Intel procesor pomoc

poruka: 25
|
čitano: 3.956
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Intel procesor pomoc

Pozz imao sam procesor 1.6, stavio sam maloprije 3.4, u pitanju je intel. Kad sam upalio komp pisalo mi je da je prepoznao novi hardware i da stisnem f1 da udje u setup, ili f2 da contineu normal... Ja sam stisnuo f1 usao je u bios i tu nisam znao sta da radim i izasao sam.

Koristim windows 7 i kad mi se upalio skroz komp pisalo mi je dole u notifikacijama da je nasao novi hardware i da su driveri instalirani i ready to use. Morao sam restartovat kompjuter.

Usao je normalno i trazio mi je da uradim ono rate computer. Ja sam sretan da vidim kako ce radit ocekujem bar za malo popravak ocjene kod procesora. Bilo je 3.6 index a kada sam uradio ponovo sa ovim procesorom sad je 3.2

Jos sam jednom radio sada je ocjena 2.9.

Moze li mi neko molim Vas kazati u cemu je problem, gdje sam pogrijsio, ne ide mi u glavu stavio sam duplo bolji procesor i skroz mi manja ocjena, jos mi se i graficka smanjila sa 6.4 na 6.2? 

Hvala puno

0 0 hvala 0
15 godina
Intel procesor pomoc

Vrati stari procesor i flešaj matičnu ploču na zadnji BIOS. Bilo bi poželjno da navedeš tačno ime matične ploče i tvojih procesora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Intel procesor pomoc

http://www.asus.com/za/Motherboards/P5KPLAM_SE

evo maticne

a procesor koji sam tek stavio je intel celeron 3.2 1 core

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Intel procesor pomoc

.. taj CPU je možda slabiji od starog, MHz su najmanje važni. Podatci? Pročitaj oznake CPUa, google-ark i tad ćeš nešto znati.

- kod svake izmjene, potrebno je ući u BIOS (podesiti ili učitati fact.def.) i snimiti (ne samo izaći). Ovsino o OSu, neki se ne mogu bootati ako CPU nema req.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

E ja nisam snimio prvi put kad sam usao u bios, isao sam discard changes. jel mogu kako vratiti to? citam malo po googlu postoji nacin da flashujem bios, ali nemam usb ovdje svasta mi se zakomplikovalo sad

14 godina
Intel procesor pomoc

Koji si prvo procesor imao?

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Intel procesor pomoc

Koja slučajnost! Neki dan sam jednom prijatelju ugradio novi RAM i CPU Core2Duo E8400. Ploča podržava i quad procesore tako da kompatibilnost najvjerovatnije nije uzrok. Flash BIOS-a je veoma jednostavno učiniti. Skini Asus update utility ( http://support.asus.com.tw/technicaldocuments/technicaldocuments_content.aspx?SLanguage=en-us&NO=714 ) i zadnji bios za tvoju ploču ( http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&m=P5KPL-AM+SE&os=17 ). U utility-ju izaberi opciju "update BIOS from file" i pokreni program. Ostalo odradi automatski. Zatim restart pa uđi u BIOS i podesi ga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Koja slučajnost! Neki dan sam jednom prijatelju ugradio novi RAM i CPU Core2Duo E8400. Ploča podržava i quad procesore tako da kompatibilnost najvjerovatnije nije uzrok. Flash BIOS-a je veoma jednostavno učiniti. Skini Asus update utility ( http://support.asus.com.tw/technicaldocuments/technicaldocuments_content.aspx?SLanguage=en-us&NO=714 ) i zadnji bios za tvoju ploču ( http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&m=P5KPL-AM+SE&os=17 ). U utility-ju izaberi opciju "update BIOS from file" i pokreni program. Ostalo odradi automatski. Zatim restart pa uđi u BIOS i podesi ga.

Znaci ne treba mi nikakav usb i da bootam sa toga u bios? I mozes li molim te pojasniti zadnju recenicu svoju, udji u bios i podesi ga, sta da podesim? Laik sam. Hvala mnogo mnogo

13 godina
neaktivan

Da se nadovezem, kad sam usao na ovaj tvoj prvi link i izabrao svoj operativni sistem, pojavila su mi se 113 files, koji da skinem?

13 godina
neaktivan

I koji god utlity skinem pise da nije kompaktibilan sa mojim windowsom i kaze da provjerime jel mi treba 32 bitni ili 64. Kod mene je 64, i skidam za taj, probao sam i za 32 i xp da samo probam ali opet se ista greska javlja. Znaci ne mogu da skinem asus utility da updejtujem bios.

Ako moze neko da mi preko teamviewera udje da rijesimo to?

15 godina
Intel procesor pomoc

Ako se baš ne razumiješ u ovo najbolje plati frendu, koji se razumije u ovo, piće i neka ti usput objasni kako se to radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Skino sam utiliti i uradio onako kako sve pise, browsao sa dekstopa flash je uradio i reboot ali opet nista, ni youtube mi ne moze ici normalno. Ocjena procesora je 2.9. Presporo. Samo me sad interesuje dal ce biti sve ok ako dignem sistem? Samo jos to. Hvala

15 godina
Anderson8 kaže...

Skino sam utiliti i uradio onako kako sve pise, browsao sa dekstopa flash je uradio i reboot ali opet nista, ni youtube mi ne moze ici normalno. Ocjena procesora je 2.9. Presporo. Samo me sad interesuje dal ce biti sve ok ako dignem sistem? Samo jos to. Hvala

Misliš na to da napraviš novu instalaciju OS-a? Uđi u BIOS i provjeri šta piše o procesoru i memoriji. Dakle provjeri na kojoj frekvenciji je podešen da radi procesor a na kojoj memorija? Napiši tačno ime procesora. Skini CPU Z i napravi screenshot pa ga postavi da vidimo (ovako kao na slikama).

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.1.2014 21:53 (phoenix2003).
13 godina
neaktivan

Mislim na to da ponovo dignem sistem windows7 ili da se vratim na xp. Evo i slika

13 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.1.2014 22:16 (Anderson8).
12 godina
Intel procesor pomoc

A ja mislim da proc nije potpuno zdrav

nicky.sl
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

A ja mislim da proc nije potpuno zdrav

Ono dole brzina procesora se samo mjenja iz sekunde u sekund.

15 godina
Intel procesor pomoc

Kratko rečeno: Procesor je slab! Prvo radi se o Celeron procesoru kojem su gigaherci nevažni jer jednostavno ne valja! Drugo : Opet procesor kojem sabirnica radi na 533 MHz što je automatski smanjilo brzinu memorije na jadnih 266 MHz sa latencijama 6....{#}!

Tvoja ploča podržava mnogo bolje procesore. Reinstalacijom OS-a nećeš postići ništa, možeš samo kupiti novi(ji) procesor. Prije nekoliko dana sam na e-bay kupio Core2Duo E8400 za samo 26$ i ugradio sam ga u takvu istu ploču.  

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Znaci moj 1.6 procesor je bio duplo bolji od ovog 3.2? Igrao sam sve novije igre a da ne pricam o performasi na internetu, yt i tako to. Sad ne mogu pustiti pjesmu obicnu da mi pjeva. Ukratko, kako cu vratiti, odoh sad vratiti svoj stari procesor i kako cu vratiti stare postavke? Upravo sam uradio flash preko usb-a, vidio sam to na youtube. Ali opet isto, chrome mi otvara po 5 minuta.

Hvala ti na strpljenju

15 godina
Intel procesor pomoc

Nemoj da te struja ubije!{#} Samo ubaci nazad stari procesor, malo termopaste na njegovu sredinu, u BIOS-u uključi AHCI i isključi C1E. Ostalo može na default.....

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ok! Hvala! Znaci nista bez dual core procesora. A tako sam se radovao danas ovome :(

13 godina
neaktivan

Samo jos nesto... dal je moguce da mi ovo sve ne radi jer nisam stavio termalnu pastu?

12 godina
Anderson8 kaže...

Samo jos nesto... dal je moguce da mi ovo sve ne radi jer nisam stavio termalnu pastu?

E ovakvu izjavu stvarno nisan ocekiva {#}

nicky.sl
14 godina
Anderson8 kaže...

Bude radilo-ali ocekuj visoke temp-pod visoke govorim 90C od 100C

Strm
14 godina
Anderson8 kaže...

nisam stavio termalnu pastu?

{#} , već su kolege naglasili da treba stavit termalnu pastu, količina zrna riže na sredinu procesora.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2014 15:25 (Valentin17).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice