Imam volju uzeti q6600,ali htio bio misljenje o drugim Core2Quad procesorima,da ne bacam pare bezveze.Znači nemoj te sad nešto tipa q9550/9650,znam da su ti procesori znatno bolji,ali i cijena je znatno veća..I koje bi graficke mogao gurati na njemu,s tim da mi proporucite neko napajanje,koje bi to moglo zadovoljiti.
Misljenje o Quad Core
- poruka: 52
- |
- čitano: 4.690
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Imam volju uzeti q6600,ali htio bio misljenje o drugim Core2Quad procesorima,da ne bacam pare bezveze.Znači nemoj te sad nešto tipa q9550/9650,znam da su ti procesori znatno bolji,ali i cijena je znatno veća..I koje bi graficke mogao gurati na njemu,s tim da mi proporucite neko napajanje,koje bi to moglo zadovoljiti.
Xeon izvana za 20-30$ i bolji je svaki od tog q6600
Jeli on 775 socket ? Zaboravio sam napomenuti.
Btw. Predlozi neki xeon proc. do 80 KM
Jeli on podržava 775 socket ? Zaboravio sam napomenuti.
Btw. Predlozi neki Xeon do 80 KM
Socket 771, ali imaš adapet na socket775, bit će ti bolji od bilokojeg quada ovdje kod nas jer je znatno jeftiniji.
Ajde drug samo objasni,kako misliš sa 771 na 775 ? Neki dijel ga pretvara u 775 socket ili ? Pošto vidim da su strašno jeftniji od quad cora.
Znači maticna koja podrzaje 775 socket,moze gurat taj procesor ? I da li su pouzdani ti procesori,tj. da li su izdrzljivi ?
OVAJ je jako dobra ponuda. Vidiš na slikama što mu je rađeno da može raditi na 775 matičnoj ili imaš adapter(naljepnica) koja se odozada stavlja na pinove. Jedino što se mora je staviti mikrokodove u bios od matične da ga ona prepozna kao quad core, ali imaš temu za to i oni se bolje razumiju od mene.
Koliko je to rizicno,jer ne bi se igrao sa biosom,negdje sam citao da ako sta sjebes, mozes bacit maticnu.
Ako ne znaš sam, uvijek postoji netko tko zna :)
Pa sad da nosim u servis..Ne znam kolko bi to bilo isplativo ?
Ja sam kupio na njušci Xeon x3330 radi na 2.66ghz i socket je 775 i najbolja kupnja za socket 775. Evo ti link na lika kod kojeg sam ja uzeo http://www.njuskalo.hr/procesori/intel-core-2-quad-q9400-6m-cache-2.66-ghz-1333-mhz-fsb-socket-775-oglas-15257998

Ako mislis prelazit na Xeona bilo bi pozeljno ubacit malo bolji hladnjak za proc, ja sam s ebaya narucio E5472 3.0Ghz 12Mb za 200kn, s obzirom da nema igre koju nisam pokrenuo na solidnoj grafici itekako se isplati malo pomucit s mikrokodovima. Evo link teme u kojoj je sve detaljnije objasnjeno: http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/intel-xeon-soc-771-soc-775/204525.aspx
Planiram i ja E5440 stavit, samo ga treba naručit s Aliexpressa i pripremit matičnu, imam P5QPL - AM i na njoj E6300, malo da izvučem života još iz ploče :D
Našao sam ovaj proc http://www.olx.ba/artikal/18813054/intel-xeon-quadcore-l5410-lga771-775/ i šta mislite vrijedi li ove pare ?
Inače pitao sam ga da li treba šta u biosu mijenjat,napisao je da samo treba chipset biti veci od g31..
Našao sam ovaj proc http://www.olx.ba/artikal/18813054/intel-xeon-quadcore-l5410-lga771-775/ i šta mislite vrijedi li ove pare ?
Inače pitao sam ga da li treba šta u biosu mijenjat,napisao je da samo treba chipset biti veci od g31..
Ja smatram da je to preslabo a što se tiče microcodovs moraš ih ubacit u bios matnične ploče iliti moraš modat bios. Na ebayu možeš iz kine naručit za 30-40dolara x5450 ili x5460 koji rade na 3 odnosno 3.16ghz.

Omg kako se tema zakomplicirala, od pitanja za obicni quad core pa do xenona, adapetra za socket modanja biosa i narucivanja iz Kine i sa Marsa.
Ako imas lovu za q6600, stedi jos malo i kupi bilo koji q9xx i to je to!
Omg kako se tema zakomplicirala, od pitanja za obicni quad core pa do xenona, adapetra za socket modanja biosa i narucivanja iz Kine i sa Marsa.
nije filozofiranje.
xeon i sticker su isplativiji i svakako bolja kupnja od bilo kojeg precjenjenog Q9xxx
nije filozofiranje.
xeon i sticker su isplativiji i svakako bolja kupnja od bilo kojeg precjenjenog Q9xxx
Slazem se, ali to vrijedi za nekoga tko ima znanje i volju da se sa time bavi. Prema pisanju autora teme on ne spada u tu grupu.
Uz to kad jednog dana dodje vrijeme da to proda teze ce prodati nego jednog q9550.
Na kraju krajeva usteda i nije neznam kolika.
E sad mene zanima, kad bi ja šta zajebo u matičnoj, koliko bi koštao popravak, tj. Možel se to popravit(mada nije baš toliko teško,gledao sam tutorijal, više me strah nestanka struje, zbog toga pitam)
bacas novce, ovi quad core su ti ala 2006 proizvodnja, sad je 2016!
Skupljaj novce sad izlaze novi socketi na ljeto am4. Kupi nesto posteno.
Koje napajanje imaš ?

To je procesor za socket 771 stoga logično je da treba modificirat bios i socket da bi pasao na matičnu sa socketom 775

Opet ću ti ponovit da kupiš Xeona x3330 jer je on za socket 775 i stoga paše na svaku ploču koja podržava intel core 2 quad procesore a ekvivalent je za q9400

Jedino što ga je kod nas teško naći u BiH(onaj lik što si mi ga poslao, ne šalje za BiH)
E to je već druga stvar