Intel Xeon soc. 771 na soc. 775

poruka: 704
|
čitano: 161.769
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Intel Xeon soc. 771 na soc. 775
phoenix2003 kaže...
Checola kaže...

e5472, je dobio nasljednika x5460, nadao sam se lakšem OC-u na 4 Ghz, međutim za sada ga stabilno uspjevam dobiti samo na 3.52, treba se još igrati....

Za taj pothvat trebaš DDR3 1600.

zašto, ako je e8500 sa istim množiteljem i istim ramom (DDR2 na 842 Mhz) uredno radio na 4 ghz?

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2014 14:33 (Checola).
15 godina

Zato što E8500 ima dvije jezgre a Xeon ima četiri. Pokušaj Xeonu isključiti dvije jezgre (ako takvo podešavanje dopušta matična ploča) pa ćeš ga potjerati na 4 GHz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

nebih se složio, prije toga sam uredno tjerao xeon e5472 (isto 4 jezgre) na istom setupu sa 420 MHz FSB-om, jedina razlika između ta 2 je u množitelju, nazivnom fsb taktu i TDP-u, tako da sumnjam da ima veze sa brojem jezgri

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pokušaj isključiti jezgre. Ipak, velika je razlika između 80 W i 120 W TDP.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

mislim da sam dobio malo ubijen proc, budući da sa minimalnim množiteljem (6), ne mogu dobiti stabilan fsb od barem 400 MHz

btw. malo su popravljene temperature http://www.pohrani.com/?3y/Xi/1Duesqne/1/untitled.jpg

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2014 15:10 (Checola).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kad je već tako, ne košta te ništa uraditi lapping. Dobićeš sigurno više od 6 stepeni Celsius-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

pa 50 stupnjeva pri blažem OC-u (10%+) u full opterećenju je po meni jako dobro, lapat ga planiram, ali ne tako skoro, ne da mi se sve raskapat {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav!

Imam gigabyte ga-p35-ds3r matičnu sa 775 socketom i pronašao sam intel xeon e5440 sa adapterom za 775 socket i specifikacije su identične core 2 quad q9550 te piše da se može koristiti kao isti. Mene zanima bi li meni na mojoj MOBO radio taj intel xeon iako nije naveden na cpu support list na službenoj stranici od matične?

Unaprijed hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

imaš tu neke isprobane kombinacije, kako mi se čini prima procesore do 130w TDP-a tako da sa eom nebi trebalo biti problema

http://www.delidded.com/lga-771-to-775-adapter/3/#gigabyte

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2014 22:10 (Checola).
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Gledam sada ovaj link koji ste mi dali i za moju matičnu ne piše da podržava e5440 model. p35-ds3l verzija podržava.

13 godina

Gigabyte P35-DS3RP35 / ICH9R1333≥ 135Q9650, QX9770AllWorked: E5420, E5405 (2ghz quad)

to ssu koji su ljudi isprobali ali desno kaže all, znači svi do 135 tdp-a i do 1333 mhz fsb-a

Moj PC  
2 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Hvala vam puno, uštedjeli ste mi novce. :)

14 godina
neaktivan

Ukratko,imam pitanje,pa ako netko ima odgovor,bio bih zahvalan.

Imam matičnu ploču MSI P35 Platinum i po svim parametrima podržava procesor Intel Xeon 5470.

Pošto već imam učitan zadnji bios od strane proizvođača (AMI Bios),zanima me što konkretno moram sada učiniti da bi se mogao prepoznati navedeni procesor.

Pokušao sam na način kako je objašnjeno na početku diskusije na ovu temu,ali nisam uspio.Mislim da mi postupak nije bio dobar.

Molio bih malu pomoć na ovu temu!

0 0 hvala 0
13 godina

skinuti zadnju verziju biosa, ubaciti mikrokodove prema uputi na prvoj stanici, te flashati taj moddani bios...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kao što sam rekao,imam matičnu ploču MSI P35 Platinum (AMI Bios)

Skinem zadnji bios sa stranice proizvođača,raspakiram ga i prikaže se folder 7345v19.

Unutar foldera nalazi se:

7345v1x - tekst document

A7345IMS.109 - 109 file

Afud408.exe - exe file

Nigdje ni bin.file niti ROM.file

U ovom slučaju ne znam kako dalje!

0 0 hvala 0
13 godina

imao sam sličan problem, riješio sam ga tako da se ne sjećam točno kojim toolom, ali uglavnom napravio backup biosa iz windowsa u .rom file, pa u njega ubacio micro kodove i flashao ga....

edit: mislim da je bio Universal BIOS Backup ToolKit 2.0 ali ne drži me za riječ

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 21:10 (Checola).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Imam matičnu P43-C51, flashao sam novi bios sa mikrokodovima i više se komp ne pali, zavrti na sekundu ventilatore i stane. Kod flashanja se sve činilo ok, restartao komp i ništa. Šta sad, matičnu u smeće? Ili?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BuffaloSoldier kaže...

Imam matičnu P43-C51, flashao sam novi bios sa mikrokodovima i više se komp ne pali, zavrti na sekundu ventilatore i stane. Kod flashanja se sve činilo ok, restartao komp i ništa. Šta sad, matičnu u smeće? Ili?

Nadam se da razumijes engleski....

smorizio:

"the windows cmos bios updater bricked your motherboard. you have a few option..one send the mb back for replacement...contact msi for a new cmos bios chip and pull the old one and replace it. the last is a 50/50 chance that it might work. put the mb driver cd in the cd-rom drive and on a usb stick put the newest unzip bios file and put the usb stick in a usb 2.0 port in the back. turn the pc on if the bios still working it might take 10 min it might be able to recover itself. find out the bios chip that was uses (award) or another each bios chip vendor has a way to force a bios flash if the mb is alive."

Preuzeto sa: http://www.tomshardware.co.uk

Ukoliko neznas engleski budem preveo, ali trenutno nemam vremena.

LP

10 godina
neaktivan
Vesh kaže...

Nadam se da razumijes engleski....

smorizio:

"the windows cmos bios updater bricked your motherboard. you have a few option..one send the mb back for replacement...contact msi for a new cmos bios chip and pull the old one and replace it. the last is a 50/50 chance that it might work. put the mb driver cd in the cd-rom drive and on a usb stick put the newest unzip bios file and put the usb stick in a usb 2.0 port in the back. turn the pc on if the bios still working it might take 10 min it might be able to recover itself. find out the bios chip that was uses (award) or another each bios chip vendor has a way to force a bios flash if the mb is alive."

Preuzeto sa: http://www.tomshardware.co.uk

Ukoliko neznas engleski budem preveo, ali trenutno nemam vremena.

LP

Hvala na odgovoru. Ovu zadnju opciju bi rado probao ali je problem što se komp niti ne želi upaliti pa ne kužim kako bi to uspio. Izgleda da se kanta za smeće smiješi :)

14 godina
neaktivan

Je gnjavaža ali ja bih prošao sistem eliminacije (psu,cpu,matićna memorija i grafika) prije nego se odlućiš za kantu, za nju nikad nije kasno.Nažalost,volio bih da sam u krivu,no kao i vi bojim se da je  nešto je kod modanja i flash-a biosa krenulo loše.Provjerio bih još adapter na procesoru i one plastične "zube" na soketu jesu izrezani do dna te jesu li kontakti iskrivljeni (koristiti povećalo).

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2014 16:37 (stipara).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
stipara kaže...

Je gnjavaža ali ja bih prošao sistem eliminacije (psu,cpu,matićna memorija i grafika) prije nego se odlućiš za kantu, za nju nikad nije kasno.Nažalost,volio bih da sam u krivu,no kao i vi bojim se da je  nešto je kod modanja i flash-a biosa krenulo loše.Provjerio bih još adapter na procesoru i one plastične "zube" na soketu jesu izrezani do dna te jesu li kontakti iskrivljeni (koristiti povećalo).

Nije htio raditi niti sa starim procesorom. Imaju li veze mikrokodovi to što ne radi sa starim procesorom? Probat ću i napajanje drugo.

14 godina
neaktivan

Na žalost ako ne radi sa starim procesorom uz taj modani bios onda mi se čini da je problem u flash-u starog biosa.Neki drugi prijedlog osim onog koji vam je dao kolega  par postova ranije nemam.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2014 18:27 (stipara).

0 0 hvala 0
12 godina

Moja maticna ima AWARD bios?

Gas do daske,a kad maknem dasku onda još gasa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
macgyver 53 kaže...

Moja maticna ima AWARD bios?

Da, Award BIOS

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.12.2014 20:10 (Vesh).
12 godina

Evo tek sam sad skuzio da gore na vrhu pise Award Software sad mi nist nije jasno haha

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
macgyver 53 kaže...

Evo tek sam sad skuzio da gore na vrhu pise Award Software sad mi nist nije jasno haha

Ta maticna ima dual bios sto ti tu nije jasno?

12 godina

Da ali kolega kaze da imam ami bios a sad kad sam ga otvorio pise gore u desnom kutu award software. Evo moje slike ona iznad je s neta. Btw i moja maticna ima dual bios iako dolje nepise.

EDIT: Evo vidim da Gigabyte-ovoj stranici pise da ima Award bios. LP!

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.12.2014 16:22 (macgyver 53).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja se ispricavam na krivoj informaciji.

Da, radi se o Award bios-u.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.12.2014 20:14 (Vesh).
13 godina
macgyver 53 kaže...

Da ali kolega kaze da imam ami bios a sad kad sam ga otvorio pise gore u desnom kutu award software. Evo moje slike ona iznad je s neta. Btw i moja maticna ima dual bios iako dolje nepise.

EDIT: Evo vidim da Gigabyte-ovoj stranici pise da ima Award bios. LP!

Imas award bios, ami ima sivu pozadinu. I pise ti gore a i na stranici od tvoje maticne da je award bios...

10 godina
neaktivan

Pozdrav!

Namjeravam nabavit novi procesor (core 2 quad q9550 jer q9650 baš i ne mogu naći u Hrvatskoj) ili Intel Xeon e5440 koji je zapravo isti kao q9550 samo što ima adapter i duplo je jeftiniji. Sada, strah me je da nije bezveze duplo jeftiniji i mislim da je to zbog adaptera koji se može pokvariti ili ima nešto drugo? Zahvalan sam na svim prijedlozima!

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice