Intel Kaby Lake

poruka: 638
|
čitano: 108.733
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Intel Kaby Lake
3n3m1 kaže...
Ti kabylake se koliko vidim nešto i bolje OC,skoro na svakom rewiewu ih ljudi redom OC stabilno na 5.0Ghz,ipak šteta da tako skupi procesori nisu zalemljeni ali tu ostaje dobri stari Delid kao najbolja kombinacija več vidim ekipu sa delidanim 7700K,skupom tečnom pastom i 240mm vodenim kako čušaju preko 5 Ghz.

pa pogledaj i starije recenzije i5 i i7 K modela, sve od reda zlatni primjerci, tekstovi pisanja skoro pa identicni, ljepo se overkloka na zraku s 1.3v, prime95 bez beda...lol

stvarnost je drugacija:

lp!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
3n3m1 kaže...
Ti kabylake se koliko vidim nešto i bolje OC,skoro na svakom rewiewu ih ljudi redom OC stabilno na 5.0Ghz,ipak šteta da tako skupi procesori nisu zalemljeni ali tu ostaje dobri stari Delid kao najbolja kombinacija več vidim ekipu sa delidanim 7700K,skupom tečnom pastom i 240mm vodenim kako čušaju preko 5 Ghz.

A čuj tak to bude je, kad "Intel štedi" ipak je majoneza bolja za provođenje topline i nema frke.

Inače je delidavanje vrlo lako posao, i to može napravit baš svaki kupac nekog i7 procesora.Delidavanje je onako, pa kao zamjenit žarulju na lusteru to je čas posla bez ikakvih rizika.

Delidavanje je baš super na kubik, pogotovo kad kupac kupi novi složeni komp sa naljepnicom=za vrjeme garancije ne smije otvarat kučište.Takvih kompova na tržištu ima ko šalate, dakle neki gejmerski komp sa i7 6700K pa eto delidavaj i pogazi garanciju boli te đon.

Sve dodje kad tad na naplatu, pa tako i Intel majonezna toplinska štedljivost vs jeftinija AMD Ryzen zalemljena procesorska družina.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2017 18:23 (rambox).
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

ma kakvi nizi naponi od kud si to izvuko? sigurno iz tih ES primjeraka koji rokaju 5ghz u primeu s 1.3v(sve od reda najbolji moguci primjerci), pogledaj malo liste na netu koliko treba skylakeu da stabilno vrti 5ghz bencheve( prosjek je 1.5V+)

ovo je isti drek kao i skylake serija! dok ga ne zaleme nebus vidio 5ghz na zraku osim ak kupis "golden" primjerak!lp

pa prosjek je 1,5 da, no to nije za dnevnu upotrebu. drasticno se se smanjiti vijek trajanja cpua s tom voltazom... naravno da se sa svakom voltazom smanjuje vijek, no to je zanemarivo skoro. moja poanta je bila reci da se dobije max 0,3GHz za koliko, 800kn razlike ako prodas svoj 6700k za 2500kn?

13 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

what?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Intel Kaby Lake

A u kurac, evo ga i ovdje...

Freak Show Inc.

2 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Friday kaže...

on?

17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Friday kaže...

on?

Ne, onaj iznad njega

Freak Show Inc.
9 godina
neaktivan
Intel Kaby Lake

https://www.computeruniverse.net/en/products/90679586/intel-core-i7-7700k.asp

znate da ima za kupit košta 400 eura cca 3000 kn

ja ga naručio 

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2017 16:58 (martinocko9).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Opet ponavljam, za obične smrtnike koji nemaju obitelj/prijatelje na relaciji DE-HR, kad platiš dostavu, ispadne te jednako kao i kupnja u HR (uzi sa 3% popusta).

9 godina
neaktivan

problem je u tome što ne živim blizu zagreba a dostava je cca 35 kn i u tome što če kaby lake u hrvatsku doči tek mjesec dana nakon njemačke isto tako za sve ostalo 

12 godina
martinocko9 kaže...

https://www.computeruniverse.net/en/products/90679586/intel-core-i7-7700k.asp

znate da ima za kupit košta 400 eura cca 3000 kn

ja ga naručio 

imašovdje s besplatnom dostavom za iste pare i dolazi u roku 3-4 dana

12 godina
neaktivan

Pa kaby je bio "dobavljiv" po hr shopovima (recimo u futuri) prije nego u DE. Sad koliko bi se čekala dostava ako ga nisu imali na stanju odmah, mogu samo nagađat, vjerovatno približno koliko i iz DE.

Da ne ispadne da tvrdim da si pogriješio što si kupio u DE, meni ne igra nikakvu ulogu gdje će tko trošit svoje novce, samo kažem da nije nešto super prilika kako se čini na prvu.

11 godina
neaktivan
Intel Kaby Lake

Nisam baš previše citao, no ima li Kaby zapravo nekakvih tehnickih promjena ? Ili je cisti rebrand samo veci clock da izgleda drugacije ?

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
D3lBoy kaže...

Nisam baš previše citao, no ima li Kaby zapravo nekakvih tehnickih promjena ? Ili je cisti rebrand samo veci clock da izgleda drugacije ?

Kaby Lake features the same CPU core and performance per MHz as Skylake. Features specific to Kaby Lake include:

• Increased clock speeds across all CPUs models (increased by up to 300 MHz)
  • Faster clock speed changes (improved Speed Shift[17] technology): it takes less time for the CPU to transition from one frequency to another one, e.g. from a low power state to a high performance state - consequently this may bring an increase in performance and responsiveness
  • Improved graphics core: full hardware fixed function VP9/HEVC (including 4K@60fps/10bit) decoding;[18] improved hardware HEVC encoding; full hardware fixed function VP9 8bit encoding; higher GPU clock speeds for select CPUs
  • 200 series chipset (Union Point) on socket 1151
  • Up to 16 PCI Express 3.0 lanes from the CPU, 24 PCI Express 3.0 lanes from PCH
  • Support for Intel Optane Technology

U pravilu iste CPU perfomanse clock per clock, sami CPU je responzivniji u smislu da mu treba kraći response interval ovisno o loadu, dakle napon i frekve se brže mijenjaju po potrebi.

iGPU radi na višem taktu plus potpuno omogućen H265 dekoder i enkoder, broj podržanih PCIE stazica povećan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2017 13:46 (zoharbizo).
17 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...

plus potpuno omogućen H265 dekoder i enkoder

Ne znam kakav je bio na proslim modelima ali slabasni (i dvije godine star) celeron N3050 vrti 4k HEVC na 60 fps bez jebemti sa kojih 20-30% opterecenja.

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2017 9:06 (Friday).
13 godina
protjeran
Hevc, to neka nezahtjevna igra?;)
14 godina
Friday kaže...

Ne znam kakav je bio na proslim modelima ali slabasni (i dvije godine star) celeron N3050 vrti 4k HEVC na 60 fps bez jebemti sa kojih 20-30% opterecenja.

Poanta potpune podrške kroz codec je smanjenje CPU opterećenja na minimum(koliko OS-u treba) i smanjenje potrošnje, za laptope je ovo odlična stvar radi baterije, kad su filmovi u pitanju.

klik

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2017 9:45 (zoharbizo).
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Friday kaže...

on?

kae to fora neka? :D hahaha

svi koji kupuju trenutno novi build i slazu intel platformu, kabylake je trenutno za kupiti osim ako se tipa ne nadu super deal-ovi izvan HR za skylake procesore i ploce...

9 godina
neaktivan
Intel Kaby Lake

7700k mi je stikao jedva čekam vidjet oc

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

Koju plocu imas? Obavezno lupi screenshotove rezultata.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
martinocko9 kaže...

7700k mi je stikao jedva čekam vidjet oc

i ja isto samo navali!lp

9 godina
neaktivan
Intel Kaby Lake

omg nisam mislio da če se tako lako overclockati čan nije ni voltaža velika 

Moj PC  
13 0 hvala 2
17 godina
Intel Kaby Lake

Jer to stabilno za 24/7 ? ili samo max oc?

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

neznam nisam imao vremena za 24h stress test , izgleda da je stabilan na 4.9ghz

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2017 19:15 (martinocko9).
13 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

temperature? barem cpu-z test?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

temperature nisu problem oko 70 stupnja (jer imam custom loop 2*240)

sutra ču ga stress testat na aida64

15 godina
odjavljen
Intel Kaby Lake

Daj cpu-z bench na stock i 5.1 ghz, to je najzanimljivije :) Traje 2 min

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
17 godina
Intel Kaby Lake

70 stupnjeva na custom loopu sa tako malim naponom??

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
martinocko9 kaže...

omg nisam mislio da če se tako lako overclockati čan nije ni voltaža velika 

Stavi ga na 1.36v i 5ghz, to bi trebalo bit stabilno ko kamen.

9 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

70 stupnjeva na custom loopu sa tako malim naponom??

imam gtx 1080 na istom loopu

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice