Evo, Scythe danas predstavio još jedan hladnjak koji cijenom može zadovoljit dosta korisnika. Riječ je o nasljedniku Kama Cross hladnjaka neobične X strukture koja kombinira velik broj aluminijskih listova i ukupno četiri 8 mm bakrenih toplovodnih cijevi koje prenose toplinu sa bakrene jezgre. Zahvaljujući takvom obliku, Scythe tvrdi da je znatno olakšana montaža, a povećana je i kompatibilnost sa visokim hladnjacima memorijskih modula, PWM-a ili pak northbridgea. Novom Slip Stream 140 mm ventilatoru matična ploča automatski regulira brzinu vrtnje između 500 i 1,300 rpm (46 to 119 m3/h), a X konfiguracija hladnjaka omogućuje hlađenje i okolnih komponenti (memorijskih modula, PWM-a itd.). Kompatibilan je sa postojećim Intel socket 478, LGA775, LGA1156 i LGA1366 procesorima, kao i sa AMD socket 754, 939, AM2, AM2+, AM3 i 940 procesorima, a zahvaljujući korištenju MSMC-a (Multiplatform Socket Mounting Clips) moguće ga je montirati u svim smjerovima. Maloprodajna cijena mu u Europi iznosi 29,50 €. Više na http://www.scythe-eu.com/produkte/cpu-kuehler/grand-kama-cross.html
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Gdje se može kupiti/naručiti ako netko zna u Slavnoskom Brodu ovaj Coolermaster Hyper 212??
Ne vidim da ga ima Technomax u Slavonskom Brodu!??
Gdje se može kupiti/naručiti ako netko zna u Slavnoskom Brodu ovaj Coolermaster Hyper 212??
jeli on bolji od Zalmana CNPS10X Quiet??? i jeli tiši???
Tiši je Zalman od 212 i bolje hladi.
Tiši je 212, a Zalman bolje hladi.
A kolika je razlika u hladenju/ decibelima???
a jeste se našli uspoređivat, sigurno je zalman bolji kad je 200kn skuplji...
a jeste se našli uspoređivat, sigurno je zalman bolji kad je 200kn skuplji...
to ti nije obavezno -.-' cesto se i samo ima naplacuje
e jel ima neke veze grafička s tim hladnjakoim
to ti nije obavezno -.-' cesto se i samo ime naplacuje
mislim da kod zalmana to nije slučaj,kvalitetni su ali po meni coolermaster radi puno bolje hladnjake tako da je vjerojatno zalman za nijansu bolji!
Tiši je 212, a Zalman bolje hladi.
A kolika je razlika u hladenju/ decibelima???
Razlika po nekim testovima je do 4°C za Zalmana u loadu, a dok su u idleu podjednaki. Također ispada da je Zalman tiši za oko 3-4 dB.
ma ovaj če ohladit sve što postoji od cpu a
Izgleda predobro, gdje to ima kod nas?
nisam siguran ali priko nabava net ili ako imaš nekog u dojč da se to naručit tu kod mene u zadru nema firma koja radi s tom markom ali u zagrebu siguro ima
ti hladnjaci koji imaju cijevi direkt na proc su najbolji ali ih je i vrlo rijetko ali su i skupi ...
Ima ga na ebayu za cca 350-400 kn...
ti hladnjaci koji imaju cijevi direkt na proc su najbolji ali ih je i vrlo rijetko ali su i skupi ...
haha
To je novija tehnologija, meni osobno ništa neznači samo malo brže/bolje odvodi toplinu s procesora na cooler,ali čuj trebaš ti odvest toplinu sa hladnjaka to je najveći problem.
Nisu baš rijetki, sve češće dolaze takvi cooleri i budu ove potpuno zamijenili za koju god.
Hladnjak! Što mislite o njemu(kako hladi)? Nemojte druge preporučivati jer ovaj mislim uzeti!!
Hladnjak! Što mislite o njemu(kako hladi)? Nemojte druge preporučivati jer ovaj mislim uzeti!!
Procitaj ovdje i pogledaj
..Ja sam ga bio stavio uz pomoć plastičnih vezica koje sam pričvrstio na dio toplovodne cijevi koja izlazi na vrh hlladnjaka i jednu sam uhvatio na žicu što drži Mugenov hladnjak. Temperature su bile oko 1-2 stupnja niže.
Do 300 kn i da je visine do 14 cm i da ne blokira slotove za RAM (4 komada,atx matična) i pasivce na matičnoj (asus m4a785td-v)?
Može odgovor od nekoga?
Do 300 kn i da je visine do 14 cm i da ne blokira slotove za RAM (4 komada,atx matična) i pasivce na matičnoj (asus m4a785td-v)?
Može odgovor od nekoga?
Dobar ti je Hyper TX3 ili još bolji Hyper 212 Plus ako ti može doći.
Mislio sam scythe zipang,al mislim da će on blokirat ram
Može li se zipang montirati na sve strane?
Čisto sumnjam.
Ja bi ipak uzeo Hyper 212.
Izgleda da mi je hyper 212 najbolji izbor:dobar,uzak (vent ću montirat s druge strane),jeftin i ne blokira ram
Kolika je stock frekvencija? Moguće da ćeš ga clockati tako, ali nisam baš siguran.
Probat ću ukrcat hypera
ništa, previsok je,treba mi jedan do 14 cm visine,a da nije preširok
Samo recite,do 300 kn
Koji je nabolji: scythe ninja mini,arctic freezer extreme ili Scythe Grand kama cross?