Naznaka 3000+ (Objasnjenje)

poruka: 10
|
čitano: 2.162
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svim clanovima foruma ,dosta citam teme ,izdvojene teme vodice ,jako zanimljivih i poucnih stvari se moze naci na forumu sve pohvale dakako za ulozeni trud

Vlasnik sam maticne ploce sa intelovim procesorom nista posebno ,Odlucio sam si  nabaviti amd procesor i adekvatnu plocu sa navedenim..

dosta citam o procesorima malo sebe uvodim u sve to da odprilike znam osnovno i sve mi je do sada bilo jasno

Mene zanima sta znaci oznaka  processoru npr. 3000+ a radi naprimjer na 1.8ghz

moze li mi neko razdvojiti ta dva pojma  buni me to 3000+ a 1.8 je procesor

trazio sam po forumu pretrazivao teme ali ne mogu da nadjem  objasnjenje nikakvo ,

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Naznaka 3000+ (Objasnjenje)
iskozile kaže...

Pozdrav svim clanovima foruma ,dosta citam teme ,izdvojene teme vodice ,jako zanimljivih i poucnih stvari se moze naci na forumu sve pohvale dakako za ulozeni trud

Vlasnik sam maticne ploce sa intelovim procesorom nista posebno ,Odlucio sam si  nabaviti amd procesor i adekvatnu plocu sa navedenim..

dosta citam o procesorima malo sebe uvodim u sve to da odprilike znam osnovno i sve mi je do sada bilo jasno

Mene zanima sta znaci oznaka  processoru npr. 3000+ a radi naprimjer na 1.8ghz

moze li mi neko razdvojiti ta dva pojma  buni me to 3000+ a 1.8 je procesor

trazio sam po forumu pretrazivao teme ali ne mogu da nadjem  objasnjenje nikakvo ,

Hmhm, ja ti točno nemogu to objasnit al samo ti mogu reć da taj procesor koji gledaš je jako star. CCa 3-4 godine.

16 godina

ja imam taj procesor... to znaci da je brzina procesora 1800 mhz.. a on radi maximalno na 3000 mhz..  procesor ti ide na 3000. mozda je nadogradivan s 1800 na 3000

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.6.2010 23:39 (jukiii).
15 godina
neaktivan
Nisam mislio kupiti 3000+

planirao sam amd socket am2 am2+ to bi bio neki phenom vjerovatno

opet ne bitno koje je procesor pise da je 1.8 naprimjer a sto pise 3000+ ili kod ovih novijih takodjer pise naprimjer amd 2.0 dual core  pise 5000+ naprimjer

15 godina
neaktivan
jukiii kaže...

ja imam taj procesor... to znaci da je brzina procesora 1800 mhz.. a on radi maximalno na 3000 mhz..  procesor ti ide na 3000. mozda je nadogradivan s 1800 na 3000

Teško baš, po tome san ja svoj stari proc moga imat skoro na 6,0 Ghz Smijeh

17 godina

to su oznake iz doba kad su se procesori nadmetali frekvencijom a ne jezgrama, cache-om i ostalim điđa miđama..

zbog drukčije arhitekture, amd-ovi procesori su radili na nižoj frekvenciji, ali radi boljeg tržišnog nastupa su svoje modele označavali na taj način da si ga mogao usporediti sa tadašnjim odgovarajućim i konkurentskim intelovim procesorima.

dakle, amd-ov 3000+ radi na 1800mhz i otprilike je ekvivalentan po "snazi" intelovom pentiumu 4 3.0ghz

ako si to pitao, evo odgovora..

15 godina
neaktivan

odprilike mi je jasno "nixass" hvala na odgovoru najblizi si pojasnio ,al koliko vidim i dalje ima te oznake u amd ovim najnovijim procesorima naravno  jacih 6000+ itd ...

EDIT: Procitao sam jos par puta to sam pitao i jasno mi je u potpunosti sta si htio reci i to je to sto sam pitao Hvala na odgovoru...

i hvala svim clanovima na izdvojenom vremenu i odgovor

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.6.2010 23:49 (iskozile).
17 godina

točan razlog ne znam..

oni su dugo ostali na toj X2 arhitekturi i valjda su samo nastavili tradiciju radi praktičnih razloga sa starih single core procesora.. tu ih je intel pomeo.

5000+ i 6000+ su, ako se ne varam, usporedivi sa prvom generacijom c2d procesora (e6xxx serija)

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.6.2010 23:51 (nixass).
15 godina
neaktivan
Hedrick kaže...
iskozile kaže... 

Hmhm, ja ti točno nemogu to objasnit al samo ti mogu reć da taj procesor koji gledaš je jako star. CCa 3-4 godine.

hm, prije 3-4 godine su izašli intelovi Core 2 Duo i quad procesori, a athlon xp 3000+ je 2003 godine. A što se tiće dileme oko što znaći 3000+ jest ime procesora i ajmo tako nazvati marketinški trik.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.6.2010 23:59 (Cevi).
16 godina

Intelovi i AMD-ovi procesori podržavaju isti set instrukcija (naredbi), i u jednom taktu mogu obraditi jednu instrukciju. Razlika je u načinu obrade instrukcija tako da jedan procesor može u jednom taktu obraditi više podataka od drugog. U vrijeme Athlona 3000+ i Pentiuma 4 Presscot, AMD je razvalio Intela, tako da je Athlon na frekvenciji 1800MHz mogao obraditi podatke kao Pentium4 na 3000MHz. Znači nije nikakav marketinški trik nego realan pokazatelj procesorske moći. Jedini marketinški trik je bio Intelovo dizanje frekvencije do granice usijanja čipa, tako da su Presscoti radili često na preko 80 Celzijusa.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 0:16 (uss).

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice