Odabir matične

poruka: 9
|
čitano: 1.208
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Odabir matične

Dakle trebate mi pomoc pri odabiru mbo. dilema mi je izmedu Asus RAMPAGE III EXTREME, 1366, Intel X58, ICH10R, BUS 6400MHz,  ili Gigabyte X58A-UD7, s1366, Intel® X58 + ICH10R Chipset, 6x DDR3 a procesor je intel i7 930. znaci zanima me stabilnost doticnih maticni, sve vezano uz njih a ponajvise kvaliteta nemojte se iznenadit ZVUCNIH komponenata i chipseta jer bi se racunalo tako slozeno korsitilo u glazbenom studiu.

ostale komponente:

Grafička kartica Gigabyte PCI-E ATI Radeon HD5870, 1GB GDDR5, 2xDVI

Memorija DDR3 2000MHz 6GB (3x2GB) Apacer Giant II Triple

Procesor Intel s1366 Core i7 930

antec trupower napajanje 550w

antec p193 big tower kučiste

hd 1tb samsung

+ przilica bla bla nebitno

Dakle jos jednom sta mislite o doticnim mbo?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Odabir matične

obje ploce su za clockere i gamere..toliko su skupe zato sto nude dobre OC mogucnosti, vise pci-e utora za cross i sli, i slicno..ako te zanima iskljucivo zvuk, moj savjet bi bio da novac ulozis u profesionalnu zvucnu kartu..sa bilo kojom solidnom maticnom mozes pristojno clockat proc (nece ti bit potrebno vise od 3.6, a mozda ni toliko)

ne znam kliko te gaming zanima, ali u konfi je i 5870..ako stvarno zelis da se bavis tim necim, da napravis studio, onda radije uzmi profi zvucnu, a cini mi se da izmedju ove dvije asus ima bolju zvucnu..(nesto kao prava ,ne integrisana, al nisam siguran, pogledaj detaljnije il mozda neko zna ovde)

ja bi uzeo ovu maticnu http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_302&products_id=8246

oko zvucnih se ne razumijem, ali recimo novac koji ustedis na maticnoj, mozes potrosit na ovako nesto, u ADM

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_35_336&products_id=4317

nemam pojma dal je dobra il ne, samo pokazujem da itekako ima skupih zvucnih, koje bi ti mozda posluzile ako namjeravas imat kucni studio..

u svakom slucaju, il da si gamer il nisi, il hoces studio il ne, one dvije maticne su preskupe, i mislim da ti ne trebaju, pa ti vidi kako ces..

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Odabir matične

ako nisi neki totalno ludi overclocker ovo je tebi nepotrebno,za 1000kn imas super ploče, ako te zanima zvuk onda kupi dobru zvucnu karticu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Odabir matične

Athlon aj molin te baci link te matične za 1000 kn sa x58 chipsetom.

@Loto bolje bi ti bilo uzet neku osnovnu matičnu sa odvojenom zvučnom jer ove integrirane nisu baš nešta. Ovako nešto bi ti bilo bolje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.7.2010 12:14 (bruno11).

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Odabir matične

Vidim da me niste shvatili. haha.

Ja vec imam zvucnu tj. interface a to je rme fireface 800. imam cak i svu drugu potrebnu opremu za snimanje zvuka al to je nebitno za ovu temu. ono sta sam htio je sam pitat koja od ovih dvoje maticni je bolja tj koja ima bolji chipset i southbrigde tj. kvalitetnije komponente da zapise super uber kul kvalitetno zvuk na hard i to je to.

do sada sam u svom glazbenom studiju koristio pretezito analogne spravcice i dat recordere al doslo je vrijeme da se digitaliziramo kao i televizija. :)

znaci samo me zanima ako ste imali cast isprobati ove dvije mbo, onda koja ima kvalitetnije komponente i koja je stabilnija giga ili asus? neupitno je dal cu kupiti jednu od njih.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Odabir matične

pa bilo koja asus ili giga ce bit stabilna na stock frekvencijama, ali ove dvije sto si naveo a pogotovo ova asusica je ploca za obaranje svjetskih overclockerskih rekorda i to joj je glavna namjena, takodjer i ekstremnim gamerima koji ce na nju stavljati high end graficke kartice u visestruki sli ili crossfire.

Ti u svom glazbenom studiju neces sigurno koristiti LN2 i clockat tog i7 preko 5 GHz, tako da ti je to bacanje novaca u vjetar. Imas u ponudi jos vrhunskih ploca od asusa koje ce zadovoljit tvoje potrebe, jer sa ovom rampage III mozes imat vise problema nego koristi u tvom slucaju.

Na tvom mjestu bih to ovako sastavio:

procesor:   i7 930

matična:   P6X58D-E

memorija:  Corsair dominator GT 1600 7-7-7-20

ssd:           Intel X25-M 80GB

hdd:         WD black 1TB  mozda 2 ili 3x500GB pa u raid 0

napajanje: Corsair HX650

kuciste:     Corsair obsidan 700/800D (sa ili bez pleksi stranice i hdd ladice)

razlike od tvoje konfiguracije:

1. procesor podjednak

2. ploča jeftinija, ali ako se neces baviti extremnim overclockom podjednaka. drzat ce i7 na 4.0 bez problema kao i sa rampage III

3. kod memorije nije sve u MHz, ovi dominatori jedu tvoje apacer za dorucak (jedni od najkvalitetnijih na trzistu)

4. hdd - vidim da nevodis brigu oko hdd a to bi ti trebalo biti najbitnije za neki profesionalni rad jer je hdd usko grlo svakog novijeg racunala.

5. napajanje kvalitetnije i bolje od tvog navedenog

6. kuciste - trenutno jedno od najboljih na trzistu.

7. cijena ovog sta sam ti sastavio je nesto veca od tvoje ali opravdava svaku lipu ulozenu u nju.

Ovo gore ti je optimizirano za profi rad i samo za profi rad je i isplativo.

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.7.2010 18:44 (Jurky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Odabir matične

ja bi uzeo asus to su mi u zadnje vijeme br 1 maticne,bas cekam da mi dodje asus rampage formula sa ebaya i onda cu uzivat.

darkness is my friend
17 godina
Odabir matične

Ako čovjek ima novaca, Rampage III Extreme is the way to go!

Jurky, falio si sa memorijom, isti chipovi su ispod spreadera, Elpida BBSE u oba slučaja tako da se više isplati uzeti jeftinije Apacere... Dominatori GT 1600 6-6-6-18 ili 6-6-6-20 su Elpida Hyper kao i 1866 7-8-7-20, 2000 7-8-7-20, 2250 8-8-8-24 i oni su vrh ponude za i7 930

clock2much
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Odabir matične
Cele303 kaže...

Ako čovjek ima novaca, Rampage III Extreme is the way to go!

Jurky, falio si sa memorijom, isti chipovi su ispod spreadera, Elpida BBSE u oba slučaja tako da se više isplati uzeti jeftinije Apacere... Dominatori GT 1600 6-6-6-18 ili 6-6-6-20 su Elpida Hyper kao i 1866 7-8-7-20, 2000 7-8-7-20, 2250 8-8-8-24 i oni su vrh ponude za i7 930

nisam to znao za apacer ali svejedno nebi u moje kuciste usleNamigiva, ali on ovdje navodi da ce nesto profi radit, vjerovatno nece ni clockat, a ako oce nevijerujem da ce preko 4.0, tako da mu je to neisplativo..... vise ce dobiti sa ssd ili raidom od ddr na 2000 i ploce za LN2 sesijeCool

Google is your friend
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice