Intel Kaby Lake
- poruka: 638
- |
- čitano: 108.803
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus

Covjece, ja ovo gledam i ne vjerujem. Ama bas nikakvog pomaka - osim cjenovnog...
Nema tu pomaka još od sandy-a za 99% korisnika... Ja sam se prije pola godine pribacia s 2600k na 6700k i ne vidim razliku u svakodnevnom radu ili ovih par igara koje upalim tu i tamo
Covjece, ja ovo gledam i ne vjerujem. Ama bas nikakvog pomaka - osim cjenovnog...
Nema tu pomaka još od sandy-a za 99% korisnika... Ja sam se prije pola godine pribacia s 2600k na 6700k i ne vidim razliku u svakodnevnom radu ili ovih par igara koje upalim tu i tamo
Zato sto je tebi grafa bottleneck
Zato sto je tebi grafa bottleneck
S obzirom na moje potrebe i količinu vrimena koja ode na igranje i ona je debelo op
Der8auer i Kaby Lake
i7-7700K - 7.328 MHz sve jezgre i hyperthreading
Geekbench 3 Multithreading @6.800 MHz:
http://hwbot.org/submission/3412520_
CinebenchR15 @6.771 MHz:
http://hwbot.org/submission/3412515_
Der8auer i Kaby Lake
i7-7700K - 7.328 MHz sve jezgre i hyperthreading
Geekbench 3 Multithreading @6.800 MHz:
http://hwbot.org/submission/3412520_
CinebenchR15 @6.771 MHz:
http://hwbot.org/submission/3412515_
Nemoj da rambox vidi, bit ce fuckanja...
Jos jedna nepovoljna situacija je kaj cekanje Zena za neko skorije spustanje cijena nije neka brza opcija zato jer jos ni ploce za Zen nisu ni blizu gotove (jos slika ni jedne gotove ploce nema na netu) a ni sam ZEN jos nije 100 posto gotov proizvod, tako da cisto sumnjam da ce to prije treceg mjeseca, najrealnije sredina treceg, poc4etak ce4tvrtog mjeseca bi ga moglo biti u širem rasponu trzista.
zgleda da ce puni sijaj dozivjeti na ces-u
Fulao si temu i kasnis, vec sam na Zen temi objavio ploce koje su uslikane kaj se tice ZEN-a
fulo temu a ti spominjes to u ovoj temi. Bas citam ovo i paralelno vidim sliku na fejsu,jedan dan i nije neko kasnjenje,ja ne visim stalno na forumu,svaki dan nakon posla citam. Svaka cast ovima kaj su u roku 24 sata poobjavljivali puno slika a do prije ih nije bilo.
Kaj se tice zen teme,tu moram sjedit cijeli dan i citat da bi sustigao,jos od pocetaka po danu ima 7 novih strana,napredujem,al sam daleko...
Sta se tice teme,htio sam napokon sa svog 3770k preseliti na kaby,ali ovo je mali odskok cak i na njega,vidim sto moze zen,a nakon njega sto moze sljedeca intelova generacija,zasada nikamo!
Ja nisam pricao direktno o ZEN-u kao procesoru vec sam napomenuo razlog ne tako skorog padanja cijenom Kaby Lake-a pa sam u tom kontekstu napomenuo ZEN.
nema pomaka od linfilda koliko se meni čini,samo izvlačenja novca od entuzijasta,po čemu je ovaj i5 7500 bolji od mog i5 750 na 4GHz u svakodnevnom radu tj. u igranju? i5 750 bez problema gura npr. gtx 1070,za i5 750 sam mislim dao nekih 1500-1600kn tamo negdje 2009 u adm-u,sad je neki slabi i5 7500 2000kn a ovaj jedini šta vrijedi nešto i7 7700k je od 3300 na više,puno previše i bezobrazno...još imam i i7 875k na 4GHz isto
amd ako ima dobar procesor sigurno neće bit jeftin ali valjda će bit jeftiniji od intela

Nemam gtx1070,jedan pc je i5 750 4ghz i hd 7950 na 1100 na ovom samsung monitoru a drugi pc je i7 875k 4ghz sa rx480 i 144hz freesync monitor fhd 27"
Nvidia je poznata po tome da joj procesori nisu toliko bitni tako da bi i5 750 jako dobro vrtio i gtx 1070
vani cijena 380€ cca 2850kn -caseking...ako se netko odluci za "upgrade"
Ja bi uzeo al nemogu narucivati izvana...
Ja bi uzeo al nemogu narucivati izvana...
Ajme strašno.
Bome je, bas me iritira
Bome je, bas me iritira
Uzmi Snickers.
Sve se može kad se hoće
To je cijena za DE, odabereš HR, cijena se promijeni u 399€ + poštarina (+ pay pal naknada) i ispadne 3200kn.
Ne kuzim tvoje cirkusiranje, razlika između 2850kn i 3400kn je poprilicna, i 2800-2900kn je ok cijena za taj proc
Ne kuzim tvoje cirkusiranje, razlika između 2850kn i 3400kn je poprilicna, i 2800-2900kn je ok cijena za taj proc
E kad bi to bilo tako u stvarnosti, bilo bi to super, ali kad odabereš tamo fino u košarici Hrvatsku, pa ti pridoda PDV naš,
pa ti zaračuna dostavu, pa te odere za Paypal i ode to opet debelo preko 3000 kn.
Eto, od tuda moje cirkusiranje i cijena nije ok pa da je i 2850 kn kad ovdje bez ikakve zaje... uzmeš 6700k koji je isti klinac.
Nisam ja ljepio ovu cijenu od 2850kn, jbg zvone povrsno provjerava cijene.
zvone gore ima familije,a siguran sam da i vi imate nekog gore,ak ne familija onda prijatelja ili poznanika,za boga miloga pola hrvatske je tamo.
Zvone naruci,plati paypalom 2 eura vise (zamisli,nema gableca za mene sutra) i dostavu do minhena 5,99. Te nakon tjedan dana zvone to ima kod sebe doma jer od rodbine netko stalno ide vamo tamo. Al zvone to ne zeli jer mu netreba :)
https://www.hardwareunboxed.com/gtx-1060-vs-rx-480-in-6-year-old-amd-and-intel-computers/
s tim da je ovdje i5 750 na 2,6 a svaki i5 750 sa dobrim hladnjakom ide na 4ghz bez problema
http://www.techspot.com/article/1039-ten-years-intel-cpu-compared/page5.html
amd gpu je puno kompleksniji i bolji od nvidie i treba mu bolji cpu dok je nvidia poznata po tome da dobro rade i na starijim procesorima,tu je također primjer da i5 750 bolje iskorištava gtx 1060 nego rx 480
kad vec spominjete Caseking i kupnju vani procesora,
MSI ima promociju na Z270 plocama, uz Z270 GAMING M5 i Z270 GAMING M7 dobije se 256GB Intel 600p M.2 NVMe SSD
nakom kupnje, direktno od MSI se "claima" SSD
ponuda je samo za: "UK, Australia, New Zealand, Belgium, Denmark, Finland, Norway, Sweden, Czech Republic, Germany, Spain, Portugal, France, Italy, Poland, Russia, Turkey and Ukraine "
za sve ljude koji posjeduju skylake i haswell procesore, a i dijelom ovi stariji procesori, kabylake je samo osvjezeni skylake... samo brzi taktovi i podrska za nove tehnologije koje 98% korisnika nece bas koristiti... tipa najvise usporedujem 6700k i 7700k. 4,0/4,2 vs 4,2/4,5 taktovi. ako OC 6700k na 4,5GHz isti je kao i 7700k iskreno. jedino je sto mozemo probiti granicu od 5,0ghz na air coolerima sa nizim voltazama po jezgri... drugo nista... i da ne spomenem, minimalan, pa skoro i nikakav boost u single-core performansama (pisljivih 3%), iako su oni rekli da se sad usredotocuju na optimizaciju, AMD bi im mogao jako dobro poremetit planove...
s druge strane, dolaze nove ploce serije 200. jako sam odusevljen svim plocama iskreno. prvo IO shield. ALELUJA, napokon da su se usuglasili da to pocnu stavljati. vise podrske za m.2 slotove, napokon izbacuju SATA express, i ta aestetika koja nikome ne igra ulogu, dolazi na svoju scenu i velikom dijelu ljudi, igra ulogu, pa tako i meni. napraviti svoj personal build po vlastitim osobinama :)
ma kakvi nizi naponi od kud si to izvuko? sigurno iz tih ES primjeraka koji rokaju 5ghz u primeu s 1.3v(sve od reda najbolji moguci primjerci), pogledaj malo liste na netu koliko treba skylakeu da stabilno vrti 5ghz bencheve( prosjek je 1.5V+)
ovo je isti drek kao i skylake serija! dok ga ne zaleme nebus vidio 5ghz na zraku osim ak kupis "golden" primjerak!lp