CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.194.511
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
16 godina
CPU hladnjaci P&O

Uzeo sam antec H2O 650 i vent mi je pre bučan. 

Što napraviti, izgleda da radi stalno na max brzini? 

Battlelog: MUDO_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O
Pa namjestis okretaje u biosu ili u nekom programu predvidenim za tvoju maticnu plocu koja to prek njega moze regulirati.. Jednostavno:)lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
CPU hladnjaci P&O

h2o je vrlo tih barem u mom slucaju kad sam ga ugradjivao u jedan komp za razliku od h80(pull-push)

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Zna li neko kako rijesiti problem sa Corsair H60. Naime ventilator se vrti uvijek na maksimalnoj brzini kada je ukljucen na cpu_fan kontroler. Kada je ukljucen na ostale chassis_fan kontrolere radi normalno. CPU Q-Fan je ukljucen u biosu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: CPU hladnjaci P&O
amater_2 kaže...

Uzeo sam antec H2O 650 i vent mi je pre bučan. 

Što napraviti, izgleda da radi stalno na max brzini? 

Ja ga imam i fx 8320 na 4.6ghz pa je sve tiho

15 godina
CPU hladnjaci P&O

Mijenjam Scythe Mugen 2 sa  Noctua NH-U14S , ustvari planiram za koji dan, ali me brine da mi neće stati po širini (width) 150mm Noctua NH-U14S dok je Mugen 2 130mm zbog coolera grafe Accelero Xtreme IV 280(X) . Ako prebacim grafu u pcie slot ispod ne mogu nijedan kavez od HDD postaviti u kućište (Fractal Define R4). Prije nego naručim volio bi biti 100% siguran da mi stane u kućište ako ne naručujem NH-U12S jer sigurno stane.

Gledao na youtube razne recenzije i fotke ali nikako da skontam..... 100%

Pomoć ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
joyjoy kaže...

Mijenjam Scythe Mugen 2 sa  Noctua NH-U14S , ustvari planiram za koji dan, ali me brine da mi neće stati po širini (width) 150mm Noctua NH-U14S dok je Mugen 2 130mm zbog coolera grafe Accelero Xtreme IV 280(X) . Ako prebacim grafu u pcie slot ispod ne mogu nijedan kavez od HDD postaviti u kućište (Fractal Define R4). Prije nego naručim volio bi biti 100% siguran da mi stane u kućište ako ne naručujem NH-U12S jer sigurno stane.

Pomoć ?

Koliko imaš cm sad od kraja hladnjaka?

Dodaj 1 cm na postojeći hladnjak i odmah budeš znao ( u smjeru grafe ) toliko ti je široka Noctua i još bi trebao imati malo lufta.

15 godina
Tiby kaže...
joyjoy kaže...

Pomoć ?

Koliko imaš cm sad od kraja hladnjaka?

Dodaj 1 cm na postojeći hladnjak i odmah budeš znao ( u smjeru grafe ) toliko ti je široka Noctua i još bi trebao imati malo lufta.

Da , logično 13 cm +1cm gore + 1cm dole... Kućište mi je novo(od prije 2 dana) i lijeva stranica jako teško uklapa kao neki tvornički bug , sutra budem izmjerio. Ali tu je negdje u milimetar.

{#}

edit: sad gledam Manual Installation i postoji mogućnost "B" orjentacije i nebi smetalo ramima čini mi se.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.10.2014 22:05 (joyjoy).
14 godina
joyjoy kaže...

Da , logično 13 cm +1cm gore + 1cm dole... Kućište mi je novo(od prije 2 dana) i lijeva stranica jako teško uklapa kao neki tvornički bug , sutra budem izmjerio. Ali tu je negdje u milimetar.

{#}

Zar je taj cooler tako debel s zadnje strane grafe?

Imaš na Noctuinoj stranici kompatibilnost s matičnim pločama za svaki proizvod, provjeri si ( makar je 100% ok ).

Pazi između gpu i tjela hladnjaka moraš imati mjesta tj. ne smiju se dodirivati.

12 godina
CPU hladnjaci P&O
A sta ce ti Noctua kupi neko vodeno sa 120mm radijatorom i nema brige da nece stat a i ako ne hladi bolje sigurno nije losije od noctue
nista mi se neda
Moj PC  
2 1 hvala 1
15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Moze li preporuka boljeg PWM ventilatora? Treba mi za cpu cooler.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
nicky.sl kaže...
A sta ce ti Noctua kupi neko vodeno sa 120mm radijatorom i nema brige da nece stat a i ako ne hladi bolje sigurno nije losije od noctue

Kada bi mogao montirati 120mm na postojeći 140mm rear vent , idem na silent opciju i ne želim otvarati top kućišta koje je svo blindirano(Fractal Define R4).

Da li je izvodivo ovo i ima li kakav AIO vodeno sa 140mm radiatorom/fan ?

Tišina je prioritet pod 1 , clokanje posljednje!

edit : Corsair H90 ne izgleda loše , tišina , ali kakve će mi temp biti sa ostalim komponentama?

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2014 18:55 (joyjoy).
17 godina
CPU hladnjaci P&O

Ovako, složio sam jedan stari PC i muku mučim s hlađenjem procesora.

U pitanju je Athlon XP 2200+ (1.8 GHz) na MSI KM4M-V matičnoj, termalna pasta je Arctic MX-4 a hladnjak neki Spire (aluminijska baza, odgore 8cm ventilator).

Temperatura procesora vrlo brzo po paljenju dostiže 62-64°C i tako stoji (u Parted Magic Linuxu i u biosu).

Ono što me zanima je, odgovara li na Socket A (462) hladnjak koji paše na socket 939, AM2 i novije?

Mehanizam montiranja djeluje mi vrlo slično, a imam jedan box hladnjak Phenoma II x2 pa bih probao sa njime.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Socket A i socket 939 i noviji nisu ni približno slični po "rupama" za montažu.

Socket A ima montažne kukice na sebi, na samom socketu, dok 939 pa dalje imaju montažne kukice na onoj plastici koja okružuju sami socket i puno je to dimenzijama veće.

Tako da stock hladnjak sa Phenoma II ne paše na socket A ni pod razno. Trebat će ti baš neki za socket A.

Po pitanju temperature - da, previsoka je. To je proc koji bi trebao raditi na temp između 35 i 50 u idle-u. Vjerujem da si sve klasične sitnice odradio - ispuhao dobro hladnjak, očistio staru pastu sa hladnjaka i proca i nanio novu pastu, protok zraka u kućištu je ok?

Ako je to sve po PS-u i ako se taj vent na hladnjaku vrti (inače stock hladnjak za soc A je majni od toga, pa vjerujem da bi ovo što imaš trebalo hladiti bolje), možda da provjeriš postavke u BIOS-u, da nije nešto klokano, provjeriti napone, možda pokušati malo undervoltati...

jer moguće je da ploča overvolta, a moguće je i da su proc ili ploča ili oboje jednostavno degradirali i onda isto možeš dobit visoke temperature.

17 godina

Da, nedugo nakon što sam postavio upit skužio sam da vjerojatno nije moguća montaža pošto s939 i slični imaju heatspreader na procesoru, dakle visina nalijeganja hladnjaka je drugačija.

Hladnjak je čist, pasta je nova MX-4, protok zraka u kućištu nije OK (kejs ima mogućnost za samo 1 stražnji vent i tog ću staviti čim ga nabavim).

Na hladnjaku nije njegov tvornički ventilator (Spire neki s aluminijskim kućištem) već Glaciatechov s njihovog hladnjaka pa je možda dio problema i u tome (možda sam ventilator nije dovoljno jak).

Pokušati ću s nabavkom i nekog boljeg ventilatora, optimiziranog za što veći tlak.

Bios je naravno resetiran. Ako nisam naveo, komp sam "frankenštajnizirao" od starih komponenti koje su mi se s vremenom nakupile. Dakle cijela kombinacija je nova.

Proc je bio u toj ploči (nisam se sjetio reseatati ga) i s tim hladnjakom te je imao par stupnjeva niže temperature, no nemam više pristup njegovom originalnom ventilatoru.

15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Pozz, je li pametno zamijeniti Corsair H60 za Noctua NH-D14? Hocu li dobiti puno nize temperature?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Almin94 kaže...

Pozz, je li pametno zamijeniti Corsair H60 za Noctua NH-D14? Hocu li dobiti puno nize temperature?

To je odlična odluka...čija trenutna isplativost ovisi o tvojim razlozima, zahtjevima i tehnici, a kao dugoročna odluka je odlična zamjena. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.10.2014 16:48 (miki1981).
15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Almin94 kaže...

To je odlična odluka...čija trenutna isplativost ovisi o tvojim razlozima, zahtjevima i tehnici, a kao dugoročna odluka je odlična zamjena. {#}

Hvala. Nadam se da ce FX-a drzati barem na 1.45V. :)

Trenutni Corsair drzi do 1.416V na granicama normale (62C IntelBurnTest), iznad nema sanse.

11 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Pozdrav, imam problem, trenutno koristim stock cooler za fx 6300 i maticna je gigabyte 970a ds3p. Problem je u tome sto nemogu staviti svoj stari cooler cm vortex plus, jednostvano ne ide, treba prevelika sila da se fiksira, pa nisam htio sitskati onah mehanizam da nesto ne pokidam. Kupljen je prije 2-3godine. Ja sam novi u amd procesorima i socketima, pa me zanima dali je am3 drugaciji od am3+ sto se tice montiranja coolera, posto mi na kutiji od tog hladnjaka pise da podrzava am3, ne am3+.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2014 11:28 (alien20).

0 0 hvala 0
17 godina
CPU hladnjaci P&O

s939, AM2, AM2+, AM3 i AM3+ potpuno su isti za monitoranje hladnjaka.

Mislim da se čak i FM1 i FM2 i FM2+ tu ubrajaju ali nisam siguran.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Znaci trebao bih ga moci staviti? Jel se to smije tako jako stisnuti? Ima ploca backplate i sve, ali neznam, stock cooler se puno lakse stavi i ne treba jak pritisak.

17 godina
alien20 kaže...
191x7 kaže...

Znaci trebao bih ga moci staviti? Jel se to smije tako jako stisnuti? Ima ploca backplate i sve, ali neznam, stock cooler se puno lakse stavi i ne treba jak pritisak.

http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-air-cooler/vortex-plus/

Ako si pravilno postavio mehanizam za montiranje i ako je procesor pravilno sjeo u socket problema s montiranjem ne bi smjelo biti.

14 godina

Jel kupio itko itko na forumu uopće NH-D15 ??

15 godina
itomic009 kaže...

Jel kupio itko itko na forumu uopće NH-D15 ??

Iz pouzdanih izvora mogu reć da je...

14 godina

Ma vjerujem da je ali nitko nigdje ne piše ništa a mogao je netko tko je uzeo napisat neku kratku recenziju ili osvrat malo da vidimo {#}.

15 godina
itomic009 kaže...

Ma vjerujem da je ali nitko nigdje ne piše ništa a mogao je netko tko je uzeo napisat neku kratku recenziju ili osvrat malo da vidimo {#}.

A to ti ovisi tko kupi, ima li volje i / ili vremena za tako neš pisat...napisat će netko s vremenom.

Što nebi ti napisao?

13 godina
CPU hladnjaci P&O

Ljetos sam napravio malo testiranje NH-D15 i Fx 8320

30 minuta prime In-place large FFT

Temperatura prostorije 24 stupnja

CPU na 4.4 GHz pri 1.44V
Temp CPU 44 stupnja
Noctua se vrtila na svega 650 okretaja.

Sa time da su mi se ventovi na kućištu vrtjeli na 900 okretaja, samo se vent od 200mm bio na 400 okretaja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 17:46 (Gearbox).
Moj PC  
3 0 hvala 4
13 godina

zna li tko rješiti problem s corsair h105 čujemo neko zujanje kad pumpa počne jače raditi,kad radi na 1w ništa se ne čuje a kad upalim igricu ode na 1.61w i odmah se čuje neko zujanje

12 godina
CPU hladnjaci P&O

ja sam imao problem sa pumpom i vratio sam u trgovinu je se smatra kao neispravno

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Stiže mi kroz koji dan NH-D15 pa ću malo istestirati i napisati recenziju da naši kolege forumaši dobiju info iz prve ruke {#}.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice