Ivy bridge info

poruka: 530
|
čitano: 77.327
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Ivy bridge info
masterripper kaže...

Intel očito ne može izdati neki novi proizvod bez kontroverzi.

A tko može? Što je proizvod složeniji, a ne vidim puno složenijih stvari napravljenih ljudskom rukom i umom,

veća je mogućnost za nekim propustom ili "slabijom karikom". Ljude je prilično razmazio sandy bridge, pa

su nezahvalni:) No ok, dok postoji mogućnost izbora, nije nikakav šok i nevjerica. Eo sa'će AMD samo što nije,

predstaviti svoj prockas na 22nm, garant će se manje grijati i OCati u nebesa:)

17 godina
overhaul kaže...
masterripper kaže...

Intel očito ne može izdati neki novi proizvod bez kontroverzi.

A tko može? Što je proizvod složeniji, a ne vidim puno složenijih stvari napravljenih ljudskom rukom i umom,

veća je mogućnost za nekim propustom ili "slabijom karikom". Ljude je prilično razmazio sandy bridge, pa

su nezahvalni:) No ok, dok postoji mogućnost izbora, nije nikakav šok i nevjerica. Eo sa'će AMD samo što nije,

predstaviti svoj prockas na 22nm, garant će se manje grijati i OCati u nebesa:)

Istina. Predstavljanje bilo kojeg proizvoda nije lako, čak i nakon rigoroznog testiranja po čemu je Intel poznat. Nešto im promakne, zato su tu early adopteri :)

Čeka se AMD. Paranoici bi rekli da se Intel više potrudio oko SB-a jer su se prepali Bulldozera. No kad su vidili da nije toliko konkurentan, IB nisu željeli napravit tako izvrsnog {#}

Tko će ih znati. Sad na scenu ide marketing + R&D.

HONDA: THE POWER OF DREAMS
16 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Možda desktop Ivy nije najbolje ispao, ali koliko sam čitao ovi za prijenosnike su brutalni.

A opet mi nije zbog toga previše drago, jer ako kupuješ prijenosnik od recimo >4000kn ne možeš naći AMD jer im jednostavno ne može konkurirati.

0 0 hvala 0
17 godina
new kaže...

Možda desktop Ivy nije najbolje ispao, ali koliko sam čitao ovi za prijenosnike su brutalni.

A opet mi nije zbog toga previše drago, jer ako kupuješ prijenosnik od recimo >4000kn ne možeš naći AMD jer im jednostavno ne može konkurirati.

Nema ništ brutalnog kod Ivy Bridge Laptopa,{#} u odnosu na SB performanse to je isto ko na desktopu ako su CPU frekvencije iste ili slične nema tu nikakvih brutalnosti osim cijene to da.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-trinity-apu-handbrake-opencl-testu/150441.aspx?page=0&jumpto=2891615&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Da malo osvjezimo temu, Gigabyte prvi sa potvrđenih 7,032 GHz uz Ivy Bridge !

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2386564

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 5:38 (vlado0550).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
vlado0550 kaže...

Ma okači to mačku o rep. Jedna jezgra tj. dva threada.

Komponente su precijenjene! :D
13 godina
neaktivan
INCOGNITO99 kaže...
vlado0550 kaže...

Ovo je marketing i to najverovatnije Gigabytov, al dobro i mene nesto pretjerano i ne zanima OC, ali dali Sandy moze bolje, u smislu 7 GHz na 4 jezge, mislim da nemoze.

13 godina
vlado0550 kaže...
INCOGNITO99 kaže...
vlado0550 kaže...

Ovo je marketing i to najverovatnije Gigabytov, al dobro i mene nesto pretjerano i ne zanima OC, ali dali Sandy moze bolje, u smislu 7 GHz na 4 jezge, mislim da nemoze.

Pa ne može SB na 4 jezgre na 7GHz ali bome ne može ni IB, čak štoviše na istom hlađenju ima manji clock.

Komponente su precijenjene! :D
15 godina
neaktivan
Ivy bridge info

IB se bolje clocka jedino ako je hladjen tekucim dusikom na -196, na takvom hladjenju ide od 6.2-7.0GHz, dok SB se bolje clocka na normalnim zracnim i vodenim coolerima.

Google is your friend
Moj PC  
9 0 hvala 3
14 godina
protjeran

I 3770k vlasnici ima li neko da nije zadovoljan procesorom, iskreno???

HARDCORE EVGA - CORSAIR Fan
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.6.2012 10:11 (Vlada011).
15 godina
neaktivan
Ivy bridge info
Moj primjerak ivy bridga i5 3570k bi trebao doci ovih dana, pa kakvi su dojmovi o ovom procesoru, kako se overclocka i ima li ga tko?
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Evo s obzirom da mi ploča malo vdroopa, uzeo sam rezultate i zabilježio. Sve je na tvorničkim postavkama osim što je mijenjan Vcore offset i to je to. Temperature sam bilježio odoka, znači od sve 4 jezgre pa neki prosjek.

Pa evo, za ekipu koja je iskusnija sa Gigabyte pločama, jel puno dropa? LCC je isključen, sa njim ću se tek sad pozabaviti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.7.2012 20:19 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Tesko da ces znati pravi Vdroop bez multimetra, npr kod moje Gige pise na na Turbo LCC nivou u CPU-Z da san 1.284 dropa na 1.272 (4.6GHz), međutim kad sam vidio sa multimetrom drop je iznosio sa 1.284 na 1.280.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Tesko da ces znati pravi Vdroop bez multimetra, npr kod moje Gige pise na na Turbo LCC nivou u CPU-Z da san 1.284 dropa na 1.272 (4.6GHz), međutim kad sam vidio sa multimetrom drop je iznosio sa 1.284 na 1.280.

A razlika izmedu ta 2 napona je toliko niska da spada u toleranciju pogreske senzora.

clock2much
14 godina
neaktivan
mate960 kaže...
Leopard_st kaže...

A razlika izmedu ta 2 napona je toliko niska da spada u toleranciju pogreske senzora.

A dobro, ali ovo je cisto da se zna, na giga Z77X seriji, CPU-Z se uzima samo kao referenca, za pravi napon, multimetar i vozi.

Tacke za mjerenje napona su na finom mjestu i lahko pristupne.

14 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Znam da nema veze s temom, ispričavam se ako je bilo:

U ovom trenutku (novo ili polovno - svejedno) išao bih na:

4 SB
8 IB
Svi problemi čine se rješivima ako se ljudi ne svađaju.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...

Znam da nema veze s temom, ispričavam se ako je bilo:

U ovom trenutku (novo ili polovno - svejedno) išao bih na:

Ja sad isto kupujem i dilema mi je teska, nekako vise naginjem IB-u..

clock2much
13 godina
neaktivan

Da uzimam polovno i da želim uštedjeti, onda Sandy u kombinaciji s nekom P67 pločom, sve skupa se nađe za cca 1700kn. Za te novce teško da se dobije Ivy i dobra ploča za OC.

heilige
14 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Glasao sam za IB, ali ipak ako se polovno moze naci SB, onda ici na njega i Z68 plocu, P67-u fali svasta, doslovno gol chipset.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Može li mi netko reći dali se ovdje radi o grešci ili nešto drugo.
LINK1 LINK2 

EDIT: tj. o razlici? 

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 19:36 (dombak1608).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Ako može polovno sa garancijom - bez razmišljanja SB+z68 (još ako je gen3 ploča, odlično).

Ako se već ide na novo, onda IB+z77.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Greška, upload-ali su novu cijenu a staru nisu makli. To se brzo rješava. Ti kupi po manjoj i oni su ti dužni po njoj prodat.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 21:47 (strit).
14 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Jel ima tko informaciju kada će izaći nova revizija Ivyja?

Svi problemi čine se rješivima ako se ljudi ne svađaju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Penryn kaže...

Evo s obzirom da mi ploča malo vdroopa, uzeo sam rezultate i zabilježio. Sve je na tvorničkim postavkama osim što je mijenjan Vcore offset i to je to. Temperature sam bilježio odoka, znači od sve 4 jezgre pa neki prosjek.

Pa evo, za ekipu koja je iskusnija sa Gigabyte pločama, jel puno dropa? LCC je isključen, sa njim ću se tek sad pozabaviti.

Ta serija Giga ploca je losa, velik i VDROP i OVERVOLT.

clock2much
17 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Ta serija Giga ploca je losa, velik i VDROP i OVERVOLT.

Da, odmah sam je se riješio. Asus za nešto više love nudi puuno više.

13 godina
protjeran
Penryn kaže...

Da, odmah sam je se riješio. Asus za nešto više love nudi puuno više.

Pametno, i ja sam se oprzio sa 2500K na slicnoj ploci pa od nervoze prodao oboje.{#}

clock2much
13 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Jedno pitanje hoće li i5 3570K biti stabilan na 4.8GHz 24/7 i malo većim naponom od stock?

Kalko1212 ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
kalko1212 kaže...

Jedno pitanje hoće li i5 3570K biti stabilan na 4.8GHz 24/7 i malo većim naponom od stock?

Ne, budi sretan ako budes imao 4.5GHZ sa okej naponom i temperaturama, ti clockovi su cisti snovi na IB.

clock2much
17 godina
neaktivan
kalko1212 kaže...

Kako i Vegeta kaže, nemoguće. Očekuj oko 4,4GHz sa nekim pristojnim naponom. Ali opet ni to ti nije loše, jer je Ivy clock per clock brži od Sandy-ja oko 5%, znači tih 4,4GHz će ti biti kao 4,6GHz na jednom i5-2500K.

13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
kalko1212 kaže...

Ne, budi sretan ako budes imao 4.5GHZ sa okej naponom i temperaturama, ti clockovi su cisti snovi na IB.

Hmm ovdje je čovjek napravio 4.7GHz, rekli ste mu da ga može držati 24/7 na tom taktu. Mislim staviti Noctu NH-D14 pa ne znam da li to radi kakvu razliku.

Kalko1212 ingame
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice