Dolazak Core i5

poruka: 100
|
čitano: 15.222
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Dolazak Core i5
vexx5555 kaže...

Koliko sam vidio,za 1366 treba najmanje 5k kuna a najjeftinija kombinacija sa i5 je 3k kuna. Uostalom,šta tebe briga šta neko troši svoje novce i na što.

Gigabyte ploča: 1100kn

Procesor: 1900kn

Memorija: 900kn

Sve skupa oko 4000kn, dok i5 dobiješ za nekih ~3000kn (po ADM-u).

Sad te apsolutno ne kužim, najprije komentiraš kako je X58 jaaako skup, a onda savjetuješ ljude da bacaju pare na skupe ploče za sporiji proizvod?

16 godina
odjavljen
Lightning kaže...
vexx5555 kaže...

Koliko sam vidio,za 1366 treba najmanje 5k kuna a najjeftinija kombinacija sa i5 je 3k kuna. Uostalom,šta tebe briga šta neko troši svoje novce i na što.

Gigabyte ploča: 1100kn

Procesor: 1900kn

Memorija: 900kn

Sve skupa oko 4000kn, dok i5 dobiješ za nekih ~3000kn (po ADM-u).

Sad te apsolutno ne kužim, najprije komentiraš kako je X58 jaaako skup, a onda savjetuješ ljude da bacaju pare na skupe ploče za sporiji proizvod?

Ja nisam nikog savjetovao o i5, a i7 i je skup. Uostalom,pogledaj koliko koštaju bolje ploče za Phenome 2 koji su sporiji proizvod u odnosu na i5.

If you have NOS,you are the BOSS!
16 godina
neaktivan
Dolazak Core i5

Molim vas ako netko moze nac test usporedbe i5 750 i stariji Q9550..

Nasao sam brdo testova za i5 i i7 ali nigdje usporedbu sa starijima da vidim koliko su bolji..

Jer sam zapeo sa Q9550 vec neko vrijeme ali sad kad vidim da je i5 750 cak jeftiniji ili isti u cijeni kao i Q9550, pa me interesira koliko za i5 bit bolji za igre?

Al nigdje da nadjem test, da vidim koliko je bolji ili nije...

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2009 22:18 (Magger).

0 0 hvala 0
17 godina
Magger kaže...

Nasao sam brdo testova za i5 i i7 ali nigdje usporedbu sa starijima da vidim koliko su bolji..

Jer sam zapeo sa Q9550 vec neko vrijeme ali sad kad vidim da je i5 750 cak jeftiniji ili isti u cijeni kao i Q9550, pa me interesira koliko za i5 bit bolji za igre?

i5 je bolji u svakom pogledu, neznam zašto nebi njega uzeo nasuprot q9550?

Neide mi u glavu nikako.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
protjeran
Magger kaže...

Probaj ovdje LINK

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
16 godina
neaktivan
APazinjan kaže...
Magger kaže...

Probaj ovdje LINK

Hvala puno..

Ma ako bi uzimao i5 odmah bi trebao vise odvoji para sve ukupno.. Mozda ako bi jos pricekao neko vrijeme, da prikupim jos para al onda bi odmah i directx 11 graficku uzeo i stalno komplikacije i neodlucnosti..

16 godina
odjavljen
Magger kaže...
APazinjan kaže...
Magger kaže...

Probaj ovdje LINK

Hvala puno..

Ma ako bi uzimao i5 odmah bi trebao vise odvoji para sve ukupno.. Mozda ako bi jos pricekao neko vrijeme, da prikupim jos para al onda bi odmah i directx 11 graficku uzeo i stalno komplikacije i neodlucnosti..

Ako hoćeš uzeti ATI 58xx onda uzmi sad,ako ćeš NVidiu (serija 300 koja podržava DX11 dolazi slijedeće godine) onda čekaj.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 20:52 (vexx5555).
17 godina
vexx5555 kaže...

Ako hoćeš uzeti ATI 58xx onda uzmi sad,ako ćeš NVidiu (serija 300 koja podržava DX11 dolazi slijedeće godine) onda čekaj.

Nemaš ti napajanje 550W, nego 500WSmijeh

I nabaci benchmark koji, postaj u 3dmark06 rezultati pod overclocking.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
odjavljen
Svejedno. "Pod overclocking" nebu islo jer nije nista clockano.
16 godina
neaktivan

@Magger nemoj ni slucajno uzimati Q9550 je oko 400kn skuplji od i5, a u 92% testova losiji, s tim da ce s vremenom razlika biti i veca...

Buduci da je razlika u cijeni toliko velika, samo ako uzmes extremnu maticnu te moze doci skuplje...tako da taj argument ne stoji...a ddr2 i ddr3 memorije su cjenovno sada jako blizu...

Definitivno pricekaj da dodje ati 5850 jer je 10-15% sporija od 5870, a nekih 30-35% jeftinija...

Evo ti direktnu usporedbu ta dva proca:

http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=109&p2=50

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.10.2009 13:06 (Los Sam).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice