Maximus VIII formula i podrška za NVME?

poruka: 78
|
čitano: 9.629
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
Re: Maximus VIII formula i podrška za NVME?
Zelja kaže...

de ti meni objasni kakva su ovo 2 porta do U2?

Ne znam ,ali mogu evo prooglati.

ja koliko vidim oblik ovih portova je isti kao i SATA eh sad jedino je razlika što su spojeni na drugi kontroler,jel u tome štos?

Progooglaj pa ce ti biti jasnije. A i brze nego da ja sada objasnjavam.

16 godina
SamoPitam3 kaže...
Zelja kaže...

de ti meni objasni kakva su ovo 2 porta do U2?

Ne znam ,ali mogu evo prooglati.

ja koliko vidim oblik ovih portova je isti kao i SATA eh sad jedino je razlika što su spojeni na drugi kontroler,jel u tome štos?

Progooglaj pa ce ti biti jasnije. A i brze nego da ja sada objasnjavam.

evo našao sam,samo mi reci kakva su ovo 2 skraćena porta do U2?Kako se oni zovu i čemu služe?

6 godina

Moj racku si ti googlao.

http://pinoutguide.com/HD/SATA_Express_pinout.shtml

Eto pa gledaj cemu sluze

0 0 hvala 0
16 godina

I dalje mi niko nije rekao tačno koji je sata express 1 port?

Je li ovaj što sam ga označio crnom bojom?

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Zelja kaže...

Neee, u ovaj crveno oznaceni moras spojit.

16 godina
ansha kaže...
Zelja kaže...

Neee, u ovaj crveno oznaceni moras spojit.

Mozda trebam spojiti u punjač za cigarete u tvom autu ako ga uopšte imaš.

Hvala liku koji mi je postavio slike iz manual-a

Posle sam ih našao jer nisam prelistao manual da bi to našao.

Mada iskreno mi i dalje nije jasno čemu služi sata express i šta spajamo na njega u odnosu na klasičan sata,ali pitat cu na drugom forumu nema veze.

7 godina
protjeran
Zelja kaže...

Mada iskreno mi i dalje nije jasno čemu služi sata express i šta spajamo na njega u odnosu na klasičan sata,ali pitat cu na drugom forumu nema veze.

Naziv sve govori. SATA Express brži je od starijih SATA-inih inačica.

frajerica
16 godina
Mary Sue kaže...
Zelja kaže...

Naziv sve govori. SATA Express brži je od starijih SATA-inih inačica.

Šta se spaja na sata express i koja je svrha tog standarda?

Ako sam ja spojio SSD na njega neću imati ništa veću brzinu R/W nego na klasičnom SATA III zar ne?

Onda koja je svrha tog standarda,čemu služi?

7 godina
protjeran
Zelja kaže...

Šta se spaja na sata express i koja je svrha tog standarda?

Spajaju se uređaji kojima je potrebna viša propusnost od standarda SATA 3.0.

Zelja kaže...

Ako sam ja spojio SSD na njega neću imati ništa veću brzinu R/W nego na klasičnom SATA III zar ne?

Ovisi o tome kako spojiš. Pročitaj ovaj tekst.

Zelja kaže...

Onda koja je svrha tog standarda,čemu služi?

Već sam napisala. Svrha proizlazi iz tehničkih specifikacija standarda.

frajerica
16 godina

Ja u svojoj praksi životnoj oko računara ili sam otupio stvarno a vrlo moguče ili zaista ne znam da postoje takvi uređaji.

Koji su to uređaji na primjer Mary?

Moj PC  
0 1 hvala 0
7 godina
protjeran
Zelja kaže...

Koji su to uređaji na primjer Mary?

Brzi diskovi. Brzi modeli SSD-ova, ako tako želiš. Ne znam koliko je standard zaživio u praksi - donekle očito jest s obzirom na to da proizvođači matičnih ploča uključuju podršku za njega - no sigurno ga tkogod rabi.

frajerica
16 godina

Ne postoje brzi modeli SSD diskova,svi rade na klasičnom SATA III standardu.Brzina zavisi od kontrolera na SSD-u,ne traži se od SSD-a SATA express nego klasični SATA III.A opet možda grešim i ja al nisam čuo za takvo nešto.

Zato ti kažem, mene zanima koji to uređaju traže SATA express priključak?

Moj PC  
0 2 hvala 0
7 godina
protjeran
Zelja kaže...

Ne postoje brzi modeli SSD diskova,svi rade na klasičnom SATA III standardu.

To je problem kojim se treba baviti SATA-ina organizacija.

Zelja kaže...

Brzina zavisi od kontrolera na SSD-u,ne traži se od SSD-a SATA express nego klasični SATA III.A opet možda grešim i ja al nisam čuo za takvo nešto.

Pronađi u rječniku pojmove brzinapropusnost. Usporedi njihova značenja pa se vrati.

Zelja kaže...

Zato ti kažem, mene zanima koji to uređaju traže SATA express priključak? 

Već sam napisala.

frajerica
10 godina
neaktivan

Ajde zelja prestani pobrat cu perma ban,govoris svasta,super troll si ili nikad u zivotu nisi pc spojio.

Na svaku ti temu netko odmah objasni a ti ga radis budalom to me smeta.

Plati nekom pa ga radi budalom koliko hoces. 

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ovaj Zelja je cudo prirode.

Moj PC  
2 0 hvala 0
7 godina
protjeran

frajerica
16 godina
Kolacic kaže...

Ajde zelja prestani pobrat cu perma ban,govoris svasta,super troll si ili nikad u zivotu nisi pc spojio.

Na svaku ti temu netko odmah objasni a ti ga radis budalom to me smeta.

Plati nekom pa ga radi budalom koliko hoces. 

Ja kad sam radio u Windows 95 ti ili si se igrao igračaka ili se nisi ni rodio.pusti se pametovanja drži se teme..evo kako mi je lik fino pomogao koji je sata 1 exp port i Asus support potvrdio.

Ne moram ni ja sve znati niti sam rekao da sam sveznajući.ali ako me nešto zanima imam vasovde a kad počnete da zaje...te imam Google.

10 godina
neaktivan
Zelja kaže...

Ja kad sam radio u Windows 95 ti ili si se igrao igračaka ili se nisi ni rodio.pusti se pametovanja drži se teme..evo kako mi je lik fino pomogao koji je sata 1 exp port i Asus support potvrdio.

Ne moram ni ja sve znati niti sam rekao da sam sveznajući.ali ako me nešto zanima imam vasovde a kad počnete da zaje...te imam Google.

Pa valjda je neka logika da prvo ideš potražiti na Google stvari koje ne znaš, tek onda pitaš druge ljude ako ne nađeš odgovor. A ne da ispituješ ljude da googlaju za tebe. To da je SATA Express 1 port čitav gornji dio širokog konektora su mogao saznati nakon 10 sekundi guglanja jer prva slika koja izađe je slika ogromnog konektora s 3 utora. A kad sam guglao "Maximus Hero VIII SATA" prvi rezultat je upravo bio baš tvoje pitanje koje je odgovoreno odmah u prvom postu. Toliko o tome koliko si sam istražio.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
16 godina

Jozo najiskrenije meni je lik iz asus live support chata,rekao da je sata express port 1 prvi gornji do U2 porta.

Ja sam uzeo manual od ploče ali nisam ga listao čitavog,gledao sam sadržaj i nisam po sadržaju naišao na temu o sata portovima.

Našao sam samo mapu ploče i gde su sata express a gde sata konektori.

Tek kad je ovaj lik Stobbart postavio slike iz manual-a ploče onda sam i našao koji je sata express port 1.

A eto ovi iz asusa su mi rekli pogrešno barem taj lik,posle preko e-maila mi je lik rekao da je taj koji je i SamoPitam poslao.

Eh sad mene zanima,nisam siguran šta je spojeno na sata express port 1 dal ssd sa OS-om ili neki od 3 HDD-a (jer moram otvarati vanjsku stranicu kucista a u njoj je hrpa kablova i tesko je zatvoriti posle), jel ja slobodno mogu odpojiti uređaj sa sata express port-a 1 i spojiti ga na drugi sata express port,neću izgubiti podatke,a moći ću normalno dići sistem?

Znači prema manual-u bitno je da je sata express port 1 slobodan radi nvme-a,a ostali nisu bitni,jel tako?

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2019 15:52 (Zelja).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran

Nista sporiji ti ne bi bio disk i da imas spojen sata disk s kojim dijeli propusnost posto je ima dovoljno za maksimalnom brzinom citat s nvme drive-a i zapisivat na sata istodobno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ako je M.2 disk NVMe nema veze gdje je što spojeno u SATA konektore. Ako je M.2 disk SATA onda trebaš preštekati SATA kablove iz one gornje skupine od tri porta najbolje na neke od ona 4 SATA porta koji su desno ili dva koja su dolje ispod SATA Expressa 1. Nije bitno koji uređaj je spojen kamo, slobodno preštekavaš kablove koliko hoćeš. I to je to.

https://linustechtips.com/main/topic/971438-adding-ssd-which-sata-port-asus-viii-hero/

6 godina

Aj ti Zelja to lijepo prvo stavi i istestiraj brzine sam.  Pravis razanj, a zec u sumi. Kakve ti imas srece vjerojatno ce se nesto smrdati cim zmazunga zasarafis

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
SamoPitam3 kaže...

Aj ti Zelja to lijepo prvo stavi i istestiraj brzine sam.  Pravis razanj, a zec u sumi. Kakve ti imas srece vjerojatno ce se nesto smrdati cim zmazunga zasarafis

Imat ce potpuno iste brzine i ako spoji tako da shareaju bandwidth...

6 godina
ansha kaže...
SamoPitam3 kaže...

Ma nisam najbolje sve ispratio. Mislio sam da ima tamo nakeljeno dva ssd-a - cisto da istestira, a sada pazljivije procitao i vidim HDDovi.

10 godina
neaktivan
ansha kaže...

Ma definitvno, ali da je SATA M.2 SSD onda bi se deaktivirali portovi Expressa 1. Mogli su to puno bolje objasniti u uputama. Mada je i kolega zakomplicirao situaciju, probaš radi, radi, a ako ne radi mijenjaj portove.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2019 18:44 (JozoBozo121).
16 godina

m.2 je nvme.

evo kako piše u uputstvu od ploče:

the m.2 slot shares bandwith with Sata Express 1 slot.

Jel to znači da moram ištekati ssd/hdd iz porta 1 i ubaciti u drugi sata express port, da bi imao punu brznu nvme-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Zelja kaže...

m.2 je nvme.

Jel to znači da moram ištekati ssd/hdd iz porta 1 i ubaciti u drugi sata express port, da bi imao punu brznu nvme-a?

Ne znaci.

10 godina
neaktivan
Zelja kaže...

m.2 je nvme.

Ajde ti samo daj više stavi taj disk na tu matičnu ploču pa ćeš lijepo sve vidit fino kako radi. Ne moraš nigdje ništa prebacivati i samo stavi taj disk u m.2 port. 

16 godina

Jozo nije to tako jednostavno,situacija je jako kompleksna.

Da bi instalirao nvme moram razjebati sve,da bi skinuo plastiku sa ploče za instalaciju nvme moram izvaditi grafičku a da bi izvadio grafičku,ne vidim osigurač iste,moram skinuti Noctuin cooler odnosno moram sve razjebati a to mi se zaista NE DA.

Asus-ova podrška je sranje,javljaju mi se 2 lika,prvi kaže da bi se skinula plastika ne moram izvaditi grafičku,a onda im ja posaljem yt klip kako se ona skida.I onda ponovo se javlja drugi lik koji kaže da ipak treba skinuti grafičku.Kakvi smradovi to rade za njih.

Jbt jedan priča jedno drugi drugo.

Evo kako to izgleda sa slike,i meni se čini da bi se plastika eventualno mogla skinuti bez skidanja grafičke ali ne i vratiti nazad.

Ovo označeno crvenom treba skinuti,a ono ide i gore iznad grafičke.

Moj PC  
0 1 hvala 0
6 godina

Je da me je jucer toliko ispirio vjetar i da imam oci kao vampir, ali ja ne vidim kako ti uopce mozes skinuti taj "armor" bez da mices graficku.

http://images.bit-tech.net/content_images/2016/01/asus-maximus-viii-formula-review/maximus-viii-formula-0-1280x1024.jpg

Pa pogledaj koliko ti jos imas toga iznad graficke.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice