Nova serija amd socketa i proceva:

poruka: 8
|
čitano: 2.199
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Zasto ne cijelom forumu jos nema teme o ovoj novoj amd seriji, pogledajte na pc expert, http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=32021 , izgleda da ce procevi bit cista brutala a dolaze krajem 4. mjeseca, pogledajte 3d mark scoreove u usporedbi s i7: http://www.pohrani.com/?3/8G/3iDUU4Fw/amd-07.png , na trzistu ce koliko sam razumio biti tzv serija zambezi i thuban ( ili nesto tako ) procesora, bit ce šesterojezgreni i radit na novom socketu tj.AM3 socketu a neke firme vec su izbacile ploče s tim socketom: Biostar TA890FXE AM3 ploča , dajte malo komentiraje, ja bi sebi uzeo jednog za nou konfiguraciju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.4.2010 16:09 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nova serija amd socketa i proceva:

"Thuban" će biti novi šestojezgreni 45nm Phenom II X6 1035T, 1055T i 1075T. I svi će biti kompatibilni sa postojećim AM2+ i AM3 socketima.

"Zambezi" će biti četverojezgreni procesori u 32nm i koristiti će novi AM3r2 socket.

Inače, vijest nije baš nova, mogla se pronaći na više lokacija krajem prošle godine, npr. Link

Google is your friend
15 godina

Aha, dakle taj novi thuban ce radit na am3 socketu koji je vec bio za phenome, jel se zna kolike ce bit cijene u hrv, ja sam vidio hexacore thuban, jezgre na 3.2ghz 300dolara, to je glupost, pa to je 1500kn za tu cijenu se nemoze uzet ni i7 720 koji je prema testovima dosta slabij od thubana, oce li to bit tako isplativvo kako mi se cini jer prema tome amd gazi intel,uostalom radije bi uzeo hexacore jer on nece jos dugo vremena postati uskogrlo ničemu, npr smatram da ce bit dovoljno jak da za 3 godine nece biti uskogrlo nekoj ludoj grafičkoj kartici.Oce li bit hexacore zambezi jer rado bi uzeo novij socket??

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.4.2010 17:44 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Aha, dakle taj novi thuban ce radit na am3 socketu koji je vec bio za phenome, jel se zna kolike ce bit cijene u hrv, ja sam vidio hexacore thuban, jezgre na 3.2ghz 300dolara, to je glupost, pa to je 1500kn za tu cijenu se nemoze uzet ni i7 720 koji je prema testovima dosta slabij od thubana, oce li to bit tako isplativvo kako mi se cini jer prema tome amd gazi intel,uostalom radije bi uzeo hexacore jer on nece jos dugo vremena postati uskogrlo ničemu, npr smatram da ce bit dovoljno jak da za 3 godine nece biti uskogrlo nekoj ludoj grafičkoj kartici.

Intel je izbacio i7  980x 6 jezgri pa ako želiš trenutno najjači procesor uzmi njegam šalim se preskup je i ja čekam amd 6jezgreni i testove istog...

15 godina

lol, intelov kosat 1000 a ovaj 300 dolara, da je amd duplo gori opet bi bia isplativ hahahaaah.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Doći će i X4 Zosma skupa sa X6 Thubanom, nadam se da će se nastaviti dobra tradicija otključavanja jezgri iz X4 u X6 :)

AMD / ATI all the way
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Preskup je, to je cijena za najjači procesor trenutno na tržištu, tako je bilo i u prošlosti tako će biti u budućnosti, najjači procesor ima i 'najjaču' cijenu... Mislim da sadu uopće ne treba nikome 6 jezgri, a kada bude potrebno na tržištu će biti dosta 6 jezgreni procesora i puno niže cijene, prema tome strpi se još malo.

Ps. najjači četverojozgreni amd phenom 965 košta 1400-1500 kn pa 6 jezgreni phenom ili kako se već bude zvao top model bi trebao biti osjetno skuplji, bar kod nas.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

pa vidi, ja na hexacore kao sto sam i reko ciljam iz iskljucivo jednog razloga:   sad ima 2% aplikacija koje koriste 6 jezgri, za godinu ce ih biti 50% a za 3 godine 90%, i npr za 3 godine zelim sebi kupiti neku mrcinu od grafulje i bit ce mi bolje imat 6 jezgri nego 4 jer onda taj proc nece biti usko grlo, vec ce imati dovoljno snage u tih 6 jezgri da iskoristi 100% snage od te grafe, za rrazliku od mozda nekog četverojezgrenog, ja taj proc necu mijenjat 3-4 godine pa mi nije vazno kakvo je stanje danas nego kakvo ce stanje biti onda, i jos nesto, kakva je to shema, kupis dual core phenom i dobru ploču koja otkljucava i ostale 2 jezgre, ocete reci da su phenomi svi isti samo su dualcima zakljucane ostale 2 jezgre, bilo bi dobro kad bi se to nastavilo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice