Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.705.687
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ima i Tt Contac 30 za 150kn link

LoL: CRORenato NFSW: Remzi1996
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 12:46 (Remzi).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Remzi kaže...

Ima i Tt Concact 30 za 150kn link

Ima , al kolega vjerojatno kupuje u svom gradu da ne placa postarinu , pa mu se neisplati uzimat negdje iz npr. ZG gdje je 20kn jeftiniji , al ce platit postarinu min. 35kn !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Malo jači od stock hladnjaka ! Ako vec ides na takav , onda uzmi LC-CC-95 !

Da li je TT Contac 30 puno bolji od ovog gore navedenog?Hvala

Da,kupujem u svom gradu jer iako je jeftinije kao sto je kolega Haf rekao platio bi postarinu pa bi me doslo na isto

14 godina
trolljegeren kaže...
Haf932 kaže...

Da,kupujem u svom gradu jer iako je jeftinije kao sto je kolega Haf rekao platio bi postarinu pa bi me doslo na isto

je bolji kad ima veći vent koji stvara manje buke i masivniji je, meni danas dolazi pa javim detalje

13 godina
neaktivan
Remzi kaže...
trolljegeren kaže...
Haf932 kaže...

je bolji kad ima veći vent koji stvara manje buke i masivniji je, meni danas dolazi pa javim detalje

Ajde molim te,javi na pp ili tu svejedno,pa da se odlucim!

15 godina
trolljegeren kaže...

Da , em je veci , ima veci vent , vise toplovodnih cijevi ... !

Music As A Weapon !!
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Javim dok dođe {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?
Da ne otvaram novu temu ovdje cu upitati posto se dugo razmislja koje hladjene uzeti vodeno ili zracno.
Odlucio sam se na vodeno hladjenje.E jos se razmisljam izmedju ova dva pa koji da kupim
Crosair H110 ili coolmaster sedion 240 M
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

H110 je bolje pa uzmi to, ako ti može stati u kućište.

15 godina
Ma sto se tice cjene ista mi je razlika mozda u 50kn
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

h110 definitvno, jer se seidon 240M moze usporedjivati sa h100i...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?
Ma prepostavio sam ali eto bolje upitati ma da me sad zeza to za kuciste da li mi pase na njemu jel se moze montirati
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa koje kućište imaš ?? Rijetka su kućišta za 280 mm radijatore. 

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?
Nemam kuciste nanjenjeno za 280mm radijatore to mi je i problem a kuciste je thermaltake v4 black edition ma bezveze nista
posebno izgleda da cu ipak na ovu 240 varijantu ici
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

U to ne stane sigurno 28 cm radijator. Trebao bi stati 24 cm kao što je Seidon i H100i. Provjeri još malo po netu.

17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

U to ne stane sigurno 28 cm radijator. Trebao bi stati 24 cm kao što je Seidon i H100i. Provjeri još malo po netu.

Bi li tebi u taj CM 690 II Advanced stao 280mm gore na vrh? 

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

U cm 690II advance bi stao, imao sam to kućište i gore su išla dva 140mm ventilatora, onda stane i 280mm radijator.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 13:12 (laux).
Moj PC  
0 1 hvala 1
17 godina
neaktivan
laux kaže...

U cm 690II advance bi stao, imao sam to kućište i gore su išla dva 140mm ventilatora, onda stane i 280mm radijator.

Da, znam da stanu dva 140mm venta, al opet nisam siguran za radijator zbog debljine + ventovi..

16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ja sam imao HAF 912+ koji je slicnih dimenzija kao i 690 II, i u HAF-a nije stao H100i, a da ne pricam o 280mm radijatorima... nema teorije da stane.

http://imgur.com/a/gQSx8#0
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Treba provjeriti, možda čak i stane ali mislim da ne stane. Zašto mi je netko dao TD zato što sam rekao da ne stane H110 u V4 ??

16 godina
neaktivan
Ne stane 100%.
http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=zlcJmZwk3oQ
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Zato sto u V4 ne stane ni H100i. To je jedini razlog.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?
Ali evo razlika izmedju coolmaster 240 i h 110 kako mi je prodavac rekao nije velika da se radi o 1-2°C sto se tice hladjenja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Sad sam vas pogubio, ide li 280mm radijator na vrh CM-a 690 II Advanced? Znam da idu dva 140mm venta, a radijator + ventovi?

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 13:56 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Corsair koristi drugačije razmake rupa za ventove pa se ne može prišarafiti ako se ne varam a i na knap stane ako stane.

16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Evo vam ovdje full case compatibility lista za vodena od H80 do H110.

Moj PC  
3 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
U CM 690 II 240 stane ako radiator ide s gornje strane, a 280 ne stane nikako, jer sa gornje strane nema mjesta.
http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=zlcJmZwk3oQ
14 godina

Jel ima itko uopće na forumu H110 ??

16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Najveca poanta je da ti kompletno vodeno (radijator+ventovi) stanu u kuciste, a ne da je radijator unutra, a ventovi vani.

Ako i uspijes nekako userafit 240 ili 280mm radijator na vrh kucista, ostaje pitanje oces li imat dovoljno mjesta za userafit ventove s unutarnje strane.

Debljina radijatora je 3cm + ventovi 2.5cm, dakle trebas imat od vrha kucista do pocetka maticne min. 5.5cm prostora... plus mora se racunat na visinu heatsinkova na maticnoj, da se ne dogodi da oni smetaju kod ugradnje ventova na radijator.

Neke maticne imaju dosta visoko postavljene heatsinkove, pa se onda dogodi da moras kompletno vodeno pomicat prema bocnoj stranici (dalje od maticne) i naravno onda radijator vise ne sjeda na original rupe itd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Evo komentar tipa vezano za moje kućište. On je kupio Kraken X60 a to je identičan cooler kao H110, brat blizanac. Jedina razlika je u rupama za šarafe koji su kod Krakena normalni.

"I have the Kraken X60 (Bought it at Frys in Houston last week on vacation)
I also have the CM690 Advanced MK2

The CM690 MK2 fits the X60 at the top but the thickness of the radiator combined with the included fans will not allow a motherboard like my Asus Sabertooth Z77 to be installed. The included fans can also NOT fit under the top case cover as it will not snap closed if they are installed there.

With respect to the bottom of the case, it also fits but the shear size of the radiator will get in the way of the power supply cable and the bottom hard drive cages will have to be removed to even accommodate the radiator.

All in all even though the CM690 MK2 is listed on NZXT's site as being X60 compatible, I think it has more to do with the spacing for the mounting holes as opposed to actually installing the Kraken X60"
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice