CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.194.631
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
12 godina
neaktivan
Re: CPU hladnjaci P&O

kučište je coolermaster haf x. Ima predviđeno za 240mm radijator ali 360mm stane bez problema uz male preinake.

14 godina
CPU hladnjaci P&O

Stigao Seidon 120M. Odmah da kažem da je hladnjak zvjerka! Instalacija hladnjaka je dosta jednostavna, samo trebate prije sve stavit u kučište da otprilike vidite kuda će vam ići kablovi.

Temperature su odlične, a buka pri radu je zanemariva. Mrvicu je glasniji od TX3 Evo u idleu, a pri loadu je tiši, sa headsetom se ni ne čuje ni pumpa ni ventilator.

Hladnjak vrijedi svake kune. Temperature su vam dostupne na slici.

Mjerenja Mjerenja
Moj PC  
1 0 hvala 2
13 godina
CPU hladnjaci P&O

daj mi reci, da li na njemu se moze ugasiti ona plava ledica? jer trebam nešto za projekt al ta ledica mi smeta pa odustajem od njega :/

PCE nick: FRipper
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
FakeDeath kaže...

daj mi reci, da li na njemu se moze ugasiti ona plava ledica? jer trebam nešto za projekt al ta ledica mi smeta pa odustajem od njega :/

Komad crne izolirke i ne vidiš ju. Nemoj picajzliti toliko, da zbog blesave ledice odustaneš od hladnjaka...

13 godina
CPU hladnjaci P&O

ma kakva izolirka, kod mene mora biti sve cakum pakum...jer ipak projekt je crno-crveni...ne smije biti plave :D

a budem onda našao nešto drugo, ipak mi treba za phenoma x4...

mislim da cu ici na CNPS9900 crveni :=) ili možda ali možda antec vodeno (tu mi smeta bijelo žuta slova :D)

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2013 17:43 (FakeDeath).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Koji bi hladnjak bio najbolji za i5 3570k cpu? U ms logic b04 kućište da stane fino. 

TomPalj
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Izmjeri u kucistu udaljenost od procesora do kraja druge strane kucista da vidim kolika ti sirina ostane za hladnjak ( pošto nema nikakvih informacija o max. visini CPU hladnjaka na sluzbenoj str. ) ! Ovako napamet bih rekao da ce tu ici neki hladnjak s 92mm ventom !

Music As A Weapon !!
13 godina
CPU hladnjaci P&O
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Izmjeri u kucistu udaljenost od procesora do kraja druge strane kucista da vidim kolika ti sirina ostane za hladnjak ( pošto nema nikakvih informacija o max. visini CPU hladnjaka na sluzbenoj str. ) ! Ovako napamet bih rekao da ce tu ici neki hladnjak s 92mm ventom !

Sutra sve pregledam, sad još radim, al' hvala na info.

TomPalj
12 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Ima nekih 15 cm od cpu do suprotne strane. U prilogu i fotka, da bude detaljno. {#}

TomPalj
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Arctic Freezer 13 ! Bojim se da ovi hladnjaci s 120mm ventom nebi stali unutra !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Znači taj arctic bi mi bio najbolji izbor? I jel treba kakva bolja pasta ili je ta što ide s njim dovoljno dobra?

TomPalj
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Dobra je i ova sto dobis s njom !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Palj kaže...

Ima nekih 15 cm od cpu do suprotne strane. U prilogu i fotka, da bude detaljno. {#}

Da..."nekih 15cm" je prilično zidarska mjera :D

Šala mala...al to je u neku ruku tako. Da imaš cca 156-160 slobodnog prostora onda možeš unutra ubacit i koji hladnjak sa 120 mm ventom, pa makar se vrhovi cijevi naslanjale na bočnu stranicu, jer to nije problem.

ALi ako je manje od barem 155 onda mislim da neće stati niti jedan tower hladnjak sa 120 mm ventom.

12 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

15.5cm da bi bilo točnije. :D Jedino da maknem bočnu stranu komplet. :D

TomPalj
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ovaj NH-D14 je totalno lud {#}. Sad pržim CPU na 4.6Ghz sa 1.525V u P95 za maximum heat i nakon 10 minuta uz sobnu temperaturu i otvorenu jednu bočnu stranicu je maximalna temperatura 60C !!!!! Pa to je strašno, ja ne znam kako će to H110 nadmašit ( stoji sastrane i još malo ću ga instalirati {#} ).

16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ovaj NH-D14 je totalno lud {#}.

Jel to ona nova verzija sa PWM ventovima?

http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=zlcJmZwk3oQ
14 godina

Jesus, sa H110 preliminarno testiranje 10C MANJE {#}.   Strašno, ja ne znam kakav ja chip imam. Postati ću sada neke slike za par minuta !!

Prvi link je Noctua, a drugi je Corsair H110. Sve je isto osim coolera naravno. Dakle isti takt i napon te 23C sobne temperature i isti test, P95 Blend. A još da i napomenem da sam mlitavo nanjeo pastu sada kada sam stavljao H110 jel sam se napatio poprilici  {#}.

http://www.pohrani.com/?1r/127/MPn9ejG/noctua-p95-blend.png

http://www.pohrani.com/?a/lw/3CYUSUBD/corsair-h110-blend.png

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 21:44 (itomic009).
14 godina
The Man kaže...
itomic009 kaže...

Ovaj NH-D14 je totalno lud {#}.

Jel to ona nova verzija sa PWM ventovima?

Ne stara. Ali to što nema PWM nije ama baša nikakav manjak. Uključiš oba venta preko splitera koji ide u paketu na 4 pin slot na matičnoj i reguliraš preko BIOS-a ili Speed fana ventove kako hoćeš. Ili imaš i LNA što ide u paktu za fixne okretaje na nečujnom modu.

12 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O

Kupio sam si Kepler rev 2. i spojio sam ga na system fan jer ga ne mogu na cpu. Sad mi se cini da ide stalno punom brzinom, kak mogu to prilagoditi? Hvala

0 0 hvala 0
15 godina

Pogledaj u BIOS-u ili probaj preko programcica Speedfan !

Zasto ga nemozes na CPU fan konektor ?

Music As A Weapon !!
12 godina
protjeran

Cpu fan konektor ima 4 pina, a na ovom cooleru su samo 3 rupice

13 godina

Pa?

{#}

To je samo mali "gubitak",3pinski ide na 4pinski bez pol frke!

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
14 godina
neaktivan

pozzz.. imam malu molbu ako netko zna kako točno da znam koji model imam SHURIKEN hladnjaka, ne piše ništa na njemu a vidim da ima 2-3 modela, izgleda kao ovaj na slici, thnx..

13 godina
Daska12 kaže...

Kupio sam si Kepler rev 2. i spojio sam ga na system fan jer ga ne mogu na cpu. Sad mi se cini da ide stalno punom brzinom, kak mogu to prilagoditi? Hvala

kepler gdje god ga uštekaš vrti se na 2000rpm, znaci stalno je full brzina...i nema potrebe drugacije jer je i ovako tih

13 godina
bobsi kaže...

pozzz.. imam malu molbu ako netko zna kako točno da znam koji model imam SHURIKEN hladnjaka, ne piše ništa na njemu a vidim da ima 2-3 modela, izgleda kao ovaj na slici, thnx..

http://www.scythe-usa.com/product/cpu/048/scbsk1000_detail.html

14 godina
neaktivan

thnx, e sad-imam i hladnjak sa linka, pa koji je bolji, tj. koji bi bolje ohladio 960t x6 proc, kad bi ga klokao... hvala..

http://www.links.hr/?naziv=cooler-arctic-cooling-freezer-7-pro-rev-2-s-775-1155-1156-1150-1366-754-939-am2-am3&option=artikl&id_artikl=050.903.184

15 godina

Iako  Freezer 7 ima manji vent , cini mi se bolji jer Shuriken puse i tjera taj topli zrak natrag prema maticnoj i okolnim komponentama !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan

znači preporuka je da stavim freezera?? mislim neda mi se sad isprobavati koji je bolji pa vas zato pitam.. na slici se vidi kako mi 955 radi sa freezerom...

15 godina
CPU hladnjaci P&O

60-tak C su ti OK temp. , ostavi ga gore ak ti je vec montiran !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice