Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.697.888
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ja ti imam ovo memoriju jako su mali msm da če meni stati gore vetilatori http://www.protis.hr/products/details/memorija-corsair-ddr3-1333mhz-4gb-unbuffered-cmv4gx3m1a1333c9/37468

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
unimatrix001 kaže...
DiRT kaže...

Joj ljudi fkt nemam pojma. Već mjesecima govorim kako ću si kupit novi hladnjak, da je neki best buy te da bude veća razlika u temp od sadašnjeg. Imam AC Freez 64 Pro i nekako mi se najbolji čini CM 212Evo, opet ne želim neku gromadu od kulera koji se teško montira, a da je skup i da ne hladi dobro, tj da hladi mrvicu bolje od 212Evo. Jer ako bi uzimao taj CM očekujem da će mi temp u loadu biti 5-10 stupnjeva manja jer kad mi je proc na 4.0 GHz temp mi dođe do 60°C, ja bi htio najviše 55, ako ne i 50°C. Naravno podrazumijeva se da imam lošiji primjerak X4 960T kojem se nedaju otključat jezgre i treba mu veći napon za 4.0, negdje oko 1.4-1.475v...ovisi

Takav ''losiji'' primjerak imam i ja ...

Ne vidim po cemu je losiji....ionako se prodaje kao x4 ..... i isto tako u loadu ne ide iznad 55*..... a sto se napona tice cak sam ga i smanjio jer mi je na ploci po defaultu bila 1.4...sad je na 1.36...a proc se lagano vrti na 3.6...za sad mi  vise i ne treba :)))

ja neznam kak se tebi taj procesor neda otključat...meni se otključava odlično isprobao sam več na 2 matične ploče....a i gigabyte ima slabu regulaciju overclocka tak da niš čudno

d4rkd3atH
13 godina
Blazen22 kaže...

Ja ti imam ovo memoriju jako su mali msm da če meni stati gore vetilatori http://www.protis.hr/products/details/memorija-corsair-ddr3-1333mhz-4gb-unbuffered-cmv4gx3m1a1333c9/37468

nemaš se čega plašit ti rami su minijaturni...aj da si uzo corsair vengeance pa bi se onda trebo bojat :D al za ovo nemaš problema

d4rkd3atH
17 godina
odjavljen
TriP kaže...
Blazen22 kaže...

TriP

Da ga okreneš prema grafičkoj stali bi ventilatori na vrhu,!!Jel tak??

Mislim da bi,s time da staviš vent na cooleru na donju stranu. Ali onda bi mogao smetati za memoriju (ako imaš neku višu memoriju).  Meni je zauzeo prva dva slota za memoriju i jedva mi je stala Corsair Vengeance .

Mozes postaviti vent na suprotnu stranu...ali okreni ga...da izvlaci zrak kroz hladnjak... 

vrhunska cokolada je prilicno gorka....to isto ne vazi i za zivot
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Blazen22  evo samo da vidiš da će ti 612S jedva stati u tt4,da je 1mm viši već bi bilo problema.

www.fotoprizma.com
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Evo, samo sam želio obavijestiti vas da sam donio konačnu odluku, kupujem 212 EVO.

Zašto sad 212? Pa, uglavnom zato što je 212 EVO i više nego dovoljan za moj P4 Q6600, da budemo iskreni, čak ga i TX3 drži unutar sigurnosnih granica. Drugi razlog je taj što u ponudi još nema 612 PWM modela, koji bi mi bio prihvatljiviji od "612 S". Nisam jedan od onih koji paze na svaki decibel buke, a PWM se uvijek može podesiti po potrebi.

Treći razlog je taj što su neki testovi pokazali da 612S u "sporom" načinu rada ima jednake (čak i lošije?) rezultate kao i 212 EVO u normalnom i/ili full modu.

Dakle, nisam odustao od 612, da pače ako si ikad budem kupio novu konfu (ne isplati se ulagati samo u novi procesor), DEFINITIVNO kupujem 612, vjerojatno ga budu i usavršili do tad, sa direct-contact heat pipes tehnologijom, možda čak dobije i "EVO" izdanje ;)

Hvala svima na pomoći i trudu!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

TriP

Ovo je stvarno jedva stalo na knap ali bitno je to da CM odražuje dobru zadacu {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

dajte brzo neko koja je recimo optimalna brzina vrtnje venta... ja sam uso u asrock extreme tuner i vent na cpu fan 1 mi je bio na 100% tj. na 3200 rpm-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
maxy440 kaže...

dajte brzo neko koja je recimo optimalna brzina vrtnje venta... ja sam uso u asrock extreme tuner i vent na cpu fan 1 mi je bio na 100% tj. na 3200 rpm-a

Ovisi o dimenziji ventilatora i veličini radijatora, aluminijskog bloka... Više informacija molim.

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Vjerojatno ima stock cooler !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

imam stock cooler od phenom II 960T proca... uso sam i radio je cpu fan 1 na lvl 10... jel tako mora biti jer  radi na maksimalo skroz... smanjio sam na lvl 5 i temperatura se povecala eventualno za 4 stupnja

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

evo ovako je smanjeno na lvl 5

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2012 19:48 (maxy440).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

4°C ne znace nista , ostavi ga tako !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
maxy440 kaže...

imam stock cooler od phenom II 960T proca... uso sam i radio je cpu fan 1 na lvl 10... jel tako mora biti jer  radi na maksimalo skroz... smanjio sam na lvl 5 i temperatura se povecala eventualno za 4 stupnja

Možeš smanjiti, moj Intel stock radi na 20ak %.

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

ok fala... a sta znace ovi chassis fan 1,2,3... oni rade na lvl 10 (pogledajte 2 slike)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
maxy440 kaže...

ok fala... a sta znace ovi chassis fan 1,2,3... oni rade na lvl 10 (pogledajte 2 slike)

Ventovi na kejsu.

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
13 godina
neaktivan

e vidim da se kuzis u to reci mi koja je razlika (sa slike br. 2) izmedu CPU Fan1 Speed i Power Fan Speed... jedna je oko 2800 druga 980

15 godina
maxy440 kaže...

e vidim da se kuzis u to reci mi koja je razlika (sa slike br. 2) izmedu CPU Fan1 Speed i Power Fan Speed... jedna je oko 2800 druga 980

Ta ploča ima 2 konektora za CPU fan, tako da CPU fan ti je od proca. A power fan ti je vent u napajanju.

14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Informativno pitanje, pošto planiram preći na ivy bridge kad izađe na tržište, nakon nekog vremena ću ga sigurno overclockirati (jer uzimam K model).Za to će mi trebati neki moćniji hladnjak, a pošto već imam scythe ninja 3 koji od intela može samo na 775/1156/1366 sockete, postoji li mogućnost da modam postolje hladnjaka da može pasat na 1155 socket ili je možda isplativije kupiti novi hladnjak, čak i jači (ako je potrebno)?

Koma
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zar ne znas da 1155 i 1156 imaju identican hole alignment.
16 godina
neaktivan
Zar ne znas da 1155 i 1156 imaju identican hole alignment.
16 godina
neaktivan
Forum poludeo. Brisite ovaj i prethodni post. Hvala!
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

dečki dajte jedan super cooler preporučita za q6600(go) koji će se klokati sa 2.4 do 3.0 ili 3.2

neki link iz protisa, adm ili linksa molim....lijep pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
rjanko kaže...

dečki dajte jedan super cooler preporučita za q6600(go) koji će se klokati sa 2.4 do 3.0 ili 3.2

neki link iz protisa, adm ili linksa molim....lijep pozdrav

Koliko novca ?

Hyper 212EVO ili 612S ...

I want to taste you but your lips are venomous poison!
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

pa ne razumijem se u coolere...pa oko 200kn može i više i manje ..nije novac u pitanju samo da je dobar za to što sam napisao.

mogu i ja uzeti najskuplji i gotovo..i naravno da odgovara u ležaj ili kako to već ide

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

Evo ti best buy hladnjak, na njemu ćeš bez problema overclockati tog Q6600 na 3GHz, a pošto je to G0 revizija, mislim da napon nećeš ni dodavati...

http://www.links.hr/?naziv=cooler-coolermaster-hyper-212-evo-1155-1156-1366-fm1-am3-am3-am2&option=artikl&id_kategorija=05090305&id_artikl=050.903.241

Vidim da ne piše da je za s775, ali je greškom izostavljeno, paše na s775!

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Sto mislite o H100?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Mr.T kaže...

Sto mislite o H100?

Iskreno nisam ljubitelj vodenih hlađenja i uvijek bi prije uzeo NH-D14 ili Arrow-a...

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Eto, konačno sam naručio Hyper 212 EVO. Što sam više recenzija vidio, to sam bio sigurniji u svoj izbor {#} Cijena je 191Kn, dakle manje od 200. Po mojem (i mišljenju mnogih drugih korisnika), definitvino best buy!

@rjanko

Moj CPU je također Q6600, kanim ga OC na 3.0GHz, i 212 EVO je sasvim dovoljan. Evo ti više informacija:

http://www.overclock.net/t/632591/cooler-master-hyper-212-plus-club

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice