CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.195.041
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
15 godina
Re: CPU hladnjaci P&O
Matozan kaže...

Prijedlog tihog hladnjaka za i5-2500K sa umjerenim OC, oko 300 kn.

Zalman CNPS10X Performa?

Da li trebam dodatno kupiti neku bolju pastu ili je dobra ova koju dobijem uz Zalman?

Da li stock hladnjak od ovog i5 mogu kako staviti na proc C2D E6300 tj. na ploču sa 775 socket-om, da li pašu rupe?

Zalman je baš to što tražiš, a Stock hladnjak ako sam siguran možeš stavit na C2D E6300, jer ako sam siguran socket 1155,1156 i 775 imaju isti držač za hladnjak.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2011 10:35 (Encyanix).
15 godina
neaktivan
Matozan kaže...

Zalman CNPS10X Performa?

Da li trebam dodatno kupiti neku bolju pastu ili je dobra ova koju dobijem uz Zalman?

Da li stock hladnjak od ovog i5 mogu kako staviti na proc C2D E6300 tj. na ploču sa 775 socket-om, da li pašu rupe?

Meni performa nije nešto. Da održi prednost ispred hladnjaka u cjenovnom rangu, vent mora biti na visokim okretajima a tada je vrlo glasan. Bolji izbor ti je Hyper 212 Plus ili Xigmatek Scorpion, oba mogu držati relativno niske temperature s manjom količinom buke od Zalmana.

http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2498&page=5

15 godina
Encyanix kaže...

Zalman je baš to što tražiš, a Stock hladnjak ako sam siguran možeš stavit na C2D E6300, jer ako sam siguran socket 1155,1156 i 775 imaju isti držač za hladnjak.

Ne znam ako si siguran ali znam da si u krivu.

1156 i 1155 imaju iste hladnjake, 775 NEMA, 1366 također NEMA, tj ne paše ni na 1155/6 ni na 775.

Razlika je u poziciji rupa na matičnoj, tj nožica na hladnjaku.

Ugurat bi ih možda i mogao, ali bi nakon nekon vremena pukle nožice, a naravno od samog početka nebi ni dobro sjeo hladnjak na proc.

17 godina
ATiGamer kaže...
Matozan kaže...

Zalman CNPS10X Performa?

Meni performa nije nešto. Da održi prednost ispred hladnjaka u cjenovnom rangu, vent mora biti na visokim okretajima a tada je vrlo glasan. Bolji izbor ti je Hyper 212 Plus ili Xigmatek Scorpion, oba mogu držati relativno niske temperature s manjom količinom buke od Zalmana.

http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2498&page=5

Sad tek vidim predložio si mi 2 coolera koji ne idu na 1055 socket!?

Ima li još tko kakav prijedlog tihog coolera za oko 300 kn ili je ovaj Zalman CNPS10X Performa OK?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Matozan kaže...
ATiGamer kaže...
Matozan kaže...

Ima li još tko kakav prijedlog tihog coolera za oko 300 kn ili je ovaj Zalman CNPS10X Performa OK?

Uzmi ovog dok je još na akciji: http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+XIGMATEK+Balder+SD1283%2C+socket+775%2F1155%2F1156%2F1366+AM2%2FAM3&option=artikl&id_kategorija=05090312&id_artikl=050.903.223.

Oba dva coolera koja ti ja ATi predložio idu i na socket 1155.

Audi, vide, tace si vis vivere in pace.
17 godina
Encyanix kaže...
Matozan kaže...

Zalman CNPS10X Performa?

Evo anketa za konačnu odluku.

Ajmo još malo prijedloga, ako postoji još koji dobar cooler u tom cjenovnom rangu.

I ako može prijedlog paste (neka srednja klasa) dobavljivo u Protisa, Linksa ili Vemila.

1 SCYTHE Mugen 2
11 SCYTHE Mugen 3
3 Zalman CNPS10X Performa
1 XIGMATEK Balder SD1283
14 godina
neaktivan
Matozan kaže...

I ako može prijedlog paste (neka srednja klasa) dobavljivo u Protisa, Linksa ili Vemila.

Izvoli:

http://www.links.hr/index.php?naziv=Termalna+pasta+ARCTIC+COOLING+MX-4&option=artikl&id_kategorija=05091215&id_artikl=050.912.111

15 godina
neaktivan
Matozan kaže...

Krivo vidis, sto ti ja mogu. Ako trazis tihi cooler Performa to sigurno nije.. u biti mozes ti sniziti broj okretaja ali onda se gubi i na efikasnosti hlađenja.

17 godina
Caesar et Brutus kaže...
Matozan kaže...

Izvoli:

http://www.links.hr/index.php?naziv=Termalna+pasta+ARCTIC+COOLING+MX-4&option=artikl&id_kategorija=05091215&id_artikl=050.912.111

Trebam neku koja je dobavljiva (u trgovini) u Zagrebu, ove nema, a u Vemilu je 75kn{#}

@ATiGamer - po anketi mi preporučaju Mugen 3 što ti misliš, a i vi ostali forumaši?

15 godina
Matozan kaže...  

Trebam neku koja je dobavljiva (u trgovini) u Zagrebu, ove nema, a u Vemilu je 75kn{#}

@ATiGamer - po anketi mi preporučaju Mugen 3 što ti misliš, a i vi ostali forumaši?

Uzmi Arctic silver 5 , a sto se tice coolera Mugen 2 je odlican hladnjak tako da Mugen 3 moze bit samo jos bolji pa slobodno njega uzmi{#}

Music As A Weapon !!
17 godina
Haf932 kaže...
Matozan kaže...  

Uzmi Arctic silver 5 , a sto se tice coolera Mugen 2 je odlican hladnjak tako da Mugen 3 moze bit samo jos bolji pa slobodno njega uzmi{#}

Nije li 60kn malo puno za pastu? Mislio sam neku oko 30-40kn.

Mislim da sa coolerom dobijem i pastu - kakva je ona/vrijedi li čemu?

14 godina
neaktivan
Matozan kaže...
Haf932 kaže...
Matozan kaže...   

Nije li 60kn malo puno za pastu? Mislio sam neku oko 30-40kn.

Mislim da sa coolerom dobijem i pastu - kakva je ona/vrijedi li čemu?

60kn po meni nije nimalo puno za kvalitetnu pastu.

Da, uz cooler (Mugena 3) se dobije i pasta. Kakva je? Solidna, poslužit će svrsi.

Mišljenje o Mugenu 3?

Negdje sam pročitao da je mrvicu lošiji od prethodnika (Mugena 2), ali inače dosta dobar hladnjak.

17 godina
Caesar et Brutus kaže...
Matozan kaže...

Izvoli:

Nemaju je u Zagrebu, vidi koji sam odgovor dobio:

"Traženu pastu nemamo kod nas u Zagrebu i koliko nam je vidljivo da neće dolaziti.
Svakako je moguće naručiti iz poslovnice u kojoj pastu imamo da vam dođe direktno na adresu uz 55kn troškova dostave." {#}

Znači trebam konačni prijedlog za tihi i dobar cooler, kao i za pastu oko 30-40 kn, dobavljivo u Protisu/Linksu/uvjetno ADM-u i Vemilu.

Scythe Mugen 2 ili 3 - koji od ova dva?

Xigmatec Balder - sad je na akciji, zato što se loše prodaje ili?

10 Scythe Mugen 2 ili 3
0 Scythe Yasya
0 Zalman Performa
0 Xigmatec Balder
1 Cooler Master Hyper 212 Plus
14 godina
neaktivan
Matozan kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Pročitao sam da je Mugen 2 ipak mrvicu bolji.

Ne, često imaju najrazličitije komponente na akciji pa zato.

Mugen 2 je izuzetno tih cooler, tako tih da ga se uopće ni ne čuje, a to znam iz vlastitog iskustva jer ga imam u kompu i mogu reći da uopće ni ne osjetim kako mi je u kompu koliko je tih.

15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Koji hladnjak bi mi preporučili da imam maksimalnu tišinu i da drži moj i7-860 na stock naponima i frekvencijama 24/7.

Još bolji bi bio pasivni, npr mugen 2, ali ne znam da li bi držao...

PRODAJEM SVOJ KOMP! INFORMACIJE NA PP!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O
A i na Mugenu moraš imati ventilator, mozes staviti njega i neki tihi vent na 1000 okretaja.
http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-by-monopol/107035.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Plahi kaže...

Koji hladnjak bi mi preporučili da imam maksimalnu tišinu i da drži moj i7-860 na stock naponima i frekvencijama 24/7.

Da, vjerujem da bi držao bez većih problema.

Tišina mu je izuzetno jaka strana.

17 godina
neaktivan
Plahi kaže...

Ako imaš dobro provjetreno kućište držat će mugen 2 pasivno bez problema.

U suprotnom, trebat će ti vent na njemu..

15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

A neki zalman? Flex ili performa?

Bilo koji hladnjak dolazi u obzir, samo moram biti siguran da se može nositi s procem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Caesar et Brutus kaže...
Matozan kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Pročitao sam da je Mugen 2 ipak mrvicu bolji.

Ne, često imaju najrazličitije komponente na akciji pa zato.

Mugen 2 je izuzetno tih cooler, tako tih da ga se uopće ni ne čuje, a to znam iz vlastitog iskustva jer ga imam u kompu i mogu reći da uopće ni ne osjetim kako mi je u kompu koliko je tih.

Na licu mjesta ću vidjeti kolika je fizički razlika između ova dva Mugena, pa koji mi se više svidi, moj je.

A evo i Hvala!

17 godina
neaktivan
Plahi kaže...

A neki zalman? Flex ili performa?

Bilo koji hladnjak dolazi u obzir, samo moram biti siguran da se može nositi s procem...

Trenutno imam Performu, i solidna je, hladi otprilike kao mugen 2..

Ako ciljaš na pasivno, mugen 2 je bolji izbor jer je veći, širi, lakše zrak struji kroz listiće itd.

Imao sam mugena na Pentium Dual core E6300, clockanom na 3.8GHz u Antec 200 kućištu.( 2x120mm naprijed, 140mm vrh, 120mm ispuh)

I u takvom setup-u mugen nije trebao ventilator, temp. bi možda pala 2-3C kad bi stavio vent na njega, ništa značajno.

17 godina
Plahi kaže...

Mugen 2 dolazi sa ventilatorima. Ako je lova problem uzmi mugena2, ne vidim zašto ti ne bi mogao držati taj proc na stocku? Tak i tak je jako tih sa ventilatorima...

A ako bi baš neki high-end gdje lova nije problem, gledaj Prolimatech... bijesni pasivni (većina) hladnjaci koje možeš kupiti kod nas. Ili Thermalright....

Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kad ju ponovite.
15 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...
Plahi kaže...

Mugen 2 dolazi sa ventilatorima. Ako je lova problem uzmi mugena2, ne vidim zašto ti ne bi mogao držati taj proc na stocku? Tak i tak je jako tih sa ventilatorima...

A ako bi baš neki high-end gdje lova nije problem, gledaj Prolimatech... bijesni pasivni (većina) hladnjaci koje možeš kupiti kod nas. Ili Thermalright....

Aj pogodi :D

17 godina
CPU hladnjaci P&O

Pa onda se nemaš tu šta dvoumiti.... Mugen 2 i točka. Pogledaj recenzije po netu pa ćeš vidjeti da ga ljudi hvale.

I da, priča se da za montiranje Mugena na proc moraš imati završen faks {#}

@tajo

Pa šta misliš da su pasivci samo za lupanje po wordu i tako? Ako je hladnjak kvalitetan, zašto ne bi mogao i sa pasivcem igrati? Sad što se tiče recimo Mugena, mislim da on to ne bi mogao ali ima koji mogu...

Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kad ju ponovite.
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2011 13:38 (Pero Dinamit).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tajo1960 kaže...
Pero Dinamit kaže...

@tajo

Pa šta misliš da su pasivci samo za lupanje po wordu i tako? Ako je hladnjak kvalitetan, zašto ne bi mogao i sa pasivcem igrati? Sad što se tiče recimo Mugena, mislim da on to ne bi mogao ali ima koji mogu...

ma da ne odgovaram nadugačko i naširoko - mislim da ne mogu; ima plahi premalo godina da bi kupio neku pasivnu zvijer veličine pola ormara (op. autora - hladnjaci s godinama rastu {#} ), a opet - kada mu pogledaš godine... ma nema tog hladnjaka koji može vrtiti današnje igre kao potpuni pasivac bez uraganskog propuha u kučištu (a igrati će, garant)... a onda se potpuno gubi smisao "tihog hladnjaka" na procesoru /ako moraš ugraditi 5 ili više kojekakvih 1/2 metarskih puhala po stranicama kejsa/... ako kužiš što mislim.
mislim da je pitanje postavljeno od njega /plahija/ više retoričke naravi nego odraz stvarne želje za kupovinom.
OK, zato i postoji forum da se ovakve rasprave vode, ali... i to ima svojih granica, naravno.

za par postova će biti - "kupujem mugen i 2 ventilatora, valjda će biti tihi... a što ću još imati 155 kojekakvih ventilatora po kučištu - nema veze, bitno je da je na cpu-u tih!" {#} eto, moje skromno mišljenje!

Neće :D

Ne mislim igrati jer prelazim i na pasivnu grafulju ili ću na posojeću staviti accelero pasivni. A kejsa ni nemam {#}

Komp je na stolu već 4 mjeseca..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Plahi kaže...

Ne mislim igrati jer prelazim i na pasivnu grafulju ili ću na posojeću staviti accelero pasivni. A kejsa ni nemam {#}

E onda teško da će neki cooler uspjet ohladit tog i7 pasivno. Jako je bitan i najmanji airflow..

Uzmi mugen 2(vidio sam jeftinog na njuškalu, 250kn), stavi da vent vrti do 1300rpm, i undervoltaj taj proc što više možeš.

A možeš ga i underclockat(i još više undervoltat), pošto nećeš igrat ili slično tome.

Vjerojatno ćeš još uzeti ssd i to je to. Corsair vjerojatno ni ne vrti vent, tek nakon 20% opterećenja zavrti.

Odnosno, ideš na potpuno pasivni/tihi komp bez kućišta. Čemu to ako smijem znati? XD

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2011 14:09 (Penryn).
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...
Plahi kaže...

E onda teško da će neki cooler uspjet ohladit tog i7 pasivno. Jako je bitan i najmanji airflow..

Uzmi mugen 2(vidio sam jeftinog na njuškalu, 250kn), stavi da vent vrti do 1300rpm, i undervoltaj taj proc što više možeš.

A možeš ga i underclockat(i još više undervoltat), pošto nećeš igrat ili slično tome.

Vjerojatno ćeš još uzeti ssd i to je to. Corsair vjerojatno ni ne vrti vent, tek nakon 20% opterećenja zavrti.

Odnosno, ideš na potpuno pasivni/tihi komp bez kućišta. Čemu to ako smijem znati? XD

Hoću gledati filmove jer neam dobre videoteke u mom mjestu, a spor mi je internet. Komp mi je u sobi i nemrem zaspati dok 5 venta pokraj mene zuji... Zato.. {#}

17 godina
neaktivan
Plahi kaže...

Hoću gledati filmove jer neam dobre videoteke u mom mjestu, a spor mi je internet. Komp mi je u sobi i nemrem zaspati dok 5 venta pokraj mene zuji... Zato.. {#}

E da, i mislio sam. :D

U tom slučaju: Underclock i undervolt proc na nekih 1.6ghz, napon ćeš sam morat pronać najniži, mugen 2 sa jedinm ventom na nekih 600rpm.

Grafa - neka nvidia g210. Duplo manje se grije od amd-ovih iz iste klase, a vrti full HD bez problema. Osim ako ne planiraš igrat se katkad..

Samo da provjerim.. AX1200W ti ne vrti vent, jel? Bar dok ga ne opteretiš malo žešće?

E sad, od ostatka - idealno bi bilo ssd za OS i wd green 1TB/2TB za filmove..to će ti budget odredit. :D

14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O
Najtisi komp ti moze biti: grafa sa pasivnim, ssd, Corsair H70 sa jednim ventom. To je moja kombinacija i nema šanse da ga čuješ.
http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-by-monopol/107035.aspx
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
CPU hladnjaci P&O

Da... gadno je to -horizontalni neboder. Oni koji idu na wc.. bolje da ni ne nastavljam.

Ja isto ne spavam noću od brige, kud će para, kako heatpipeovi, jel se listići drže, šarafi čitavi...

...

.

Nego, ima li tko ideje, kako da nabavim neki od ponuđenih thermalright bolt thru kitova

lga1556 (odnosno 1555) -pitao links gdje je kupljen kuler, njih boli briga za podršku

thermalrighta već neko vrijeme, pa...

Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice