Cpu problem

poruka: 16
|
čitano: 1.899
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Cpu problem

Prije nekoliko dana poceo mi se komp gasiti 5 sek poslje paljenja. Zamjenio sam svoj procesor amd 2400+ sa slabijim amd 1600+ i poslje toga radi sve ok.

Jucer sam kupio drugi amd 2400+ (koji je testiran da radi) i opet isti problem, gasi se 5-8 sek nakon paljenja. Drugo napajanje sam testirao bez uspjeha. 

Ako pomaže, ovaj cpu koji radi (amd 1600+) ima "namrljano" termalne paste, a ova ostala 2 koja ne rade nemaju termalnu pastu. Dali neko zna sto bi to moglo biti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Cpu problem

Pregrijavanje. Nemoj stavljati proc bez tankog sloja termalne paste između jezgre i hladnjaka.

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Cpu problem

Pregrijavanje? Stavi termalnu pastu pa ce hladnjak bolje odvoditi toplinu.

P.S. Pretekli me.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2009 12:41 (vrucajanjetina).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cpu problem

Hvala decki na savjetu, nikad nebi rekao da zbog paste komp nece raditi. Sad je sve ok, pozz.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Cpu problem

Vidim da ovo nisi prije radio pa pripazi da nebi stavio previše paste najbolje je do 1mm jer ako staviš previše opet neće dobro provodit toplinu!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Cpu problem

Previše??? ono što bude višak će izaći sastrane. hladnjak sjedne na proc baš onoliko daleko koliko treba tako da pasta izađe van.kuiš?

kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiill frenzy
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Cpu problem
Kill Frenzy kaže...

Previše??? ono što bude višak će izaći sastrane. hladnjak sjedne na proc baš onoliko daleko koliko treba tako da pasta izađe van.kuiš?

To što si napisao stoji, ali ne valja stavljat previše paste na proc. Dovoljna količina je otprilike kao zrno riže, pa hladnjak to pritiskom rasporedi...

U slučaju prevelike količine, hladnjak će to istisnut i to je ok ako pasta ne provodi struju... no ako je pasta bazirana na srebru (što je dosta čest slučaj) i provodi struju može doć do problema.

17 godina
Kill Frenzy kaže...

Da, samo što ne računaš na to da će ono što izađe sa starne otići tamo gdje nebi trebalo.

Zamisli situaciju; staviš previše paste, ona se istisne i kasnije kad vadiš proc dođe u kontak s socketom. Što time dobiješ? Proc i ploču za smeće.

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
16 godina
neaktivan
Cpu problem

Dakle stavi vrlo malo paste,kako je kolega gore naveo,veličine zrna riže.Hladnjak će sam razmrljati pastu kad sjedne na svoje mjesto.Alternativno,stavi neku najlonksu vrećicu na ruku(onakvu u kakvoj dobivaš komponente) i lagano i ravnomjerno razmaži pastu po procesoru dok natpisi na procesoru budu nevidljivi.Pazi da pasta ne dopđe u kontakt sa kontakitima i socketom.

oko za oko,pasta za zube

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cpu problem

Ne brinite , radio sam to prije, samo sto ovaj put nisam imao paste pa sam mislio proci ce i bez nje :S.

Uglavno stavio sam paste kao zrno riže, radi na otprilike 45°C tako da mislim da je sve ok.

Jedini zajeb sto sad moram staviti ovaj drugi cpu na prodaju jer sam ga kupio misleci da je otisao prvi ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

možda i zaradiš nešto.. stavi 20kn veću cijenu :)

Google is your friend
15 godina
neaktivan
clock

čujte ljudi imam ploču intelovu p45 ds4 i intela core2dua e4600 na 2.4 neželi mi se clockat više od 2.9 molimvas pomozitePlač

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Cpu problem

pa normalno jer neznas klokat moras polako sve ram gpu cpu no voltaza ti je najbitnija

zvowea
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cpu problem

Imam core2 duo t6400 na 2.0ghz prilikom igranja jedne igre pise mi the game will start with CPU 0 only... zasto mi radi samo na jednom jezgru i kako to da sredim?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bane123 kaže...

Imam core2 duo t6400 na 2.0ghz prilikom igranja jedne igre pise mi the game will start with CPU 0 only... zasto mi radi samo na jednom jezgru i kako to da sredim?

ne koriste sve igre prednosti višejezgrenih procesora (dapače, još ih je relativno malo ali se stvar popravlja u novim naslovima).

O kojoj igri se radi?

Google is your friend
15 godina
neaktivan

neka stara formula 1 nebitno,

Hvala ti na informaciji

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice