Mbo za i5 2500k/ i7 2600k

poruka: 280
|
čitano: 33.470
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

Imaš FIX i Patch za njega ? Nemaš pa neznaš performanse, pa ja u Cinebenchu bez patcha imam rezultat kao 2500k

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Mbo za i5 2500k/ i7 2600k
zoharbizo kaže...

Za one kojima ne treba vise od 4.5 ghz na 1,35V na Asrock ploci neka idu na Asrock,ja idem na ASUS i iscjediti cu svoga malisana jer se to moze samo sa ASUSOM.Pa kad ode na 1,35V na 4,8-5,0 ghz onda ti se javim Caesare da maknes TD jer nemas taj procesor i tu plocu u rukama kao ja pa i neznas.

TD si dobio jer si se osvrnuo striktno na SB, a to nije bila poanta mog posta.

Tko pod drugim jamu kopa ... brzo će se umoriti.
13 godina
protjeran

Pustite TD i TU pa niste mala djeca, diskutirajmo kvalitetno :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Ajde ajde ne pricaj bezveze performanse mog i5 i najaceg amd-a su podjednake sto je veliki fail amd-a. Proc trenutno hladim stock hladnjakom jer gledam da sad kupim neko vodeno od corsaira.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Lako cu ja za TD.Zelim reci da entuzijasti kao ja trebaju ici na ASUS a ostatak ekipe kojem je OC manje bitan na Asrock.Na Asrocku cete imat solidan OC a na ASUSU max oc do zadnjeg mhz.Pricamo o plocama iznad 1K kuna.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
16 godina
Dobro i koju plocu asusovu ces kupit? Jer jedino rog moze bit bolji od asrockove top ponude a on je puno skuplji. Kad smo vec kod toga kakve su performanse one asus maximus gene-z ploce?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ajde mar fan jedan, da ti dokažem neke stvari

Je AMD ima para ko intel pa može ulagat puno toga ? Nema šta inžinjeri naprave imaju jednu šansu ne dvije tri ko intel

Je AMD popravi nakon par mjeseci i napravi pravi proizvod kao sa Phenomom ?

Dali će AMD riješiti FX cpu ?  Naravno nova revizija je već u testiranu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pa dobro boli me ona stvar kolko amd i intel imaju novaca. Zanimaju me samo performanse i tu je intel bolji, opravdanja me ne zanimaju. A da ne govorim da je taj amdov proc skuplji od mog intela koji je jedna i bolji performansama I da nisam fan nicega nego uvijek kupim ono sto je najbolje u trenutku kupnje.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 1:24 (mar123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Caesar ti dobro govori..realno gledajuci koliko ljudi se bavi tezim overclockom kao ti?! Jako malo. Nesto veci broj korisnika se bavi ocanjem bez prckanja po naponima (ja), makar bi htio otic korak dalje pa da i ja budem kompetentan u ovakvoj raspravi. Sve u svemu, gledano iz perspektive obicnog korisnika asrock nudi dosta vise za istu cijenu, a cesto i za manju. Recimo ova moja ploca ima 3x pci - 2x8 - 3x4, a da sam isao na asusa koji nudi samo 2x8 propusnost platio bih nemalih 400kn vise. Kakva je sad situacija ne znam ali kada sam ja kupovao jedino je giga bila u rangu koju sam prvobitno i uzeo samo sto je bila neispravna u startu. Asrock se zeli visoko pozicionorati na ljestvici i to pokazuju omjerom ulozenog-dobivenog (za vecu populaciju), makar i za hi-end imaju sve vise svojih konja za utrku. Kvaliteta je neupitna i ide samo prema gore jos od s775. Ovo mi je druga ploca od asrocka i ja nemam apsolutno nikakve zamjerke. Neznam kolko je vazna kvaliteta ploce za oc bez napona ali evo sam da kazem da moj phenomcek kuca na 3.8 bez problema ali sam ga ipak smanjio na 3.6 da mu nije tolko vruce dok ne rjesim bolje hladenje..

Nemojte ovo osobno shvatit, samo sam htio rec svoje laicko misljenje :)
The best way to be boring is to leave nothing out.
15 godina
neaktivan

Uhh, ja se nisam ni okrenio, vratih se , i reko idem čisto vidit šta ima novog postanog, kad ono war{#}

Ja sam gore (onaj edit) htio citirat svoj prvi post, al sam krivo stisnuo uredi, ugl.

U prvom postu sam (bio) naglasio da

mora imati

CF podršku

+ Firewire > MORA , zbog eksterne zvucne > tako da neke AsuSice otpadaju

NE treba grafa na Mbo-u

Cijenovni rang: do 1250 kn

Proc ce bit i5 2500k

Razlog prelaska na sb> prodat cu svoj trenutni cpu+mbo+ram za dobre pare (tj. taman da za istu svotu kupim sb mbo i proc)

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 1:29 (domba_Os).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Lako cu ja za TD.Zelim reci da entuzijasti kao ja trebaju ici na ASUS a ostatak ekipe kojem je OC manje bitan na Asrock.Na Asrocku cete imat solidan OC a na ASUSU max oc do zadnjeg mhz.Pricamo o plocama iznad 1K kuna.

O čemu ti pričaš? Jesi li svjestan kolko košta Asusova ploča za entuzijaste, a kolko recimo ekvivalentna od AsRocka? Razlika u cijeni (koja je često do jedanput veća trenutno, čak i više od toga gdjegdje, bila i uvijek će bit s obzirom na takozvani renome i prikeljenu ROG značku u odnosu na Fatal1tya od AsR.) ne opravdava tih   300,400MHz veći clock na nekom naponu, ali nikako! I tu bi se iznenadio, kad se nijedan proc u kombinaciji s nijednom pločom ne smije uzimat namapet, znaju se desit čuda glede dosega takta, a znaju dabome i failovi. Ništa se ne smije ni striktno uzimati.

Nemojte mi sad tu navodit mATX bombe jer one me ne zanimaju.

14 godina
Caesar et Brutus kaže...
zoharbizo kaže...

O čemu ti pričaš? Jesi li svjestan kolko košta Asusova ploča za entuzijaste, a kolko recimo ekvivalentna od AsRocka? Razlika u cijeni (koja je često do jedanput veća trenutno, čak i više od toga gdjegdje, bila i uvijek će bit s obzirom na takozvani renome i prikeljenu ROG značku u odnosu na Fatal1tya od AsR.) ne opravdava tih   300,400MHz veći clock na nekom naponu, ali nikako! I tu bi se iznenadio, kad se nijedan proc u kombinaciji s nijednom pločom ne smije uzimat namapet, znaju se desit čuda glede dosega takta, a znaju dabome i failovi. Ništa se ne smije ni striktno uzimati.

Nemojte mi sad tu navodit mATX bombe jer one me ne zanimaju.

P8 P67 B3 pomete svaku Asrock plocu do 1250 kuna.Ama bas svaku.Jedna od jeftinijih ploca za entuzijaste.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
protjeran

Sorry ali znaš ti kolko znači tih 300-400mhz i to dosta, 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
domba_Os kaže...

Uhh, ja se nisam ni okrenio, vratih se , i reko idem čisto vidit šta ima novog postanog, kad ono war{#}

Ja sam gore (onaj edit) htio citirat svoj prvi post, al sam krivo stisnuo uredi, ugl.

mora imati CF podršku

i da mi NE treba grafa na Mbo-u

Proc ce bit i5 2500k

Razlog prelaska na sb> prodat cu svoj trenutni cpu+mbo+ram za dobre pare (tj. taman da za istu svotu kupim sb mbo i proc)

Klik, best-buy ploča... AsRock naravno, tko će drugi bit.

Imaš jedan FireWire konektor gore za eksternu zvučnu, CF i SLi podrška standardno. Pozlaćeni kondenzatori.

13 godina
protjeran

Fuj to, P8P67 ili P67A-UD4 FTW

Imaš jedan FireWire konektor gore za eksternu zvučnu, CF i SLi podrška standardno. Pozlaćeni kondenzatori.

FireWire ???? Koliko ga koristi 1% ili 2% ljudi ???

CF i SLI  zna se , podržava ploča CF onda i SLI podržava

Pozlaćeni kondići marketinški trik ...

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 1:33 (Bulldozer).
Moj PC  
1 4 hvala 0
16 godina
Asrock fatal1ty professional je najbolja asrockova ploca p67 chipseta i ti ocito pojma nemas o njoj i vrlo vjerojatno ju zamjenjujes sa performance verzijom od koje je pro puno bolja tako da mi nemoj spominjat tu neki asus p8p67 jer je ova asrock bolja, a rog ploce su puno skuplje i za tu razliku novaca radije uzmem neko hebeno hlađenje i tako dobim veci takt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Mah ... u AsRock sam se uvjerio ono, uvijek muke i problemi, a i vidjet će kupci, koliko sam primjetio sve crkavaju nakon cca 2.5 ili 3 godine 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Gigabyte otpada> jedini razlog (ne kažem da je loša ni ništa) imao sam jedan peh sa gigabyte-om, od tad nisam uzimao ništa njihovo (jbga, takav mi je stav, neam nist protiv njih, al nec kupovat :P)

16 godina
Bulldozer jesi ti normalan???? Ko koristi firewire? Pa moza hebeno autor ove usrane teme, i naravno da svaka ploca koja ima cf ne podrzava i sli nego samo neke, i da naravno kad su pozlaceni kondenzatori na asrocku onda je marketinski trik a da je na asusu onda bi ta ploca bila vrh.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 1:39 (mar123).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ista stvar kao i meni, samo ja dao šanse AsRocku, 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ja sam dva puta kupovao novu gigu i oba puta su bile neispravne u startu tako da sam i ja odlucio ne kupovat. Jbga, valjda sam takve srece..
The best way to be boring is to leave nothing out.
13 godina
zoharbizo kaže...

Caesare nisi u pravu.P8 P67 B3 je daleko bolja ploca od Asrockica jer ima Digi VRM i uz to sve trazi i manji napon za clockove 24/7.Moj I5 2500K ide na 4,4 ghz sa 1,31V a na ASUS ploci bi sigurno trazio manje.Pomiri se sa time da su ASUS ploce top ploce sa SB,kazem ti to jer imam SB i asrock plocu.Nisam jedini na forumu koji misli tako,ima nas jos.Samo je meni duze trebalo da progledam,pitaj Ati-a i Jurkya misljenje pa se javi.Jurky je testirao i svi su isli na ASUSU sa digi vrm-om na vise clockove nego na Asrockicama.

i7 2600K sa ukljucenim HT-om na Asus P8Z68-V - 4.6GHz (24/7) sa 1.285 Vcore.

istina, dosta je i do primjerka procesora i istina je da Asrock daje vise featursa za manje novca ali Asus je u pravilu bolja maticna od Asrocka. Imaju i oni svojih zajeba tipa AM3+ ploce, Gigabyte ima lose AM3 i X79 ploce ali to su iznimke.

14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Caesar et Brutus kaže...

P8 P67 B3 pomete svaku Asrock plocu do 1250 kuna.Ama bas svaku.Jedna od jeftinijih ploca za entuzijaste.

Ne kažem ja da navedena ploča nije dobra za OCanje, dapače. Ja govorim da globalno AsRock nudi više za istu cijenu (ne mislim nužno za OC, recimo multimedijalna podrška ili ostale điđe - karikiriam i ne preciziram nužno za SB nego govorim općenito).

ATi ima navedenu ploču, Rev3.1 i 5GHz na tih 1.4 i kusur naponu. So what?

Evo nek Mar nabavi neki pošteniji cooler ako još nije isproba na svojoj Fatal1tyci pa da vidimo dokle će on dogurati. Ostvarit će sličan clock na sličnom naponu, ako ne i identičan (mizerna vjerojatnost) ili čak zanemarivo bolji (tu se nikada ne zna), s tim da će mu također bit stabilna validacija kao i ATIju.

P67 Fata1ty Pro ništa ne zaostaje.

14 godina
Caesar et Brutus kaže...
domba_Os kaže...

mora imati CF podršku

i da mi NE treba grafa na Mbo-u

Proc ce bit i5 2500k

Klik, best-buy ploča... AsRock naravno, tko će drugi bit.

mar123 kaže...
Asrock fatal1ty professional je najbolja asrockova ploca p67 chipseta i ti ocito pojma nemas o njoj i vrlo vjerojatno ju zamjenjujes sa performance verzijom od koje je pro puno bolja tako da mi nemoj spominjat tu neki asus p8p67 jer je ova asrock bolja, a rog ploce su puno skuplje i za tu razliku novaca radije uzmem neko hebeno hlađenje i tako dobim veci takt.

Samo cu jedno reci.Digitalna ASUS regulacija FTW.

13 godina
protjeran
mar123 kaže...
Bulldozer jesi ti normalan???? Ko koristi firewire? Pa moza hebeno autor ove usrane teme, i naravno da svaka ploca koja ima cf ne podrzava i sli nego samo neke, i da naravno kad su pozlaze i kondenzatori na asrocku onda je marketinski trik a da je na asusu onda bi ta ploca bila vrh.

Niti nisam gledao, ja se tu prepirem oko ploče ne oko autorove,

Ajde daj mi CF ploču ja SLI stavljam na nju, i stavio sam na desetke nemoj me učit 

Ma jel ???? Jesi završio srednju kao tehničar za elektroniku ili elektroničar ??? Nisi pa onda neznaš, 

16 godina
Neznam ja kakvim ces ri tweakowima stavit sli na cf only plocu ali neki to zele out of the box.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Hahahahahahahahaha nasmijavaš me itekako, SLI Patch, svaka budala ga zna koristiti

Stavit ću ja na ASUS dijamantni kondenzator hahaahahahahahah

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 1:45 (Bulldozer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Sorry ali znaš ti kolko znači tih 300-400mhz i to dosta,

Karikirao sam.

Bulldozer kaže...

FireWire ???? Koliko ga koristi 1% ili 2% ljudi ???

CF i SLI   zna se , podržava ploča CF onda i SLI podržava

Pozlaćeni kondići marketinški trik ...

Ako ploča podržava CF, ne znači da nužno podržava i SLi.{#} Kod SBova i SBova-E da, al drugdje ne.

SLi patch? Ne pali uvijek, jamčim ti.

Da, spomenuo sam ih zato jer govore mnogo o samom proizvođaču.

Bulldozer kaže...

Mah ... u AsRock sam se uvjerio ono, uvijek muke i problemi, a i vidjet će kupci, koliko sam primjetio sve crkavaju nakon cca 2.5 ili 3 godine

Zašto barem petero ljudi koje znam nikad nije imalo problema s AsRockom? Naravno da pod pojmom problema ne smatram neznanje istih da npr. flashaju BIOS kak Bog zapovijeda.

Bulldozer kaže...

Ista stvar kao i meni, samo ja dao šanse AsRocku,

Kako to te on razočarao? Baš me zanima. Daj mi jedan konkretan pošteni razlog zbog kojeg si napustio, a da nema veze s tvojim ionako munjevitim mijenjanjem komponenti, čisto iz znatiželje, kao i dosade?  {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 1:48 (Caesar et Brutus).
13 godina
protjeran

Idemo redom {#}

ASROCK P67 Performance - prodali b2 ploču pod b3 imenom, pa mi stalno hdd usporen do jaja i slično

880G Extreme 3 -  na 1.5v cvili ploča i nakon 2 sata occt crknula, a ploča sa RMA prodana

870 iCafe - jedina ploča bez zamjerki

A770DE+ ( susjedova ) - zvuk stalno ga zeza i zeza i nikako riješit, usb hdd spojiš i nedekta, premalo napona, usb pci kontroler riješio problem

770 extreme 3 - i to 2 kompa sa tom pločom imao frend obadvije imaju isti problem, neće kompk se vratit sa sleepa i rebootanja, 

I da ne duljim ...

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
BlueMax kaže...
zoharbizo kaže...

Caesare nisi u pravu.P8 P67 B3 je daleko bolja ploca od Asrockica jer ima Digi VRM i uz to sve trazi i manji napon za clockove 24/7.Moj I5 2500K ide na 4,4 ghz sa 1,31V a na ASUS ploci bi sigurno trazio manje.Pomiri se sa time da su ASUS ploce top ploce sa SB,kazem ti to jer imam SB i asrock plocu.Nisam jedini na forumu koji misli tako,ima nas jos.Samo je meni duze trebalo da progledam,pitaj Ati-a i Jurkya misljenje pa se javi.Jurky je testirao i svi su isli na ASUSU sa digi vrm-om na vise clockove nego na Asrockicama.

i7 2600K sa ukljucenim HT-om na Asus P8Z68-V - 4.6GHz (24/7) sa 1.285 Vcore.

istina, dosta je i do primjerka procesora i istina je da Asrock daje vise featursa za manje novca ali Asus je u pravilu bolja maticna od Asrocka. Imaju i oni svojih zajeba tipa AM3+ ploce, Gigabyte ima lose AM3 i X79 ploce ali to su iznimke.

I5 2500K i Asrock P67 Pro3 B3.4700 mhz na 1,375V.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice