Ivy bridge info

poruka: 530
|
čitano: 77.392
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Ivy bridge info

Baš takvima kao što si ti je najbolji izbor ivy brigde. Mnoge nove tehnologije jamče dugovječnost cijele konfiguracije. To što ti imaš 1600 MHz RAM nije nikakav problem jer ionako RAM je bagatela. Za godinu dvije možda napraviš upgrade grafe, RAM-a i sl... pa će ti  te "nebitne" stvari bit jako bitne.

Svesrdno ti preporučam ivy bridge. Uživaj!

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
13 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Ne kažem, pcie 3.0 bi mogla bit jako dobra stvar u budućnosti, kao i ram s velikim brojem mhz, no jednostavno imam fobiju od temperature na cpu, pa sam zato oprezan i volio bi vidjeti neke testove koji bi pokazali kako se ivy ponaša sa nekim takvim coolerom tipa zalman ili hyper 212 evo. Ako temp ne idu vrtoglavo u nebo na stocku, pa niti na nekom clocku od 4.3, što možda napravim za godinu dvije, uzeo bi ga svakako. Trebao bih novu konfu uzimati za tjedan dana, možda i ranije, samo da se riješim dvoumice :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ivy je hladniji od sandy-a te također bi trebao manje trošit naravno dok ne pretjeraš sa overklokom. Zalman i hyper bi ga uredno držali do 4.5 GHz 24/7 ali ne puno više.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2012 18:37 (strit).
16 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Nije hladniji ni na stock taktu a na OC taktovima je puno topliji, preko 10c cesto i puno vise. Bez vodenog nema iznad 4.6ghz ili sl. ovisno o primjerku. Cak i vodena hladnje imaju problem drzat OB ispod 80c i to na nekim taktovima na kojima SB radi sa osrednjim zarcnim hladnjakom be problema.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2012 20:21 (Dim).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ivy bridge info

iznad 4.5 ga ni nema potrebe OC-at. na toj frekvenciji drži bilo koji cf/sli setup bez problema. i ako netko uzima i7 3770k i misli ga jače OC-at naravno da će uzet neko jače hlađenje, tipa noctua d14 ili corsair h100...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ivy bridge info

3770k vec na 1.24 do 1.26 jede DH14 za dorucak i prelazi 80c. Na 4.7 vec prelazi 80 c na dobrim vodenim hladenjima. 

Polovni 2600k je "way to go" a ovo je bacanje novaca. Lijepo je imat novo i ono 22nm i te fore ali u prksi ce bit puno zadovoljniji sa SBom. Da ne spominjem da su z77 skuplje od 768 pogotovo p67 i da SB prica moze bit doslovno duplo jeftinija ak se kupje polovno a izgubit ce se mozda 3% perf.  Toliko od mene..

Da nebi misli da drobim bez veze evo 1.23 i VenomusX sa 1900rpm

http://www.pohrani.com/f/3K/DL/1WKbTvnp/46.jpg

Sa tom temp imam 2600k na 5ghz bez problema..

Kaj je najbolje ni nema razlike izmedu SBa i IB u normalnom radu. Isti drek i nebi nasao razliku da je povecalom trazim osim mozda quick synca koji je i na SB vec dovoljno brz..

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.5.2012 21:23 (Dim).
Moj PC  
6 1 hvala 0
14 godina
simpa256 kaže...

Ne kažem, pcie 3.0 bi mogla bit jako dobra stvar u budućnosti, kao i ram s velikim brojem mhz, no jednostavno imam fobiju od temperature na cpu, pa sam zato oprezan i volio bi vidjeti neke testove koji bi pokazali kako se ivy ponaša sa nekim takvim coolerom tipa zalman ili hyper 212 evo. Ako temp ne idu vrtoglavo u nebo na stocku, pa niti na nekom clocku od 4.3, što možda napravim za godinu dvije, uzeo bi ga svakako. Trebao bih novu konfu uzimati za tjedan dana, možda i ranije, samo da se riješim dvoumice :)

Držat će  ga ti cooleri kao kap vode na dlanu dok nekreneš clockat sa dizanjem napona. Do 4.4.4.5 Ghz ide sa stock ili mrvu više napona. Nakon toga kad kreneš dizat takt i napon, nemože ga ohladit ništa osim extremnih sustava. Ako ćeš laganini clockat, onda se nemaš šta bojat Ivy-a.

13 godina

Evo jos jedan dokaz da je pasta izmedju heatspreadera i same jezgre Ivy Bridga kriva za visoke temperature:

http://legitreviews.com/news/13114/

17 godina
filterini kaže...

Evo jos jedan dokaz da je pasta izmedju heatspreadera i same jezgre Ivy Bridga kriva za visoke temperature:

Ma jok to su gluposti fučkaj ga,{#} nema pasta s time veze pa nije Intel glup ko stup da s običnom pastom zezne stvar.Pa oni su to testirali u Intelu, kaj misliš da nisu isprobali onaj metalni spoj ili Lem recimo i ovu pastu pa došli do zaključka da je isti rezultat i zato su stavili pastu jer je jeftinija.{#}

Nikakva pasta ili neki drugi spoj, nema veze s tim kaj se grije Ivy Bridge ko blesav ako ga ideš jače klokat to je problem arhitekture na 22nm i gotovo.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
neaktivan
Ivy bridge info
Tesko je povjerovati da je Intel sebi dopustio nesto tako, mada sve je danas moguce...

http://www.bug.hr/vijesti/losija-pasta-ivy-bridgeu/115950.aspx
Moj PC  
2 1 hvala 1
13 godina
rambox kaže...
filterini kaže...

Ma jok to su gluposti fučkaj ga,{#} nema pasta s time veze pa nije Intel glup ko stup da s običnom pastom zezne stvar.Pa oni su to testirali u Intelu, kaj misliš da nisu isprobali onaj metalni spoj ili Lem recimo i ovu pastu pa došli do zaključka da je isti rezultat i zato su stavili pastu jer je jeftinija.{#}

Nikakva pasta ili neki drugi spoj, nema veze s tim kaj se grije Ivy Bridge ko blesav ako ga ideš jače klokat to je problem arhitekture na 22nm i gotovo.{#}

Vidjet cemo, bit ce jos testova na netu, ali ova recenica mi je znakovita: "The only reason for this action that comes to mind is to keep Ivy Bridge from cannibalizing Sandy Bridge E sales. "

17 godina
Ivy bridge info

Pa sandy bridge E ima jednu jedinu opipljivu prednost (zaboravimo 4 kanalnu memoriju, nitko to ne registrira u radu, osim onaj tko koristi 32GB rama)
a to ja 6 jezgri. Naravno, 4 core model i7-3820 za sb-e platformu bez sumnje je u opasnosti od "kanibalizacije". No Intel nebi trebao imati problema

distancirati svoju e- lniju. Samo nek pomaknu broj jezgri - otključaju 6 jezgrene u 8 i zaborave ove 4 jezgrene (tipa i7-3820). Priče da bi tdp od 8 jezgri

imao prevelilk tdp su bajka - samo spuste stock takt i napone i bok. Onima koji trebaju 4+jezgri i tako je vrijednija jezgra više nego koji megahertz više. 
Naravno, nisu ludi, čemu da dižu ljestvicu, kad za iste pare prodaju slabije. 

SVe ove Intelove "failove"  (u to ubrajam i odgađanje IB-e linije za godinu dana) valja zahvaliti failu Bulldozera od AMD-a. Eto Intel je sad
gentleman pa čeka kolege da ih sustignu, da ne hoda sam bespućima mooreovih zakona.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 0:05 (overhaul).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Pa sandy bridge E ima jednu jedinu opipljivu prednost (zaboravimo 4 kanalnu memoriju, nitko to ne registrira u radu, osim onaj tko koristi 32GB rama)
a to ja 6 jezgri. Naravno, 4 core model i7-3820 za sb-e platformu bez sumnje je u opasnosti od "kanibalizacije". No Intel nebi trebao imati problema

distancirati svoju e- lniju. Samo nek pomaknu broj jezgri - otključaju 6 jezgrene u 8 i zaborave ove 4 jezgrene (tipa i7-3820). Priče da bi tdp od 8 jezgri

imao prevelilk tdp su bajka - samo spuste stock takt i napone i bok. Onima koji trebaju 4+jezgri i tako je vrijednija jezgra više nego koji megahertz više. 
Naravno, nisu ludi, čemu da dižu ljestvicu, kad za iste pare prodaju slabije. 

SVe ove Intelove "failove"  (u to ubrajam i odgađanje IB-e linije za godinu dana) valja zahvaliti failu Bulldozera od AMD-a. Eto Intel je sad
gentleman pa čeka kolege da ih sustignu, da ne hoda sam bespućima mooreovih zakona.

Gle, sa svih osam jezgara, clock bi morao da ide na nekih 2.4 GHz, sto je premalo za nasu upotrebu, jer ce procesor da zestoko onda kaska u aplikacijama koje koriste manje jezgara, a da ne govorim da bi sa sest jezgara na 3.5 Ghz bio brzi od toga sa osam na 2.4 GHz.

15 godina
Ivy bridge info

Ljudi niš se ne brinite, imat ćemo priliku za Božić kupit 8 jezgreni extreme edition koji će radit stabilno do 4.5 na zraku. I hope!{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
strit kaže...

Ljudi niš se ne brinite, imat ćemo priliku za Božić kupit 8 jezgreni extreme edition koji će radit stabilno do 4.5 na zraku. I hope!{#}

Yup, ako stignemo do 18nm do tada.

14 godina
protjeran

Ja sam u istoj nedoumici 2700k ili 3770k plocu odmah uzimam cim pocne prodaja koja polako smara vise odugovlacenje. 

Kako bre hladniji Ivy dok se ne pretera sa klokom pa topliji je od Extrema.

O kom CPU pricas za bozic sa 8 jezgra. O AMD, xexexe pa oni su priznali da nisu konkurencija naredne 3 god Intelu.

Na njih treba zaboraviti dok ne budu imali konkurentnu memoriju i dok SSD ne bude postizao brzine kao na Intelu i dok NVIDIA najace grafike ne budu radile 100% isto kao na Intel CPU.

Dotle o njima ne treba misliti uopste.

Gde se okrenes AMD slabiji nije to samo igranje.

Kada SSD bude postizao brzine 500 i kada memorija bude 2200-2400 pa i preko i kada bude sl snage kao Intel onda uporediti cene pa videti.

A ne SSD koji god da se stavi radi kao II klase slabiji. 

- CORSAIR -Obsidian-DominatorGT-AirFlowPro-HydroSeries-AXSeries-ForceGT-Survivor - EVGA -Classified-FTW
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 20:15 (Vlada011).
15 godina
Leopard_st kaže...

Yup, ako stignemo do 18nm do tada.

Ma na predivnih 22nm, a grijat će se slično ko i Ivy.{#}

14 godina
protjeran

A ovo za pastu ja i dalje ne verujem ali posle svega treba duboko ispitati mada ce Intel to da zataska sve, ako je tako to bi trebao da bude masovni bojkot Z77 Ivy Bridge arhitekture. 

Tako nesto mi ne ide u glavu uopste da su mogli da urade, pa nisu tolike razlike u pastama da je 3C, ma da je 5 ali 15C to je uzas. Da to upropasti sudbinu jednog divnog CPUa koji je trebao da donese poboljsanje.

- CORSAIR -Obsidian-DominatorGT-AirFlowPro-HydroSeries-AXSeries-ForceGT-Survivor - EVGA -Classified-FTW
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 20:20 (Vlada011).
17 godina
Leopard_st kaže...

Gle, sa svih osam jezgara, clock bi morao da ide na nekih 2.4 GHz, sto je premalo za nasu upotrebu, jer ce procesor da zestoko onda kaska u aplikacijama koje koriste manje jezgara, a da ne govorim da bi sa sest jezgara na 3.5 Ghz bio brzi od toga sa osam na 2.4 GHz.

Ne, čitao sam da u isti TDP ulaze sa 3GHZ, sa 2,5 im je TDP samo 95W. 3GHz je imho ok stock clock, posebno jer su to spominjali za SB-e,

koji treba više napone, a sa D-steppingom su trebali imati u tdp-u i 3.3GHz na sb-e. Dakle IB-E bi trebao ok raditi sa 8 jezgri na 3GHz stockom, a ponavljam, oni koji koriste

multithradane aplikacije daleko više cijene više jezgri nego clock. Gamerskoj populaciji je i tako vrh potreba neki otključani i5 koji onda mogu clockati do mile volje.

13 godina
protjeran
bik kaže...

uzmi 2700K, fantazija od proca, hladan a +5Ghz ide kao iz šale

Odlican proc i super isplativ dok je ovakvo stanje sa IB, samo ima caka, ne ide bas 5GHZ svaki, pogotovo ne za 24/7.Jurky ima vraski primjerak pa je na X51 24/7.

clock2much
13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Držat će  ga ti cooleri kao kap vode na dlanu dok nekreneš clockat sa dizanjem napona. Do 4.4.4.5 Ghz ide sa stock ili mrvu više napona. Nakon toga kad kreneš dizat takt i napon, nemože ga ohladit ništa osim extremnih sustava. Ako ćeš laganini clockat, onda se nemaš šta bojat Ivy-a.

Ivy na 4.5GHZ ide sa fino podebljanim naponom i temperaturama tako da nista od tih 200HRK zracnih coolera, nije toliko dobar clocker.Ako stignes na 4GHZ bez dizanja napona mozes biti sretan sa Ivyem.Ukratko SB je i dalje bolja opcija, 2500K i Thermax II way to go sa solidnom plocom tipa Z68 EX3 GEN3 ili P8P67 B3, imas sigurnih 4.5-5GHZ 24/7 :)

clock2much
14 godina

Koliko sam ja čitao, većina ide na 4.2 ili 4.3Ghz sa stock naponom, onda sa malim pomacima idu na oko 4.5Ghz. Onda nakon toga treba dizat više napon i temperature postaju neukrotive. Gotovo pa ista stvar kao i kod bagera.

17 godina
Vegeta kaže...

Ivy na 4.5GHZ ide sa fino podebljanim naponom i temperaturama tako da nista od tih 200HRK zracnih coolera, nije toliko dobar clocker.Ako stignes na 4GHZ bez dizanja napona mozes biti sretan sa Ivyem.Ukratko SB je i dalje bolja opcija, 2500K i Thermax II way to go sa solidnom plocom tipa Z68 EX3 GEN3 ili P8P67 B3, imas sigurnih 4.5-5GHZ 24/7 :)

Odakle ti sad to? Na 4,2-4,4 ljudima radi pri stock 1.128V
i što vi to radite da vam je nužda 5GHz?
Koliko ja vidim, ovdje je stari i7 920 dovoljan za razliku +/-10%fps max. u igrama.

Benčmarke? To su već izvozili svi IT sajtovi na netu, mislite da ćete vi dobiti išta
drugačije i vrijednije prepričavanja pustolovine za unuke?

btw. evo već prvih Ivy bridge žrtava "A je to" majstora. Tko zna, možda nam se opet vrate
ako ovi pokušaju zalijepiti i smuljati garanciju, one zloglasne garancije od 2 dana koje su davali

za gole AthloneXP.

17 godina
overhaul kaže...
Vegeta kaže...

Odakle ti sad to? Na 4,2-4,4 ljudima radi pri stock 1.128V
i što vi to radite da vam je nužda 5GHz?
Koliko ja vidim, ovdje je stari i7 920 dovoljan za razliku +/-10%fps max. u igrama.

Benčmarke? To su već izvozili svi IT sajtovi na netu, mislite da ćete vi dobiti išta
drugačije i vrijednije prepričavanja pustolovine za unuke?

btw. evo već prvih Ivy bridge žrtava "A je to" majstora. Tko zna, možda nam se opet vrate
ako ovi pokušaju zalijepiti i smuljati garanciju, one zloglasne garancije od 2 dana koje su davali

za gole AthloneXP.

Ko prvo to je nož za ribičiju, s kojim si narežeš luk i špek kad to zatreba i kad ogladniš fučkaj ga a ne s tim otvarat ovak nekaj.{#} Uglavnom glupost kaj drugo jel, ljudima je dosadno imaju viška love i onda idu ovak nekaj radit a zbog čega zapravo kad je sve jasno odavno.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina
rambox kaže...

Ko prvo to je nož za ribičiju, s kojim si narežeš luk i špek kad to zatreba i kad ogladniš fučkaj ga a ne s tim otvarat ovak nekaj.{#} Uglavnom glupost kaj drugo jel, ljudima je dosadno imaju viška love i onda idu ovak nekaj radit a zbog čega zapravo kad je sve jasno odavno.{#}{#}

Ma lik nije normalan, nebi mu dao da guli krumpir.
Mlati čekićem po nožu... il trola već strganim procesorom ili je idiot.
Pa išao je postat bez ihs-a i kulera, baca i siluje proc u ploču

kojoj isto predviđam strgane pinove... kao što kaže čovjek na forumu tamo,
čim je čuo glazbu i čekičanje, znao je kakav fail slijedi.

14 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Ma lik nije normalan, nebi mu dao da guli krumpir.
Mlati čekićem po nožu... il trola već strganim procesorom ili je idiot.
Pa išao je postat bez ihs-a i kulera, baca i siluje proc u ploču

kojoj isto predviđam strgane pinove... kao što kaže čovjek na forumu tamo,
čim je čuo glazbu i čekičanje, znao je kakav fail slijedi.

{#}

AMD Phenom II x 6 1090T
16 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Evo jos jedan interesantan test 3770k sa MX-4 pastom ako je nekom promaklo. + video

0 0 hvala 4
17 godina
Ivy bridge info

Testirao sam 3770K doma jučer i moram reći da situacija nije baš toliko loša kao što se čini čitajući informacije po netu, još ću se malo poigrat s njim ali u principu sam dobio 4.4GHz 1.17V i 4.5GHz 1.21V koristeći sat vremena occt i temp na 4.5 ne prelazi preko 70°C, mislim da je 69°C najtoplija jezgra, napravio sam nešto i screenshota ali sam trenutno na poslu pa evo bar validacija, maksimalni boot u winse 4900MHz, kad se sjetim da sam sa 2700K mogao sve što sam htio na 5500MHz dođe mi muka od Ivy-a ali ajde nije baš takvo sranje kao što sam mislio

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2370567

clock2much
Moj PC  
3 0 hvala 6
13 godina
neaktivan
Ivy bridge info

eto nis dok to majstor cele doma ne istestira kako spada!{#}

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Gledam taj 3570k otkad je izaso i bode me u oci taj TIM, heat, recenzije + moje matx kuciste i sve mi vise lici da cu ipak uzet stariji 2500k jer bojim se da intel nece nikakve revizije radit vec nakrkat nesto novo van iz tvornice da malo smiri sav taj hype..

moje 2 lipe!!

dok cekam neka iznenadenja i novosti OVI su poprilicno zabavni za ubit vrijeme.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice