Flashanje BIOS-a izdvojena tema

poruka: 600
|
čitano: 495.692
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Flashanje BIOS-a
ante.peric kaže...

moze mi ko pliz hitno odgovorit kako da vratim stari bios... buraz ima maticnuu asrock z68 extreme3 gen3 sa 2.30 na 2.10? hvala unaprijed {#}

Isto kao i novi. Skineš stari BIOS i flashash.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina
Lord Pero kaže...
ante.peric kaže...

moze mi ko pliz hitno odgovorit kako da vratim stari bios... buraz ima maticnuu asrock z68 extreme3 gen3 sa 2.30 na 2.10? hvala unaprijed {#}

Cuo sam neke glasine da ako izvadis bateriju na 15-ak minuta dam  se bios restarta. Unaprijed da ti kazem da nisam siguran.

dosta je jumperom kratkospojiti clr cmos ili ako maticna ima dugme clear cmos

13 godina
neaktivan
antimon95 kaže...

dosta je jumperom kratkospojiti clr cmos ili ako maticna ima dugme clear cmos

ja imam istu maticnu i stisnula sam clr cmos i nista,al probala sam ovo kaj je Don Kihoty napisao, stavila sam 2.10 i sad opet imam taj bios,jer sa 2.20 i 2.30 nemogu regulirati vrtnju ventilatora...{#}

12 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
ante.peric kaže...

Isto kao i novi. Skineš stari BIOS i flashash.

evo uspio sam, hvala {#}

ante
12 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

pozz ekipa!

imam pitanje. unazad nekoliko dana mi je sustav počeo javljati grešku pri ubadanju usb stika (nešta tipa device not recognize) i to na bilo koji usb utor na ploči i kučištu (nemam usb pci karticu). dosta sam guglo i nema bas nekih rješenja osim da samo treba ištekati komp iz struje na par vremena i nakon toga sve opet radi. tako je i kod mene ali samo na kratko, nakon par sati opet neradi. probao sam i sa novim windowsima i opet nista. e sad pitanje. 

može li moj problem riješiti update biosa?

komp je stariji: matsonic ms9367e

intel celeron 2.4

2 gige rama

nvidia geforce fx5500 128mb

bios je American Megatrends inc. 07.00T, 2.4.2001.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a
molim pomoć!!!! još uvijek mi nerade usb-i

0 0 hvala 0
15 godina
Flashanje BIOS-a

ne radi samo taj stick ili ti nerade i druge stvari uštekane u usb?

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ukljucio si u USB jedan ili pokusao sa nekoliko USB uredjaja (npr. Stikova)?
Jesi USB pokusao ukljuciti i na rear panel, rade li tamo?
Jesi instalirao sve drivdre sustava chipset..., pogledaj da i u BIOSU nije disablirana neka opcija za USB.
Ako si sve navedeno pokusao, tek tada nadogradi BIOS na zadnju verziju, ako ni to ne rijesi problem vjerojatno je ostecen USB kontroler i tada je najjeftinija opcija ugraditi PCI-USB KARTICU.
12 godina
neaktivan

hvala na odgovoru.

jesam sve sam probao, sve drivere instaliro, probao sve utore i naprijed i nazad, vise stikova koji rade drugdje, probao xp i 7 i uvijek isto. u biosu je usb ukljucen. vec sam poludio od uzaludnih rjesenja, al mislim da je najbolje ovo sa pci karticom. hvala jos jednom

16 godina
Flashanje BIOS-a

Ovako imam jedno pitanje......imam maticnu asrock 990fx extream 3 i sada vidim da ima dosta bios updatova....http://www.asrock.com/mb/AMD/990FX%20Extreme3/?cat=Download&os=BIOS sada koji je bios bolji za mene....komponente raunala pod moj pc ili dali je uvik zadnja verzija najbolja...i jos jedno pitanje...dali se moze bios downgradati?

FC Barcelona
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

nema tu koji je bios bolji za tvoje komponente :D skini zadnji bio i updateaj ga...neces pogrijesit 100%...govorim ti iz vlastitog iskustva...asrock ima jako dobre biose...ja jos nisam imao problema s njima

http://steamsignature.com/img/profile/76561198029829922.png
16 godina
d4rkd3atH kaže...

nema tu koji je bios bolji za tvoje komponente :D skini zadnji bio i updateaj ga...neces pogrijesit 100%...govorim ti iz vlastitog iskustva...asrock ima jako dobre biose...ja jos nisam imao problema s njima

znaci zadnji je uvik bolji...ok....hvala na brzom odgovoru!

FC Barcelona
13 godina
neaktivan
MOgY kaže...

Ovako imam jedno pitanje......imam maticnu asrock 990fx extream 3 i sada vidim da ima dosta bios updatova....http://www.asrock.com/mb/AMD/990FX%20Extreme3/?cat=Download&os=BIOS sada koji je bios bolji za mene....komponente raunala pod moj pc ili dali je uvik zadnja verzija najbolja...i jos jedno pitanje...dali se moze bios downgradati?

Dobra stara kaze: dok nesto radi dobro NE DIRAJ, medjutim novijim verzijama ispravljaju se uocene greske, podrzan je neki noviji hardver (npr.CPU...).

Nadogradi na najnoviju verziju  sto ne znaci da i u njoj ne postoje greske i biti ce ispravljene u iducoj reviziji samo svakako savjetujem da izbjegavas BETA verzije. Za flashanje postoje alati iz DOS-a ili WIN-a, savjetujem iz WIN-a.

NAPOMENA: NADOGRADNJA BIOSA PRIPADA U PROCES VISOKOG RIZIKA I ZATO UKOLIKO SE ODLUCIS RADI ISKLJUCIVO NA OSOBNU ODGOVORNOST ILI PREPUSTI STRUCNJAKU!

Naravno da mozes nakon novije ponovno flashati i starijom verzijom, no jos jednom OPREZ, za tu radnju bilo bi pozeljno pribaviti i UPS, evo i savjet i proizvodjaca:

"We don't recommend users to update BIOS while the system is running well. For any damages caused by improper operation of downloading or updating BIOS, ASRock® assumes no responsibility. Before you download or update the BIOS, please read below " (How to Update)" carefully"

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.1.2013 0:23 (Hardwhelper!!!).
12 godina
protjeran
Flashanje BIOS-a

Sve ok,samo bi savjetovao flashanje što nižeg nivoa,dakle,ne iz Windowsa..Dakle,BOOT sa diskete/USB-a,i bez kreiranja mape,samo autoexec datoteka za flashanje na tom mediju..Pripaziti da kojim slučajem ne nestane struje (UPS uređaje koristiti ako je ikako moguće..)inače ako se proces prekine dok nije gotov,ploča je mrtva

1 0 hvala 1
16 godina
Flashanje BIOS-a

to sam i ja procita ali uvik valja pitati....preporstavio sam ja sve to sta govorite ali uvik je lipo cuti drugoga koji ima iskustva....piva za ekipu!{#}

FC Barcelona
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.1.2013 0:02 (MOgY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Flashanje BIOS-a

Danas je flashanje iz Windowsa skoro uvijek uspješno, ja osobno nikada nisam imao problema (5-6 različite ploče flashane, neke i više puta).

To da se ploča može baciti ako dođe do problema pri flashanju niju uvijek točno (iskustvo).

Isto tako vlasnici koji imaju Phoenix bios (i neki drugi) mogu, ako ga pokidaju, jednostavno kupiti novi bios chip i zamjeniti ga bez ikakvog lemljenja...:

PhoenixBios PhoenixBios
Tko se zadnji smije, nije skužio!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
redneck kaže...

Sve ok,samo bi savjetovao flashanje što nižeg nivoa,dakle,ne iz Windowsa..Dakle,BOOT sa diskete/USB-a,i bez kreiranja mape,samo autoexec datoteka za flashanje na tom mediju..Pripaziti da kojim slučajem ne nestane struje (UPS uređaje koristiti ako je ikako moguće..)inače ako se proces prekine dok nije gotov,ploča je mrtva

ako se ne osteti bootblock u biosu ploca nije mrtva, samo trebas ubacit bootablini medij koji sadrzi backupiranu verziju. Btw neznam koje su posljedice ako se stavi krivi bios i podese drugacije frekvencije

13 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

POzzz....

Malo sam trazio po IMB-ovoj stranici i nisam uspjeo da nadjem svoju maticnu,maticna je malo starija i planiram da kupim novi gejmerski comp na ljeto a trenutno imam neki malo bolji procesor od ovog u racunaru pa bi htjeo da ubacim,kada ga ubacim ventilator se ukljuci na maksimalno i zuji dok ga ne iskljucim,receno mi je da je to zbog biosa i da trebam da updatujem bios ali nemogu nigdje da nadjem tu maticnu...

Trenutni procesor je pentium 540HT...

Preko dxdiag:

------------------

System Information

------------------

Time of this report: 2/16/2013, 13:33:47

Machine name: MEDION535-PC

Operating System: Windows 7 Ultimate 32-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255)

Language: Bosnian (Latin) (Regional Setting: Bosnian (Latin))

System Manufacturer: IBM

System Model: 8142KGZ

BIOS: Phoenix FirstBios(tm) Desktop Pro Version 2.0 for IBM ThinkCentre.

Processor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.20GHz (2 CPUs), ~3.2GHz

Memory: 2048MB RAM

Available OS Memory: 2046MB RAM

Page File: 1048MB used, 5092MB available

Windows Dir: C:\Windows

DirectX Version: DirectX 11

DX Setup Parameters: Not found

User DPI Setting: 96 DPI (100 percent)

System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)

DWM DPI Scaling: Disabled

DxDiag Version: 6.01.7600.16385 32bit Unicode

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
medion536 kaže...
POzzz....
Malo sam trazio po IMB-ovoj stranici i nisam uspjeo da nadjem svoju maticnu,maticna je malo starija i planiram da kupim novi gejmerski comp na ljeto a trenutno imam neki malo bolji procesor od ovog u racunaru pa bi htjeo da ubacim,kada ga ubacim ventilator se ukljuci na maksimalno i zuji dok ga ne iskljucim,receno mi je da je to zbog biosa i da trebam da updatujem bios ali nemogu nigdje da nadjem tu maticnu...
Trenutni procesor je pentium 540HT...
Preko dxdiag:
------------------
System Information...
Ako je konfa IBM-ova, proizvođač za update BIOS-a koristi "Think Vantage Technology" odnosno potreban ti je "System update", sve ti lijepo piše link.
SAVJET: ne nadograđuj konfiguraciju (procesor, grafika...) napamet, imaj u vidu da modeli s jacim procesorom imaju i adekvatno dimenzioniran sistem hlađenja!
14 godina
Flashanje BIOS-a
pozdrav svima imam maticnu msi k9 n neo v2 i u njoj imam jako los procesor i sad probao sam ga zamijeniti sa ovim http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon%2064%20X2%206400+%20-%20ADX6400IAA6CZ%20(ADX6400CZBOX%20-%20ADX6400CZWOF).html i sad stavim ja u nju i ne pali se ,receno mi je da je to zato sto nije podrzan ali da bi se updateom biosa sa sadasnje 2.40 na najnoviji 2.90 to moglo ukomponirati i proraditi pa me zanima da li bi to proradilo? hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gamer21 kaže...
pozdrav svima imam maticnu msi k9 n neo v2 i u njoj imam jako los procesor i sad probao sam ga zamijeniti sa ovim http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon%2064%20X2%206400+%20-%20ADX6400IAA6CZ%20(ADX6400CZBOX%20-%20ADX6400CZWOF).html i sad stavim ja u nju i ne pali se ,receno mi je da je to zato sto nije podrzan ali da bi se updateom biosa sa sadasnje 2.40 na najnoviji 2.90 to moglo ukomponirati i proraditi pa me zanima da li bi to proradilo? hvala

-zašto to ne proivjeriš na stranicama MBO, sve podatke imaš, google radi ostalo. Ovako.

MBO: Klik-1.

CPU: Klik-2 AMD X2 6400+ nije naveden u popisu podržanih CPUa, ali pošto je jezgra Winsdor treba provjeriti s novijim BIOSom, ver. 2.5 i 2.8 se odnose upravo na CPU-ID. Posljednji BIOS je 2.9. Ali ne podržava stepping F3 koji je potrebna za taj CPU (MBO samo F2 <90W) dok ovaj 6400+ traži 125W.

-znači po podatcima, MBO ne podržava taj CPU. Jedino (ako postoji) 89W vezija, možda zamjena...

edit: posljednji podržan je 5800+ F3 od BIOS ver.2.0, da je podržan 6400+ radio bi i s ovim BIOSom, problem je wataža..

važno:

- prije nabavke i ugradnje bilo koje komponente (pogotovo CPU) trebaprovjeriti teh.specifikacije. ... jer je lako uništiti sve, uz to što je bacanje novca u ovom slučaju.

- Nadogradnja BIOSa nije pretjerano komplicirana, ipak, ako nešto pođe krivo, ploča je za smeće. ne radi flash ako nisi siguran da to znaš i da je potrebno (korisno), pogotovo ako radi bez problema.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2013 22:37 (ihush).
15 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

ne mogu naci novu verziju biosa za svoju asrock P4VM800. gdje mogu skinuti?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
redzooo kaže...

ne mogu naci novu verziju biosa za svoju asrock P4VM800. gdje mogu skinuti?

asrock P4VM800, google kaže škljoc

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
14 godina
Flashanje BIOS-a

stavio bi novi ssd u komp pa sam dobio preporuku da stavim novi bios pa sam naisao na ovaj link

cini mi se jednostavno mada nisam to nikada radio.

koja je mogucnost da se izgasi usred flashanja, vidim da se na to upozorava?! maticna je ASUS Crosshair Formula IV

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Flashanje BIOS-a

Evo OVDJE imaju upustva za flashanje BIOS-a. Sad mi je nejasan ovi 7. korak. Ja kad ekstraktam zip file biosa, dobijem 5 fileova (4.c korak). I oću li ja sad upisat ovu naredbu "A:\>awdflash AB9_14.BIN /py /sn /cd /cp /cc /cks /R" ili samo upisat runme i udrit enter kao što piše ispod toga na slici?

...The South Will Rise Again... White -h- boys
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Pozdrav svima!!!

Namjeravao sam uskoro kupiti novi procesor (AMD Phenom II X6 1045T) a imam maticnu plocu MSI 770-G45 i sad neznam kako da provjerim koja mi je verzija BIOS-a i da li cu ga morati obnavljati ili Phenom II X6 moze bez novog biosa.

Hvala!!!!

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

http://www.msi.com/product/mb/770-G45.html#/?div=CPUSupport

Podržan je od 7599vA5 (10.5).

Ali ti slobodno skini 7599vA8 (10.8) i preflashaj prije zamjene CPU-a.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
13 godina
Cyborg 11 kaže...

Pozdrav svima!!!

Namjeravao sam uskoro kupiti novi procesor (AMD Phenom II X6 1045T) a imam maticnu plocu MSI 770-G45 i sad neznam kako da provjerim koja mi je verzija BIOS-a i da li cu ga morati obnavljati ili Phenom II X6 moze bez novog biosa.

Hvala!!!!

mozes u aidi64 ti pise koja je verzija, pise ti u biosu koja je verzija mislim da kad stisnes F1 ILI F2.

12 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

http://www.msi.com/product/mb/770-G45.html#/?div=CPUSupport

Podržan je od 7599vA5 (10.5).

Ali ti slobodno skini 7599vA8 (10.8) i preflashaj prije zamjene CPU-a.

A mozete mi poslati neki link ili tutorijal kako se flesuje Bios jer to nisam nakad radio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 10:55 (Cyborg 11).
15 godina
protjeran
1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice