ev vako znači trebam vašu hitnu pomoć,ploča ja Gigabyte GA-M61PME-S2 AM2 sa podrškom za AM2+ procesore..sad trenutno na njoj imam AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5000 koji je veliiiki krš..e sad bi na ovu ploču želio staviti AMD Phenom II X2 545 3.00Ghz,gledao sam na Gigabyte-ovoj stranici CPU support list za ovu ploču i majke mi mile ništa nisam ukonto,e kad bi sad bila jedna dobra duša koje se bolje razumije da li bi ovaj procesor mogao pasati na ovu ploču ??? ako treba flashovati bios nije problem..HVALA UNAPRIJED
ide sa biosom f4 ali downclocka HT,mislim da ti se taj upgrade ne isplati
Koja je revizija tvoje ploče?
Na GA stranici je opisana samo rev.2 ploča,
te ona ima podršku za 545 X2 od BIOS-a F4, makar je F5B zadnja Beta, i njega ti preporučam.
Obavezno provjeri dali je tvoja rev.2:
http://www.gigabyte.us/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2755&ver=#anchor_os
Eurekaaaa !!! 2.0 je,otvorio sam komp i vidio da piše rev 2.0..e sad kad znam da bi uz nadogradnju biosa mogao sjesti phe ii x2 545,aj mi plss vidi bi li mogao phenom 925 plsss
Provjeri sam:
http://www.gigabyte.us/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2755&ver=#anchor_os
Piše da može. Ne mogu samo ovi AM3 procesori: Phenom II X4 945 (125W), Phenom II X4 955, Phenom II X4 965
Piše da može. Ne mogu samo ovi AM3 procesori: Phenom II X4 945 (125W), Phenom II X4 955, Phenom II X4 965
može i 945..mada je to sad nebitno....znači nadogradnjom biosa na taj F4 mogu staviti phe 925 na ovu ploču ???
Ne moe ni jedan TDP >95W procesor, koliko vidim...
Tak kažu u gigabyte-u, ja samo ponavljam napisano. Svejedno, ako kupuješ 925 pobrini se da ga možeš zamijenit za neki drugi u slučaju da 925 ipak ne proradi.
pa šta sad jel može ili ne može ???
Može jer je 925 proc sa 95 W TDP-a.
znači može..e fala vam puno momci sutra kad se probudim vidiću kako ću i šta ću...važno da ja znam da može..
Kao što rekoh, piše da može - ako ne proradi (nekim čudom), zamijeni proc za neki slabiji.
pa šta sad jel može ili ne može ???
U CPU Support listi veli da može.
a kako se flesha bios ??? msm odakle da počnem jer o tome neznam ništa ???
dobro pustimo sad to,da vas nešto pitam ima li revizija procesora kakve veze s matičnom ??? sad našo sam vamo kod mene gdje kupiti phe 925 i on je c3 revizija da li će opet moći pasati na ovu ploču (naravno uz nadogradnju biosa)??? molim brzzz odgovor jer idem uzimati sutra ujutro pa me nema par dana..
vidi proc revizija ti nema veze sa BIOSOM to je samo verzija proca C1 C2 I C3 , samo ti zapocetak DANAS skini sa gigabyte stranice skini program @BIOS i nek ti on sam downloada i instalira najnoviji BIOS i samo sutra kupi i stavi proc da se nemucis trazit BIOS i stavljat to je najednostavnija metoda evo ti link od @Biosa
evo skinuo sam instaliro sam e sad šta treba da kliknem ovdje vidim ima par opcija
Prvo trebas skinut Bios fajl za svoju maticnu i raspakirat ga na Desktop, tak je najbolje napravit pa ga skini onda i dalje cu ti rec kaj trebas napravit tocno.
http://download.gigabyte.asia/FileList/BIOS/mb_bios_ga-m61pme-s2_rev.2.0_f5b.exe
evo skinuo sam instaliro sam e sad šta treba da kliknem ovdje vidim ima par opcija
Prtvo trebas skinut Bios fajl za svoju maticnu i raspakirat ga na Desktop, tak je najbolje napravit pa ga skini onda i dalje cu ti rec kaj trebas napravit tocno.
http://download.gigabyte.asia/FileList/BIOS/mb_bios_ga-m61pme-s2_rev.2.0_f5b.exe
sad sam ja s ovim @Biosom nadogradio bios na F4 (a bio je F2) tamo na support listi za ovu matični piše da phenom 925 ide na ovu ploču sa F4 biosom..sad nezzz da li da stavljam taj F5B nezz da li da se povjeravam u nešto što je beta,šta ti misliš ?
Prtvo trebas skinut Bios fajl za svoju maticnu i raspakirat ga na Desktop, tak je najbolje napravit pa ga skini onda i dalje cu ti rec kaj trebas napravit tocno.
sad sam ja s ovim @Biosom nadogradio bios na F4 (a bio je F2) tamo na support listi za ovu matični piše da phenom 925 ide na ovu ploču sa F4 biosom..sad nezzz da li da stavljam taj F5B nezz da li da se povjeravam u nešto što je beta,šta ti misliš ?
Ak si isel s nadogradnjom prek interneta, to nije bas nasretnije rjesenje znalo je zavrsit lose. To se radi ovak prvo skides Bios datoteku pa je raspakiras, onda u tom programu kliknes na Update Bios From A File pa pronađes ovu datoteku u onome kaj si raspakiral i otvoris je i nek odradi updejta se i to je to tak je bolje i sigurnije. Još vaznije dok se radi ta nadogradnja iz windovsa trebas ugasit sve nepotrebne programe. Antivirus pogotovo treba ugasit mjuzu ugasit ,torrente iskljucit browser zatvorit i sve druge programe koji ti ne trebaju trenutno. Jer se moze i događalo se da Update zapne u pola posla i onda imas mrtvu maticnu, da stavi taj najnoviji Beta Bios F5B ne bu nista skodilo uopce.
ako ti bude sve OK radilo na ovom BIOS-u onda ga ostavi ako ne probaj F5B mene na mojoj GIGABYTE MA78GM-S2H F12 A BIOS jako zezao da se komp stalno restartao nije mi LAN radio pa sam vratio na F11
joooj nezz šta da radim nisam još ni naručio procesor...ako sad updateujem ovaj F5B hoće li phe 925 raditi bez problema na njemu ??
Da.
Radi na F4 i na F5B
joooj nezz šta da radim nisam još ni naručio procesor...ako sad updateujem ovaj F5B hoće li phe 925 raditi bez problema na njemu ??
Jednostavno za sad ostani na tom F4 Bios-u ak oces, kojeg si metnul i ak sve bude radilo bez frke sa X4 925 onda i ne moras stavit ovaj Beta nema potrebe.
Jednostavno za sad ostani na tom F4 Bios-u ak oces, kojeg si metnul i ak sve bude radilo bez frke sa X4 925 onda i ne moras stavit ovaj Beta nema potrebe.
jbg ja već satvio beta..a vidim da s ovim F5B na ovu ploču mogu još neki AM3 procesori...
jbg ja već satvio beta..a vidim da s ovim F5B na ovu ploču mogu još neki AM3 procesori...
Bolje si uzmi X4 630 jer onaj visak Cache na X4 925 ne vredi nikak 300kn razlike, za tu razliku love uzmes bolji hladnjak za proc to je pametnije itekak.
Bolje si uzmi X4 630 jer onaj visak Cache na X4 925 ne vredi nikak 300kn razlike, za tu razliku love uzmes bolji hladnjak za proc to je pametnije itekak.
ee ukrao si mi riječ iz usta phenoma 925 nema u BL (odatle sam) a ima ga u genelecu u tuzli..neću odatle naručivati...uzeću vamo u BL u panexu AMD Athlon II X4 620 2.6Ghz
a i bliže mi je puno...
To ce ti bit ok da i jos jeftinije, posle jos malo kloknes taj X4 620 na 3.0 ghz bus valjda uspjel nekak potegnut jer ti ta maticna ploca bas i nije za klokanje.
Ak si isel s nadogradnjom prek interneta, to nije bas nasretnije rjesenje znalo je zavrsit lose. To se radi ovak prvo skides Bios datoteku pa je raspakiras, onda u tom programu kliknes na Update Bios From A File pa pronađes ovu datoteku u onome kaj si raspakiral i otvoris je i nek odradi updejta se i to je to tak je bolje i sigurnije. Još vaznije dok se radi ta nadogradnja iz windovsa trebas ugasit sve nepotrebne programe. Antivirus pogotovo treba ugasit mjuzu ugasit ,torrente iskljucit browser zatvorit i sve druge programe koji ti ne trebaju trenutno. Jer se moze i događalo se da Update zapne u pola posla i onda imas mrtvu maticnu, da stavi taj najnoviji Beta Bios F5B ne bu nista skodilo uopce.
Ako odaberes ovu opciju da updejta s gigabyte servera, on takoder skine bios fajl, jednako kao da ga sam skines i odaberes,
znaci sanse da ce nesto poci po zlu su iste. Ako update "zapne u pola" nije nikakav problem, samo pocnes ponovno ako ti se npr.
samo srusi program, a windowse tesko da ces srusiti updejtom BIOS-a. Dok ne restartas komp nikome nista, mozes flashati sve dok ne uspije.
BIOS je potreban samo pri startu racunala, kasnije mozes i cip izvaditi skroz i sve ce ti raditi.