Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.757
|
čitano: 3.360.739
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
15 godina
Re: Intel i7 Club
4mal kaže...

ako ga je nabavio za dva soma svaka cast !

Ne vjerujem, ali dobro, svatko ima svoje.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
14 godina

Nije mi toliko bilo do nekog skoka koliko da osvježim platformu pa sam opet miran godinama. Pa jesam našao ok ponudu pa sam zato i uzeo jer je sve provjereno i znam kako gdje stoji. Gledao sam i Ryzena ali mi je ovo bila dobra ponuda. AM4 matične su sada katastrofa skupe.

15 godina
itomic009 kaže...

Uz procesor koji si imao, mogao si u miru čekati, isto kako čeka i nekolicina drugih ljudi, pa osvježiti računalo s nečim što se isplati.

ps. iskreno meni se ne bi uopće dalo otvarati računalo za takvu nadogradnju, radije legnem pa spavam ako nemam posla.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.3.2017 16:44 (Valentin17).
9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ja sutra idem po 7700k u Telebit za 3000kn, smanjili mi malo cijenu na upit  (3 godine garancije), trebao sam ga danas uzet u UZI shopu za 2850kn (2 godine garancije) al su rasprodani svi za vikend, tek u cetvrtak stize nova posiljka do tad mi se neda cekat 

Matična je stigla danas, RAM isto ceka vec mjesec dana, jos samo taj faking proc i da to sve slozim i da krenem u nove pobjede 

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.3.2017 16:48 (Lucidius).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Intel i7 Club

joj daj ne muljaj sve nas zavalacis oces kupit neces koga briga vise 

Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Kaj ti mrmljas, koga ja zavlacim, idi smaraj negdje drugdje, mene se okani 

Lako aj stavim slike maticne i rama da te utisam ako je potrebno

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Intel i7 Club

zato kaj si prvo rek da ces uzet ryzena i ja te pohvalio ako se ne sjecas !  pa ne me nije bilo 

da sad cujem da ces uzet ipak intela , tko tu koga ... 

objasni zasto ta promjena ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.3.2017 16:52 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Pa nemam ni ja realno potrebe mijenjati što se tiče toga da mi treba brži CPU ali sad ću opet imati brz procesor, dobru ploču, sve pod garancijom i ne mjenjam par godina. Inače, ponuda je bila i7 6700K plus Gigabyte GA-Z270-Gaming K3 za cijenu procesora kod nas u trgovini . Sve novo i zapakirano.

9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Da i kaj sad kaj idem na Intela, jesam povrijedio tvoje fanbojevske osjecaje mozda?? mislim ono nemres vjerovat kaj sve ima na ovom forumu 

Idem na Intela zato jer je bolji za gejming, a za to jedino i koristim komp, ja sam jos prosli tjedan maknuo sve dvojbe oko procesora, to kaj tebe nije bilo nije moj problem, mada nevidim uopce zasto bi ti i trebao biti evidentiran o mojim kupnjama i promjenama?

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.3.2017 16:55 (Lucidius).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Intel i7 Club

zar nisi to mogao odmah napisat ? nego sve u svadljivom tonu bzvz...

a ljepo sam te pitao samo to trebao napisat.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.3.2017 16:58 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Sve ti pise, a uostalom da te to tolko zanima odvrtio bi par stranica na Ryzen temi unazad i nasao odgovore na sva svoja pitanja oko moje zelje za Intelom 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Odlican izbor evo kod mene se i7 6700k na 4.5 GHz vrti vec godinu dana

Samsung S6 Edge+
17 godina
Intel i7 Club

e jebiga ne stignem sve pratiti  zato te pitam dirket nemoras se odmah ljutit bzvz niko te ne napada(ostalo mi od prije da ces ic na ryzena zato sam pitao cemu promjena)  , nis  uzivaj u procu  

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.3.2017 17:04 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
Intel i7 Club

ma samo i7 ljudi to je provjereno sto bi se sad patio sa amd-om kad vidis da su im ploce zeznute dok ne izadje revizija 3 a to je za godinu dana najmanje

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Intel i7 Club

Zato ja svog intela nedam nikome jer jos uvijek ubija 

Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
4mal kaže...

Pametno.

Lucidius kaže...

moje zelje za Intelom 

Ja mislim da si ti pogriješio prvo što se tiče cijene koju planiraš izdvojiti za taj procesor, 

a nakon toga i zbog toga što si uopće išao nadograđivati u ovome trenutku.

Ne znam koje igre igraš i da li si ih mogao igrati sa i3 procesorom koji kažeš da imaš ili ne, ne znam što ti je bitno,

tako da ne mogu ništa komentirati konkretno, ali iza ovoga sa cijenom stojim kome krivo, kome pravo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.3.2017 17:13 (Valentin17).
17 godina
Intel i7 Club

milslis da bi on mogao filat RX Vegu 10,1080Ti ?

SP only.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.3.2017 17:12 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Bez problema na 1440p i sa svim detaljima do daske, na 4k jos bolje.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
4mal kaže...

milslis da bi on mogao filat RX Vegu 10,1080Ti ?

SP only.

Ne znam koga pitaš, da li mene ili nekoga trećega, ali mogu odgovoriti pa što bude.

Ti imaš 4K ekran i mislim da što se toga tiče nema problema dok god igre koje igraš ne počnu iskorištavati

više od 4 jezgre, a tada smo naje... svi jednako, imali i7 3770k ili 7700k.

ps. ovi drugi još i više, možda.

EDIT:

U tome tonu, https://www.mall.hr/lcd-monitori/acer-ips-led-gaming-lcd-monitor-xb1-predator-686-cm-27?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Tko zna što bude bilo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.3.2017 17:18 (Valentin17).
17 godina
Intel i7 Club

da ali i7 7700k budimo realni je puno bolji proc od mojeg 

kad je moj izasao a kad ovaj 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
4mal kaže...

Pametno.

Lucidius kaže...

moje zelje za Intelom 

Ja mislim da si ti pogriješio prvo što se tiče cijene koju planiraš izdvojiti za taj procesor, 

a nakon toga i zbog toga što si uopće išao nadograđivati u ovome trenutku.

Ne znam koje igre igraš i da li si ih mogao igrati sa i3 procesorom koji kažeš da imaš ili ne, ne znam što ti je bitno,

tako da ne mogu ništa komentirati konkretno, ali iza ovoga sa cijenom stojim kome krivo, kome pravo.

Pa ono uzeo sam najbolje za svoje potrebe, dosta sam ustedio na ram jer sam nasao odlicnu ponudu, maticnu sam takoder dobio za 100kn manju cijenu, a sad jel cu proc dobit sad za 3000kn il za 2800kn mi nije od presudne vaznosti, imam ponovo sve komponente u kompu pod dugim garancijama i bas me briga.

15 godina
4mal kaže...

kad je moj izasao a kad ovaj 

Da, a Intel je inače poznat po ogromnim skokovima u performansama iz generacije u generaciju procesora.

Poznat po dizanju cijena bezveze je, to priznajem.

Lucidius kaže...
 a sad jel cu proc dobit sad za 3000kn il za 2800kn mi nije od presudne vaznosti, imam ponovo sve komponente u kompu pod dugim garancijama i bas me briga.

Jedna i druga cijena su "fail", jedna više od druge. Da si ga nabavio za možda 2200 kn ili čak ispod, ne bih rekao riječi.

Za takvu nadoplati isplatilo bi se više čekati da ti se pokvari bez da ima garanciju, pa onda mijenjati kad više nema izlaza,

onda bi barem imao razloga za promjenu.

Jel mi vjeruješ da otkad su došle prve informacije o Ryzenu, da mi se nitko živ nije javio da bi ugradi taj procesor koji ti kupuješ sada, ti si prvi kojega vidim da je od tada kupio taj i7.

Npr. ja osobno sada imam drugih problema, ne mogu se odlučiti, KLIK vs KLIK.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.3.2017 17:36 (Valentin17).
11 godina

Ista stvar je bila i kod mene

čekao sam zen 2 godine.

i sad kad je izašao jednostavno mi se neda više čekat da ispeglaju sve to+ ploče su skupe i nema ih

+

i7 je i dalje bolji u gejmanj a to mi je najbitnije

Believe Those Who Are Seeking the Truth doubt Those Who Find It!
15 godina
Intel i7 Club

A ja se baš sad premišljam da li prodat ovu x99 matičnu dok još ima dosta garancije jer sam 5820k riješio i uzet r7 1700 i neku matičnu x370(odgovara mi asus prime x370pro) ili ipak čekat x99 cpu.

Prvotni plan je bio prodat proc i kupit ga ponovo kroz mjesec-dva kad se nađe koji jeftiniji na njuški ali mislim da se cijene nežće puno mijenjat kod intela. Mislio sam da ću lagano čekati uz x58 i 6core xeona ali oči mi se zacakle čim nešto novo od hw-a dođe u ponudu.

Intel i i7 su samnom od samih početaka. i7 920->3770k>5820k>w3670 trenutno ali nemam predrasuda prema amd-u a i klok me ne zanima previše. Ne znam koliko će utjecat 2133 ram na sveukupne performanse jer se nešto priča da cpu i mbo imaju dosta benefita od ram frekvencije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.3.2017 19:12 (dax-lax).
Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Za naredne 2 godine kolko ga mislim imat 7700k ce i dalje ostat top gejming proc, vidi se i po sadasnjim naslovima da cpu heavy igre ne rade nikakvu razliku izmedu njega i ovih visejezgrenih tandema.

A slobodno provjerite listu igara za ovu godinu i vidjet cete da nikakve posebno cpu heavy igre ne izlaze ove godine, a niti moze preko noci samo skociti zahtjevnost igara da ti treba 8 jezgri, ponajvise zato jer velika vecina gejmera jos nema ni obicne i5ice u kompu a kamoli procesore od 3k kuna, a tu pridonosi i slab hardver u konzolama, sve i da im se na iducoj generaciji stavi jaci octa core proc od sadasnjeg, svejedno su to sve mobilne komponente koje po snazi variraju desktop i5 icama iz mainstream segmenta. 

Vidjet cu 2019 na sta cu prec, dotle se nebude puno toga promjenilo, ove godine mislim da ce sky x 2066socket ubijat i da ce to drzat sve do 2019e, onda ce tek iducu profi platformu izbacit, a na nju bi ja pikirao da zamjenim sadasnji 7700k. U meduvremenu ce izbacit jos jednu ili dvije mainstream platforme kojima IPC takoder nebude pojacan, vec ce samo dodatno popeglat klokanje i potrosnju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Placem sve u 16 radi ryzena , ovo sto imam na spisku moj komp. ploca, ram i proc nabavio za 3000kn, doduse ploca i ram bez papira, proc 2 godine. Neka se ryzen dokaze pa ga lako kupimo.... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Valentin17 kaže...
itomic009 kaže...

i7 6700K u dolasku .

Neisplativ i nikakav skok osim ako si ga našao za bagatelu.

ps. bolje da si pojačao GPU na jače.

Zašto neisplativo,pa ja sam 3770K zamjenio s 6600k i bolji je u svakom segmentu!!Da se razumimo i7 3770K je odličan procesor i 2 godine je vrlo dobro služio,prelazak na novu platformu nikad nije lagan i jeftin!i7 6700k je odličan procesor još ako si ga plati 2000-2200 kn vrhunska cijena!!

Koliko si dobio za svoj proc,mbo i RAMe??

AUDIOFIL
15 godina
volegradele kaže...

bolji je u svakom segmentu!!

Pojasni mi to malo na konkretnim primjerima.

16 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Za naredne 2 godine kolko ga mislim imat 7700k ce i dalje ostat top gejming proc, vidi se i po sadasnjim naslovima da cpu heavy igre ne rade nikakvu razliku izmedu njega i ovih visejezgrenih tandema.

Aha, evo ti nijemci testirali, 6-core losijeg ipc-a i daleko nizeg takta je ispred 7700K, u nekim igrama i preko 30%...

16 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

Ti imaš 4K ekran i mislim da što se toga tiče nema problema dok god igre koje igraš ne počnu iskorištavati

više od 4 jezgre, a tada smo naje... svi jednako, imali i7 3770k ili 7700k.

ps. ovi drugi još i više, možda.

U zadnje vrijeme sam igrao Hitmana, Deus Ex, Doom, GTA i vidi vraga sve su koristile svih 12 threadova, zivite u proslosti, igre vec koriste daleko vise od 4 jezgre..

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice