Novi procesor u rangu Core 2 Duo E8400?

poruka: 43
|
čitano: 5.487
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Novi procesor u rangu Core 2 Duo E8400?
Caesar et Brutus kaže...

E8400 je legendaran procesor, činjenica da ga još uvijek ima xy gejmera, super se u pravilu OCa,

ljudi imaju fino na 3.6-4GHz i primjerice, 3-4Gb RAMa, 560Ti grafu i igraju sve živo i neživo da je to milina.

Evo,jedan takav kucka veselo na 3,75 GHz u mojem stroju i bogami nemam prigovora.

Istina,imam GTS250 koja pomalo kašljuca,ali na medium/high postavkama sam zavrtio

baš sve novije naslove osim BF3 koji me uopće niti ne zanima.

Nadam se samo da će mi što duže potrajati ovaj setup,jer se nema love za bolje/novije.

Old Insomniac
15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Imao sam E8400, nije ništa slabiji od i3 540 koji može iskoristiti HD 6950/GTX560Ti, ali kažem clockan na 4GHz dere sve sa dobrim chipsetom i grafom tipa HD 6870.

E8400 sjeda u rang Phenoma II X2 koji je bottleneck za 5850 a kamoli nešto jače tipa 6950. Bottleneck se očituje u tome da grafa nije 100% iskorištena (GPU usage prati u Afterburneru).

Al kad se jednom jednom pomaknemo s tog kak da kažem strogo stručnog aspekta onda taj bottleneck i nije toliko u praksi izažen. naprimjer tebi je sasvim svejedno dal se radi o 60 fps u dirtu 3 il 80 jer ćeš imat isto igračko iskustvo. isto tak vrijedi i u ostalim naslovima jer neće ti šta ja znam, E8400 na 4ghZ davati 20 FPS a 2600K na 5ghz spasiti stvar sa 60 FPS uz 6870. Znači na bottleneck se može gledati na više različitih načina, meni je bottleneck ako mi 6950 daje isti fps kao 6970 al tebi to nije jer obe mogu pokretati igru fluidno na istim postavkama.

14 godina
odjavljen
fromcelltohell kaže...
Caesar et Brutus kaže...

E8400 je legendaran procesor, činjenica da ga još uvijek ima xy gejmera, super se u pravilu OCa,

ljudi imaju fino na 3.6-4GHz i primjerice, 3-4Gb RAMa, 560Ti grafu i igraju sve živo i neživo da je to milina.

Evo,jedan takav kucka veselo na 3,75 GHz u mojem stroju i bogami nemam prigovora.

Istina,imam GTS250 koja pomalo kašljuca,ali na medium/high postavkama sam zavrtio

baš sve novije naslove osim BF3 koji me uopće niti ne zanima.

Nadam se samo da će mi što duže potrajati ovaj setup,jer se nema love za bolje/novije.

Jeli stabilan na 4GHz da opališ onaj test?

14 godina
neaktivan

Ja sam imao E8400 4Ghz sa GTX 470 prije 2 godine. Mogao sam sve igrati bez nekog faktora ograničenja. Igrao Crysis/Warhead, Call of Duty-e, DiRT 2, Alien vs Predator, sve na max. I Metro sam igrao na VH ali tu me CPU nije kočio koliko GPU. Danas kada bi imao tu mašinu sigurno nebi glatko igrao BF3 kao sa GTX 470 i i5 2500k. Poanta je u tome da o igri najviše ovisi.

E8400 Stock je nešto brži od Phenoma II X2, a pogotovo na 4Ghz. Tako da je nešto jači. I da, ta manja razlika u perfomansama jako znači kada su procesori 100% opterećeni kao u igrama koje su CPU zahtjevne. Avg 5% ubrzanja na stock taktu u odnosu na P II X2 550 penje se sigurno na 10-15% avg ubrzanja kada se E8400 OC-a.

15 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Ja sam imao E8400 4Ghz sa GTX 470 prije 2 godine. Mogao sam sve igrati bez nekog faktora ograničenja. Igrao Crysis/Warhead, Call of Duty-e, DiRT 2, Alien vs Predator, sve na max. I Metro sam igrao na VH ali tu me CPU nije kočio koliko GPU. Danas kada bi imao tu mašinu sigurno nebi glatko igrao BF3 kao sa GTX 470 i i5 2500k. Poanta je u tome da o igri najviše ovisi.

E8400 Stock je nešto brži od Phenoma II X2, a pogotovo na 4Ghz. Tako da je nešto jači. I da, ta manja razlika u perfomansama jako znači kada su procesori 100% opterećeni kao u igrama koje su CPU zahtjevne. Avg 5% ubrzanja na stock taktu u odnosu na P II X2 550 penje se sigurno na 10-15% avg ubrzanja kada se E8400 OC-a.

Ma Crysis uopće nije zahtjevan za CPU, isto bi se vrtio sa SB-om i nekim slabijim Athlonom u kombinaciji s bilo kojom highend grafom. Call of duty uopće ne računam jer se vrti bez ikakvih problema na 100+ FPS, vidiš i sam da ekipa locka sulude brojke od 250, 500, 1000 frejmova. Ima naslova di uopće proc nije bitan a ima i nekih di je bitniji od grafe. Znači ne može generalno reći taj i taj CPU je preslab za tu i tu grafu već treba specificirati o kojoj se igri radi. Danas ima sve više igrara di se traži brzi četverojezgreni CPU tako da bude E8400 sve više i više gubio korak. Al ko što sam reko, ako s E8400 guraš igru na 50-60 FPS onda ga ne smatraš ograničavajućim faktorom makar on to jest jer 6970 nebi davala niš bolje perf od neke GTX560.

5% je ništa, nemoguće za osjetiti. A kaj se tiče oca, i PhenomII se može fino klonuti, vidim da ga ekipa uredno na 4GHz i poviše stavlja.

BTW brzopleto ovo pišem jer imam posla pa sam naškrabam na brzinu.

16 godina
MARKOZD15 kaže...

Jeli stabilan na 4GHz da opališ onaj test?

Nažalost,nisam ga uspio podići na 4 GHz.Mislim da me RAM-i koče.

Imam recimo solidan CPU cooler,Scythe Mine koji može to rashladiti.

No,za moje potrebe ovo je i više nego dovoljno,preporodih se s ovim E8400...

prije sam imao Pentium DC E5200 pa mi je ovo skok s magarca na rasnog konja XD

Old Insomniac
15 godina
neaktivan
fromcelltohell kaže...

Nažalost,nisam ga uspio podići na 4 GHz.Mislim da me RAM-i koče.

Imam recimo solidan CPU cooler,Scythe Mine koji može to rashladiti.

No,za moje potrebe ovo je i više nego dovoljno,preporodih se s ovim E8400...

prije sam imao Pentium DC E5200 pa mi je ovo skok s magarca na rasnog konja XD

Stavi RAMe na niži multi ako imaš opciju

16 godina

Tako sam i mislio,jer mi je omjer FSB:RAM 1:1

Old Insomniac
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Malo vise informacija nije na odmet kolega,prije svega od HT nema gotovo nikakve koristi prilikom igranja,a samo usporedjivanje e8400 i pentium SB.....MA DAJ

14 godina
Yellow man kaže...

Malo vise informacija nije na odmet kolega,prije svega od HT nema gotovo nikakve koristi prilikom igranja,a samo usporedjivanje e8400 i pentium SB.....MA DAJ

Igre koriste HT odavno.Odakle si ti dosao,iz kamenog doba?BTW taj C2D8400 nije cak ni jaci od Pentiuma SB 850,pricate gluposti.Jedan I3 540 na 4 ghz u potpunosti pogoni Radeon HD 6950 masno clockan,pa i na nizim rezolucijama gdje je kartica jos produktivnija.A to C2D na 4 ghz ni u snu ne moze.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2012 13:27 (zoharbizo).
14 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...
Yellow man kaže...

Igre koriste HT odavno,odakle si ti dosao?Iz kamenog doba?.BTW taj C2D8400 nije cak ni jaci od Pentiuma SB 850,pricate gluposti.Jedan I3 540 na 4 ghz u potpunosti pogoni Radeon HD 6950 masno clockan,pa i na nizim rezolucijama gdje je kartica jos produktivnija.A to C2D na 4 ghz ni u snu ne moze.

Pogoni on i HD 6970/GTX 570, siguran sam u to!

Moj je pogonio 4870x2, 5870. Nije došlo do nikakvog bottlenecka niti ikakvih problema.

Savršen procesor, odličan clocker, malo troši, gura skoro svaki single GPU na 4GHz. 

14 godina

Ljudi na ovom forumu usporeduju C2D sa I3 540.Strasno nesto,nemaju pojma ni o utjecaju arhitekture kao ni to da i sa HT daje prednost.Jos jedanput ponavljam C2D ce fino gurati HD 6950 na 1920*1080 dok ce ju I3 540 gurati u potpunosti.I3 je noviji procesor sa novijom arhitekturom i HT-om,strukturno je mocniji i tu je kraj.

1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice