Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.284
|
čitano: 3.092.798
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
12 godina
Re: Intel i7/i9 Club
fallout3fan kaže...

Jel ima netko prijedlog za procesor koji bih mogao namontirati na 1155 socket? Naime, Imam gtx1070 i stari procesor i5 3570 koji u najmanju ruku jako uskogrlići većinu novijih igara (novi cod npr. ne mogu vrtit uopće). Idealno bi jasno bilo uzeti novu matičnu i novi procesor, ali mislim da to neće biti moguće u skorije vrijeme, a i nova matična bi sa sobom povukla i novi hladnjak za procesor, jer trenutna noctua ne ide na nove matične... 

tl;dr - Molim savjet za procesor socket 1155 koji ne uskogrlići gtx1070 u najnovijim igrama. 

Nema procesora za taj socket koji nije usko grlo za gtx 1070.

Uzmi i7 2600k ili 3770k naklokaj koliko ide 

AMD prljavi, pokvareni bugoviti gadovi
14 godina
Intel i7/i9 Club

Jedine primjetne performanse bi vidio sa i7 3770K , posto imas Z maticnu mislim da mozes overclockat.Topla preoruka gledaj si uzet novi pc jer ovaj i7 3770k ces tesko naci ispod 700kn a toliko ni ne vrijedi a cak i kada nadogradis nema garancije sve je staro tako da je to po meni ne isplativo.Da ima 2600 za 400kn na njuskalu ali mislim da je non k.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2020 20:56 (MGloc).
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club

Jel imaš 8 ili 16GB rama? Ako 16 onda bi najisplativije bilo Xeon E3-1230 V2 (i7-3770) s aliexpressa za 300kn pa vidit jel bolja situacija, ako nije onda prodaš sve i za cca. 2000kn već možeš imat AMD 1600AF, 16GB 3000MHz, B450..

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club

Ništa, mislim da ću ipak uštedit za novu matičnu i proc. Imam 8gb rama. Imate li preporuku za novi procesor koji neće gušiti grafu, a da nije bog zna kolko skup?

Life is a lemon.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Lobinka kaže...
fallout3fan kaže...

Ništa, mislim da ću ipak uštedit za novu matičnu i proc. Imam 8gb rama. Imate li preporuku za novi procesor koji neće gušiti grafu, a da nije bog zna kolko skup?

9600kf, ako ti ne smeta što nema integrirke, klokneš na 5ghz i nema bn ni za 2080ti 

Da osim u nekim cpu zahtjevnim igrama gdje odu papa 1% low. I još je 300 kn skuplji od ryzen 3600 koji nema tih problema, i ima platformu gdje će jednog dana moći napraviti puno bolji upgrade, a ne da mora kao sada kupovati novu ploču.

Evo steve je sve lijepo objasnio:

Pogledaj što piše u thumbnailu, retires 9600k!

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2020 21:33 (Jakovp).

0 2 hvala 0
10 godina
neaktivan
Lobinka kaže...

9600kf, ako ti ne smeta što nema integrirke, klokneš na 5ghz i nema bn ni za 2080ti 

Tako tako, preporuči mu procesor koji sam dođe 1700kn, ima samo 6 jezgri, traži ploču od oko 1000kn da bi radio na tih 5GHz i u konačnici to je stari socket, sljedeći mjesec dolaze novi socket i ploče.

Fallout3Fan, najisplativija kupnja ti je AMD 1600AF za 800kn(dobiješ stock cooler), neka B450 ploča do 600kn i 16GB 3000MHz za oko 650kn..a ako pak želiš Intel onda se strpi par mjeseci dok dođu novi socket i ploče, ali i najbitnije, i5-ce s hyperthreadingom..

Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
Lobinka kaže...

nije ovo tema o fps/$ nego o intelu, znači premium proizvodi za iscjediti svaki raspoloživi fps bez obzira na cijenu, tako da molim r5 1600 ne spominjete ovdje gdje mu nije mjesto

imate teme slaganje budget računala, ryzen i sl. pa to preselite tamo 

Znači kažeš da znaš bolje od Steve-a iz hardware unboxeda?

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

0 2 hvala 0
10 godina
neaktivan
Lobinka kaže...

nije ovo tema o fps/$ nego o intelu, znači premium proizvodi za iscjediti svaki raspoloživi fps bez obzira na cijenu

Nažalost Intel već neko vrijeme ima samo premium cijene.. 9900k je od duplo jeftinijeg 3700X u 10 igara u prosjeku brži niti 5%, kladim se da razliku ne bi niti primjetio da ti je dati "na slijepo", bez fps countera, prvo jednog pa drugog. 

Moj PC  
0 4 hvala 0
6 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

Preosobno doživljavate ovo, procesor je samo potrošna roba, danas imaš taj model, sutra ćeš ga zamijenit boljim i kraj price, osim u slucajevima kada ste dali organ za njega kao npr bubreg ili cijelu mjesecnu placu, onda je razumljivo zasto tako emotivno dozivljavate kritike...

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2020 23:34 (Riot).

0 0 hvala 0
16 godina
Intel i7/i9 Club

"...na istoku stare priče, na zapadu ništa novo".

Da, sve ono što je AMD Armada zamjerala Intel Huliganima kad su offtopičarili

i podjebavali na AMD temi pa su onda Intelaši pokupili bančine,

sad to isto ovih par AMD-ovaca rade na ovoj temi.

Baš me zanima koliko će AMD-ovaca dobit, ako ne trajni ban, a ono barem kakav karton za provokacije.

Eto, da vidimo ima li reda i pravde na ovom forumu.

Ili postoje povlašteni koji mogu što hoće dok neki drugi ne smiju ništa.

Tigar Krezumica
Moj PC  
4 1 hvala 0
12 godina
fromcelltohell kaže...

"...na istoku stare priče, na zapadu ništa novo".

Da, sve ono što je AMD Armada zamjerala Intel Huliganima kad su offtopičarili

i podjebavali na AMD temi pa su onda Intelaši pokupili bančine,

sad to isto ovih par AMD-ovaca rade na ovoj temi.

Baš me zanima koliko će AMD-ovaca dobit, ako ne trajni ban, a ono barem kakav karton za provokacije.

Eto, da vidimo ima li reda i pravde na ovom forumu.

Ili postoje povlašteni koji mogu što hoće dok neki drugi ne smiju ništa.

Pravda ??? Šta je to ??? Valja li to za jesti ???

AMD prljavi, pokvareni bugoviti gadovi
7 godina
Intel i7/i9 Club

smijesno je kako je ljudima neshvatljivo da postoje neki koji ne kupuju komponente svakih 6 mjeseci cim izade novi CPU/GPU ili sta vec

kako je meni recimo jasno da oni koji nemaju novaca i gledaju na svaku lipu da sto bolje produ, imaju svakako bolje rijesenje u vidu AMD-a kada kupuju novo, pa onda sljedecih par godina mogu samo trositi novce na novi procesor i raditi lagani upgrade, iako mi je to suludo i jebada koju nikada ne bih radio, a i na kraju potrosnja vise novca nego da se odmah kupi najbrze i ne dira nista 3 godine, da ne ulazim sada u "TCO" izracune i slicne stvari

tako isto trebate shvatiti da postoje i oni koji imaju novaca i zele za svoje gaming pizdarije kupiti najbrze sto postoji u tome trenutku kada idu kupovati, jer kupuju PC svake 3 godine kada istekne garancija na sve komponente

netko tko je kupio 8700K 2017 godine i dalje ima brzi gaming procesor od bilo cega sto AMD nudi, a i od nekoga tko je kupio 2017 godine ryzen 1700, pa radio upgrade na 2700 pa na 3700 generaciju, i nije se zamarao sa non stop pracenjem sto je novo izaslo, sta se nudi, koji upgrade da radim, hoce mi stvari koje imam raditi sa novim stvarim i slicno

tako nebitno sto pise na kutiji, intel, amd, nvidia, kingston, gskill ching chong, idem kupit nove pc komponente, odem i pogledam "charts" najbrzih komponenti za gaming taj tjedan kada kupujem i odem u ducan i kupim, jel to tesko shvatit?

zasto VAS briga sto sam platio nesto vise od necega drugog? i zasto mislite da ste bas vi ti koji trebate nekome govoriti na sta i kako da trosi svoje novce, osim u slucaju kada vas bas netko pita za savjet.

Moj PC  
7 1 hvala 4
14 godina
3dfx kaže...

Ja sam prodao i7 8700k jer mi iskreno ne treba, a neki su u ove 3 godine potrošili više novaca na AMD nego što sam ja dao za i7 7700k koji i dalje sjajno kotira iako je star već ko biblija.

AMD ekipi je nekakav adut to kaj Inteli traže skupe ploče za overclock da bi izvukli max. performansi, a Intelova Gigabyte Z390 UD može izvući 5.0 GHz iz svakoga procesora bez problema

i gle, košta kao i MSI B450 TomaHawk kod AMDa, nadalje adut im je to kaj Intel treba aftermarkte hladnjak, a svi redom kupuju aftermarket hladnjake jer stock koji dolazi uz procesor se muči

da ohladi i 3600 model bez da se ne razleti od prevelikih okretaja, a da ne govorimo o nekom 8/16 procesoru ili više od toga.

Na kraju svi prilažu nekakve testove di AMD hvata Intela, testove u kojima su korištene ploče od preko 5000 kn kao MSI GoodLike te memorija na 3600 MHz i više i skupa vodena hlađenja,

a onda ti isti ljudi i djeca preporučuju drugima ploče od 500 kn, memorije od 600 kn na 3200 MHz i stock hladnjake te očekuju performanse kao u benchmarku.

A realno je da i kod AMDa treba uložiti dosta toga da bi samo prišao Intelu, samo ovdje se to redovito gura pod tepih od strane fanboyeva kao Jakovp i ostale ekipe, a ljude koji ukažu na pravo

stanje stvari se bana ili kartonira, dok AMD ekipa neometano zagađuje Intel temu svojim glupostima i nitko ne dobiva ni ban ni karton, redovito se je kukalo da su Intelaši otrov, dobili su ban

i sada AMD ekipa radi istu stvar, ljudi su dobili ban, a forum zbog toga nije napredovao nego je upravo suprotno na nikad nižim granama.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2020 15:09 (Valentin17).
15 godina
Valentin17 kaže...
3dfx kaže...

Ja sam prodao i7 8700k jer mi iskreno ne treba, a neki su u ove 3 godine potrošili više novaca na AMD nego što sam ja dao za i7 7700k koji i dalje sjajno kotira iako je star već ko biblija.

AMD ekipi je nekakav adut to kaj Inteli traže skupe ploče za overclock da bi izvukli max. performansi, a Intelova Gigabyte Z390 UD može izvući 5.0 GHz iz svakoga procesora bez problema

i gle, košta kao i MSI B450 TomaHawk kod AMDa, nadalje adut im je to kaj Intel treba aftermarkte hladnjak, a svi redom kupuju aftermarket hladnjake jer stock koji dolazi uz procesor se muči

da ohladi i 3600 model bez da se ne razleti od prevelikih okretaja, a da ne govorimo o nekom 8/16 procesoru ili više od toga.

Na kraju svi prilažu nekakve testove di AMD hvata Intela, testove u kojima su korištene ploče od preko 5000 kn kao MSI GoodLike te memorija na 3600 MHz i više i skupa vodena hlađenja,

a onda ti isti ljudi i djeca preporučuju drugima ploče od 500 kn, memorije od 600 kn na 3200 MHz i stock hladnjake te očekuju performanse kao u benchmarku.

A realno je da i kod AMDa treba uložiti dosta toga da bi samo prišao Intelu, samo ovdje se to redovito gura pod tepih od strane fanboyeva kao Jakovp i ostale ekipe, a ljude koji ukažu na pravo

stanje stvari se bana ili kartonira, dok AMD ekipa neometano zagađuje Intel temu svojim glupostima.

Eto ja sam svoj procesor plocu i ram kupio prije 4 godine, na koje sam potrosio oko 3800kn.Da vidim te bugove forumase iz amd tabora  koliko su  u zadnjih 4 godine potrosli na pc, da bi danas imali ono sto ja imam od prije 4 godine jer 90% forumasa sto radi sa pc igra igrica.

14 godina
Intel i7/i9 Club

U zadnje 4 godine:

2017 :msi gp60 :     i7 4720hq gtx 950m

2018 :alienware 13  i5 7300hq gtx 1050 

2019 : asus GL702   i7 7700hq gtx 1060

2020: "Spametio se" Ryzen 3600 rtx 2060s

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2020 15:43 (MGloc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
dreadmoore kaže...
Valentin17 kaže...
3dfx kaže...

stanje stvari se bana ili kartonira, dok AMD ekipa neometano zagađuje Intel temu svojim glupostima.

Eto ja sam svoj procesor plocu i ram kupio prije 4 godine, na koje sam potrosio oko 3800kn.Da vidim te bugove forumase iz amd tabora  koliko su  u zadnjih 4 godine potrosli na pc, da bi danas imali ono sto ja imam od prije 4 godine jer 90% forumasa sto radi sa pc igra igrica.

I još jedna činjenica - Intel i Nvidia drže cijenu. Neopravdano - da, međutim možeš ih lako prodat. Ajde danas prodaj 1600 Rižu i probaj dobit barem pristojnu cijenu.

Jbte kupim polovnu 1080Ti za 4 soma, igram se godinu dana i prodam je nedavno za 3100.

900kn sam spušio za HE gaming u kojem sam uživao godinu dana.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
12 godina
Intel i7/i9 Club

Kolko ovdje pisete rekao bi da vi uopce ne gejmate nego visite ovdje na forumu 

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
hahhaajaads kaže...

Kolko ovdje pisete rekao bi da vi uopce ne gejmate nego visite ovdje na forumu 

Zapravo obrnuto. Intel tema je s duplo manje postova (ljudi jednostavno uživaju u pnpu ) dok u AMD temi svaki dan cijepaju atome.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
12 godina
DarthMarkus kaže...

Zapravo obrnuto. Intel tema je s duplo manje postova (ljudi jednostavno uživaju u pnpu ) dok u AMD temi svaki dan cijepaju atome.

Ne znam ja bas, vjerujem da imam vise sati u zadnja 2 tjedna od svih vas zajedno 

15 godina
Intel i7/i9 Club

Nasao sam ovog jednog pacijenta u amd temi, imao je 1600 sad ima 3600 ali me iskreno zanima jel bio i na drugoj generaciji.Pa cu malo iz dosad prelistati dok radim mining u EVE  

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
Lobinka kaže...

ajmo malo nabaciti OT...

gledam svog 9900k, stvarno su usrali motku sa temperaturama, doduše moj je neki prosjek primjerak 1.29-1.3V za 5.0ghz, pod crnom noctuom D15 kad je neki avx bench u igri, ode to blizu 90°C

u gamingu bf5 i slične CPU intensive igre nije ništa strašno 65°C avg, ali eto da te dopadne neki slabi primjerak koji traži 1.35+ nema ni gaminga na 5.0ghz ispod 80°C

kruna svega, zavare ga traljavo da su bolje temp imali procesori sa majonezom  ne možeš ni pošteno delidati ako te loš primjerak dopadne 

ako ove nove 10/20 nemani, sa 230w TDP ne zavare kako spada, najebali su oni i mi 

Pa onda idi na custom vodeno nevidim neku utjehu da budes na zracnom cooleru 

Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
Lobinka kaže...

pa ne može ni neznam kakva vodurina te temp puno uljepšati 

Kak ne... Slozis si lijepo neki 480mm i da vidis kak hladi 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
hahhaajaads kaže...
Lobinka kaže...

pa ne može ni neznam kakva vodurina te temp puno uljepšati 

Ili ga spoji na centralno grijanje bit ce jos zime 

14 godina
hahhaajaads kaže...

Možeš IHS hladit koliko hoćeš ako je kontakt IHSa i čipa slab, a do sada je bio.

https://www.tomshardware.com/news/intel-10nm-cpus-roadmap-alder-lake-tiger?fbclid=IwAR1IBjy25ue8ObQrASUm88d88me2uHKzil0v0Mr8EcECzUNAvv5rNlUeV7s

Malo novosti, samo pitanje koliko je ovo istina.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2020 16:59 (Valentin17).
15 godina
protjeran
hahhaajaads kaže...

Kako da ne, ne funkcionira to tako. Osim kad imas 2990WX...

10 godina
neaktivan
Lobinka kaže...

gledam svog 9900k, stvarno su usrali motku sa temperaturama, doduše moj je neki prosjek primjerak 1.29-1.3V za 5.0ghz, pod crnom noctuom D15 kad je neki avx bench u igri, ode to blizu 90°C

Jesi probao s isključenim HT-om? Temp bi trebale bit pristojnije a razlika u fpsu praktički nikakva.. 

Inače najbolji primjerak 9900k koji sam vidio je bio stabilan na 5GHz @1.18v, dok tvoj na 1.18v pretpostavljam ne ide preko 4.7GHz stabilno.. ja bi osobno prije držao na 4.7GHz i ispod 1.2v za 24/7, nije sad da ćeš primjetit razliku od tih 5%, npr. 100fps umjesto 105fps, a smanjit ćeš potrošnju i zagrijavanje samog procesora za nemalih 60-70W, kad je full opterećen.

uloženo - dobiveno
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2020 18:15 (Kaby).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Intel i7/i9 Club

Nove info o cijeni nadolazecih!

.techradar.com/news/intel-comet-lake-

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club

Sa tom cjenom i u intelovom sjedistu ce ugradit ryzena.... 

Cijene im trebaju bit 10 15% niže da bi imali kakvu takvu prodaju a ujedno ce i amd vjerojatno smanjit jos cijenu ryzena tako da wp intel autodestrukcija je zagarantirana za ovu generaciju... 

Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
Intel i7/i9 Club

Ne nužno. Uz ogromni kapital, zaista ogromni te sponzorstva, marketing i vjerojatno još uvijek nadmoć u gamingu (iako potpuno besmisleno za bilo koga ozbiljnoga, al ipak) preživjet će. Da zadrže ovih 20% prodaje u desktop segmentu izgurali bi. Možda se više bace u cloud, imaju kapitala. Neće propast. Serveri i mobile su isto zasad više-manje sigurni zbog razno razne birokratije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2020 23:22 (cvaja997).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Horatio_Hornblower kaže...

Sa tom cjenom i u intelovom sjedistu ce ugradit ryzena.... 

Cijene im trebaju bit 10 15% niže da bi imali kakvu takvu prodaju a ujedno ce i amd vjerojatno smanjit jos cijenu ryzena tako da wp intel autodestrukcija je zagarantirana za ovu generaciju... 

Prodaju oni bez problema sve sta proizvedu. Daleko su od ikakve financijske krize. 

10-core za cijenu AMD 12-core-a je ok i konkurentna cijena kad se sve uzme u obzir. 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice