Nadam se da necu pozaliti i pogrijesit ako uzmem 5820k.
Naravno da neces , go for it
Nadam se da necu pozaliti i pogrijesit ako uzmem 5820k.
Naravno da neces , go for it
Mislim da cu na 5820k jer ce on potrajati ....
potrajat ce ti identicno kao i 4790K samo sto 5820K moras overklokati za "malih" 800mhz da bi dostigao 4790K (dodatno ulaganje u hladenje 140w cpu-a),
ionako ces ga koristiti 90% za igre... 4790K ces daleko lakse prodati nego taj 5820k bas zbog te ploce, za 3-5 godina nece biti niti jedne, ostat ce samo one najskuplje! za 3godine 4790k ces moci bez problema prodati za min 50% njegove full cijene! sto se tice ddr4 ona ce biti popularna kad budu pod normalno na plocama od 300kn! mislim da sam ti sve rekao iz iskustva pa eto odluci!lp
Ok uglavnom hvala na svemu vasim sugestijama komentarima bili ste svi od pomoci razjasnili ste mi neke stvari i tamo za nekih 3 tjedna definitivno planiram u nabavu nove konfe.
A do tada cu jos malo razmislit malo pretrazivati vagat guglat sta je bolje sta nije pa dok se izrodi finalna lista sa svim komponentama zaljepit cu tu na forum da vidim dal sam dobro sastavio il se nesto mora mjenjat za neku drugu komponentu nekom boljom ;)
Mislim da cu na 5820k jer ce on potrajati ....
potrajat ce ti identicno kao i 4790K samo sto 5820K moras overklokati za "malih" 800mhz da bi dostigao 4790K (dodatno ulaganje u hladenje 140w cpu-a),
ionako ces ga koristiti 90% za igre... 4790K ces daleko lakse prodati nego taj 5820k bas zbog te ploce, za 3-5 godina nece biti niti jedne, ostat ce samo one najskuplje! za 3godine 4790k ces moci bez problema prodati za min 50% njegove full cijene! sto se tice ddr4 ona ce biti popularna kad budu pod normalno na plocama od 300kn! mislim da sam ti sve rekao iz iskustva pa eto odluci!lp
Sta je bitno sta ga mora clockat za 800mhz kad ce se svaki clockat za toliko? A i hladjenje treba otprilike jednako ko za 4790k jer nema zubnu pastu ispod ihs-a ko 4790k.
Kojom logikom zakljucujes da ce 50% jaci cip trajat jednako dugo?
Plus ima mogucnost za 2-3-4 godine ako pozeli upiknut 10 jezgrenog broadwell-e ili 18 jezgrenog xeon-a. Sa z97 je 4790k kraj.
@ ansha zagy i dax-lax
Gdje ste uzeli procesore 5820k tu u hr ili ih uzeli u eu? Kolko su vas kostali?
Jel se isplati moj 3770k zamijenis s devils canyonom? za maticnu pise da socket pase al nema je na listi supported cpus...hmmmm
Ne isplati se i NE ide Devils Canyon na Z77 chipset nego na Z97 ili Z87 pojedine ploče (ako ne i sve).
Hvala,planiram grafu i proc stavit pod vodu (ne doslovno :P) i do kuda ide,kada dosegnem max idem na veci upgrade...
Dali mi se isplati prodati ovaj Cooler Master Seidon 120v za ca 200kn i uzeti za 500kn Corsair H80i, citam da je jako dobar(pogotovo na full speedu kao h100, a to mi i treba da na maxu moze drzati cisto par minuta:) svaki savijet dobrodosao!lp
Dali mi se isplati prodati ovaj Cooler Master Seidon 120v za ca 200kn i uzeti za 500kn Corsair H80i, citam da je jako dobar(pogotovo na full speedu kao h100, a to mi i treba da na maxu moze drzati cisto par minuta:) svaki savijet dobrodosao!lp
PO ovome što si napisao, želiš clockati proc najviše moguće i s njime benchati, a cm to ne može izdržati. Ako želiš saznati stvarnu snagu tog i7 nebi bilo loše isprobati do kolko ide s boljim vodenim. Ako kaniš prodati vodeno šibni PM i dog ćemo se. ;)
Neces nesto strasno profitirat sa H80i, radje stavi neke brutalne ventove na seidona pa probaj tako.
Racunaj i da opstrukcije airflow-a dosta mogu utjecat na performanse, a uvijek imas opciju potopit radiator u ledenu vodu i imat pravo vodeno hladjenje
Ispoliraj i bazu coolera a mos i IHS ako ti garancija nije bitna i stavi kvalitetnu pastu i divljacki stisni (na rubu loma ;)).
Neces nesto strasno profitirat sa H80i, radje stavi neke brutalne ventove na seidona pa probaj tako.
Racunaj i da opstrukcije airflow-a dosta mogu utjecat na performanse, a uvijek imas opciju potopit radiator u ledenu vodu i imat pravo vodeno hladjenje
Ispoliraj i bazu coolera a mos i IHS ako ti garancija nije bitna i stavi kvalitetnu pastu i divljacki stisni (na rubu loma ;)).
na stranu tvoj humoristican komentar, ajmo malo ozbiljno;
po testovima je odlican kad su mu rpm-ovi na maxu ima perfomanse identicne kao i h100 na maxu, barem sto sam ja vidio,
bolji vent ocigledno ne postoji( barem kod nas) a ono sto sam nasao kosta kao cijelo vodeno za iste perfomasne (u tom segmentu na vodenim hladenjima su zapravo samo butalni ventovi)!
na h80i radiator je za 1.1cm siri i tu lezi "tajna" perfomansi ne u ventu!
tih par minuta mogu preziviti vecu buku(koja je i dalje za 30% manja nego na seidonu ver.1.0)
poliranje me zapravo neinteresira jer rijetko koja komponenta ostane na dulje vrijeme kod mene.
Mx-2 koristim 99% vremena, zadnjom tubom sam namazo jedno 15 haswella i odlicna je(no to svi znamo)..
ak ima jos netko kakav prijedlog slobodno.lp
posudio bi ti svoj h110 za test ali nemam kaj na proc stavit dok bi voda bila kod tebe.
EDIT: Čak sam voljan mijenjat h110 za D15 ili D15s
da vas pitam... što to znači kada CPU podržava 2 memorijska kanala... ja inače imam 3x4 DDR3 ram sa 6700K... dali je tu nešto krivo?
da vas pitam... što to znači kada CPU podržava 2 memorijska kanala... ja inače imam 3x4 DDR3 ram sa 6700K... dali je tu nešto krivo?
to znaci da ti ploca podrzava "dual channel" memoriju tj "nacin rad", u bukvalu to znaci bolje perfomanse no te perfomanse su od svega "par postotaka" stovise zanemarive, jedino su vidljive u specijalnim benchmarcima, kod tebe je sve ok, postoje takoder tripple i quad chanell nacini rada no na drugim socketima...na tvom socketu(ili ploci) neznam dali je podrzano da ti prve dvije rade u dual channel nacinu a treca u single! no kako god da rade nisi "nista" izgubio!lp
Da pitam za mišljenje dali se isplati kroz dogledno vrijeme mijenjati ovaj moj i7 dali se dobije dosta na performansama ili?
ni u ludilu,onaj koji ima i7 3770k nema sta gledat za nadogradnju a kamoli ti s 4770k
jedino ako patis na novi hardware i imas viska novaca
Meni ove cijene nisu jasne,ja imam 3770k odkad je izasao,3,4 godine a 6700k je skuplji samo 90kn!!!!!??? Pa sto je ovo...3 generacije stariji i ovakvu cijenu daju....
ja sam u dilemi vec dulje vrijem pa eto da tu konacno zavrsim dilemu,da li mi se isplati,meni kao gameru i uz to surferu i radniku na excelu...mijenjat moj 3770k za 6700k?
u dilemi sam zato jer se jako grije,idle 40 a 60-65 nega lagana fifa,nedaj boze CIV onda je 70+....pasta mijenjana prije 2 mjeseca i to je krenulo nedavno,prasine nema,uzeo sam novo kuciste za black friday,cekam da dode iz casekinga,pa planiram stavit pod vodu (ekwb predator 360)
19 | Ostati na 3770K |
---|---|
1 | Nadogradi na 6700K |
ostani. nema svrhe. ja sam prešao s 3770k na 5820k jer sam imao stvarno malo novaca za dodati ali sad shvaćam da nije bilo ni najmanje potrebe za time. (osim nekad kad rendam svoje 3d crteže, tu ubija ovaj)
jel prodaje mozda tko i7 procesor socket 1155 ?
Ne mogu nigdje naci u ducanima a ni na oglasnicima.
Oprostite na offtopicu
jel si možda razmišljao da se vratiš npr na zračno hlađenje tipa noctua? vjerujem da je puno bolja opcija od h80i i ovog što trenutno imaš..
i da kak to da cm 240m ne stane u z3?
pa meni je stao u nzxt s340...
dakle što nemaš top izlaz za 2x120mm ventilatora? dakle ako imaš stane ti cm 240m
vidim jednoglasno ostanak izglasan...sad stavljam vodu jer evo igram gta na high i imam proc sve 4 jezgre rade 70stupnjeva graficka na 75...i to jos nije ultra...
Hvala na pomoci!
jel si možda razmišljao da se vratiš npr na zračno hlađenje tipa noctua? vjerujem da je puno bolja opcija od h80i i ovog što trenutno imaš..
i da kak to da cm 240m ne stane u z3?
pa meni je stao u nzxt s340...
dakle što nemaš top izlaz za 2x120mm ventilatora? dakle ako imaš stane ti cm 240m
Ma htio sam jucer uzeti Mugena MAx, no odustao sam (vodeno mi izgleda puno ljepse a i ploca/gpu, vent mi sva svijetli + prozirna stranica na z3+
)!prije toga sam skoro vec otisao po h80i(500kn), s obzirom na cijenu dobijem odlicno tise i jace hladenje za nadoplatu od samo 200kn!
240mm ne stane, im manje rupe a nezelim razvaljivati/busiti kuciste! a radiator takoder neide gore jer bi bio zaglavljen izmedu ventova i ploce(ako uopce stane)! uglavnom zalman z3/+ i 240mm vodena nisu kompaktibilni koliko sam ja pretrazio "gugle"!LP
Ja mislim da su zračni hladnjaci zakon.
Čak sam jedno vrijeme htio se riješiti vodenog jer me strah curenja - nikad ne znaš i uzeti noctua gledao sam testove i ne bih uopce izgubio puno...
samo isto ko i tebe hebe taj izgled i glomaznost tj noctua garant piga plocu..
Ja mislim da su zračni hladnjaci zakon.
Čak sam jedno vrijeme htio se riješiti vodenog jer me strah curenja - nikad ne znaš i uzeti noctua gledao sam testove i ne bih uopce izgubio puno...
samo isto ko i tebe hebe taj izgled i glomaznost tj noctua garant piga plocu..
uzet cu zracni hladnjak kad intel ponovno bude prodavao zalemljene procesore!
JA sam na vodi već par godina,zračno sam zaboravio da uopće postoji!!
Non stop lurkam kako da GPU stavim zajedno sa procom pod vodu ali je hebeno skupo!!!To mi je ultimativni cilj!!