Koju kombinaciju MBO+CPU izabrati?

poruka: 14
|
čitano: 1.641
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Kaj uzeti od ovoga? Cijena je slična. A nebih mjenjao konfu barem 4 godina, znači kaj je bolji zalog za budučnost?

intel i5 2500k + Asrock Extreme3 Gen3

ili

FX8120 + Asus SABERTOOTH 990FX

Uzeo bih u protisu, pa bilo kakve primjedbe i savjete rado ču poslušati! Rami su 16GB(4x4) Corsair Vengeance LP 1600MHz CL9 1.5v, hladnjak je Noctua NH-D14! Ostatak konfe je na MOJ PC!

12 2500K+Asrock Z68 Extreme3 Gen3
0 FX-8120+Asus SABERTOOTH 990FX
ButcherCRO ingame! I onda neš pil, vražju mater neš pil!
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 11:07 (Butcher).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Namjena?

0 0 hvala 0
16 godina

Večinom igranje i benchanje!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Onda ni jednu ni drugu kombinaciju. Da radis nesto sto ce financijski isplatit novu platformu u mjesec-dva onda bi ti preporucio nesto ovisno o profesiji kojom se bavis. Ovako ti nije nikakva panika i najpametnije bi ti bilo pricekati Ivy Bridge platformu. Mozes ti i sad uzeti maticnu kompatiblinu sa Ivy-jem pa kasnije mijenjati procesor ali posto kazes da zelis da ti taj isti setup traje 4 godine, bolje ne.

Procesor kojeg trenutno imas na dobrom clocku sasvim je u stanju dobro pogurati tvoju graficku. Strpi se malo jer ce Ivy sigurno biti napredak u odnosu na SB a i maticne koje ce izaci paralelno s novim procesorima biti ce prilagodjenije.

1 0 hvala 0
14 godina
Re: Koju kombinaciju MBO+CPU izabrati?

Pa Ivy Bridge je već testiran i zna se koliko je napredovao ispred Sandy Bridga i to je 10 do 15%. To je potpuno zanemarivo. Donosi napredak u potrošnji i bolju integriranu grafiku. Za budućnost je mođžda i bolje uzet FX 8120 jel će programi sugurno se sve više i više optimizirati za puno threadova.

http://www.anandtech.com/show/5626/ivy-bridge-preview-core-i7-3770k

P.S. Stavio sam bio pogrešan link. Sad je točan.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 11:41 (itomic009).
14 godina
neaktivan

1. 10-15% u performansama je veliki napredak.

2. Integrirana grafika ce imati jos veci napredak.

3. Ne radi ti link, ako mislis na ona testiranja koja su izvedena na "M" verzijama procesora to ne govori nista. Ne zna se koji model u kojem cjenovnom rangu ce imati kakve performanse.

4. Smanjenje TDP-a za benchanje i overclocking jako je bitna stvar.

5. FX 8xxx cesto gubi cak i u benchevima koji iskoristavaju jezgri koliko god im das.

6. FX 8xxx overclockingom postaje monstrum potrosnje i zagrijavanja.

7. Ivy je vrlo blizu a posto pokretacu teme nije neka hitnost dileme ne bi trebalo biti. U krajnjoj liniji kad Ivy izadje i Sandy cijenom ide dolje dok ga potpuno ne povuku.

8. Primarna namjena je igranje u kojem cesto cak i i3 SB procesori, pa cak i SB Celeroni i Pentiumi bolje stoje od Bulldozera.

Nazalost, osim za video encoding Buldozer je fail.

1 0 hvala 0
14 godina

http://www.pcekspert.com/articles/910-1.html

Evo pogledaj sa našeg portala test. Ima dosta testova gdje FX odere Sandy kao zeca. S vremenom bager arhiktektura će ić samo na bolje.

16 godina
itomic009 kaže...

Evo pogledaj sa našeg portala test. Ima dosta testova gdje FX odere Sandy kao zeca. S vremenom bager arhiktektura će ić samo na bolje.

Za mjesec i pola kupujem, ak bude se kaj oslobodilo možda potegnem do 2600k ili 2700k! @BlueMax Malo mi je dugo čekati Ivy! I bit če OC-a(zaboravil sam prije napisati)!

14 godina

2600K i 2700K su identični procesori, i svakako izvrsni procesori. Što se tiče normalnog igranja i standardne upotrebe kompa, ti sa tim procesorom si miran bez brige godinama. Kad se pogleda, i dan danas se može igrat sa moćnim grafama sa procesorima iz 2008. i 2009. godine ( Phenom II X4, q9xxx clockan ili bilo koji i5 i i7 CPU ).

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 12:06 (itomic009).
16 godina
itomic009 kaže...

2600K i 2700K su identični procesori, i svakako izvrsni procesori. Što se tiče normalnog igranja i standardne upotrebe kompa, ti sa tim procesorom si miran bez brige godinama. Kad se pogleda, i dan danas se može igrat sa moćnim grafama sa procesorima iz 2008. i 2009. godine ( Phenom II X4, q9xxx clockan ili bilo koji i5 i i7 CPU ).

Znam da su identični jedina razlika je blago povišeni takt i probrani su!

14 godina

To sa "probrani" neznam gdje ste pokupili ali to nema veze s realnošću.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Da, s vremenom tj. s novim modelima i linijama procesora. Trenutni se ne isplate kupovati.

U nekim stvarima FX je bolji od SB i zato sam ga pitao za namjenu. U gamingu definitivno ne.

16 godina

Neznam, ali negdje sam pročitao! Nema veze, 1155 bude samo bum još vidjel dali bu i5 ili i7!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Butcher kaže...
itomic009 kaže...

Znam da su identični jedina razlika je blago povišeni takt i probrani su!

Jedina razlika je besmisleno (osim marketinski) povecan tvornicki takt. Istina, proizvodni proces je u medjuvremenu poboljsan pa i procesori paralelno s tim.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice