I3 ili phenom II x4
- poruka: 31
- |
- čitano: 4.482
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
naravno intel.. taj proc tjera 7970 /gtx 680 / 670 bez beda
brzi hladniji tisi i manje trosi..
Lol.

sinek kaj ti je smijesno?to kaj taj malisan moze tjerat jednu gtx 680 ili?naravno da bi bilo smotano stavit takvu grafiu na taj proc ali mali to gura!
Bez overclockinga?
Definitivno idi na i3 2120 SB.
U igrama je produktivniji, manje troši, duplo manje od Phenoma, ploče su uglavnom jeftinije, Sandy Bridge arhitektura se odlično ponaša u igrama, jedina mana je zaključan množitelj (djelomično otključan, ali OC je moguć samo na pločama koje to podržavaju), dok Phenomi X4 idu na 4 GHz, ali na ploči od 500ak Kn i sa nekim Aftermarket CPU Hladnjakom.
Znači Intel is way to go.
sinek kaj ti je smijesno?to kaj taj malisan moze tjerat jednu gtx 680 ili?naravno da bi bilo smotano stavit takvu grafiu na taj proc ali mali to gura!
Jedan i5 2500K@4.5 GHz nije uspio zakucat HD7970/GTX680 na 99% u Metru 2033, pa ovaj sigurno neće.
Ne vjerujem da će kartica raditi na više od 75-80% opterećenja, ako i toliko.
Za jednu HD7850 je taman, a sve jače je bottleneck.
Ne vjerujem da će kartica raditi na više od 75-80% opterećenja, ako i toliko.
Za jednu HD7850 je taman, a sve jače je bottleneck.
na kojoj to rezi? 800 x600? daj link.. nemora bit do proca.. u nekim ne zahtjevnim scenama pada usage kartice .. uvijek bilo i bit ce.. a ako i5 na 4.5 ghza ne moze tjerat 7970 (100%) onda nis nemoze sto nije tocno..

Opet vi
Test je bio na nekom stranom forumu, mislim francuskom, na 1.680x 1.050.
i3 je u rangu Phenoma i ostat će.
Za OC ploča treba od min. 400ak Kn dok je za Intel dovoljna ploča od 300Kn.
Probajte bf3 MP sa i3 2100 i phenom II x4, negdje ce ove prave 4 jezgre Phenoma bas se osjetiti dok u nekim igricama koje ne vide vise od 2 jezgra sb arhitektura dolazi do izrazaja sve zavisi sta planiras igrati.
Ako planiras online na serverima sa puno igraca, uzimaj quad punokrvni.
Ploče nisu jeftinije, a i3 je u rnagu sa PIIX4, i uvijek će biti.
Phenom II X4 jer je punokrvni Quad Core, ima otkljucan mnozitelj i jeftiniji je od SB I3.Ukratko jaci je, moze se clockati a jeftiniji je kakvih 80 HRK.Dok je I3 bio jeftiniji bio je bolja opcija, sada vise ne.
Evo hvala da ne stišćem svima. Phenom II će biti. Može lock teme.
Dobro si odlučio, iako sam ja bio za Intela.
Inače u ovom slučaju:
Intel -> Gaming
AMD -> Video editing, rendering...
Dobro si prošao sve u svemu.
Dobro si odlučio, iako sam ja bio za Intela.
Inače u ovom slučaju:
Intel -> Gaming
AMD -> Video editing, rendering...
Dobro si prošao sve u svemu.
Ma da sam ja u pitanju uzeo bih i3 jer više vjerujem Intelu. To je za kolegu, on je rekao da želi 4 jezgre pa eto mu.
Zanimalo me samo ima li značajne razlike u performansama, ali po porukama zaključujem da nema tako da...
PS
Lakše mi je staviti AMD nego objašnavati da je i i3 zapravo virtualni 4-jezgraš.
Jako jako malo.
Jako jako malo.
Misliš? A l3 keš i bolji overclock, jer sa ovim ne mogu preko 3,4 da ga bešje.
Taj Quad Core AII X4 na tom taktu je vise nego dovoljan za HD 6850 OC, pa i jace kartice.Dakle ne.
Sa HD 6850 nebi puno profitirao, ali za buduće nadogradnje sa jačom grafim bi itekako. Phenom sa svojim L3 cache-om je ponekad osjetno brži od Propus-a.
CF ti se ne isplati pored GEN3 kartica tipa HD 7850.
CF ti se ne isplati pored GEN3 kartica tipa HD 7850.
Ma je, 7850 je 2 keke kuna a 6850 je keku..tako da mislim da se ne isplazi baš.

Možeš se ti sasvim ljepo igrat sa Phenomom na 4.0ghz i sa jačim grafama 1080p reza i maximalni detalji. Za koju godinu će ti sve bit zastarjelo, a ne samo CPU koji ionako datira iz 2009. godine a i danas se savršeno dobro možeš s njim igrat.
Ne MAX ima i5 750 koji je malo jaci od tvog phenoma, mozda 5%, i ima HD 7950, te grafa mu nije usko grlo za procesor iako je s njiom isao na maximalan OC, procesor je iskoristio 99%, tako da nemas nikakve brige,
Opet drama sa bottleneckom.