Opća rasprava o procesorima (CPU) izdvojena tema

poruka: 803
|
čitano: 102.520
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 dana
Opća rasprava o procesorima (CPU)

Evo da se ja javim.. Procesor ryzen 7 3700x iz 2019 socket AM4. Prvo sam ga upario sa rtx 2070 i igralo se na full hd i bila je odlična u svoje vrijeme.. Prije 3-4 godine sam piknuo rx6800xt i imo sam full hd monitor sa 144hz i igre su letile na rx6800xt. Assasin creed valhalla 120 fps average itd.. Prije 1 tj sam uzeo AOC Agon/Agon Pro AG346UCD monitor, OLED, 34", 16:9/21:9, 3440x1440, 175 hz. Želim reči ako se hoće igrati fps mp igre sa niskom rezolucijom i visokim fps-om da treba prilagoditi periferiju tome.. Sa mojim monitorom mi ne pada na pamet spuštat rezoluciju i igrati igru koja liči na krš.. A igram se trenutno ovako na ultra cs2: https://ibb.co/qL8s5tkp 

https://ibb.co/QFF5j1gd
https://ibb.co/99NY6xhP
https://ibb.co/PzDRkthh
https://ibb.co/yckbqDgS

21:9, 3440x1440, 175 hz

Znači to je rezolucija 3440x1440 nema uskog grla itd i sa full hd monitorom nije bilo uskog grla a hardwer star nekoliko godina :P

Mogu reči da rdr2 100 fps na ultra, assasin creed vallhala 80-90 fps average, cod 100+ fps sve na ultra

Hoću reči da sa mojim starim 3700x se možeš trenutno u visokim rezolucijama jako dobro naigrati.. Ove esport stvari da igra liči na krš da bude hrpa fpsa+hz-a treba određena periferija.. Ja se radije igram sa svojim monitorom na ultra a ako treba postoji fmf kod suprotnog brenda dlss itd i igra se u visokom fpsu..

Graba
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2025 18:55 (Venaras).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Re: Opća rasprava o procesorima (CPU)

Dobar post, dobrodosao na forum.

P.s. mini offtopic, al napisi molim neki dojam o tom monitoru, zanimljiv model, ali vrlo malo recenzija.

Lps

scion of the storm
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2025 19:41 (metallic).
13 dana

Graba
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2025 21:21 (Venaras).
13 dana

AOC AGON PRO AG346UCD – 34" QD-OLED zakrivljeni gaming monitor

AOC AGON PRO AG346UCD je 34-inčni ultraširoki zakrivljeni gaming monitor koji koristi Quantum Dot OLED (QD-OLED) tehnologiju kako bi pružio žive boje i dubok kontrast.

Ključne značajke:

• Rezolucija: 3440 x 1440 piksela (WQHD)
  • Omjer stranica: 21:9
  • Zakrivljenost: 1800R za imerzivno iskustvo
  • Brzina osvježavanja: 175Hz za glatku sliku bez zastoja
  • Vrijeme odziva: 0,03ms GtG – izuzetno brzo za gaming
  • Podrška za Adaptive Sync – eliminira kidanje slike i trzanje

Kvaliteta slike

AG346UCD pokriva širok raspon boja, pružajući žive i točne boje. HDR sadržaj u igrama izgleda impresivno, ali neki korisnici su primijetili da HDR u Windows okruženju ne izgleda idealno, vjerojatno zbog načina na koji Windows upravlja HDR-om.

Povezivost i ergonomija

Monitor dolazi s DisplayPort i HDMI priključcima, a podržava i ergonomske prilagodbe poput nagiba i zakretanja, što omogućava udobnost tijekom dugih gaming sesija.

Moji utisci: Usporedio sam ga starim va panelom i razlika je nebo i zemlja.. Slika je stvaro bezprekojna.

Odozada ima rgb i softwer preko kojeg mozes sve podesavati.. Rezoluciju, sliku i raznu periferiju.. 

Ima svaka 4 sata pixel refresh, zbog burn-ina.. Koji traje 3-4min.. Ako si u igri mozes ga odgoditi za sljedeca 4 sata.

Ja sam jako zadovoljan monitorom sa obizorom na cijenu koju sam platio. ;)

Graba
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2025 22:14 (Venaras).
3 godine

Uuu ... to je Quantum Dot OLED, to je neki bolji od OLED-a ?

A ima i Adaptive Sync –što eliminira kidanje slike i trzanje 

Svaka čast.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2025 23:02 (Zaporožac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

U temi o procesorima se dolazi pričati o monitoru? Ajde razguli s ove teme s monitorom.

Taraba WoW
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 dana
Tvoj komentar je na razini srednjoškolca... Shvati to kako hoćeš.

Svaka čast.
Graba
9 godina

Nemam ništa protiv monitora ali ovo je tema o procesorima i ne želim tu čitati o monitoru. Imaš temu o tome pa tamo piši.

Taraba WoW
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2025 23:30 (Taraba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ovo je OPCA tema o procesorima, nije strogo iskljucivo CPU tema.

Jedan post koji opisuje monitor, na koji se moze nadovezat poruka o bottnecku i cpu sto kolega koristi ne vidim kao problem ili neugodu za ikog.

Jedna poruka se lako preskoci, nije to rasprava bila.

Kolega je nov, nisam ga htio odma saltat u drugu temu ili PM.

Vjerujem da se modovi ne ljute i slazu s time.

Nhf

scion of the storm
13 godina

Evo čemu smo piskarali zadnje 2-3 stranice.

Moj PC  
1 0 hvala 1
4 godine
MGloc kaže...

Evo čemu smo piskarali zadnje 2-3 stranice.

Neki yebeni procesori cim su grafe na 50% gpu usagea na 1080popasno

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
13 godina

Kako u kojoj igri ali jebiga ovo je isto ipak 1080p.

4 godine
MGloc kaže...

Kako u kojoj igri ali jebiga ovo je isto ipak 1080p.

A znam, jbga

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
11 godina

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ajde ako netko ima koga ili sam bi se riješio kakvog Ryzena 3600 neka javi, stavio sam i pod kupujem no neka i ovdje, možda bude sreće, kolegi bi nešto malo apgrejdao sa R 1200 na 3600.....hvala, uživajte 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

I moj kolega ima taj 1200 r3, mislio sam da je jedini u RH. Ocito ne!

Pazi, savjetovao sam mu isti cpu za upgrade al on zeli unistit stari komp radje...

scion of the storm
14 godina

Kolko bi vrijedio AMD rabljeni 3700x sa stock hladnjakom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Oko 70 do 80e rekao bi...novi R 3600 su od 73e pa na više, ima ih još u trgovinama ponegdje.

Može i R 3700 ili 3800 naravno. Kolega je bio kada se sastavljalo jako limitiran novčana a tako je i sada pa eto gledamo tu 3 generaciju.....

17 godina
metallic kaže...

I moj kolega ima taj 1200 r3, mislio sam da je jedini u RH. Ocito ne!

Pazi, savjetovao sam mu isti cpu za upgrade al on zeli unistit stari komp radje...

Sin i on voze samo Forzu i spremaju se za novu, a sa tim R 1200 i rx 570 4gb to nebude baš išlo, tako da sam u zadatak dobio nači bolji cpu i neku bolju Vga sa 8gb vram....mbo ima B450M tako da to bude ok, Asrock Hdv model osnovna, no poslužiti će

8 godina

Evo ti,sad pati Rambox. Ja pijanac,svašta. Za tu lovu top🤣

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2025 10:51 (BOOMboy).
15 godina
Wiz3m4n kaže...

Ajde ako netko ima koga ili sam bi se riješio kakvog Ryzena 3600 neka javi, stavio sam i pod kupujem no neka i ovdje, možda bude sreće, kolegi bi nešto malo apgrejdao sa R 1200 na 3600.....hvala, uživajte 

Ima Protis Ryzen 3 3100 za samo 30 €.

15 godina

A ima još nešto zanimljivo za 40 € - Ryzen 5 3500 sa 6 jezgri i isto toliko "threadova". 3500 i 3500X, s tim da je taj "X" dosta bolji u pogledu "cache" memorije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice