- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da bi bio dobar ! Po meni vrijedi nekih 200kn ( naravno ovisi kolko je koristen ) jer je novi 300kn !
jel bi ovaj cooler bio dobar za X4 955 clockanog na 4.2 GHz. I koliko vrijedi taj cooler?
Prodavač nije uopče napisal naziv tog modela Thermaltake CPU hladnjaka baš je pravi bukvan.No kolko ja vidim to je ok hladnjak, tu su četri toplovodnje cijevi a ima i 12cm ventilator koji se vrti do 1300 okretaja znači nema buke i to je to.
http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1151&ID=1866#Tab0
http://www.tweaknews.net/reviews/thermaltake_isgc-300_review/index7.php
To je zapravo stariji tip hladnjaka, za njegovu montažu treba skidat matičnu ploču i po ovoj cijeni od 250kn je preskup. Ako ti ga da za 200kn onda ok, u suprotnom izaberi neki drugi hladnjak kao ovaj dole recimo i nema problema.
Mozda mu je bolji izbor CM Hyper T4 ( 120mm ) !
Mozda mu je bolji izbor CM Hyper T4( 120mm ) !
Ma jok nije baš CM je izabral krivi vent, problem je taj njegov 12cm ventilator koji se vrti do 1800 okretaja bit če itekakve buke kad je proc opterečen.
Pa po tome nije ni Freezer 13 dobar , vrti se do 2000rpm-a i jos je 92mm !
Pa po tome nije ni Freezer 13 dobar , vrti se do 2000rpm-a i jos je 92mm !
Taj AC hladnjak s tim 9cm ventom, na toliko okretaja nije uopče bučan to se zna iz raznih testova na internetu.
Može preporuka hladnjaka za Phenom-a 955 kojeg planiram oc-at na 4Ghz?
Tišina mi je vrlo bitna. I da li svi hladnjaci dođu sa pastom već namaznom na bazu tako da se nemoram zezat s tim?
Cijena do nekih 350kn.
Scythe Mugen 3 PCGH Edition - također nije los po pitanju tisine , ventovi mu se vrte na samo 800rmp-a !
CM Hyper 612S - moj izbor ako ti je tisina vrlo bitna !
Coolermaster mi se najviše sviđa, a i kolko čitam odličan je hladnjak i dosta tih.
Još me samo zanima da li ima pastu nanesenu na bazu ili je moram nanositi?
Hyper 612S nije tih nego je NEČUJAN. Pastu dobiješ s njime u tubi, dakle sam naneseš. To nije frka, samo kapneš veličine zrna riže u sredinu i dobro pritegneš.
znaci imam hyper 612s i htijela bi uzet jos jedan ventilator isti kakav je na njemu,jer je fakat necujan a odlicno puse,pa jel ima gdje kupit posebno takav ventilator da si stavim jos jedan na hladnjak i u kuciste 2 kom?

spustio mi je cijena ovog hladnjaka na 200kn. nema garanciju star godinu i pol. jel mi se isplati uzeti za X4 955BE na 4.2GHz?
Malo sam skeptičan oko tog takta na 4.2GHz, do 4GHz je moja pretpostavaka, ali neka ti ostali potvrde...
znaci imam hyper 612s i htijela bi uzet jos jedan ventilator isti kakav je na njemu,jer je fakat necujan a odlicno puse,pa jel ima gdje kupit posebno takav ventilator da si stavim jos jedan na hladnjak i u kuciste 2 kom?
Nema puno koristi doslovno od instalacije drugog venta, ja sam to isprobavao s tim hladnjakom. Uživaj u tišini i clockaj koliko možeš i amen .
Neznam zašto si ti zarctao unaprijed baš 4.2Ghz !!! Neidu svi odreda na 4.2Ghz sa normalnim naponom za 24/7 !. Taj cooler je solidan i sve dok 1.4V ćeš imat OK temperature, preko toga već lagano povišene.
Znam da je prošli vlasnik taj proc imao na 4.2GHz pa sam zato naveo to.
Pa to ti ovisi i o ploči ( neznam koju ti imaš ). Ali ako je imao on stabilno, neznači da će biti i tebi ali naravno probaj jel bi trebalo biti slično. Jel ti znaš koji je bio lod napon na 4.2Ghz kod njega ??
isplati li se sa ninja 3 na h80?
isplati li se sa ninja 3 na h80?
Ninja 3 nije uopce los hladnjak ! Sad ak nisi zadovoljan s temp. ili namjeravas neki extremni OC rađe idi na Noctuu NH-D14 !
Mogu li teski cpu hladnjaci unistiti maticnu? Moj hladnjak ima u sebi oko 900g, pa me to zabrinjava.
Mogu li teski cpu hladnjaci unistiti maticnu? Moj hladnjak ima u sebi oko 900g, pa me to zabrinjava.
Ako su pravilno montirani naravno da ne!! Svi su oni testirani još u tvornici.

Nemoze , ima backplate ! Imam CM V8 koji je skoro tezak 900g i nema nikakvih problema po pitanju toga !
Pozdrav, kupio sam procesor INTEL Core 2 Quad 2.4GHz Q6600 CPU SLACR , cijena 360kn sa poštarinom 420kn ebay ... sad me zanima koji hladnjak da kupim za njega, naravno trebam neki koji nije skup a tih je to mi je najbitnije, pa molim članove koji imaju ovaj procesor ili koji znaju da mi daju savjet, kučište se soprano, ploča gigabyte (pa vidite težinu haldnjaka) ...
malo sam tražio i vidim da za ovaj procesor savjetuju Scythe hladnjake dali su oni dobar izbor i koji model? ili ima i nešto bolje
hvala
ps
kad budem mijenjao procesor dali cu morati instalirati kakve drivere i dali će isti sistem kad promjenim procesor raditi bez reinstalacija win7
Do kojeg iznosa za hladnjak?
Windows će funkcionirati!