Kupujem novu konfu i sada se dvoumim da li uzeti quad ili duo proc. U obzir dolaze samo E8400 ili Q8200. Konfa bi sluzila za igranje igara i slusanje muzike. Preporucite mi jedan od ta dva proca.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uzmi q8200
Sada Quadovi namjenjeni su malo "žeščoj" uporabi kompa. Kako si rekao za igre i glazbu možda najbolje na E8400. To je jako dobar procesor sposoban za sve novije igre. Ali kako će dolaziti naprednije igre, koje će tražiti Quada, ne bi bio promašaj niti njega uzeti.
Kupujem novu konfu i sada se dvoumim da li uzeti quad ili duo proc. U obzir dolaze samo E8400 ili Q8200. Konfa bi sluzila za igranje igara i slusanje muzike. Preporucite mi jedan od ta dva proca.
Ne planiram clocati jer sam jos noob sto se toga tice, ali i da se upustim u to treba mi jaci hladnjak i postoji (bar kod mene) rizik da nesto z.....m.
Ne planiram clocati jer sam jos noob sto se toga tice, ali i da se upustim u to treba mi jaci hladnjak i postoji (bar kod mene) rizik da nesto z.....m.
Kupio sam ju prije 5 godina i onda je bila dobra, a sad ne moze ni san andreas normalno vrtiti.
Proc: AMD Athlon 2000+
Grafa: nvidia fx5200 128mb
RAM: 1gb
HDD: 80gb
Maticna: ne znam
Napajanje 220W ili 230W
Za 3 tjedna kupujem novu pa se dosta raspitujem po forumima. Mislim kupiti komponente pojedinacno.
Kupio sam ju prije 5 godina i onda je bila dobra, a sad ne moze ni san andreas normalno vrtiti.
Proc: AMD Athlon 2000+
Grafa: nvidia fx5200 128mb
RAM: 1gb
HDD: 80gb
Maticna: ne znam
Napajanje 220W ili 230W
Za 3 tjedna kupujem novu pa se dosta raspitujem po forumima. Mislim kupiti komponente pojedinacno.
Bi li nvidia 6600gt (128mb) mogla vrtit cod4 i crysis?
Da ali na 640 x 480 (možda i 800 x 600) sve na low
najviše ti se isplati mijenjat komp u cijelosti
ovaj ti se ne ispalti nadograđivat pogotovo ne quadom
ja sam imao isti slučj prije možd godinu dana al odonda sam promijenio komp i nemam nikakvih problema
A ko zna s kojon on lovon raspolaže
istina
al na njegovu postoječu konfu ne isplati se nadograđivat
Pa i kupuje novi konfu, ljudi čitajte malo. Sigurno neće intela ubacit na Socket A!
Ja bih na tvom mjestu razmislio o ostanku na AMD-u. Istina je da su procesori malo slabiji, ali ako uzmeš AM2+ matičnu i Athlona x2 6000+ to će ti biti dovoljno za igrice, a uvijek kad zahtjevi budu veći možeš ubaciti Phenoma II ili koji tad bude AM3 procesor, dok će se kod Intela prestati Core2 serija proizvodit, već je sad polako zamjenjuje i7. Naravno najviše ovisi koliko para imaš. Ako imaš para i želiš ono najbolje što tržište može ponuditi tad definitivno Intel, a ako želiš dobru konfiguraciju za relativno male pare, uz mogučnost nadogradnje, tad bih ti ja preporučio AMD.