CPU snaga

poruka: 6
|
čitano: 1.968
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
CPU brzina

Imam dvojezgreni E4400 i negdje davno sam preko nekog programa vidio kolika je kombinirana dvije jezgre.

Koliko se sjećam, za 2x2,00 Ghz bilo ukupna snaga/brzina 5 i nešto Ghz.

Jutros sam overclockao procesor na 3Ghz, pa me zanima kako mogu vidjeti kombiniranu snagu dviju jezgri

If it can't be my design, this is my line.

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
CPU snaga
Lol.Nema tu kombinirane snage,svaka jezgra radi na tih 3Ghz(OC) i to je to, brzina se ne mnozi sa količinom jezgri.
I'll be back
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: CPU snaga

možda je taj program računao efektivnost u usporedbi sa starijim procesorima, jer ovaj procesor može izvršavati više instrukcija od običnog 2Ghz proc...stare generacije...

vjeruj mi, ne lažem, ono što sam opisao sam vidio

pa me zanima jel netko vidio takav prikaz u nekom od onih dijagnostičkih programa

ja usput tražim

16 godina
neaktivan
Lazarus Ledd kaže...

možda je taj program računao efektivnost u usporedbi sa starijim procesorima, jer ovaj procesor može izvršavati više instrukcija od običnog 2Ghz proc...stare generacije...

vjeruj mi, ne lažem, ono što sam opisao sam vidio

pa me zanima jel netko vidio takav prikaz u nekom od onih dijagnostičkih programa

ja usput tražim

Kaj ti brijes? Pa taj tvoj dvojezgreni procesor se vec moze nazvat procesorom stare generacije, danasnji procesori imaju 4 ili 6 jezgri ...

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
17 godina
protjeran

Pa šta onda, jel ga uspoređujem s novijima  {#}

Jel mi ti moš reć koliko realno imam procesne moći, iako u ovom slučaj 3+3 nije šest?

16 godina
neaktivan
Lazarus Ledd kaže...

Pa šta onda, jel ga uspoređujem s novijima {#}

Jel mi ti moš reć koliko realno imam procesne moći, iako u ovom slučaj 3+3 nije šest?

Imaš dvije jezgre od kojih svaka radi na 3GHz ,ali imas samo 2MB cache-a, recimo moj E8400 kod kojeg dvije jezgre po default rade na 3GHz a ja sam ih Overclock-o na 4GHz dok ja imam 6MB cache-a

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice