Pa sa svakim hladnjakom dobis i termalnu pastu ! Sad ako hoces svejedno posebno pastu kupovat , uzmi Arctic MX-4 , Arctic Silver 4 ... !
CPU hladnjaci i ventilatori P&O
- poruka: 4.438
- |
- čitano: 1.066.705
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nije ventilator u kutiji, zato sto se on stalno isto cuje, ali kada igram neku igricu naravno procersor i grafa jace rade, ali grafa nije, posto ima 2 ventilatora i slabije se cuje i manje hladi, onda je procesor..
i moze preporuka neke paste za procesor?
pa daj pokreni neki program za temperaturu, tipa hwinfo...pa vidi kako se krecu temperature procesora jer intelovi box hladnjaci inače nisu bučni, te jedino ako je temperatura velika onda idu na veci broj okretaja, što se uklanja čiščenjem i promjenom paste
nije ventilator u kutiji, zato sto se on stalno isto cuje, ali kada igram neku igricu naravno procersor i grafa jace rade, ali grafa nije, posto ima 2 ventilatora i slabije se cuje i manje hladi, onda je procesor..
i moze preporuka neke paste za procesor?
pa daj pokreni neki program za temperaturu, tipa hwinfo...pa vidi kako se krecu temperature procesora jer intelovi box hladnjaci inače nisu bučni, te jedino ako je temperatura velika onda idu na veci broj okretaja, što se uklanja čiščenjem i promjenom paste
evo temperature dok igram BF4
Te temp. su ti jos u granicama normale kaj se tice opterecenja !
Te temp. su ti jos u granicama normale kaj se tice opterecenja !
rješio sam problem, skinio sam program Speed Fan, i cpu speed stavio na 80%, cpu se 5x manje cuje, a temp su iste...
a Fan za grafu mi na 30% i temp je 37.. lol
daj odi u bios...settings-hardware monitor- tamo imas cpu fan control, metni na manual (50C - 60%) ili nesto slicno...
Malo gledam hladnjake i naletim na ovaj Enermax.
Cijena je ok, pročitao par review-a i u globalu ga hvale, dobro hladi i tihi vent ima.
Pošto sad imam Freezera 13 i Phenoma 965 na 4.0GHz-a temperatura u igrama sad po zimi je oko 55 stupnjeva, po ljeti će biti još i više i na najvećem broju okretaja je malo bučan zbog 92mm venta.
Ovaj Enermax mi je najviše za oko zapeo, kaj velite na njega?
Pozdrav narode, ja imam intel dual core 2.66 ghz e8200 i trebao bi novi hladnjak a da nije nesto skup.....
Pozdrav, uskoro uzimam plocu Asus M5A97 R2, te sam mislio na cpu staviti trenutni hladnjak koji posjedujem Zalman Performa CNPS5X, zanima me hoce li pravilno pasati ovaj hladnjak na ovu plocu, googlajuci nikako nemogu naci max dimenzije cpu coolera koji pase. Prilozio sam sliku sa dimenzijama coolera .
- Taj hladnjak podržava socket AM3+, inače treba obratit pozornost na visinu (da ti stane u kućište,
da možeš zatvoriti bočnu stranicu), ali ovaj je jedan od nižih, tako da nemaš problema. :D
- Možda ovako nešto, KLIK.
- Taj hladnjak podržava socket AM3+, inače treba obratit pozornost na visinu (da ti stane u kućište,
da možeš zatvoriti bočnu stranicu), ali ovaj je jedan od nižih, tako da nemaš problema. :D
Znam da podrzava, podrzava i trenutni socket 775,ali na trenutnoj maticnoj ga nisam mogao montirati u pravilnom smjeru nego 90 stupnjeva obrnuto od kazaljke na satu jer fizicki nije mogao stati, naime smeta mu pasivni hladnjak na maticnoj.
Zato me strah da se ista stvar ne desi na novoj ploci.
Pozdrav narode, ja imam intel dual core 2.66 ghz e8200 i trebao bi novi hladnjak a da nije nesto skup.....
CM Hyper T4 za 189 kn !
Samo si provjeri dal ti stane u kuciste !
Kad bi uzimali zračni hladnjak za fx 8350 koji bi od ova dva bio vaš izbor:
Spire Colgate 2012
Scythe Ashura SCARS1000
Procesor se nebi overckloko nego bi bilo bitno da ga drži na prihvatljivoj temperaturi od cca 65-70 stupnjeva po ljeti na najačem opterečenju tj. kad upotrebljava svih 8 jezgri.
Znam da ima boljih i skupljih ali me baš zanimaju ova dva ako neko ima.
Scythe Ashura !
Ima veci vent koji ujedno radi na nizim okretajima , i cini mi se masivniji !
Hvala na informaciji.Mislio sam i ja na njega ali za spire nigdje pročitat ništa na netu,nitko ga nije kak treba recenzirao a čini se isto da nebi bio loš.
Jel bolji ovaj od običnog intelovog hladnjaka?
Uff...nemjerljivo bolji...tj mjerljivo je, ali za tu razliku u cjeni ovo je definitivno no brainer. Imao sam prilike odradit čovjeku zamjenu baš ta dva modela (iako je on imao ovaj LC 95 brendiran Zalmanovim znakom, ali to je isti hladnjak) na jednom P4. I razlika je bila i više nego drastična.
Znači iz prve ruke, ovaj slabiji model na već, prilično isluženom i vrućini prijemljivom Preskotu je jedva održavao temperaturu, sa novom pastom, na 65 u idleu, dok je sa većim modelom, naravno na istom procu, i istoj novoj pasti, to palo na ispod 45. I iako sam očekivao da će se polako i sa ovim novim kroz par mjeseci počet dizat temp, jer je proc očito toplinski načet, to se još nije dogodilo, a evo ima od toga već barem godinu i pol i taj vatreni preskot i dalje živahno bacaka svoje elektrone na staroj Abitici.
Koji hladnjak preporučate za AMD A10 6800K za oko 200 kn?
1. Zalman performa (izgleda mi mali)
2. Zalman fan mate 2 (ogroman neznam jel ide na FM2)
3. Thermaltake contac 21
4. CoolerMaster Hyper 103 (neki novi model nasljednik TX3 EVO)
Koji hladnjak preporučate za AMD A10 6800K za oko 200 kn?
1. Zalman performa (izgleda mi mali)
2. Zalman fan mate 2 (ogroman neznam jel ide na FM2)
3. Thermaltake contac 21
4. CoolerMaster Hyper 103 (neki novi model nasljednik TX3 EVO)
Kod Zalmana Performe mislis na najslabiji model - CNPS5X ?
Od ovih koje si naveo , preporucam TT Contac 21 , mada su svi tu negdje !
Zalman Fan mate 2 nije hladnjak , vec OVO ( fan kontroler )
Moj prijedlog ak se mozes protegnut do 220kn - Spire Coolgate , CM Hyper T4 , nesto slabiji i jetiniji Arctic Freezer 13 !
Kod zalmana sam mislio na ovaj CNPS7000C
PC pod moj PC , znaci imam cudan zvuk iz kucista , utvrdio sam da dolazi iz/cpu/hladnjak/ventilator, dijelovi stari 25 dana ( nemogu reci dali se to tako culo od prvog dana ) znaci ovo je MP3 zvuka hladnjaka u idle (pritiscem ga prstom da smanjim brzinu vrtnje ) ->MP3 - http://picosong.com/kv6x/ komentar ?
PC pod moj PC , znaci imam cudan zvuk iz kucista , utvrdio sam da dolazi iz/cpu/hladnjak/ventilator, dijelovi stari 25 dana ( nemogu reci dali se to tako culo od prvog dana ) znaci ovo je MP3 zvuka hladnjaka u idle (pritiscem ga prstom da smanjim brzinu vrtnje ) ->MP3 - http://picosong.com/kv6x/ komentar ?
Dali si pritiskao skroz do kraja? Tj. dali si ga "ugušio" ili si ga samo usporio?
Dosta je teško utvrditi što ti je sa kompom zato jer je na snimci jako puno pozadinske buke.
Ako je totalno u idle NEKAD zna proizvodit takav zvuk nekad jace nekad tise , u mp3 fajlu nisam ga gusio do kraja , ali sam ga dosta usporio , ako ga ugusim do kraja , jos malo jace zuji
p.s. moze se prepoznati zvuk u mp3 , slusaj kad ga stiscem prstom , onda se cuje taj zvuk . ( glup primjer kao kad rezes drva pa naletis na deblje pa pila stenje hehe )
Ako je totalno u idle NEKAD zna proizvodit takav zvuk nekad jace nekad tise , u mp3 fajlu nisam ga gusio do kraja , ali sam ga dosta usporio , ako ga ugusim do kraja , jos malo jace zuji
Garantiram da ti je motor od vent krepao (donekle, tj. pokvaren je).
Odnesi vent u dućan gdje si ga kupio (tj. cooler) i neka ti ga zamjene.
Znam kakav je to zvuk, jako dobro čujem, više kao usisavač zvuči.
OK , hvala ti na opsirnom odgovoru , dali je to sad hitno za promjenit , mislim ovaj tjedan! . Dali to moze nastetiti ( cpu temp je dobra , cooler normalno povecava i usporava ovisno o usage )
OK , hvala ti na opsirnom odgovoru , dali je to sad hitno za promjenit , mislim ovaj tjedan! . Dali to moze nastetiti ( cpu temp je dobra , cooler normalno povecava i usporava ovisno o usage )
Nije, ako ti je temperatura dobra (do 45C u IDLE je maximum) onda nema žurbe, ali će ti kad tad krepati.
nista, hvala jos jednom na odogovoru ide on ovaj tjedan van i u kantu za smece , 20 dana star a cvili ko stara baba...