Phenom II x2 na x4, koliko šanse?

poruka: 27
|
čitano: 7.731
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Foxy je nedavno napisao na comp.hardver:

Ja sam prije koji dan složio jednu konfiguraciju, dobro sam je clockao i za
sada radi stabilno:

AMD Phenom II X2 550 Black Edition, otključao sve 4 jezgre i digao ga sa 3,1
na 3,8 GHz. Dođe oko 720 kn.

Asus M4A785D-M PRO matična microATX dimenzije jer mi je kućište tih
dimenzija, ali bilo koja ploča sa 790FX chipsetom i SB 750 ili 710 ti
omogućuje otključavanje jezgri i dobar overclocking preko ACC funkcije. Moja
ploča je oko 600 kn.

Uzeo sam i Kingston Hyper DDR2 - 1066 memoriju 2 x 2 Gb za 520 kn.

Sve skupa oko 1850 kn.

Naravno da moderni x4 jezgreni phenom II na skoro 4Ghz za 720 kn zvuči

itekako primamljivo. To je upola manje id i5 platforme a kladim se da je u igrama

dosta brži. Ja sam mislio ić na intela no ako je šansa za otključavanje razumna

rizik se itekako isplati.

E sad zanima me naravno koliki je postotak uspješnosti dakle primjeri iz prakse,

ma može i rekla-kazala, linkovi i ostalo. Ako znate išta o serijama, trgovinama gdje se

prodaju "ziher" procevi i sl, postajte ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2009 21:12 (Thorien Kell).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ni sam AMD nezna šta je proizveo već samo trpa u kutijeSmijeh

vjerujem da ti nema pravila gdje ćeš naći "ispravnog" phenoma x2 tak da ti je to lutrija

mada još nisam nigdje pročito bar što se tiće bug i pce foruma da netko nije uspio ga otključat

(postoji mogučnost da sam nešto i preskočio)

idu dva zrna pjeska pustinjom te će prvi drugom: ; u jbte što je danas gužva
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ne postoji neka trgovina u kojoj ćeš naći proc koji ćeš sigurno moĉi otkljuĉati. to sve ovisi o sreći. ja bi uvijek radije kupio ĉetvero-jezgreni proc pa se nemoram brinuti jel ću ga otkljuĉati i još za razliku od otkljuĉanog bez frke ga mogu clockati.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

danas otključao proc,flashao sam prvo bios,i sad imam 4 jezgre 3.1ghz

::::::::::::::::::::::::::::::::))))))))))
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Phenom II x2 na x4, koliko šanse?
Thorien Kell kaže...

a kladim se da je u igrama dosta brži

Gubiš okladu.

17 godina

Moj se ne može stabilno otključati.

Zeznuta je jezgra koju windowsi vide kao treću (kad otključam, nekad hoće nekad neće bootat, kad u Windowsima stavim 3 jezgre uvijek BSOD pri bootanju).

Ako netko treba pitanja vezana za otključavanje, neka me pita (znam dosta o tome).

Za sada bih ja prema vlastitom iskustvu i prema onom što sam čuo/pročitao rekao da su šanse da se otključa 70%.

Da se otključa stabilno na default clocku 30%. Stabilno otključan spuštene sabirnice, dignut napon i niži  clock nekih 50%.   Otključan stabilno i OC-an nekih 20%.

Dakle sve je to lutrija.

Probati se možete igrati s ovima...

AM3 Sempron prelazi u Athlon II (e4400 ako sam dobro zapamtio)

Phenom II x2 545 u x4 B45

x2 550BE u x4 B50

710 i 720 se isto daju u četverojezgrene

Neki Athlon II x4 u Phenom II x4 (ako imaju Deneb jezgru otključa se L3 cache)

Phenom II x4 810 se otključa dodatni L3 cache.

...

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
maXonja kaže...
Thorien Kell kaže...

a kladim se da je u igrama dosta brži

Gubiš okladu.

Nemoj mislit da podcjenjujem i5 platformu, (to bi tek bilo glupo) podosta aplikacija pokazuje zube na i5/i7 konfiguracijama

no igre -nisu- jedne od njih, još uvijek preferiraju visoki takt i još uvijek AMD "diše za vrat" intelovim novim procesorima bez obzira

na neka njihova vrlo napredna riješenja (iskoristiva u raznim drugim situacijama).   Dakle 2,66 basic i5 (koji diže takt na 3,1/3,2 iirc kad je

samo jedna jezgra opterećena) mislim da nije ravan phenomu II na 3,8 Ghz u igrama. Ne radi se o puno FPSova no utješno je znati

da amd još uvijek može napravit best buy proc.

16 godina
Thorien Kell kaže...

Nemoj mislit da podcjenjujem i5 platformu, (to bi tek bilo glupo) podosta aplikacija pokazuje zube na i5/i7 konfiguracijama

no igre -nisu- jedne od njih, još uvijek preferiraju visoki takt i još uvijek AMD "diše za vrat" intelovim novim procesorima bez obzira

na neka njihova vrlo napredna riješenja (iskoristiva u raznim drugim situacijama).   Dakle 2,66 basic i5 (koji diže takt na 3,1/3,2 iirc kad je

samo jedna jezgra opterećena) mislim da nije ravan phenomu II na 3,8 Ghz u igrama. Ne radi se o puno FPSova no utješno je znati

da amd još uvijek može napravit best buy proc.

Ne mislim da podcjenuješ, ali koji to Phenom radi na stock taktu od 3.8GHz? A ako uspoređuješ OC-ane procesore onda ništa ne sprječava i i5 procesore da se clockaju na ~3.8GHz i Phenom se može lagano zavući u rupu :)

Ali slažem se s tobom, AMD radi odlične "best buy" procesore no u "best buy" ne spadaju Phenomi II 9XX serija.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.9.2009 0:27 (maXonja).
15 godina
neaktivan

Kupio PII X2 550 BE, ali se nakon otključavanja ostalih jezgri bios nije mogao bootati.

Probao sam flešati bios, mijenjati napon i dr., ali jezgre su očigledno bile banana :-(.

Imam matičnu Gigabyte MA785GT-UD3H.

Toliko o mojoj šansi.

Inače proc se fino clocka i radi OK :-).

Sretno!

16 godina
neaktivan

Evo jedno pitanje:

Kupio bi CPU AMD Phenom II X3 720BE

kolika je sansa da cu moc otkljucat 4. jezgru?

i dali mi se moze sta dogoditi s procesorom ako ne uspijem i sl.

Maticnu koju cu kupit je MB Gigabyte MA770-UD3

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
Thunderbox kaže...

Evo jedno pitanje:

Hvala!

Šansa da ćeš s tom pločom otključati išta ti je 0%.

Da bi bila u stanju otključati procesor, ploča maora imati South Bridhe 710 ili 750 i podržavati opciju Advanced Clock Calibration (ACC).

Ako uzmeš ploču na kojoj se može otključati; imaš nekih 30% šanse da otključaš i bude stabilan proc.

Otključavanjem ne možeš nanijeti štetu ničemu (tj ako proc bude nestabilan samo isključiš ACC opciju i eto ti tvoj nazad kakv je bio).

16 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Thunderbox kaže...

Evo jedno pitanje:

Hvala!

Da bi bila u stanju otključati procesor, ploča maora imati South Bridhe 710 ili 750 i podržavati opciju Advanced Clock Calibration (ACC).

Ako uzmeš ploču na kojoj se može otključati; imaš nekih 30% šanse da otključaš i bude stabilan proc.

Otključavanjem ne možeš nanijeti štetu ničemu (tj ako proc bude nestabilan samo isključiš ACC opciju i eto ti tvoj nazad kakv je bio).

koju biste mi maticnu preporucili a da nije pre skupa? ^^

dali bi ova bila dobra?

http://www.links.hr/index.php?naziv=MBO+SAPPHIRE+AM2RS790GX%2C+790GX+%2F+SB750%2C+DDR2%2C+zvuk%2C+G-LAN%2C+S-ATA%2C+RAID%2C+Hybrid+Crossfire%2C+PCI-E%2C+s.+AM2&option=artikl&id_kategorija=05030312&id_artikl=050.303.423

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 15:08 (Thunderbox).
16 godina
neaktivan

DObra je ta da......

ili Biostar 790GX 128m.......

Pazi,pošto današnje igre ne vide baš sve te 4 jezgre,X3 je sam po sebi i brži u igrama pod 3 jezgre jer se da više klokat,3,8 bez beda s nekim od Scytheoovih ili nekih drugih renomiranih hladnjaka....

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
17 godina

Gigabyte 770-ud3 rev2.0 za male pare sb710 koji daje ACC= mogućnost otključavanja, a što se tiče crossfire matičnih to ako nemaš 800-1500kn ni ne pomišljaj.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina

Opa, C-Buzz krši autorska prava :zubo: Kopira listu sa xtremesystemsa na australski forum :D

Šteta da je više ne update-a redovito, imam još dva nova batcha za listu... 0925BPMW fail i 0925DPMW success...

PS. Nemojte uploadat ništa na postavi.com, brišu sadržaj već nakon 7 dana :thumb down:

AMD / ATI all the way
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

znači da sa amd 780G chipsetom nema nikakvog načina da se otključaju druge jezgre

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 20:01 (55pero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Može i sa 780G, zašto ne? Za male pare imaš 780G + SB710 od Asrocka, A780GM-LE/128M ili A780GMH/128M, prva je malo ispod, druga malo iznad 400kn ali to nisu ploče na kojima bi ja otključavao quada za 24/7, nije da neće radit ili da će crknut čim upališ ali se cijela ploča malo previše grije, više su za procesore sa manjim TDP, 770 kao entry level ili 790X/GX/FX konkretnije ploče za 24/7 za X4 i TDP 125W+

Ovdje sam otključao 550 na jeftinoj 780GMH/128M sa 780G+710 kad je tek došla u HR i overclocka se za 5 ali samo za test, za htpc sa 5050e je bila idealna...

http://img193.imageshack.us/img193/2900/0925.jpg

AMD / ATI all the way
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja pitam zato što je moja ploča GA-MA78GM-S2H i sve dobro radi a pošto sam promjenio cpu i radi stabilno na 3.6GHz mislio sam još probat ako se da otključat druge jezgre ali mi ne podržava bios?

17 godina
55pero kaže...

Ja pitam zato što je moja ploča GA-MA78GM-S2H i sve dobro radi a pošto sam promjenio cpu i radi stabilno na 3.6GHz mislio sam još probat ako se da otključat druge jezgre ali mi ne podržava bios?

Tako je; imaš South Bridge 700 a treba ili 710 ili 750. Ploča ti nema Acc.

Ne možeš ništa otključati.

17 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Thunderbox kaže...

Evo jedno pitanje:

Hvala!

Ne pravi se pametan,ne daji čovjeku savjete ako neznaš!Ko prvo ja imam phenom 2 x2 545 i otključao sve 4 jezgre i gle čuda imam ma 770 ud3!samo mora biti rev 2,0 i ja imam bios fd!već je to gore netko napisao ali morao sam ovo komentirat!

::::::::::::::::::::::::::::::::))))))))))
17 godina
tandara kaže...

Ne pravi se pametan,ne daji čovjeku savjete ako neznaš!Ko prvo ja imam phenom 2 x2 545 i otključao sve 4 jezgre i gle čuda imam ma 770 ud3!samo mora biti rev 2,0 i ja imam bios fd!već je to gore netko napisao ali morao sam ovo komentirat!

Čovjek je u stvari sasvim točno rekao, a ti si ga mogao pristojno nadopuniti.

Dakle, sa verzijom ploče 1.0 se ne može otključati jer ima SB700, a sa 2.0 može jer ima SB710

16 godina
neaktivan

Zašto mi neće onda nadograditi zadnjom verzijom biosa F10 , program ga skine i instalira a ostane na F8a , verzija ploče 1.1,skidam sa @BIOS ???

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 11:16 (55pero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Jeli je moguce otkljucat na Gigabyte MA790FXT-UD5P ploci?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Anti-fa kaže...

Jeli je moguce otkljucat na Gigabyte MA790FXT-UD5P ploci?

Moguće je.

Procedura:

1. Uđeš u BIOS.
  2. Staviš Automatic Clock Calibration (ACC) na AUTO.
    Uključiš "Unleashing" ili promjeniš "EC Firmware" mode na "Hybrid" (ukoliko ti ploča to ima).
  3. Rebootaš.
16 godina

Zanima me dali se otkljucati phenomi koji imaju Castillo ili Heka jezgru ili samo oni koji imaju deneb jezgru?

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 17:25 (Anti-fa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Anti-fa kaže...
Zanima me dali se otkljucati phenomi koji imaju Castillo jezgru ili samo oni koji imaju deneb jezgru?

Castillo je Deneb s zaključanim jezgrama. Kad otključaš Castillo prelazi u Deneb.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice