mi je stalo oko 80C na 2 i 3 jezgri a na 0 i 1 je i preko 90C, neznam zasto ni kako al molio bih preporuke kako da to rijesim i do cega bi moglo bit?! Stavio sam i slike (ovo na core0  -34C  znaci da je preko  90C)

temp cpu temp cpu
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.12.2010 17:52 (Nomad).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pregrijavanje CPU-a

skini neki drugi program za detekciju napona i temperatura...

hwmonitor recimo  pa onda sliku postaj.

ovaj ima nebuloze oko napona koje prikazuje, pa moguće da su i temperature isto tako krivo prikazane ako senzori nisu riknuli, jer mislim da bi se komp već ugasio da je to pravo stanje i nisi ništa u biosu prtljao.

kad već nema pive i ćevapa i jedno hvala bi pomoglo .-))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pregrijavanje CPU-a

nisam nis dirao u biosu..

17 godina
neaktivan

eo slika

temp cpu 2 temp cpu 2
17 godina
Pregrijavanje CPU-a

krepao ti je senzor u procu kao i meni najvjerojatnije!

opipaj cooler dok je tako "vruc".

ak je hladan cooler onda je senzor krepao

ak je vruc gasi komp, zamjeni pastu i stavi cooler na njega!

rapidshare premium and warez-bb user
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
protjeran
Pregrijavanje CPU-a

da ti se nije hladnjak nakupio prašine, ili malo odvojio od proca, kakva je pasta.

popipaj hladnjak ako na dodir nije toliko vruć, onda je možda senzor u banani.

''how yes no''
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
protjeran
Pregrijavanje CPU-a

zakasnio sa odgovorom svega sekundu.

''how yes no''
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma ja mislim da nije do senzora jer imam dva, jedan taj koji mjeri sva 4 jezgre i imam jedan onaj od kucista koji sam ugurao medu cooler i onda kad dode do 80 90 stupnjeva i kuciste mi pocne pistat. A sta da san napravim, da mjenjam tu pastu ili?

17 godina
Nomad kaže...

Ma ja mislim da nije do senzora jer imam dva, jedan taj koji mjeri sva 4 jezgre i imam jedan onaj od kucista koji sam ugurao medu cooler i onda kad dode do 80 90 stupnjeva i kuciste mi pocne pistat. A sta da san napravim, da mjenjam tu pastu ili?

zbog tok senzora između coolera i cpu ti je i povisena temperatura,,, skidaj to cim prije dok nije procesor krepao, ocisti cooler od prasine i stavi novu pastu (zrno riže) na sredinu cpu i namontiraj hladnjak! i uzivaj

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.12.2010 11:36 (Lord_Marko).
17 godina
neaktivan
Nomad kaže...

WTH? Dobro da nisi ugurao i toplomjer {#}{#}

17 godina
neaktivan

Mi moze neko objasnit di da nabavim tu pastu i kako da to stavim,a i taj senzor drugi mi je tu od pocetka i tako su mi u vemilu slozili komp jer imam ono kuciste sa onim monitorcicem koji prikazuje temperature?

17 godina
neaktivan

Somebody help me!?

16 godina
Nomad kaže...

Mi moze neko objasnit di da nabavim tu pastu i kako da to stavim,a i taj senzor drugi mi je tu od pocetka i tako su mi u vemilu slozili komp jer imam ono kuciste sa onim monitorcicem koji prikazuje temperature?

Termalnu pastu možeš kupiti u linksu pošto si iz Pule.Izvadi hladnjak od procesora,očisti staru pastu sa njega i procesora,stavi novu pastu veličine zrna od riže,vrati hladnjak,pazi da ti hladnjak lijepo sjedne i ponovno izmjeri temperature.

17 godina
neaktivan

Pastu možeš kupit u svakom informatičkom dućanu a imaš milion tutoriala na YouTube-u

Don't ask what you can do for your country, ask what your country can do for you
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.12.2010 17:32 (Groza).
17 godina
neaktivan

Hvala, probat cu se snac nekako. A sta mislite dal je mozda problem u necem drugome ili jedino moze bit do paste i prasine?!

17 godina
neaktivan

Mislim da je pasta u pitanju, pogotovo zato šta nikad nije minjana a vjerovatno je neko smeće !

Don't ask what you can do for your country, ask what your country can do for you
17 godina
neaktivan

A znaci samo kad skinem cooler očistim malo tu pločicu vratim je na mjesto i namazem sa tom pastom? I imate neke preporuke koje da kupim http://www.links.hr/index.php?option=search&id_kategorija=0&search_phrase=pasta&sort_cat=cijena_s_pdv&sort_ord=

17 godina
neaktivan

Biće ti dovoljna Artic Ceramique !

17 godina
neaktivan

A kolko trebam stavit te paste, jer tamo pise da je za otprilike 20 koristenja

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.12.2010 16:15 (Nomad).
17 godina
Pregrijavanje CPU-a

stavi "ZRNO RIŽE" i nemoj stavljati on senzor izemđu coolera i proca jer je on tamo samo da sprecava prodor topline s proca na cooler

znaci CPU-PASTA-COOLER

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ok, puno hvala na savjetima. I jos jedno pitanje dali je moguce da se moj procesor nekako ostetio, jer mi je ta temperature vec neko vrijeme, mozda par tijedana?

15 godina
Nomad kaže...

ok, puno hvala na savjetima. I jos jedno pitanje dali je moguce da se moj procesor nekako ostetio, jer mi je ta temperature vec neko vrijeme, mozda par tijedana?

Si opipal cooler...

Ako je hladan ili topao onda je senzor u banani...

Cooler bi trebal biti vruc ako je CPU na 90 stupnjeva...

17 godina
neaktivan

Ma cooler je vruc to nije upitno dal je senzor u kvaru. Jedino me zanima dal je moguce ostecenje CPU-a ako je vec duze vrijeme na toj temperaturi?

17 godina
Pregrijavanje CPU-a

Naravno da je moguce. I tebi bi bilo zlo 2 tjedna vani na +40c i to na direktnom suncu. Vjerojatno je malo degradirao. Rjesi to cim prije da nemoras novi cpu kupovat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A sta bi znacilo degradirao?! I kolke su mogucnosti te steta odnosno kolko je vjerovatno da se ostetio ako je na temp. od oko 90 bio mjesec dana?

17 godina
neaktivan

Napravi ono šta smo rekli (čišćenje i promjena paste) i zatim ga testiraj OCCT-om i Prime-om pa vidi je li baca greške ?

17 godina
neaktivan

Ma sad sam ga ocistio cijelog, jedino nisam stigo kupit pastu pa cu je sutra stavit..hvala jos jednom svima na odgovorim :D

17 godina
neaktivan

Evo stavio sam pastu, sad je temp. izmedu 30-50C. Sad me zanima za tu provjeru, skinuo sam taj OCCT i on kaze da nema gresaka. Dal mi moze neko objasnit kako je moguce da je moj procesor stavljen na frekvenciju od 1.6GHz, a orginalno je 2.4GHz?! Evo i slike testova..

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.12.2010 18:45 (Nomad).
15 godina
Pregrijavanje CPU-a

Pokreni cpu-z i daj validaciju ili samo uslikaj i daj vamo sliku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo slika

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice