Ma to je za sad samo ideja koja je još jako daleko od ostvarivanja ali ako bi taj zracni hladnjak imao kakvog utjecaja onda bih definitivno sam napravo blok buduci da svi blokovi koje sam ja vidio imaju rupe za crijeva gore a meni bi trebale biti sa strane kao i na slici. osim toga i vanjska strana bloka bi trebala biti ravna ili čak ispolirana kako bi zračni hladnjak imao dobar kontakt sa blokom
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
hm...nisam to vidio nigdje pa ne znam točno...ali po nekoj logici...moralo bi biti bolje ako dobro napravis...jer bi toplina isla i kroz vodu do radijatora i tamo se hladila, a i višak koji ne bi otišao sa vodom bi hladio ovaj zračni...
nije to loša ideja...ali to treba jako dobro napraviti da ima učinka...
Dobio bi nešto, ovisno o konstrukciji i materijalima bloka. E sad koliko je to nešto, i bi li bilo imalo isplativo...to je već druga priča.
Ma svejedno razmisljam da bih se upustio u izradu homemade vodenog hladenja jer za narucivanje dijelova iz slovenije ili sa ebaya nemam novaca,a kolko sam čitao po netu ovi zatvoreni sistemi nisu nista bolji od high end zracnih hladnjaka.
Ma svejedno razmisljam da bih se upustio u izradu homemade vodenog hladenja jer za narucivanje dijelova iz slovenije ili sa ebaya nemam novaca,a kolko sam čitao po netu ovi zatvoreni sistemi nisu nista bolji od high end zracnih hladnjaka.
istina, nisu da...npr corsair h90 je sa push i pull losiji od noctua-e d14
da noctua nema takvu kakastu boju davnih dana bi ju metnuo u svoj stroj...al eto ne paše mi a farbati i prepravljati bas i ne bi :/
Mislim da cu i ja uskoro ici na neko custom vodeno, jer ovo sto imam je slabo za moj proc :D
Ja stvarno ne vidim prednost vodenog hlađenja.
Em kvalitetno zračno tipa NH-D14 sasvim dobro hladi, em kod imalo povoljnijih gotovih rješenja nikako ne možeš dobiti tišinu zbog buke koju proizvodi pumpa.
Da iđem na vodeno odvojio bi radže 500€ za custom made rješenje, ali to se nikad neće desiti, jer se hardver prebrzo mijenja da bi to imalo nekog smisla.
Pozdrav!
Zanima me vaše mišljenje o cooler-u Zalman CNPS7X LED?
Bi li on bio u stanju ohladiti FX-8320 oc-an na 4-4.2 GHz u kućištu tipa Fractal Design Core 3000?
Bi kad mu za takav takt ne treba visok napon. Čim kreneš dizati napon ozbiljnije, zaboravi na takve hladnjake.
Jasno. A Noctua NH-L9i? Je li išta bolji od tog Zalmana? Neću te ispitivati za još 5 coolera ovo je zadnji :D
EDIT: Zaboravi pročitao sam sad na stranici njihovoj... Nije za iznad 65W CPU
Koliko novaca imaš ?
Ma ne kupujem samo to neg čitavu konfu u futuri sljedeći tjedan a muči me još samo odabir coolera a nije da imaju neku široku ponudu...
Razmišljam između Contac 30 i ovog CNPS7X. Ostalo bi otprilike 300kn za hladnjak +/- 20kn
Već neko vrijeme imam TX3 evo, i iako ok hladi moj proc (mask. load temp je 60c pri taktu 4GHZ) razmišljam o ugradnji vodenog hlađenja. Najviše mi se sviša CM Seidon 120m, nije skup i vjerujem CM-u.
Da li mi se isplati davati 500kn za vodeno ili da uzmem nešto drugo? Jer vodeno će mi dobro doći ako i kada ću se upgradeat na neki jači proc u budućnosti. Imate listu mojih komponenti pod Moj PC, pa recite što bi eventualno bilo pametnije.
Ispričavam se ako sam otišao u
Pa to vodeno nije loše ali košta previše para za onošto nudi. Možeš kupiti NH-D14 koji hladi bolje a nečujan je. Jedina mana su dimenzije radi čega ću ga i ja možda zamjeniti . Ako ćeš na vodeno, onda ti je bolje dodati još 200 kn i uzmeš Seidon 240M.
Ma ne kupujem samo to neg čitavu konfu u futuri sljedeći tjedan a muči me još samo odabir coolera a nije da imaju neku široku ponudu...
Razmišljam između Contac 30 i ovog CNPS7X. Ostalo bi otprilike 300kn za hladnjak +/- 20kn
Pa ta dva coolera su dosta slična tako da ti je svejedno koji ćeš. Bolje bi ti bilo da si uzmeš Aegira iz Extremešita samog za sebe a ovo kupi tu gdje si i nakanio. Xigmatek Aegir je top cooler a košta 300 kn.
Pa to vodeno nije loše ali košta previše para za onošto nudi. Možeš kupiti NH-D14 koji hladi bolje a nečujan je. Jedina mana su dimenzije radi čega ću ga i ja možda zamjeniti . Ako ćeš na vodeno, onda ti je bolje dodati još 200 kn i uzmeš Seidon 240M.
Noctua mi je prevelika, a i ružno mi izgleda... ne želim zvučati kao tinejđerica koja kupuje cipele, ali fakat mi je gadan ko smrt.
Koji od ovih bi bio najbolji?
Antec H20 620
Seidon 120M
Corsair Hydro H55
A svi su slični ko jaje jajetu. Uzmi najjeftiniji i zdravo.
Izgleda da me u ADM-u dođe jeftinije pa ću vjerojatno onda tamo uzet Hyper 212 EVO
Izgleda da me u ADM-u dođe jeftinije pa ću vjerojatno onda tamo uzet Hyper 212 EVO
To ti je i najbolji izbor , nije pretjeranio skup , a vrlodobar hladnjak !
istina, nisu da...npr corsair h90 je sa push i pull losiji od noctua-e d14
da noctua nema takvu kakastu boju davnih dana bi ju metnuo u svoj stroj...al eto ne paše mi a farbati i prepravljati bas i ne bi :/
Mislim da cu i ja uskoro ici na neko custom vodeno, jer ovo sto imam je slabo za moj proc :D
ako ti se nesvidja noctua pogledaj si akasa venom medusa, identican noctui a jeftiniji
gledao sam ga vec...ali ne mogu ga naci nigdje jedino u UK, i od tamo me sveukupno izadje 860kn što je ipak malo previše :=)
znas negdje di ima jeftinije sa dostavom u hr?
ako ti se nesvidja noctua pogledaj si akasa venom medusa, identican noctui a jeftiniji
Sličan da, ali identičan Noctui nije nikako. Ti misliš da ako izgleda kao NH-D14 da je jednako dobar genralno ?? Neide to tek tako.
Drako.it drži Akasa stvari. Pošalji im upit via Facebook.

ok...ali gledajuci akasa stvari tipa ventove...koji mi isto trebaju...skuplji su nego computeruniverse :/
mozete li mi preporucit neki hladnjak do 250kn za amd athlon 2 x3 435 da ga mogu ocat do nekih sa 2.9 na 3.3-3.5
mislio sam neke od ovih u linksa uzet jer je to jedina trgovina u splitu.
Kupuj 412S, to je najbolji cooler u toj grupi. Inače, taj Athlon ide na 3.5Ghz sa bilo kojim od tih coolera.
Kupuj 412S, to je najbolji cooler u toj grupi. Inače, taj Athlon ide na 3.5Ghz sa bilo kojim od tih coolera.
da te pitam da bi doso do 3.5 moram li dizat voltazu? ne bi to radio jer nisam bas iskusan u tome
Pa mislim da je to tu tman negdje na rubu. Vjerojatno će trebati, ali nije ti to nekakav bauk. Čitaj malo po netu razne tutorijale i dobro.
poštarina,kako vidim ups standard je cc 16e
Sada da li se moze bolje, ne znam, mislim da je ovo super...jedino moras biti 100% siguran da to stane u tvoje kučište jer ipak se tu radi o 360mm radijatoru koji jako malo kučišta primaju
koje ti je kučište?