Koji proc i matičnu odabrati

poruka: 19
|
čitano: 2.779
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pošto pred Božić kupujem novi komp neznam koju matičnu i procesor da stavim.

Od procesora se mislim između Athlon II X4 640 i Phenom II X2 555BE. Cijene su koliko znam tu negdje. Čitao sam da je 555BE bolji za igre pogotovo ako se uspješno otključa četvrta jezgra(neznam koliko je to moguće) ali zato Athlon već ima 4 jezgre.

Između matičnih se mislim između Asrock M3A UCC AMD 480X  i  Ascrock M3A770DE ili ako znate preporučite neku bolju ali da nije previše skuplja( da košta oko 400kn)

Grafa će biti 5850 ili Gtx 460.

5 Athlon II X4 640
11 Phenom II X2 555BE
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.11.2010 11:53 (dv14).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Koji proc i matičnu odabrati
dv14 kaže...

Pošto pred Božić kupujem novi komp neznam koju matičnu i procesor da stavim.

Od procesora se mislim između Athlon II X4 640 i Phenom II X2 555BE. Cijene su koliko znam tu negdje. Čitao sam da je 555BE bolji za igre pogotovo ako se uspješno otključa četvrta jezgra(neznam koliko je to moguće) ali zato Athlon već ima 4 jezgre.

Između matičnih se mislim između Asrock M3A UCC AMD 480X  i  Ascrock M3A770DE ili ako znate preporučite neku bolju ali da nije previše skuplja( da košta oko 400kn)

Grafa će biti 5850 ili Gtx 460.

Moja preporuka ti je Phenom II X2 555 BE, ako su ti glavna namjena igre, jer se tu drži bolje od Athlona, a i postoji mogućnost da otključaš dodatne jezgre, a za matičnu, od ove dvije ja bih izabrao ASRock M3A770DE, odlična ploča za svoju cjene!?
Još jednom da napomenem za rpocesore, sve zavisi šta ti treba, ipak Athlon ima 4 jezgre, a to će ti možda više koristit u budućnosti, čak i u igrama, na tebi je da odlučiš šta ti treba!?

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
16 godina

Slazem se sa kolegom, a za graficku uzmi hd 5850, dosta povoljna kartica sa odlicnim omjerom ulozeno dobiveno.

extreme life

0 0 hvala 1
16 godina

Do Božića je još mjesec i pol, računaj da će cijena 5850 biti puno niža nego sad, i onda će ti ostati para za 4-jezgreni Phenom II

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

ako do Božića padnu cijene onda uzimam phenom II X4 ili čak x6. 5850 je sada 1500kn to je sigurno odlična cijena.

koliko je mogućnost da se otključa 555BE u quad? može li se i na asrock m3a770de otključati jezgre?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Glede otključavanja sve je stvar na kakav primjerak naletiš, možda otključaš i sve funkcionira odlično,možda otključaš ali jezgre budu nestabilne odnosno ruši se sistem,možda otključaš u X3-dakle samo jednu jezgru{#}(imao sam takav procesor).Osobno bi išao na sigurno i uzeo X4 Athlon ili naravno Phenom ukoliko možeš financijski.Glede MBO podržava otključavanje i super MBO s obzirom  na cijenu.

MSI 460 GTX Hawk Thalon Attack
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Smille kaže...

Glede otključavanja sve je stvar na kakav primjerak naletiš, možda otključaš i sve funkcionira odlično,možda otključaš ali jezgre budu nestabilne odnosno ruši se sistem,možda otključaš u X3-dakle samo jednu jezgru{#}(imao sam takav procesor).Osobno bi išao na sigurno i uzeo X4 Athlon ili naravno Phenom ukoliko možeš financijski.Glede MBO podržava otključavanje i super MBO s obzirom  na cijenu.

baš sam čitao po nekim forumima pa i na ovom da je velika mogućnost da se otključa 555BE ,a i da se BE procesori dobro OC-aju

15 godina
dv14 kaže...

baš sam čitao po nekim forumima pa i na ovom da je velika mogućnost da se otključa 555BE ,a i da se BE procesori dobro OC-aju

Phenomi BE se lako daju OC-at prvenstveno zbog otključanog množitelja. Kao takvi i nose naziv BlackEdition.

Osobno ne bi išao na njega, nego na Athlona x4. Razlog su sigurne 4 jezgre. E sad, kad bi naletio na neki Phenom II, za koji ti netko može jamčit da se otključava i da radi stabilno, onda bi uzeo njega.

16 godina
neaktivan

Ja sam ipak glasao za Phenom-a, al to sam samo ja, kocko bi se rađe, jer i sa te dvije jezgre je procesor super, a ako ga otključaš, imaš maltene 500 KN skuplji procesor, ti sam odluči, ne daj da drugi odluče za tebe, šta tebi treba, to ti je najbitnije, ja bi se kocko, i to je to, ako ti pak nisi siguran u to, bolje ići na Athlon-a!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

koliko je isplativost procesora sa dvije jezgre za budućnost?

nadam se da su dobre šanse za otključati x4

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dv14 kaže...

To kaj ceš ti mozda otkljucat X2 555 BE, je kak se kaže na vrbi sviralo to niko ne zna kak ce ispasti.{#} Sa X4 640 imas odma cetri jezgre, pa si miran i ne moras o nicem razmisljat nista ti nece falit u igricama tu je bitna grafa a ne proc on samo ne smije bit preslab i to je to.{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.11.2010 19:34 (rambox).
16 godina
neaktivan
rambox kaže...
dv14 kaže...

To kaj ceš ti mozda otkljucat X2 555 BE, je kak se kaže na vrbi sviralo to niko ne zna kak ce ispasti.{#} Sa X4 640 imas odma cetri jezgre, pa si miran i ne moras o nicem razmisljat nista ti nece falit u igricama tu je bitna grafa a ne proc on samo ne smije bit preslab i to je to.{#}

I sa dvojezgrenim Phenom-om ćeš se naigrat, ne brini, mislim da igre koje koriste više od dvije jezgre stanu na prste jedne ruke!?
Jest da sa Athlon-om X4 imaš će jezgre, i kao takav je sigurno bolji od Phenom-a, al ja bih svedno išao na reskir, ako otkljčaš dodatne jezgre, uštedio si si 400 KN, ako ne, nikom ništa, teraj ga malo pa vidi kako ide, ako ti se ne sviđa prodaj za 100 KN manje i uzmi četvro jezgrnog Athlon-a!?
PŠ: Ovo podcrtano je samo ideja, nemoj se na to puno obazirat!?

16 godina
neaktivan

Uskoro kupujem novi procesor i matičnu te ma zanima najbolja kombinacija do cca 1500 kn. Može iz Links-a ili ADM-a.

Mislio sam uzet neki od Phenoma II x4 945 ili 955BE(cca 1000kn) i neku mbo do 500 kn. Mislio sam uzet Asrock 770DE+ ali je slabo dobavljiva te se dvoumim između ove tri:

GIGABYTE GA-MA770-US3

ASROCK A785GXH/128 

GIGABYTE GA-MA770-UD3  .

Na njih će ići HD 4850 i 4Gb(2x2Gb) 1000 mhz DDR2  rama.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.11.2010 20:14 (Intel Skultrail).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Intel Skultrail kaže...

Uskoro kupujem novi procesor i matičnu te ma zanima najbolja kombinacija do cca 1500 kn. Može iz Links-a ili ADM-a.

Mislio sam uzet neki od Phenoma II x4 945 ili 955BE(cca 1000kn) i neku mbo do 500 kn. Mislio sam uzet Asrock 770DE+ ali je slabo dobavljiva te se dvoumim između ove tri:

GIGABYTE GA-MA770-US3

ASROCK A785GXH/128 

GIGABYTE GA-MA770-UD3 .

Na njih će ići HD 4850 i 4Gb(2x2Gb) 1000 mhz DDR2  rama.

Mozeš uzet recimo ovu dole kombinaciju, uštediš na maticnoj ploci jer je ADM jeftiniji i to je to a dvije graficke kartice ti ionak ne trebaju.{#}

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=7580

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_256_215&products_id=7688

15 godina
protjeran

Gotovo sve ASR AM2+ su EOL kao fullATX.

Uzmi A785GXH/128M, super ploča kao i prethodnica A780GXH/128M.

I ostatak para lupiš u phenoma.

PS - Nemoj mATX ploču ako ne moraš, da ti kasnije ne bude žao.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
neaktivan
Nadogradnja s E8200

S čime nadograditi E8200 2,66 Ghz +Gigabyte GA-P35-DS3L +4Gb rama.
Da li će se osjetiti pomak na neki socket 1156 procesor poput i3 ili i5?

15 godina
RE: Nadogradnja s E8200
Erda kaže...

S čime nadograditi E8200 2,66 Ghz +Gigabyte GA-P35-DS3L +4Gb rama.
Da li će se osjetiti pomak na neki socket 1156 procesor poput i3 ili i5?

Ja se uvijek držim one stare. Dok te služi ne diraj. Ako ti sve radi kako spada i služi te kako treba, zašto išta mijenjat?? Za šta koristiš PC?? Kakvu grafu imaš?? Dal te sve služi ok??

Probaj malo OC-at procesor i zasad ne mjenjaj ništa.

15 godina
neaktivan

Slažem se A785GXH/128M odlična ploča imam ju ja i athlona 620 100% deneba kojem ne mogu otključat l3 jer acc code nije modificiran inače ostalo sve super.....

15 godina

Što kažete na ovu matičnu?

Se isplati uzeti nju pored Asrock 770 Extreme?

Go ahead. Make my day.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice